Suomen suurin matkablogiyhteisö
Arabiemiraatit Kaupunkilomat

Tutkimusmatkailijan inspiroima Ibn Battuta Mall – Dubai

26/01/2017

Useimpien Dubain matkaajien ohjelmaan kuuluu visiitti jos toinenkin niin Dubai Mall kuin Mall of Emirates ostoskeskuksiin, mutta jos kaipaat ostoskokemukseesi ripauksen idän eksotiikkaa ja paikallisuutta, ota vaihteen vuoksi suunta Ibn Battuta Mall ostoskeskukseen.

Ibn Battuta Mall Dubai 2 Photo © Elämää ja Matkoja

Tutkimusmatkailija Ibn Battutan mukaan nimetty ostoskeskus ei ole ihan pieni sekään ja sieltä löytyy kauppoja laidasta laitaan, ravintoloita, lasten leikkikenttää, elokuvateatteria jne.

Ostoskeskus on vähemmän turistien kansoittama ja asiakkaina on enemmän paikallisväestöä. Varsinainen ostoskeskuksen juju löytyykin Ibn Battutan matkojen inspiroimissa Court-alueissa, joita jo itsessään on kiva käydä kiertelemässä.

Ibn Battuta Mall Dubai Photo © Elämää ja Matkoja

Ostoskeskuksen inspiraation lähteenä toiminut 21-vuotias Marokon berberi Abu Abdullah Muhammad Ibn Battuta lähti kesäkuussa 1325 tutkimaan maailmaa ja 24 matkavuoden aikana hän kohtasi niin myrskyt kuin merirosvot kiertäen karavaanien ja kauppalaivojen mukana nykyisten 44 valtion alueella.

Ibn Battuta matkasi elinaikanaan 117 500 kilometriä ja kiersi laajemman alueen kuin tunnetumpi aikalaisensa Marco Polo. Tarkkana havainnoitsijana hän tutki vuosien saatossa niin maantieteitä kuin kasveja sekä toimi tuomarina, mutta parhaiten hänet tunnetaan kuitenkin matkoistaan, jotka ovat inspiroineet moniin kirjoituksiin.

“Traveling – it leaves you speechles then turns you into a storyteller.”  – Ibn Battuta-

Ibn Battuta Mall Dubai 3 Photo © Elämää ja Matkoja

Ibn Battutan matkat ovat toimineet myös tämän hänen mukaansa nimetyn ostoskeskuksen inspiraationa, jossa on edustettuna kuusi hänen matkaamistaan maista/alueista.

Ibn Battuta Mall ostoskeskusessa kuljet tutkimusmatkailijan jalanjäljissä niin Tunisian, Egyptin, Persian, Intian, Kiinan kuin Andalusian hengessä, joille kullekin on omistettu oma Court-alueensa. 

Ibn Battuta Mall Dubai 4 Photo © Elämää ja Matkoja

1,2 kilometriä pitkä Ibn Battuta Mall on maailman suurin teemaostoskeskus ja viimeisin laajennus avattiin toukokuussa 2016. Laajennuksen myötä avattiin 60 uutta liikettä, joiden kokonaismäärä on nyt lähes 400. Vuosittain tässä ostoskeskuksessa asioi noin 20 miljoonaa asiakasta. Ruuhkista siellä ei kuitenkaan tarvinnut edes perjantaina kärsiä, ja shopping festivalien aikaan tein hyviä löytöjä.

Vaikkei shoppailu muuten erityisemmin Sinua innostaisikaan, suosittelen lämpimästi käyntiä tässä Ibn Battutan inspiroimassa ostoskeskuksessa, ihan jo itse rakennuksen takia!

Ibn Battuta Mall Dubai 5 Photo © Elämää ja Matkoja

Ibn Battuta Mall sijaitsee Jebel Alin kaupunginosassa hyvien kulkuyhteyksien päässä. Punaisen linjan (vyöhyke 2) samanniminen metroasema on Ibn Battuta -ostoskeskusta vastapäätä ja asemalta kävelymatkaa lähimpään sisäänkäyntiin on vain noin 100 metriä. Lisäksi takseja on todella hyvin saatavilla kolmen sisäänkäynnin (Andalusia / Persia / China Court) luona ostoskeskusksen aukioloaikoina. Abu Dhabista Ibn Battuta Mall’ille liikennöi bussi 101.

Lisätietoa aukioloajoista, liikkeistä, ravintoloista ja viihdetarjonnasta Ibn Battuta Mall sivuilta tästä.

Ibn Battuta Mall Dubai 6 Photo © Elämää ja Matkoja

Mövenpick Ibn Battuta Gate hotelli sijaitsee aivan vieressä, lisätietoja tästä.

Lähiympäristö on vielä rakenteilla ja melko karua, joten sen vuoksi en muuta majoitusta näille kulmille tällä hetkellä suosittele.

 

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply jossu 22/06/2018 at 21:33

  Siellä oli kyllä kivaa kiertää. Unohtui melkein shoppailu kuin oli niin paljon katsottavaa. Wafi Mall oli myös näkemisen arvoinen, siellä oli egyptiläinen teema.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 22/06/2018 at 21:39

   Totta, Ibn Battuta Mall oli kyllä todella kiva kokemus! ? Harvemmin löytyy ostareita, joita voi suositella sellaisillekin, joita shoppailu ei kiinnosta. Wafi Mall on meillä kokematta, tämä täytyy pitää mielessä seuraavaa kertaa ajatellen!

   Kiitos vinkistä ja mukavaa juhannusta! ?

 • Reply Liza in London 05/02/2017 at 22:45

  Oho, ”vähän” erilainen ostoskeskus tosiaan! Mutta niinhän sitä sanotaan, että ostamisesta on yhä enemmän tullut kokemista, ja tämä on yksi tapa tarjota asiakkaille elämyksiä.

 • Reply Heidi / Fiiliksiä & hetkiä 05/02/2017 at 00:09

  Dubai on ollut minullakin mietinnässä, mutta ei toteudu tänä vuonna. Saattaisi olla kerran pitää käydä -kohde minulle tämä, mutta varmasti kannattaisi käydä näin antiostoskeskusihmisenkin 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 05/02/2017 at 14:51

   Dubai kannattaa kokea ainakin kerran, ja se on paljon muutakin kuin kimmellystä ja shoppailua. Ibn Battuta Mall kannattaa ilman muuta käydä katsomassa, jos niille kulmille sattuu, vaikkei shoppailu olisikaan prioriteeteissa! 😀

   Kiitos Heidi kommentistasti ja hyvää alkavaa viikkoa!

 • Reply Kohteena maailma / Rami 04/02/2017 at 22:00

  Vaikuttaa mielenkiintoiselta, vaikka ei ostaisi mitään! Täytyy laittaa muistiin, koska Dubai saattaa olla lähiaikojen suunnitelmissa.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 04/02/2017 at 22:16

   Hei, kuulostaa hyvältä suunnitelmalta! 🙂 Käy ihmeessä Dubain reissulla Ibn Battuta Mall’issa katsomassa, on se niin kivasti toteutettu. Matka taittuu helposti joko metrolla tai taksilla, eikä kumpikaan kyyti tule hintoihinsa. ? Taksilla jos menette, kannattaa pyytää ajamaan metropysäkin puoleiseen osaan rakennusta, meidän kuski karautti toiseen päätyyn, missä on parkkihalli, ja mentiin sisään vähän niin kuin takaovesta. 🙂

   Kiitos Rami kommentistasi ja mukavaa viikonlopun jatkoa!

 • Reply Laura / Laura's Itinerary 04/02/2017 at 01:39

  Kiva kuulla, että siellä on tutkimisen arvoisia ostoskeskuksia. Itse en syttynyt näille tunnetuimmille versioille, boring ja kallista. Sen sijaan tänne sinun suosittelemaan kohteeesen lähtisin, ihan eksotiikankin vuoksi 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 04/02/2017 at 13:32

   Tunnetummat ostarit on oikeita shopaholicin taivaita, joissa matkakassan saa tosiaan halutessaan tehokkaasti tyhjennettyä. 😀
   Ibn Battuta Mall on jo itsessään nähtävyys ja jää aivan suotta isompiensa jalkoihin suosiossa! 🙂

   Kiitos Laura kommentistasi ja mukavaa viikonloppua!

 • Reply Janni / Lentopelko 03/02/2017 at 17:22

  Jos joskus Dubaihin eksyn, ois varmasti ihan käymisen arvoinen paikka. Shoppailu ei niinkään kiinnosta, mutta muuten kuulostaa hienolta! Jos noin paljon on kauppoja, ehkä sitä pariin kuitenkin kerkeisi pyörähtämään.. 😀

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 03/02/2017 at 17:57

   Mekin mentiin tilojen ihmettely edellä ja siinä sivussa muutamat shopping festivalien tarjoukset tarttui mukaan 🙂
   Ibn Battuta Mall’issa kannattaa ilman muuta pyörähtää, jos niille kulmille sattuu!

   Kiitos Jenni kommentistasi ja hyvää viikonloppua!

 • Reply laura / to travel is to live 03/02/2017 at 14:33

  Näyttää mielenkiintoiselta ostospaikalta, ja ihana pilvikatto! En ole shoppailun suuri ystävä, mutta tuolla voisin kyllä kierrellä 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 03/02/2017 at 16:01

   Ibn Battuta Mall kannattaa ilman muuta käydä katsastamassa, vaikkei shoppailu liiemmin kiinnostaisikaan, on sen niin kivasti toteutettu! Lisää tällaisia ostareita kolkkojen harmaiden betonikuutioiden sijaan! 🙂

   Kiitos Laura kommentistasi ja mukavaa viikonloppua!

 • Reply Terhi / Muru Mou 30/01/2017 at 15:01

  400 liikettä?! Huh huh, siinä on jo ostarilla kokoa. Shoppailua harrastan äärimmäisen harvoin, mutta olen samaa mieltä, että tällainen valtava teemaostoskeskus on varmastikin näkemisen arvoinen myös ei-shoppailuholisteille 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 30/01/2017 at 15:26

   Jepp, 400 liikettä, ja silti tuo on ’pieni’ Dubai Mall’iin verrattuna, jossa on vaatimattomat 1300+ liikettä, huh huh… 😀
   Ibn Battuta Mall kannattaa ilman muuta käydä katsastamassa, vaikkei shoppailu liiemmin kiinnostaisi, on sen tilat niin hienot!

 • Reply Anna | Tämä matka -blogi 30/01/2017 at 12:30

  Eksyin tuonne hieman sattumalta ja tosiaan on hauska ja käymisen arvoinen paikka.

  Muutenkin nuo Dubain ostoskeskukset ovat toimineen minulle enemmän ihmisten ja ostoskulttuurin tutkimuspaikkoina, kuin varsinaisina ostospaikkoina.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 30/01/2017 at 15:18

   Ibn Battuta Mall on kyllä käymisen arvoinen, ja tosiaan paikallinen väri ostareilla kiinnostaa ketjuliikkeitä enemmän. Tältä ostarilta paikallista fiilistä ja kauniita tiloja löytyy mukavasti!

   Kiitos Anna kommentistasi ja hyvää alkanutta viikkoa!

 • Reply Stacy Siivonen 29/01/2017 at 19:10

  Marco Polo oli vähän niin kuin Jack London, huijari, joka sepitti tarinansa kotisohvaltaan, joten ei tarvitse olla kummoinenkaan matkailija ollakseen näitä kahta veijaria parempi. Arabian niemimaan salafistaajavaltiot eivät muodosta minun sankolistani kärkeä, joten saa olla, vaikka ostosparatiisi hieno onkin.

 • Reply Susanna 27/01/2017 at 01:53

  Mielenkiintoinen ostoskeskus!
  vähän toista tavallisiin ostoskeskuksiin verrattuna, jokin teema olisi aina hyvä olla

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 27/01/2017 at 08:42

   Ibn Battuta Mall on kyllä todella hieno idea ja elämys jo itsessään ?Komppaan ajatustasi siitä, että teemaostareita saisi olla enemmänkin!

   Kiitos Susanna kommentistasi ja mukavaa viikonloppua!

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 26/01/2017 at 23:15

  Aivan totaalisen samaa mieltä! Me mentiin tuonne ostoskeskukseen vähän vahingossa, kun ei just silloin muuta keksitty ja meidän hotellilta meni metro ovelta ovelle. Ja olin heti sinne päästyä ihan fiiliksissä. Varsinkin Persia oli musta niiiin hieno!

  Ja yllättävän paljon tykkäsin Ibn Battutassa myös tehdä ostoksia vaikka yleensä inhoon shoppailua. Siellä oli vähänlaisesti asiakkaita ja ostoskeskuksen kokokin jotenkin paljon hallittavampi, kuin tunnetut Dubai Mall ja Mall of the Emirates.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 26/01/2017 at 23:30

   Totta! Ibn Battutassa on aivan oma fiiliksensä ja ihanan kiireetöntä, puhumattakaan noista upeista eri maailmoista, joista Persia oli myös oma suosikki Tunisian ohella. Kaupoissa myyjillä oli hyvin aikaa hakea soviteltavia vaihtoehtoja eikä puhettakaan stressaavasta ostoskokemuksesta ruuhkassa.

   Mikä tuuri, että satuitte puolivahingossa menemään sinne, on se niin käymisen arvoinen ostari!

   Kiitos Kati kommentistasi, kiva kuulla teidänkin kokemuksia!
   Mukavaa viikonloppua!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.