Arabiemiraatit Kaupunkilomat Perhematkat

Perhematkailijan Dubai

19/11/2016

Dubai, tuo superlatiivien kaupunki, tarjoaa aurinkoista kaupunki- ja rantaelämää siistissä ja tasokkaassa ympäristössä ja kaupunki sopii loistavasti myös perhelomailuun.

Dubai on varsin liberaali ja kansainvälisyys näkyy hyvin katukuvassa, sillä kaupunki on paitsi hyvin suosittu matkakohde, myös vauhdilla kasvava liike-elämän keskus, joka vetää nykyään puoleensa enemmän sijoittajia ja kansainvälisiä yrityksiä kuin esimerkiksi New York.

Dubai on turvallinen matkakohde, eikä humalaisiin häiriköihin tarvitse kaupungilla törmätä, ja jopa yleensä niin levottomilla metroasemilla saa kulkea iltaisinkin täysin rauhassa, mikä on varsinkin lasten kanssa matkatessa iso plussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Telegraph-lehden listauksen mukaan Arabiemiraatit on maailman kolmanneksi turvallisin maa, kun huomioidaan rikos- ja väkivaltarikosten määrä, terrorismi ja poliisiin luotettavuus rikosten hoitamisessa. Samaisella listalla Suomi on hienosti ykkösenä ja toisella tilalla Quatar. Ehkä hieman yllättäenkin Ruotsi sijoittuu vasta sijalle 19 ja Telegraph-lehden kotimaa Iso-Britannia sijalle 63.

Dubai skyskrapers Photo © Elämää ja Matkoja

Dubaissa lasten kanssa matkaaminen on helppoa, koska perheen pienimmät huomioidaan loistavasti niin hotelleissa, ravintoloissa kuin ostoskeskuksissa ja aktiviteetteja löytyy valtaisa määrä eri ikäisille, ostosmahdollisuuksista puhumattakaan.

Tykästyimme viime talven matkalla Arabiemiraatteihin ja Dubaihin, jossa vietimme osan lomastamme Ras al Khaimahin lisäksi ja Dubai kutsuu myös tänä talvena yhdistettynä aivan uusiin kokemuksiin. Täällä on matkakuumetta reippaasti ilmassa ja ajattelin tarjota Teillekin vinkkejä viime talven matkan kokemusten sekä tulevan talven suunnitelmien pohjalta. Tässä meidän vinkit perhematkalle Dubaihin!

Lokakuun 2016 lopussa avattu Legoland Dubai on jokaisen Lego-fanin ykköskohde. Photo Legoland Dubai

Lokakuussa 2016 avattu Legoland Dubai on jokaisen Lego-fanin ykköskohde. Photo Legoland Dubai

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
LEGOLAND® DUBAI – interaktiivinen teemapuisto

Legoland Dubai avasi porttinsa 31.10.2016 ja tämä jokaisen Lego-fanin ykköskohde tarjoaa tekemistä perheille koko päiväksi.  Parhaiten aktiviteetit soveltuvat 2-12 vuotiaille mutta mikäpä estää meitä aikuisiakaan heittäytymästä Lego-maailmaan mukaan.

Teemapuistossa on 15 000 Lego-rakennelmaa ja näiden rakentamiseen on käytetty yli 60 miljoonaa Lego-palikkaa – kuvittelepa tämä määrä lastenhuoneen lattialle siivouspäivänä! 🙂 Superlatiivien kaupungissa kun ollaan, löytyy Legolandista tottakai myös maailman korkein Lego rakennus, Burj Khalifa sekin. Legoland visiitti ei kuitenkaan ole pelkkää rakennelmien ihmettelyä vaan lapsi pääsee myös osallistumaan ja oppimaan. Mm. LEGO CITYssä lapsi voi lentää Lego Cityn kentälle, ohjata venettä ja vaikkapa suorittaa ihan ensimmäisen ajokorttinsa Legoland autokoulussa.

Legoland Dubaissa voi ajaa ihka ensimmäisen ajokorttinsa. Photo Legoland Dubai

Legoland Dubaissa voi ajaa ihka ensimmäisen ajokorttinsa. Photo Legoland Dubai

Sekä sisä- että ulkotiloissa sijaitseva Legoland on jaettu 6 elämykselliseen teemaosioon ja lisäksi on tarjolla 40 huvilaitetta. Tästä on luvassa juttua enemmän alkuvuoden matkamme jälkeen ja kerron oliko Legoland Dubai hitti vai huti – arvioijina kaksi lahjomatonta kovan luokan Lego-fania – pysyhän siis kuulolla! 🙂

Entä minkälainen kokemus Legolandista oli – lue lisää oheisen linkin kautta Testissä Legoland Dubai – hitti vai huti?

Aikuisten päivälipun hinta verkkosivulta ostettuna 295 AED (n. 73 €) ja lasten lipun hinta 250 AED (n. 62 €). Lippu kattaa sisäänpääsyn Legoland Dubaihin, näytöksiin, ravintoloihin, kauppoihin sekä rajoittamattoman huvilaitteiden käytön. Ei sisällä sisäänpääsyä vesipuistoon

Lisätietoja Legolandista tästä ja liput voi ostaa tästä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Legoland Waterpark sopii kaiken ikäisille. Photo Legoland Waterpark

Legoland Waterpark sopii kaiken ikäisille. Photo Legoland Waterpark

LEGOLAND® WATERPARK – vauhdin hurmaa vesipuistossa

Legolandin yhteyteen avataan 2.12.2016 seikkailunhaluisille vesipedoille Legoland Waterpark, joka on ensimmäinen laatuaan ja Lähi-Idän ainoa erityisesti perheille ja 2-12 vuotiaille suunnattu vesipuisto.

Vesipedot pääsevat kokemaan vauhdin hurmaa 15 erilaisessa vesiliukumäessä ja lisävauhtia voi hakea aaltoaltaassa. Tulevat Robinson Crusoet pääsevät koettelemaan voimiaan Build-A-Raft-Riverissa, jossa voi rakentaa oman LEGO®-lautan.

Perheen pienimmät pääsevät peuhaamaan vedessä omalla oma DUPLO®-alueellaan, jossa on pikkuisille sopivia vesiliukumäkiä, ja tämä on Legoland Waterparkin iso valtti verrattuna Dubain muihin vesipuistoihin.

Lisätietoja Legoland waterparkista tästä, tätä kirjoitettaessa lippuhinnat eivät ole vielä saatavilla ja ostettavissa.

LEGOLAND® teema- ja vesipuisto ovat osa Dubai Parks and Resorts kokonaisuutta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mall of Emirates Photo © Elämää ja Matkoja

MALL OF EMIRATES ja dubai mall – ostoksia ja aktiviteetteja

Dubaissa ostoskeskuksia riittää ja tunnetuimmat näistä ovat maailman suurin Dubai Mall sekä Mall of Emirates sisälaskettelukeskuksineen, ja kummassakin ostoskekuksessa saa halutessaan vierähtämään helposti kokonaisen päivän. Nämä molemmat tarjoavat paitsi loistavat ostosmahdollisuudet, myös aktiviteetteja perheille sekä hyvät ruokailumahdollisuudet.

Näistä kahdesta Mall of Emirates on ehkäpä suomalaisittain helpommin lähestyttävä ja kokonsa puolesta helpommin haltuunotettava. Kaupat ovat enemmän tavallisen ihmisen kukkarolle sopivia, mutta valtaisasta kauppojen tarjonnasta löytyy myös merkkituotteita, kuten vaikkapa Armani junior ja Burberry children.

Tyylikäs Dubai Mall tarjoaa vuorostaan runsaammin luksusta tavallisempien liikkeiden ohella ja ensi kosketuksen Dubai Mallin asiakaskuntaan saat jo ulko-ovella, kun vilkaiset sisäänäynnin autorivistöä. Dubai Mallin liikkeiden tarjonta on jo niin valtaisaa, että minullakin loppui puhti – pisteet sille shopaholicille joka kykenee koko ostarin kiertämään!

Näille ostareille saa helposti puhuttua perheen isätkin mukaan, kun tarjolla on jos jonkinlaista elektroniikkaliikettä ja viimeistään lelukaupoissa herää aikuisissakin se pieni lapsi, kun leluja pääse kokeilemaan. Mall of Emiratesin suosittu lelukauppa onThe Toy Store ja Dubai Mallin ohittamaton lelukauppa on Hamley’s, jossa kannattaa ehdottomasti käydä! Kun karkkihammasta kolottaa, suosittelen keskiverto marketin karkkihyllyä elämyksellisempää karkkikauppaa, Candylisiousia, joka sijaitsee vastapäätä Dubai Mall Aquariumia.

Ostosten lisäksi varsinkin Mall of Emirates tarjoaa hauskaa tekemistä koko perheelle ja tunnetuin aktiviteeteista on sisälaskettelukeskus Ski Dubai. Lumea pakoon lähteneinä emme todellakaan halunneet maksaa pakkasesta ja kävimmekin katsomassa ihanaksi talvimaaksi loihditun laskettelukeskuksen menoa ulkopuolelta.

Huvittuneina seurasimme asiakkaiden toppa-asujen määrää, joka näin suomalaisen silmin näytti hätävarjelun liioittelulta muutaman pakkasasteen tähden!

Jos tulee lunta ja pakkasta ikävä, ensiapua tarjoaa Mall of Emiratesin laskettelukeskus. Photo © Elämää ja Matkoja

Jos tulee lunta ja pakkasta ikävä, ensiapua tarjoaa Mall of Emiratesin laskettelukeskus. Photo © Elämää ja Matkoja

Lippuhinnat Ski Dubaihin joulukuussa 2015. Photo © Elämää ja Matkoja

Lippuhinnat Ski Dubaihin joulukuussa 2015. Photo © Elämää ja Matkoja

Pakkasen sijaan suuntasimme kaksikerroksisen Magic Planetin huvitusten pariin, josta löytyy niin pelejä, huvilaitteita kuin 4D elokuvateatterikin. Lippuhinta leikki & pelialueelle pakettina One hour Play Area + One hour Kids Square 50 AED (n. 13 €) /henkilö. Lisätietoja tästä.

Photo © Elämää ja Matkoja

Huvien ja ostosten lomassa kaipaa ravintoakin, ja Dubai Mallissa ja Mall of Emiratesissa on tarjontaa yllin kyllin, ongelmaksi tulee pikemminkin mikä valita.

Pikaiseen ruokatankkaukseen Mall of Emiratesissa suosittelen food courtin tarjontaa, josta löytyy tuttujen ketjuravintoloiden kuten Subwayn ja Burger Kingin lisäksi niin beirutilaista, meksikolaista, intialaista kuin thai-ruokaa… näin muutaman mainitakseni. Erityisen vahva suositus Al Farooj Freshin ihan mielettömän herkulliselle kana-kasvis täytteiselle shawermalle!

Lisätietota Mall of Emirates tästä ja Dubai Mall tästä.

dubai-798722_1920

superlatiivien burj khalifa ja the dubai fountain

Ei Dubain matkaa ilman (toistaiseksi) maailman korkeinta rakennusta Burj Khalifaa ja sen edustalla sijaitsevaa upeaa Dubai Fountainia, joka on maailman suurin sekin. Dubai Fountainin musiikin tahtiin tanssiva suihkulähde on todellakin näkemisen arvoinen, ja mikä parasta, tämä elämys on maksuton! Ajoita siis Dubai Mall käyntisi niin, että pääset näkemään tämän kalifornialaisen WET Designin mestariteoksen näytöksen, samaisen firman käsialaa ovat muuten myös Bellagion suihkulähteet Las Vegasissa.

Dubai Fountainin allas on 275 metriä pitkä ja sen vesipatsaat kohoavat parhaimmillaan reiluun 150 metriin. Lähdettä valaisee 6600 valoa ja 25 väriprojektoria ja puolen tunnin välein esitettävää näytöstä voi käydä katsomassa klo 18 – 23.

Burj Khalifa Dubai Photo Elämää ja Matkoja

Dubai Fountainin taustalla kohoava Burj Khalifa on vaikuttava näky sekin 828 metrillään, eikä tätä voi olla huomaamatta kaupunkiin saapuessaan. Burj Khalifa ohitti valmistuessaan reippaasti kaikki aiemmat rakennusennätykset ja edellinen maailman korkein rakennus, taiwanilainen Taipei 101 (509 m), oli enää pelkkä pätkä Burj Khalifan ylittäessä sen korkeuden reilulla 300 metrillä.

Jos 163 kerroksisen rakennuksen ihastelu vakaasti maanpinnalta ei riitä, voit käydä ihastelemassa (ja kauhistelemassa) korkeuksia at the top 125 + 124 näköalatasanteelta tai vielä korkeammalta yhdistelmällä at the top sky kerrokset 148 + 125 + 124.

Edullisimmat liput saat ostamalla ne ennakkoon Burj Khalifan nettisivulta tästä, hinnat vaihtelevat vierailuaikojen mukaan. Ja jos jonotus ei houkuttele, on saatavilla myös VIP lippuja, jolloin Sinut noudetaan vaikkapa hotelliltasi ja pääset kierrokselle ohi jonon. Lippuja on saatavilla myös paikan päältä Dubai Mall myyntipisteestä.

Burj Khalifan sivuilla vinkkejä mm. lipun ostoon auringonlaskua ajatellen tästä.

u-a-e-1357260_1920

 

kaupunki haltuun hop on hop off bussilla

Hop on Hop off bussiajelu on kätevä tapa kiertää tunnetuimmat nähtävyydet ja saada samalla yleiskuva kaupungista.

Dubaissa Big Bus Toursin kaksikerrosbussi ajaa päivisin kolmea reittiä: Beach Tour, City Tour ja Marina Tour, joissa on yhteensä 38 pysäkkiä, lisätietoja tästä. Iltakierros näyttävästi valaistussa Dubaissa on elämys, ja tämän kierroksen kesto on 2 tuntia 45 minuuttia, lisätietoja tästä.

Päiväkierroksella bussit toimivat samaan tapaan kuin muutkin hop on hop off bussit, eli voit lipun voimassaoloaikana nousta kyytiin ja jäädä pois haluamallasi pysäkillä rajoittamattoman määrän kertoja. Ensi kertaa bussiin noustessa saat kuulokkeet, jolla voit kuunnella opastusta vaikkapa englanniksi. Lisäksi Big Bus Dubai tarjoaa pieniä vesipulloja maksutta, mikä on enemmän kuin tarpeen nähtävyyksiä kierrellessä. Bussien alakerta on ilmastoitu ja loistavat näköalat tarjoavassa toisessa kerroksessa on paahtavalta auringolta suojaava katos. Busseissa on rampit liikuntaesteisille.

Paljon aikaa vieviin ostoskeskuksiin menoon tätä bussia ei kannata käyttää, mutta Dubain tunnetuimmat maamerkit ja lyhyen pysähdyksen nähtävyydet tällä saa mukavasti kierreltyä ja samalla saa hyvän kokonaiskuvan tästä pitkien etäisyyksien kaupungista.

Päivälipun viimeiset vuorot starttaavat klo 18:00 ja ajoaika päättyy klo 20:00, jolloin jatkavat eri lipun vaativat iltavuorot.

Lipun voi ostaa bussiin noustessa tai ennakkoon Big Busin verkkosivuilta. Lisäksi monet hotellit välittävät lippuja. Esimerkiksi 24 h päivälippu perheelle (2 aikuista ja 2 lasta) maksaa n. 150 € ja iltakierroksen hinta perheeltä noin 93 euroa.

Lisätietoa reiteistä ja lippuhinnoista Big Bus Toursin sivulta tästä.

Madinat Photo © Elämää ja Matkoja

se vähän tyylikkäämpi souk viihtyisässä ympäristössä

Tunnetut Deiran soukit kulta- ja maustebasaareineen ovat toki näkemisen arvoiset, mutta niiden sijaan suosittelen tyylikästä Souk Madinatia, joka on osa suurta Madinat Jumeirah Resortia, jonka viihtyisä alue on rakennettu perinteiseen tyyliin.

Madinat sijaitsee Jumeirahin kaupunginosassa vain kivenheiton päässä 7 tähden hotelli Burj al Arabista ja ilmastoidussa ruuhkattomassa soukissa on huomattavasti mukavampi kulkea lasten kanssa eivätkä myyjät ole päällekäyviä tyrkyttääjiä. Saat kaikessa rauhassa katsella kaupoissa ja hyvin kohteliaat myyjät ovat tarvittaessa avuksi ja kertovat mielellään tuotteista.

Souk Madinatiin pääsee kätevästi taksilla tai Big Busin hop on hop off kyydillä, jonka pysäkki on muutaman kymmenen metrin päässä portista.

Lisää kuvia aiemmassa blogikirjoituksessa tästä.

MonipuolinenThe Beach on viihtyisä niin päivällä kuin illallakin. Photo © Elämää ja Matkoja

MonipuolinenThe Beach on viihtyisä niin päivällä kuin illallakin. Photo © Elämää ja Matkoja

KOKO PERHEEN THE BEACH & The Walk

Aurinkoisia päiviä meren äärellä, lasten hiekkalinnojen rakentelua valkealla puuterihiekalla. Joogaa nurmella, juoksulenkki rantakadulla. Leikkipaikkoja taaperosta varhaisteiniin, koko perheen tapahtumia. Tasokkaita ostoksia joka kukkarolle, ravintoloita moneen makuun. Tämä kaikki löytyy yhdeltä alueelta, joka on oma suosikkini Dubaissa: The Beach & The Walk.

Tykästyin tähän alueeseen sen tasokkuuden ja monipuolisuuden vuoksi ja se on mitä parhain paikka viettää perhelomaa. Kaikki tarvittava on lähellä ja mikä parasta alueella voi liikkua kävellen, mikä ei ole itsestäänselvyys Dubaissa. Ja varsinkin pienten lasten kanssa on mahtavan huoletonta kävellä rannan tuntumassa autottomalla alueella, ilman että tarvitsee huolehtia pienen ryntäämisestä autoliikenteen sekaan. Rannan tuntumassa on pienille viihtyisiä leikkipaikkoja ja vanhemmille kuntoilumahdollisuuksia. Kaikille avoin valkeahiekkainen ranta on maksuton, mutta halutessaan voi itselleen tuolin ja varjon vuokrata.

The Beach kokoaa yhteen matkaajat ja paikalliset asukkaat, sillä alueella on paikallisten asuntojen lisäksi paljon hotelleja & huoneistohotelleja, joihin majoittumalla pääset parhaiten nauttimaan tästä alueesta, jonne oli ihana palata aktiivisen kaupunkipäivän jälkeen ja lähteä vielä illallisen jälkeen kävelylle rannan tuntumaan.

Suosittelen lämpimästi The Walkilla sijaitsevaa JA Ocean View hotellia, jossa viihdyimme kaikin puolin todella hyvin. Hotellista voit lukea omasta postauksestaan tästä.

Muualla kaupungissa asuessasi voit saapua paikalle The Beachin omalla kuljetuksella. lisätietoa kuljetuksesta tästä.

Lisää vinkkejä Dubain matkallesi aiemmissa kirjoituksissa, joihin pääse klikkaamalla linkkiä:

Oikein antoisaa matkan suunnittelua Sinulle ja kysy ihmeessä, jos jokin asia Dubaihin liittyen mietityttää! Uusia vinkkejä ja kokemuksia Arabiemiraateista on luvassa tammikuun matkamme jälkeen ja silloin on myös koeajettu Legoland Dubai – saa nähdä lunastaako tämä uuden karhea teemapuisto odotukset!

Uusimmat postaukset saat kätevästi luettavaksesi liittymällä blogin Facebook seuraajiin tai tilaamalla uusimmat postaukset sähköpostiisi, molemmat vaihtoehdot löytyvät tämän sivun oikeasta laidasta – tervetuloa mukaan matkaan!

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply dubai tours excursions 17/11/2018 at 12:43

  Dubai is one of best place for Tourists. Its not only about skyscapers but its all about fun and luxury life. We have listed best tour packages for you.

 • Reply Tiina 23/11/2016 at 11:08

  Mielenkiintoinen ja tarpeellinen postaus! Lähdössä 2-vuotiaan kanssa ensimmäistä kertaa Dubaihin tammikuussa. Osaatko neuvoa missä majoittua lapsen kanssa jos budjetti ei veny JA Ocean hotelliin?

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 23/11/2016 at 12:06

   Hei Tiina, ja kiva kuulla, että tästä oli apua matkan suunnitteluun!

   Dubain majoitusta ajatellen etäisyydet on pitkät kaupungin laidalta toiselle (n. 30-40 km), ja monet näistä nähtävistä/aktiviteeteista on ripoteltu eri puolille, eli siinä mielessä joutuu aina jotain liikennevälinettä käyttämään. Metroaseman läheisyys on siis hotellille plussaa ja kannattaa katsoa myös onko hotellilla omaa (maksutonta) kuljetuspalvelua ostoskeskuksiin ja rannoille. Taksilla liikkuminen on edullista, joten se ei tee isoa lovea matkakassaan, ja pienten kanssa se on kaikkein helpoin tapa, käytimme itsekin eniten taksia. Turvaistuimen/korokkeen saa ainakin Finnairilla ilman erillisveloitusta mukaan matkaan.

   Majoitushinnat ovat edullisimmat Deirassa, joka on kaupungin vanhaa osaa ja siellä sijaitsee mm. mauste- ja kultasoukit. Edullisempaa majoitusta löytyy myös Bur Dubaista esim. Novotel sekä lentokentän ja risteilysataman läheisyydestä, esim. Savoyn huoneistohotelleja, jotka ovat saaneet hyvät asiakasarvostelut. Al Barshassa löytyy myös kohtuuhintaisia hotelleja mm. Holiday Inn lähellä Mall of Emiratesia. Viime talvena Al Barshan alueella oli tosin todella paljon rakennustyömaita käynnissä, mutta eiköhän ne ole jo hyvin edenneet.

   Itse käytän paljon booking.com sivustoa, josta saa hyvin vertailuun hotellit ja tiedoissa on etäisyydet mm. metroasemalle ja lähimpiin nähtävyyksiin sekä onko hotellilla kuljetuspalveluja. Kannattaa katsoa hintoja eri viikonpäivinä sekä incognito tilassa selaten, sillä erot voivat olla todella suuret ajankohdasta riippuen! Vinkiksi myös se, että Android mobiililaitteella tulee edullisemmat hinnat kuin Applen vastaavalla. Booking.com osalta on hyvä huomioida se, että Dubain hinnoissa ei ole yleensä mukana verot, joten ne pitää laskea majoitushintaan päälle. Jos aikaa matkaan on vielä paljon, kannattaa tehdä alustavat muutoskelpoiset varaukset johonkin sopuhintaiseen ja jäädä vielä kärkkymään Marinan alueelle tarjouksia. Itse onnistuin näin nappaamaan edullisen majoituksen Marinan-rannalta tämän talven matkalle, ja peruin aiemman varauksen muualla kaupungissa.

   Toivottavasti pääsette tällä käyntiin majoituksen haussa, ja kysy ihmeessä, jos jotain tulee vielä mieleen! 🙂

   Mukavaa matkan suunnittelua Teille, Dubai on kyllä kokemisen arvoinen!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.