Suomen suurin matkablogiyhteisö
Arabiemiraatit Kiertomatkat Oman Qatar Risteily

MSC Fantasia – Risteily Tuhannen ja yhden yön maisemissa, osa 1

29/01/2017

Yhteistyössä MSC Cruises & Soile Tours & Elämää ja Matkoja matkablogi 

Risteily ihan oikealla risteilyaluksella oli kytenyt haaveissa jo vuosia. Kotiin oli kertynyt useiden varustamojen esitteitä haaveita siivittämään, puhumattamaan tuntien nettisivujen selailusta. Mitä enemmän risteilyvaihtoehdoista ja kokemuksista luin, sitä enemmän halusin kokea risteilyn.

Lisäksi edellisen talven Arabiemiraattien reissu oli sytyttänyt palavan halun nähdä lisää Tuhannen ja yhden yön -tarinoiden maisemia ja Persianlahden maagisia auringonlaskuja. Eikä aikaakaan, kun syksyllä matkakuumeisena nettiä selatessa silmiini osui mainos italialaisen MSC Cruisesin Dubaista lähtevistä risteilystä.

Se on siinä, meidän risteily!

Ei kun tuumasta toimeen ja risteilyhaavetta MSC Fantasialla toteuttamaan!

Nämä maagiset auringonlaskut ovat jo hyvä syy lähteä risteilemään! Photo © Elämää ja Matkoja

Jo nämä maagiset auringonlaskut ovat hyvä syy lähteä risteilemään! Photo © Elämää ja Matkoja

MSC CRUISES

MSC Cruises on suurin yksityisomisteinen risteilyvarustamo ja Aponten perheellä on kokemusta maailman meriltä jo 300 vuoden ajalta. Aluksi napolilainen Aponten perhe seilasi kuljetusaluksilla ja lopulta vuosisatojen rakkaus merenkulkuun toi vuonna 1988 mukaan laivastoon ensimmäinen risteilyaluksen, jolloin MSC Cruises sai alkunsa.

MSC Cruises on yksi nopeiten kasvavista varustamoista 12 nykyaikaisella risteilyaluksellaan, joiden keski-ikä on vain 5 vuotta. Lisäksi kesällä 2017 Välimeren aalloilla aloittaa liikennöinnin uusi upea MSC Meraviglia ja lähitulevaisuudessa varustamolle on tulossa vielä kaksi uutta alusta lisää, sisaralukset MSC Seaview ja MSC Seaside, joka aloittaa matkansa Miamin satamasta joulukuussa 2017.

Kesäkuussa 2017 kastettavaan MSC Meravigliaan voit tutustua lähemmin tästä.

MSC Fantasia Photo © Elämää ja Matkoja

MSC Cruisesin kapteeneilla on vähintään 11 vuoden kokemus meriltä ja laivan palvelutasossa korostetaan laadukkuutta kaikissa toiminnoissa.

MSC Cruisesin risteilijäalusten sisustuksessa käytetään mosaiikkeja, italialaista marmoria ja tavaramerkkinä ovat atriumin loisteliaat Swarovski -kristallein katetut portaat, jotka tuovat ripauksen glamouria risteilyyn.

Elämä ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista, se on myös Swarovski-kristalleilla astelemista! Photo © Elämää ja Matkoja

Elämä ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista, se on myös Swarovski -kristalleilla astelemista! Photo © Elämää ja Matkoja

MSC Cruises panostaa toiminnassaan laadukkuuden lisäksi myös ympäristöystävällisyyteen ja nykyaikaiset alukset on varustettu mm. energiaa säästävällä ja vettä kierrättävällä teknologialla, jonka lisäksi jätteiden kierrätyksestä huolehditaan. MCS Cruisesin toiminta on ISO-seftifioitu ja tämä edellyttää standardien noudattamista jokapäiväisessä toiminnassa.

Bureau Veritasin MSC Cruisesille myöntämät sertifikaatit ovat: ISO 14001 Environmental management, ISO 22000 Food safety management, ISO 50001 Energy Performance, OHSAS 18001 Safety management ja ISO 9001:2000 Quality management. Lisäksi MSC Preziosa on saanut 7 Golden Pearls: Best ship for environmental care -palkinnon.

MSC Fantasia Dubain Port Rashid satamassa. Photo © Elämää ja Matkoja

MSC Fantasia Dubain Port Rashid satamassa. Photo © Elämää ja Matkoja

RISTEILYREITTI TUHANNEN JA YHDEN YÖN TARINOIDEN MAISEMISSA

MSC Cruisesin risteilyt Arabiemiraateista on mahdollista aloittaa joko Dubaista tai Abu Dhabista, joista Dubai on suorien lentojen ansiosta luontevampi paikka lähteä matkaan.

Dubaista lähtevät 8 päivän risteilyt kulkevat vuoroviikoin kahta eri reittiä, toinen näistä matkaa Arabiemiraattien lisäksi Omaniin ja toinen Qatariin & Bahrainiin. Lisäksi on saatavilla 14 päivän risteilyjä, jossa yhdistyvät nämä kaksi reittiä.

Puntaroimme pitkään näiden kahden vaihtoehdon välillä ja päädyimme lopulta valitsemaan viikon pituisen reitin Dubai (UAE) – Abu Dhabi (UAE) – Meripäivä – Masqat (Oman) – Khasab (Oman) – Sir Bani Yas (UAE) – Dubai (UAE) – Dubai (UAE), joka osoittautui meille vuodenvaihteen lomapäiviä ajatellen sopivimmaksi vaihtoehdoksi.

Vanha Masqat on Tuhannen ja yhden yön tarinoista tuttu. Photo © Elämää ja Matkoja

Vanha Masqat on Tuhannen ja yhden yön tarinoista tuttu. Photo © Elämää ja Matkoja

Matkan varrella yksi risteilysatamista, Sir Bani Yas, vaihtui Qatarin Dohaan öljynporauslautan putken rikkouduttua saarelle johtavalla reitillä, ja sen myötä mereen valuneen öljyn takia risteilijää ei päästetty alueelle turvallisuussyistä.

Tämä oli todella harmillinen tapahtuma luonnon kannalta ja tottakai mekin harmittelimme odotetun luonnonsuojelukohde Sir Bani Yasin poisjääntiä reitiltä, mutta yllätysvisiitti Dohaan ei haitannut sekään, sillä sen näkeminen oli kiinnostanut jo jonkin aikaa.

Tämän sattuman ansiosta koimme nyt kolme maata yhdellä matkalla!

Aamun näkymä hytin parvekkeelta jokerikorttina reitille tulleeseem Qatarin pääkaupunki Dohaan. Photo © Elämää ja Matkoja

Aamun näkymä hytin parvekkeelta jokerikorttina reitille tulleeseen Qatarin pääkaupunki Dohaan. Photo © Elämää ja Matkoja

Matkan kulusta voit lukea alkupalat tästä ja jokaisesta kohdesatamasta tulee oma kirjoitus, jotka lisään valmistumisen jälkeen tähän:

Abu Dhabi

Sykähdyttävän kaunis Sheikh Zayed Grand Mosque – Abu Dhabi

Masqat

Karun kaunis Masqat, Oman

Dubai

Tutkimusmatkailijan inspiroima Ibn Battuta Mall – Dubai

Aikamatka menneeseen – Dubai Museum ja Al Bastakiya

Testissä Legoland Dubai – hitti vai huti?

Kaikki Dubain kirjoitukset tästä, jossa mukana myös viime talven vinkit ja kokemukset.

Sheikh Zayed Grand Mosque Abu Dhabi UAE Photo © Elämää ja Matkoja

Dubaista matkaan lähteneellä risteilyllä ensimmäinen pysähdys oli Abu Dhabissa. Photo © Elämää ja Matkoja

Risteilyn varaaminen SoileToursilta

Risteilypäätöksen ja reitin valinnan kypsyttyä otin yhteyttä MSC Cruisesin risteilyjä välittävään SoileToursiin, joka on Soile Nordström-Sahlbergin vuonna 1989 perustama matkatoimisto, joka ensimmäisenä Suomessa keskitti toimintansa ainoastaan risteilymarkkinoille.

Soile Tours on perheyritys, jonka valikoima kattaa risteilyt ja jokiristeilyt niin omatoimisesti kuin räätälöityinä ryhmämatkoina ja heidän kauttaan voit varata itsellesi sopivan kokonaisuuden, joko lentojen kanssa tai ilman.

Yrityksen perustaja Soile Nordström-Sahlberg ja Heikki Sahlberg ovat mukana useimmilla ryhmämatkoina toteutettavilla jokiristeilyillä ja muutoinkin kaikilla ryhmämatkoilla on suomalainen matkanjohtaja huolehtimassa asiakkaista, joka tekee unelmien risteilylle lähtemisestä helppoa, vaikkei kokemusta matkustamisesta olisi paljoa entuudestaan.

MSC Fantasialle saavutaan 5. kannen tyylikkään aulan kautta. Photo © Elämää ja Matkoja

MSC Fantasialle saavutaan 5. kannen tyylikkään aulan kautta. Photo © Elämää ja Matkoja

Lähdimme toteuttamaan risteilyhaavettamme omatoimimatkana yhteistyössä SoileToursin ja MSC Cruisesin kanssa ja risteilyvarauksemme hoiti asiantuntevasti yrityksen toimitusjohtaja Anne Nordström, jolla hänelläkin on vuosien kokemus risteilyistä.

Koko varausprosessi eteni vaivattoman täsmällisesti ja saimme nopeasti vastaukset lukuisiin risteilyyn liittyviin kysymyksiimme. Pidin SoileToursin kanssa asioinnissa paitsi asiantuntevuudesta myös henkilökohtaisesta otteesta, joka mahdollistaa juuri omanlaisen risteilyvaihtoehdon löytämisen.

Heidän kauttaan varasimme risteilyn sekä lisäpalveluina Allegrissimo-juomapaketin ja Surfer-internetpaketin, jolloin näistä ei tarvinnut enää risteilyllä huolehtia. Hyttiluokaksi valitsimme Fantastica-luokan parvekehytin, joka tuntui kokonaisuutena meille sopivimmalta vaihtoehdolta ja toiveemme hytin sijainnista huomioitiin hyvin

Suosittelen lämpimästi SoileToursia haaveiden risteilymatkan varaamiseen, joko omatoimisesti tai ryhmämatkalla! Lisätietoa SoileToursista tästä.

11. kannen hytiltämme oli mukavat näkymät Khasabiin ja Hajarvuorille Omanissa. Photo © Elämää ja Matkoja

Khasabissa Omanissa aamumme alkoi tällaisella näkymällä hyttimme parvekkeelta. Photo © Elämää ja Matkoja

Fantastica-luokan parvekehytti (b2)

Parveke tai terassi on meillä on ahkerassa käytössä niin kotona kuin matkoilla ja oli siis itsestäänselvää, että hytissäkin sellainen tulee olla, koska uusi päivä on ihana aloittaa uuden sataman maisemissa aamiaista parvekkeella nauttien ja päivän päätteeksi on taas rentouttavaa istua omassa rauhassaan illan auringonlaskua katsellen.

MSC Cruisesilla on varustamoista eniten merinäköalallisia parevekehyttejä ja näitä on valittavissa kolmesta kategoriasta: Bella, Fantastica ja Aurea. Neliömäärä on näissä hyttiluokissa kutakuinkin sama, 15-17 m² sekä parveke n. 3 m². Selkeimmät erot näiden välillä löytyvätkin hytin sijainnista ja hinnan sisältämästä palvelujen määrästä.

Lisävuoteellisia parvekehyttejä on saatavilla rajoitetusti ja varaustilannetta seuratessa huomasin näiden loppuvan melko nopeasti, joten perheellisen kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä.

MSC Fantasia cabin 11206 Fantastica class 2 Photo © Elämää ja Matkoja

Fantastica-luokan lisävuoteellinen parvekehyttimme (B2) 11. kannella. Photo © Elämää ja Matkoja

Bella -luokan parvekehytti on näistä edullisin perusvaihtoehto sisältäen parvekekehytin lisäksi buffe-ateriat L Africana & Zanzibar-ravintolassa (20 h vuorokaudessa) tai Red Velvet -ravintolassa (aamiainen + illallinen) sekä vapaan altaiden käytön, laivan useimmat ohjelmat ja urheiluaktiviteetit jne.

Fantastica-luokan parevekehytit ovat paremmalla sijainnilla ja hintaan sisältyy perustason lisäksi mm. 24 h hyttipalvelu, lisäveloitukseton aamiaisen toimitus hyttiin, ensisija illallisen kattausajan valinnassa, varauksen muutosvapaus sekä aktiviteettejä ja kokkauskursseja lapsille.

Aurea-luokka tarjoaa edellisten lisäksi parhaan parvekehyttien sijainnin ja pientä extraa matkaan, kuten laivaan nousun ensimmäisten joukossa, yhden hieronnan ja hyvinvointikonsultaation spa’ssa sekä juomapaketin, joka vaihtelee risteilyreitin mukaan.

MSC Fantasia cabin 11206 Fantastica class 4 Photo © Elämää ja Matkoja

Hytin rantapyyhkeet taipuvat moneksi hyttiemännän näppärissä käsissä! Photo © Elämää ja Matkoja

Valitsimme hyttimme Fantastica-luokasta, sillä arvotimme lisämukavuudet, kuten aamiaisen hyttiin ja paremman hyttisijainnin pienen hintalisän arvoiseksi. Aurea-luokkaan hintaero oli vuorostaan jo sen verran suuri, että en kokenut saavamme tarpeeksi lisäarvoa tätä vastaan.

Aurea-luokan uskon olevan omimmillaan sviiteissä ja todellista luksusta & yksityisyyttä matkaan tarjoaa MSC Yacht Club. Lue lisää houkuttelevasta Yacht Clubista tästä, joka tuo mukavasti extraa, vaikkapa merkkipäivän viettoon tai häämatkalle.

MSC Fantasialta löytyy myös edullisempia hyttejä, niin sisä- kuin ulkohyteistä, joten jokaiselle löytyy varmasti se omalle matkabudjetille sopiva hytti!

Entä mitä maksoi risteily Fantastica-luokan parvekehytissä?

MSC Fantasia cabin 11206 Fantastica class Photo © Elämää ja Matkoja

Risteilyn hinta Fantastica-luokan parvekehytissä oli syyskuussa 2016 varatessa 1.856 € /hytti, josta 879 € / aikuinen ja 149 €/lapsi. Ei paha mielestäni, kun otetaan huomioon mitä kaikkea tämä sisältää: viikon majoitus hotellihuonemaisessa hytissä, 24 h huonepalvelu, matkat joka päivä uuteen kohteeseen, ateriat täysihoidolla, altaat, viihde, urheilumahdollisuudet jne.

Perheellisen näkökulmasta MSC Cruisesin valttina ovat todella edulliset lapsihinnat kilpailijoihin verrattuna!

Hytin vuoteet ovat mukavat ja vuodevaatteet sekä kylpypyyhkeet hyvälaatuiset. Rantapyyhkeet voit jättää kotiin, sillä ne kuuluvat hytin varustukseen. Lisäksi hytissä on minibaari, joka on yllättäen lisäveloituksellinen myös täyden juomapaketin ostaneille sekä televisio, jota emme ehtineet liiemmin testaamaan.

Hytin kampauspöydässä on teholtaan jopa paksuille hiuksille hyvin riittävä hiustenkuivaaja, joten sitä ei tarvitse mukaan matkaan ottaa, hiusten suoristusrautaa sen sijaan ei saa laivalle paloturvallisuussyistä tuoda.

Hytin ilmastointi on säädettävä ja sen ansiosta lämpötila on helppo säätää mieleisekseen. WC/kylpytila ei ole erityisen suuri, mutta Itämeren risteilyihin tottuneelle kuitenkin yllättävän tilava ja toimiva, kun allaskaappeihin mahtuu hyvin mm. kosmetikkalaukut ja kulmahyllykköön päivittäinen käyttökosmetiikka ja tarvikkeet. Talon puolesta on käytettävissä suihkusaippuaa, shampoota ja suihkulakit.

MSC Fantasia cabin 11206 Fantastica class 3 Photo © Elämää ja Matkoja

 

Hytin siisteydestä vastaa hyttiemäntä/-isäntä kaksi kertaa päivässä ja siivous oli moitteetonta. Illan siistimisen yhteydessä hyttiin toimitetaan seuraavan päivän ohjelma, josta saa hyvin vinkkejä oman matkapäivän suunnitteluun, sekä tarpeellisen infon mm. kohdesataman käytännöistä ja illallisen pukeutumisteemasta.

Parvekehytti palveli hyvin tarkoitustaan viikon matkalla ja oli yksi viihtyvyystekijä kaikin puolin mukavalla risteilyllä, joita tulee takuulla vielä lisää!

Ihana hyttiemäntämme piti hyvää huolta myös pehmoseurueestamme! Photo © Elämää ja Matkoja

Ihana hyttiemäntämme piti hyvää huolta myös pehmoseurueestamme! Photo © Elämää ja Matkoja

Jottei tämä kirjoitus venyisi vallattoman pitkäksi, kerronkin MSC Fantasian tarjonnasta, risteilyohjelmasta ja käytännön asioista omassa postauksessaan.

Pysyhän kuulolla, niin saat tietää mitä siellä risteilyllä oikein tapahtuu ja kirjoituksesta selviää myös, minkälainen juomapaketti sopii juuri Sinulle!

Toinen osa luvassa viikon 6/2017 puolivälissä!

Kätevimmin saat uudet kirjoitukset luettavaksesi tykkäämällä blogin Facebook-sivusta tai tilaamalla uutiskirjeen sähköpostiisi tämän sivun oikeasta reunasta, tervetuloa mukaan matkaan!

Risteily toteutettu tammikuussa 2017 yhteistyössä SoileToursin ja MSC Cruisesin kanssa. Lämmin kiitos hyvästä yhteistyöstä antoisalla risteilymatkallamme!

 

 

 

You Might Also Like

41 Comments

 • Reply Ari 14/05/2017 at 19:04

  Royal caribeanin jätämme väliin juuri sen vuoksi, että emme juuri risteilyllä kaipaa ylimääräisyä lapsiseuraa. Joo, isä olen minäkin, mutta joskus voi ottaa hieman etäisyyttä….
  Noi MSCn edulliset lapsihinnat mietityttää, eli onko altaat ja ruokapaikat lastentarhoja? Lapset ihan ok, mutta jos laivan asiakkaat koostuu lähinnä lapsiperheistä, vaihdan firmaa.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 14/05/2017 at 22:40

   Tällä risteilyllä ei ollut paljoa lapsiperheitä, johon varmasti vaikutti niin ajankohta kuin reittikin. Ruuhkaisimpina aikoina buffassa ja allasalueella oli paljon hälyä, mutta ei tällä kertaa lasten toimesta; itsekin pyrin välttämään meluisia tiloja.

   Koulujen loma-aikoina (erityisesti etelä-Euroopan) MSCllä on varmastikin enemmän lapsiperheitä, etenkin Välimeren risteilyillä, joten kannattaa katsoa risteilyn ajankohtaa ja reittiä sen mukaan.

   MUTTA laiva on niin suuri, että sieltä löytää hyvin rauhallisia alueita ja ravintoloita on useita, joista valita. Buffassa kun välttää ruuhkaisimpia aikoja, saa ruokailla rauhassa. Lasten polskutteluallas ja vesiliukumäki on fiksusti sijoitettu omalle alueelleen, eikä pääallasalueelle, kuten joidenkin varustamojen aluksilla, joten ne eivät tuo lisähälyä. Pääallasalueen altaat soveltuvat syvyydeltään vain uimataitoisille, joka näkyy käyttäjien iässä. Lisäksi 18. kerroksessa on vain aikuisille tarkoitettu allasalue.

   Matkamme aikana osui kohdalle onneksi vain muutama lapsi/nuori, joilla ei ollut käytöstavat kunnossa allasalueella, hyppivät laidoilta altaaseen huutaen, mutta uimavalvoja pisti nopeasti stopin tälle touhulle, hyvä näin.

   MSC Cruisesin risteilyt Yacht Club luokassa tarjoavat parhaiten rauhallisia tiloja ja sitä pientä extraa risteilylle, joten tätä vaihtoehtoa kannattaa harkita!

   MSC Cruisesin risteilyyn olimme tyytyväisiä ja varmasti menemme toistekin heidän matkassaan uudelle reitille.

   Toivottavasti tästä oli apua matkasuunnitelmiinne ja vastaan mielelläni myös lisäkysymyksiin!
   Kiitos kysymyksestäsi ja hyvää alkavaa viikkoa! ?

 • Reply Tiia/ReiseReise 05/02/2017 at 13:55

  Voi miten eksoottinen risteilyreitti! Kiva, että kerroit myös minkä hintainen kyseinen matka on. Tietysti lentolipun hinnat tulevat vielä tuohon päälle, mutta ei ollenkaan paha.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 05/02/2017 at 15:17

   Ajattelin, että hinta on hyvä mainita postauksessa, koska usein risteilyjen uskotaan olevan kamalan kalliita. Kokonaishinta on kuitenkin varsin kohtuullinen, vaikka tuohon tulee lisäksi lennot ja hotellimajoitus ennen / jälkeen risteilyn, vertailun vuoksi saman summan saa menemään kevyesti perheen all inclusive lomaan Kanarialla!

   Tämä retti ’kolahti’ heti, kun sen mainoksesta bongasin ja jokerikorttina mukaan tullut Doha Qatarissa oli vain bonusta, kun olin sielläkin haaveillut käyväni. 🙂 Oltiin kyllä kaikin puolin tyytyväisiä reissuun ja todella paljon ehdittiin näkemään ja kokemaan!

   Kiitos Tiia kommentistasi ja mukavaa sunnuntaita!

 • Reply Lotta | Watia.fi 05/02/2017 at 08:48

  Melkoisen överin oloinen alus. Ei kovin pahalta tuo hinta tosiaan tunnu kun miettii mitä kaikkea sillä saa. Aika avaran oloinen tuo hyttikin ja jos tuollaiselle risteilylle haluaisin, ehdottomasti haluaisin sen oman parvekkeen. Ihan mielenkiintoinen reittikin. 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 05/02/2017 at 14:55

   Parvekkeellinen hytti on kyllä ihan must, kun saa aloittaa aamun ihan rauhassa sieltä uuden sataman maisemia katsellen. Ja tosiaan, hinta ei ole lainkaan paha, kun huomioi mitä se pitää sisällään. Reitti oli meille aivan nappivalinta, tykkäsimme!

   Kiitos Lotta kommentistasi ja mukavaa sunnuntaita!

 • Reply Merja / Merjan matkassa 04/02/2017 at 22:51

  Olipas kiva postaus erilaisesta risteilyreitistä. Työkaverini teki samantyyppisen reissun reilu vuosi sitten. Laiva ei ehkä ollut sama, mutta reitti kuulosti tutulta. Hienon näköinen laiva eikä superkallis.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 04/02/2017 at 23:55

   Kiitos Merja! Tämä risteilyreitti oli niin meidän juttu, ettei voinut muuta kuin tarttua tilaisuuteen mainoksen nähtyäni ja oltiin tyytyväisiä valintaan! ?

   Tällä kaudella melkein samoilla reiteillä risteilee Royal Caribbeanin Voyager of the Seas, olisivatkohan he aloittaneet niillä vesillä jo viime talvena? Jos en ihan väärässä ole, niin mielestäni MSC Cruises aloitti siellä vasta tällä kaudella.

   MSC Cruisesin hinnat ja hinta-laatusuhde ovat kohdallaan, etenkin näin perheellisen näkökulmasta, ja lisäksi alus on uudempi kuin kilpailijalla. Kokonaisuus oli kaikin puolin hyvin toimiva ja tämän risteilyn perusteella tulemme tekemään vielä useamman risteilyn MSCn kyydissä, suosittelen lämpimästi!

   Kiitos Merja kommentistasi ja leppoisaa sunnuntaita!

   • Reply Freya 26/02/2017 at 11:48

    Costa Cruise on tehnyt tätä samaa risteilyreittiä jo vuosikaudet, itse oltiin noin 7 vuotta sitten. Silloin lisäbonuksena mukana oli Bahrain, mutta Qatar ei heidän reittiin kuulunut valitettavasti. Eli Costa on kolmas vaihtoehto Persianlahden risteilylle, (lapsi)hinnoittelu samantapainen kuin MSC:llä.

    Kiva lukea näin perusteellinen risteilypostaus, kiitos!

    • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 26/02/2017 at 15:59

     Olipa kiva kuulla, että näitä risteilyjä Costa on tehnyt jo noin pitkään ja hyvä tietää, että lapsihinnat ovat heilläkin edulliset!
     Kävinkin nyt katsomassa varustamon sivuilla reittivalikoimaa ja tällä hetkellä heidän risteilysatamat ovat Abariemiraateissa ja Omanissa.
     Bahrain oli varmasti todella mielenkiintoinen kokea, sitä mietin pitkään toisena vaihtoehtona kun valitsimme kahdesta MSC:n vaihtoehdosta – päätös ei ollut helppo, kun molemmat reitit ovat niin mielenkiintoisiin kohteisiin!

     Lämmin kiitos hyvästä vinkistä ja mukavaa sunnuntaita!

 • Reply Mira Jalomies 04/02/2017 at 12:13

  Kiehtova seutu risteillä! Itse olen ollut Dubaissa ja kierrellyt Omanissa (mahtava), mutta ilman laivaa 🙂 Varmasti hieno reissu 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 04/02/2017 at 13:19

   Oli kyllä hyvä reissu kaikin puolin ja oli kiva päästä näkemään usemapi kaupunki yhdellä reissulla, laivalla siirtymät meni niin mukavasti. 🙂

   Kiitos Mira kommentistasi ja leppoisaa lauantaita!

 • Reply Pirkko / Schildt 03/02/2017 at 13:31

  Mekin olemme useimmat risteilymme ostaneet pakettina kotimaiselta matkanjärjestäjältä silloin kun aikataulu on ollut tiukka, eli lisäpäiviä alussa tai lopussa ei ole ollut. Nyt aikataulumme ovat vapaampia ja ilmeisesti jatkossa onkin sitten ”pakko” varata lennot ja risteily erikseen jos haluaa vaikka mennä vaan pari päivääkin ennen kohteeseen, kun paketit eivät moiseen välttämättä jousta.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 03/02/2017 at 14:19

   SoileToursilta voi ostaa koko matkan valmiina pakettina tai opastettuna ryhmämatkana tietyille lähdöille tai täysin omien toiveiden mukaisena, joten vaihtoehtoja löytyy moneen makuun.

   Me olimme omatoimimatkalla, jonka risteilyn järjestimme SouileToursin kautta ja muut osuudet varasin itse erillisinä yksikköinä. Lennot ostimme Finnairin kampanjasta, josta saimme kohtuuhintaan lennot lähikentältä Vaasasta Helsingin pompulla Dubaihin, jossa olimme useamman päivän ennen ja jälkeen risteilyn, nämä majoitukset varasin myös erikseen muiden suunnitelmien pohjalta.

   Suosittelen kyllä SoileToursia seuraavan risteilynne varaamiseen, sillä pidin heidän henkilökohtaisesta otteestaan toteuttaa risteily asiakkaan toiveiden mukaan!

   Kiitos Pirkko kommentistasi ja hyvää viikonloppua!

 • Reply Katja/jumalainenseikkailu 03/02/2017 at 09:21

  Hyvä, yksityiskohtainen juttu ja komeita kuvia! Ilahduin myös lukiessani, että ympäristöasioita on laivalla mietitty 🙂 Melkoiset portaat…

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 03/02/2017 at 11:30

   Ympäristöasioista toivoisi kaikilla varustamoilla huolehdittavan ja MSC Cruisesin toiminnassa tämä on hienosti hoidettu ISO-sertifioinnin vaatimusten mukaisesti, jota valvotaan mm. auditoinneilla.

   MSC Cruises on muuten ainut yritys, jolle on myönnetty ”7 Golden Pearls” -palkinto ?, joka on hieno saavutus!

   ”MSC Cruises is the only company in the world to receive the ”7 Golden Pearls”​ award from Bureau Veritas, the global certification agency, in recognition of its high level of quality management and environmental responsibility. ”

   Ja tosiaan, atriumin rappusissa oli kimmellystä! ???

   Kiitos Katja kommentistasi ja mukavaa viikonloppua!

 • Reply Johanna Hulda 02/02/2017 at 19:38

  Huh mitkä portaat, tuossa on kyllä jo vähän enemmänkin kuin ripaus ylellisyyttä! Ja tuo laiva näyttää muutenkin upealta – päihittää todellakin ruotsinlaivat. Voisihan tällainenkin lomailu olla ihan hyvä vaihtoehto joskus, kun kaipaa kunnon rentoutumista, mutta kuitenkin useampaa kohdetta samaan reissuun. 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 02/02/2017 at 19:55

   Tämä oli kyllä aivan loistoyhdistelmä lepolomaa ja usean kohteen kokemista samassa paketissa, ja niin mukavan vaivattomasti!
   Ja tosiaan, laiva on vähän jotain muuta kuin mitä kotoisemmilla vesillä on tottunut näkemään ja silti isosta koostaan huolimatta hyvin haltuunotettava.
   Risteily MSC Fantasialla oli kyllä todella positiivinen kokemus kaikin puolin enkä voi muuta kuin suositella lämpimästi tällaista lomaa!

   Meidän osalta tämä ei takuulla jäänyt viimeiseksi kerraksi! 🙂

   Kiitos Johanna kommentistasi ja mukavaa alkavaa viikonloppua!

 • Reply Laura/ Irtiottoja Maailmalle 02/02/2017 at 15:54

  Mulle risteilyt on aina olleet jotenkin epähoukuttelevia ajatuksena, johtuen ehkä siitä, että mielikuva risteilystä on pitkään ollut se, millaista on miniristeilyllä Tukholmaan tai Tallinnaan. Mutta nämä kunnon risteilijät kyllä kieltämättä vaikuttaa monien lukemieni juttujen perusteella erittäin viihtyisiltä! Jollain tavalla olen alkanut harkitsemaan, josko pitäisi lähteä jollekin tämäntyyliselle risteilylle, ihan vain todistamaan itselleni että omat mielikuvat on vääriä. 🙂 Teillä on kyllä ollut melkoisen mielenkiintoinen reitti, ei ihan se perinteinen, mutta erittäin hyviä ja erilaisia kohteita!

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 02/02/2017 at 17:04

   Tämän kokemuksen perusteella risteilijällä olo on todella viihtyisää ja meno on aivan erilaista kuin Itämeren aalloilla. Isolta alukselta löytyy niin aktiviteetteja kuin omaa rauhaa, ihan sen mukaan mitä itse kaipaa, eikä viikossa ehtinyt tulemaan aika pitkäksi, pikemminkin ei ehditty läheskään kaikkea käydä testaamassa. Itsellä oli ennakkoluuloja ruokailujen suhteen, että miten sopii ’määrätty’ aika, mutta eipä tuokaan ongelmaa teettänyt, sillä silloin kun ei oma kattausaika sopinut esim pitkän päiväretken takia, kurvattiin buffan antimien ääreen- ihan loisto vaihtoehto! 😀

   Tätä meidän reittiä ei olisi ihan vaivattomasti ilman risteilyä toteuttanut ja oltiin todella tyytyväisiä valintaamme. Käykää ilman muuta testaamassa ’ihan-oikeaa-risteilyä’ mieleisellä reitillä – suosittelen lämpimästi!

 • Reply Rosita 02/02/2017 at 12:01

  Me ei olla koskaan risteilty noin, vaikka aina ihaillaankin noita laivoja. Tuollaiselle lomalle pitäis kyllä saada mummo mukaan lasta hoitamaan, että sais oikeen kunnolla laiskotella! 😀

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 02/02/2017 at 13:10

   No tosiaan, mummo matkassa lapsen vahdiksi olisi vielä kirsikka kakussa! 😀 Mutta ei hätää, jos ei mummo pääse mukaan, laivalta löytyy nimittäin lasten kerhoja, myös ilta-aikaan, jos haluaa käydä vaikkapa rauhassa kahdestaan illallisella tai päiväretkellä ja sillä aikaa muksut saa temmeltää kerhon aktiviteeteissa!

   Kiitos Rosita kommentistasi ja mukavaa viikonloppua!

 • Reply Emma 02/02/2017 at 11:27

  Aina kun luen jonkun risteilyjutun, niin alkaa kiinnostaa kokeilla itsekin vaikken mikään varsinainen risteilyihminen koekaan olevani. Mutta olishan toi sellanen kerran elämässä koettava juttu – ja sen yhden kerran pitäisi kyllä sitten pistää haisemaan ja ottaa oikeasti hyvä hytti omalla parvekkeella jne.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 02/02/2017 at 13:06

   Pitkään mietin, mitenköhän sitä jaksaa olla viikon laivalla, rupeaako tylsistyttämään ja tulenko merisairaaksi, niin kuin yleensä aina Itämeren pienemmillä laivoilla. Mutta aivan turhaan niitä mietin ja tämän reissun jälkeen risteilykuume nousi entisestään. Eikä muuten merisairaudesta ollut tietoakaan!

   Risteily on niin mukavaa matkantekoa ja parasta on se, että pääsee näkemään monta kohdetta viikon-parin aikana, ja niihin mielenkiintoisimpiin voi sitten palata ajan kanssa! Suosittelen ilman muuta kokeilemaan risteilyä jollain kiinnostavalla reitillä ja hyttiluokista löytyy mukavasti valinnanvaraa!

   Kiitos Emma kommentistasi ja hyvää loppuviikkoa!

 • Reply Meidän matkassa / Monna 02/02/2017 at 08:50

  Risteilyt ovat alkaneet myös täällä kiinnostaa enemmän kuin aiemmin ja on tullut tutustuttaa varsinkin Karibian eri vaihtoehtoihin ja hinnat ovat yllättäneet positiivisesti kun mukaan laskee juuri kaikki majoituskulut, liikkumisen erilaisista paikoista toisiin ja ruuat ja muut mukavuudet. Mutta tästä reitistä tämä oli ensimmäinen lukemani kokemus ja varsin mielenkiintoinen reitti! Täytyypä pistää korvan taakse, voisin nähdä esim oman honeymooninkin sitten jossain kohtaa risteilyaluksella 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 02/02/2017 at 13:00

   Tämä reitti on tuore vaihtoehto ja kolahti omiin matkahaaveisiin heti sen nähtyäni! Karibian risteilyä oltiin pitkään pyöritelty ajatuksissa, mutta pitkä lento oli jarrutellut lähtöä. Nyt kun Finskillä pääsee suorilla lennoilla Miamiin ja ensimmäinen risteilykokemus oli positiivinen, niin miksikäs ei joskus sinnekin! 😀

   Hinnat eivät tosiaan ole pahat kun huomioi mitä kaikkea se pitää sisällään. Vertasin risteilyn hintaa myös viikon majoitukseen Dubaissa vastaavan tasoisessa majoituksessa ja jo puolihoidolla hotellimajoitus olisi ollut kalliimpi! Risteilyssä vielä bonuksena se, että päästiin näkemaan monta paikkaa viikon aikana mukavasti matkustaen. Häämatkaan risteily olisi aivan omiaan!

   Kiitos Monna kommentistasi ja mukavaa viikonloppua!

 • Reply Salaine 30/01/2017 at 22:40

  Kyllä nyt alkoi kiinnostamaan tuokin suunta! Karibianristeilyjä olen jo katsellut mutta kyllä tuokin menisi. Paljonko aamiainen tuotuna hyttiin maksoi ekstraa?

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 30/01/2017 at 22:59

   Tuon risteilyn etuna on paitsi Tuhannen ja yhden yön tarinoiden eksotiikka, myös lyhyt lento Karibian-risteilyihin verrattuna. Meillä se on ainakin ollut jarruna Karibialle lähtöön…

   Aamiainen hyttiin ei maksanut laivalla lanttiakaan extraa Fantastica-luokan hytissä, edullisemmassa Bella-luokassa se ei sisälly hintaan. Näiden kahden hyttiluokan hintaero koko matkapaketissa oli muistaakseni parisen sataa. Fantastica-luokan hyttien parempi sijainti ylemmillä kansilla ja nämä pienet mukavuuslisät arvotettiin sen väärtiksi. Aamiaistilaus oli helppo ruksailla hytissä olevaan tilauskuponkiin, joka jätettiin hytin ovenkahvaan ennen klo 02 ja aamiainen tuotiin toivottuna aikana. Se oli loistotapa aloittaa aamu hytin parvekkeella kiireettömästi, silloin kun siltä tuntui!

   Kiitos kommentistasi ja hyvää alkanutta viikkoa!

 • Reply reissaaja1 30/01/2017 at 12:04

  Nyt on kyllä päheetä, tuollahan laivalalhan kokisi itsekin olevansa kuin sheikki. 🙂
  Ja varsin makeita kuvia olet ottanut!

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 30/01/2017 at 15:16

   Laivalla viihtyi kyllä oikein mukavasti ja se oli niin kätevä tapa matkata moneen paikkaan, että näitä kokemuksia lisää! 🙂
   Seuraavaan postaukseen tulee muuten enemmän kuvia laivan sisätiloista, joten kurkkaahan siihenkin ensi viikonloppuna, jos haluat nähdä lisää miltä MSC Fantasialla näyttää!

   Kiitos kommentistasi ja hyvää alkanutta viikkoa!

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 29/01/2017 at 22:45

  On niin kiva lukea sun postauksia MSC Fantasialta, kun tosiaan meille on parin kuukauden päästä tulossa sisarlaiva-Divinan risteily Karibialla, mistä laitoinkin jo sun aiempaan postaukseen. Jo näissä oli tosi hyvin tietoa mutta vielä janoan sitä laivaelämästä kertovaa juttua!

  Meitä kans houkutti nimenomaan e-rit-täin kilpailukykyinen hinta lapsiperheenä muihin risteilijöihin verrattuna. Ja MSC:llä oli St Maartin reitillä, mikä oli meille tällä kerralla toive tai oikeastaan lähes vaatimus. (Nyt karma kostaa ja tulee joku myräkkä eikä päästä St Maartenille… ups!)

  Me otettiin kans tuo parvekkeellinen Fantastica. Edellisellä risteilyllä oli partsi ja se oli kyllä ehdoton. Oli niin upeaa heräillä aamulla ja käydä vähän katselemassa maisemia omalla parvekkeella. Tai kun muksu oli illalla nukahtanut, niin me miehen kans fiilisteltiin ja kuunneltiin musiikkia.

  Teidän hytti oli 11. kannella, mutta missä kohdin laivaa? Oliko toimiva sijainti? Meidän hytti tulee olemaan 12. kannella, mutta melko perällä ja hissien lähellä. Pitää toivoa, ettei kovin myrskyä eikä hissien piipitys käy hermoon. 🙂

  Me ei nyt sitten kuitenkaan oteta Allegrissimo-pakettia, vaan meinataan pärjätä juomakuponkipaketeilla. Mitä mieltä olet, oliko juomapakettinne kannattava? Teillä tietty isommat lapset, jotka jo eri tavalla haluaa juomia kuin ihan pienet.

  Mutta jään linjoille seurailemaan risteilypostauksia ja tarinoita kohteista. 🙂

  – Kati –

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 29/01/2017 at 23:15

   Lasten hinta MSC:llä on kyllä niin kohdillaan kuin olla ja voi, eikä risteilyn sisällössä mielestäni ole merkittäviä eroja kilpaileviin varustamoihin verrattuna, ja vielä kun MSCn laivatkin ovat uusia / uudehkoja ei ollut epäselvää, minkä varustamom kyydissä lähteä… ja kun vielä se italialaisuuskin sopi meille enemmän kuin hyvin! 🙂

   Aivan huippua, että Teillä on risteily vielä edessäpäin ja toivotaan että St Maartin toteutuu, MSC Divina näyttää myös todella viihtyisältä laivalta! Meillä Sir Bani Yasin poisjäänti kyllä harmitti sen valkeiden korallirantojen ja saaren eläimistön bongaamisen missaamisen takia, mutta onneksi matka jatkui kuitenkin mieleiseen vaihtoehtoon.

   Meilläkin oli hytti laivan takaosassa, noin 5-6 hytin päässä hissiaulasta, ja se oli todella rauhallinen sijainti, joka oli myös aivan ideaali mm. allasalueelle ja buffaan menoa ajatellen, ei kun muutama kerros hissillä ylöspäin ja oltiin perillä! Red Velvet illallisravintolaan ja kauppoihin sai sitten seikkailla vähän pidemmän matkan, mutta parhaan reitin löytää nopeasti, eikä se lopulta tunnu erityisen pitkältä.

   Mitä äkkiseltään ynnäiltiin päivän juomahintoja, vaikutti Allegrissimo maksavan itsensä takaisin, kun pelkästään vettä kuluu päivän aikana monta pullollista, siihen lisäksi ruokajuomat ja illan päätteeki lasilliset ja lasten ihanat juomat, joista Dirty bananasta tuli heidän suosikki. 🙂
   Laitan seuraavaan postaukseen juomien hintoja kuiteista, niin siitä saa osviittaa kannattaisiko Allegrissimo vai ei. Sen ehditte vielä hyvin lisäämään varaukseenne, jos siltä tuntuu, ja paketteja kaupiteltiin myös vielä laivallakin.

   Kirjoitan seuraavan osan risteilystä ensi viikonlopuksi ja kysy ihmeessä, jos jokin mietityttää sitä ennen tai jää epähuomiossa pois postauksesta! 🙂

   Kiitos Kati kommentistasi ja hyvää alkavaa viikkoa!

 • Reply Teija / Lähdetään Taas 29/01/2017 at 20:47

  Mukavaa lukea MSC-cruisesista. Olen sitä katsellut juurikin sen vuoksi, että lapset ovat heillä edullisia. Karibialla heillä olisi hyviä reittejäkin Etelä-Karibialla, mutta lähdöt Guadaloupelta olisi vähän hankalia. Ensi talvena haluaisin taas risteilemään Karibialle, joten luen innolla kokemuksia eri yhtiöistä 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 29/01/2017 at 21:09

   Kiitos Teijä, toivottavasti tästä oli hyötyä tulevia risteilysuunnitelmianne ajatellen, varustamoja kun on niin monta mistä valita!
   MSC Cruisesin lapsihinnat ovat kyllä kohdallaan ja Karibialle heillä on lähtöjä useista satamista kuten mm. Miamista.
   Meille risteilyn italialaisuus sopi todella hyvin, ja varmasti tulemme risteilemään MSC Cruisesin matkassa vielä useita kertoja!

   Tämän kokemuksen perusteella suosittelen lämpimästi risteilyä MSC Cruisesilla!

   Kiitos Teija kommentistasi ja mukavaa sunnuntaita!

 • Reply Merituuli 29/01/2017 at 20:40

  Millainen ruokatarjonta tällaisella risteilyllä on? Mietin kun jutustelin matkamessuillakin jonkin risteilyedustajan kanssa, että setti on vähän kuin all inclusive hotellissa. Olenko väärässä?

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 29/01/2017 at 21:00

   Risteilyhintaan kuuluu kaikissa hyttiluokissa buffe-ravintolan antimet, jossa on ruokaa tarjolla 20 tuntia vuorokaudessa. Buffessa aamiainen, lounas ja päivällinen ovat todella runsaita all inclusive tyyppisiä, jossa on paljon erityylisiä vaihtoehtoja ja näiden aterioiden välissä buffessa on tarjolla pienempää suolapalaa esim. täytettyjä voileipiä, pizzaa jne.

   Toinen risteilyhintaan kuuluva ravintola Red Velvet tarjoaa taas fine dining -tyylisiä aterioita, jossa aamiainen on parin tunnin ajan ja kolmen ruokalajin illalliselle mennään valittuna kattausaikana. Lisäksi laivalla on useampi lisämaksullinen erikoisravintola, MSC Fantasialla mm. La Cantina Toscana sekä Tex Mex ravintola. Eli ruokailuvaihtoehtoja on todella paljon ja buffe pelasti monta tilannetta, kun saavuimme päivän kohdekierrokselta nälkäisinä kuin sudet! 🙂

   Kiitos Merituuli kommentistasi ja mukavaa sunnuntai-illan jatkoa!

 • Reply Outi 29/01/2017 at 19:21

  Upea laiva, ihanat maisemat ja kaunis hytti.
  Nyt mä haluun kyllä tuollaiset portaat meidänkin kotiin 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 29/01/2017 at 19:42

   Kyllä tuolla risteilyllä olisi pidempäänkin viihtynyt, on se vaan niin vaivatonta ja mukavaa matkatekoa, jossa ehtii näkemään paljon!
   Tämä oli niin positiivinen kokemus, että risteilykärpänen pääsi puraisemaan!

   En muuten pistäisi minäkään pahakseni pientä Swarovski-lisää kotiin blingiä tuomaan! 😀

   Kiitos Outi kommentistasi ja ihanaa sunnuntaita!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.