Suomen suurin matkablogiyhteisö
Hotellit & Huoneistot Italia

UNA Hotel Century, Milano – hyvä hotelli lähellä rautatieasemaa

03/09/2016

Aloitimme kesän Italian reissun Milanosta, jonne matkasimme Malpensan lentokentältä helpoimmalla mahdollisella tavalla, eli Malpensa Shuttlen bussikyydillä. Emme nimittäin halunneet aloittaa reissua parkkipaikkarallilla Milanossa, joka saattaapi hiukan kiristää pinnaa reissupäivän päätteeksi ja pysäköinti voi olla myös varsin kallista, jopa useamman kympin vuorokaudelta. Tämä ratkaisu tuli edullisemmaksi, kuin jos olisimme ottaneet vuokra-auton heti saapumispäivänä.

Niinpä siis nappasimme mielestäni ihan kohtuuhintaiset liput Malpensa Shuttlen nettisivulta, edestakainen reissu aikuiselle 14 € ja lapselle (2-12 v.) 8 €. Tämä säästi kokonaisuutena muutaman kympin lisäksi myös ihmeesti hermoja ja aikaa, kun pääsimme illalla lähtemään terminaalin edestä suoraan hotellille ja vuokra-auton haimme sitten vasta seuraavana iltana. Autojutuista kerron enemmän ensi viikolla ja Malpensa Shuttlen lippuhinnat, reitit, aikataulut ja lippukaupan löydät tästä linkistä.

Milano street view Elämää ja Matkoja matkablogi travel blog

Mm. raitiovaunulinja 9 pysäkki sijaitsee UNA Hotel Centuryn lähellä. Photo © Elämää ja Matkoja

Sijainti

Milanon hotellivalinnan yhtenä tärkeimmistä kriteereistä oli siis sijainti lähellä Malpensa Shuttlen pysäkkiä Keskusrautatieaseman eli Stazione Centralen vieressä ja lisäksi majapaikasta pitäisi olla hyvät yhteydet keskustaan julkisilla ja/tai sopiva kävelymatka

Sijaintikriteereihin vielä yhdistettynä kohtuullinen perhehuoneen hinta ja kelpo laatu, niin avot – ratkaisu löytyi kivenheiton päässä Stazione Centralelta – neljän tähden UNA Hotel Century osoitteessa Via Fabio Filzi 25/B.

Helppoa kuon heinän teko, kun tulet Stazione Centralen pääovasta ulos. Malpensa Shuttlen pysäkki sijaitsee kuvassa rautatieaseman vasemmalla puolella noin puolivälissä asemarakennusta.

Helppoa kuin heinän teko, kun tulet Stazione Centralen pääovesta ulos. Malpensa Shuttlen pysäkki sijaitsee kuvassa rautatieaseman vasemmalla puolella, noin puolivälissä asemarakennusta.

UNA Hotel Century sijaitsee ihan vain muutaman korttelin päässä keskusrautatieasemalta, 270 metriä ja viitisen minuuttia, toki jalkojen ripeydestä ja raahattavasta kuormasta riippuen. Malpensa Shuttlen pysäkiltä lähdet kohti keskustaa ja  rautatieaseman pääsisäänkäynnin puoleista päätyä (seuraa ihmisvirtaa) ja pienen puiston kohdalla käänny oikealle, siitä puiston taitse ja heti sen jälkeen vasemmalle niin olet oikealla kadulla.

Syy, miksi selitän tämän tarkaan on se, että yleensä aina niin pettämätön Mia-navigaattori ei väsyneenä toiminut toivotulla tavalla, vaikka reitti näytti kartalla hyvin helpolta. Ainoastaan kommentointi-toiminto oli vireessä, ja pikkuisen tuntuu siltä, että siippa toivoi senkin vaikenemista navigointitoiminnon lisäksi – pääsi siinä nimittäin pari(kymmentä) voimasanaa, kun kadunnimikylttejä ei ollutkaan ihan joka nurkalla. 🙂  No yhden, jälkeenpäin ajateltuna aivan idioottimaisen, harhapolulle eksymisen jälkeen, lähdimme oikeaan suuntaan ja lopulta reitti oli ihan tasan tarkkaan niin yksinkertainen, kuin miltä se kartalla oli näyttänytkin. Kaikkea se väsymys ja nälkä saakin aikaan.

UNA Hotel Centuryn sisäpihalla on rauhallista nauttia kupposellinen vaikkapa pressoa. Photo © Elämää ja Matkoja

UNA Hotel Centuryn sisäänkäynti on korttelin sisäpihalla. Photo © Elämää ja Matkoja

Kun suunta oli oikea, meni matka hotellille joutuisaan ja Trip Advisorista olin jo ennakkoon lukenut, että hotelli voi olla vaikea huomata kadulta. Eli tähän kun varautui, osasi katsella hotellikylttiä silmä tarkkana kadun oikealta puolelta ja kyllä sen ihan hyvin kävellessä huomaa.

Hotelli sijaitsee korkean vihreän rauta-aidan ympäröimällä sisäpihalla ja  rautatieaseman suunnasta katsoen ensimmäinen portti on vaihtelevasti auki. Mutta ei hätää, myös seuraavasta luukusta pääset sisäpihalle ja siellä näet hotellille opastavan kyltin. Portilla on myös soittokello/porttipuhelin, jos saavut myöhään.

Milanon keskustaan voit matkata myös vanhanajan ratikalla. Photo © Elämää ja Matkoja

Milanon keskustaan voit matkata myös vanhanajan ratikalla. Photo © Elämää ja Matkoja

Kaupungille voi hyvin lähteä joko kävellen, matkaa esim. Duomon aukiolle on n. 2,6 km. Jos apostolinkyyti ei houkuttele, kulkee hotellin ohi ihanat vanhan ajan ratikat sekä ratikkalinja 9. Suosittelen Milano Cardia, joka sisältää mm. julkisen liikenteen rajattoman käytön, vapaan pääsyn tai alennetun sisäänpääsymaksun nähtävyyksiin yms, lisätietoja tästä. Voit ostaa kortin netistä oheisen sivun kautta ja noutaa sen tullessasi Keskusrautatieasemalta. Tästä linkistä pääset lataamaan sovelluksen mm. yksittäisten matkalippujen ostoa varten.

Hotellin yleiset tilat ja palvelu

Hotellin sijainti aidatulla sisäpihalla siitä hyvä, ettei alueella kulje ylimääräisiä henkilöitä yöaikaan ja piha-alue on muutenkin hyvin rauhallinen.

Saavuimme hotelliin illalla kahdeksan tietämillä ja vastaanoton henkilökunta oli varsin ystävällistä ja palvelualtista. Sisäänkirjautuminen meni joutuisaan ja lasten odottelu meni mukavasti olohuonemaisessa aulassa televisiota katsellen.

Olimme pyytäneet lähtöpäivälle myöhäistä uloskirjautumista varausvaiheessa, mutta tämä voitiin vahvistaa vasta lähtöpäivän aamuna hotellin ollessa liki täyteen varattu. Tämä kuitenkin järjestyi hienosti veloituksetta klo 14 saakka.

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Hotellista löytyy lisäksi pianobaari sekä a’la carte ravintola Bistro Italiano, jossa on tarjolla niin italialaisia kuin kansainvälisiä aterioita sesongin raaka-aineista. Bistro Italianon mukavalla terassilla viihtyy niin päivä- kuin ilta-aikaan.

Viihtyisällä ulkoterassilla viihtyy niin päivä- kun ilta-aikaan. Photo UNA Hotel Century/Booking.com

Tunnelmallisella ulkoterassilla viihtyy niin päivä- kuin ilta-aikaan. Photo UNA Hotel Century

Matkalaukut voi lähtöpäivänä jättää säilytykseen ennen matkan jatkamista muihin maisemiin.

Niin, ja löytyy hotellista myös autolle vartioitu pysäköintipaikka – hinta 29 € euroa vuorokausi.

Hotellin ympäristöystävällisyys

Peruskorjatussa UNA Hotel Centuryssa on panostettu energiatehokkuuteen uusimmalla kiinteistötekniikalla, jolla minimoidaan mm. lämmitys-, jäähdytys-, vesi- ja valaistuksen sähkön kulutus.

Ohessa lainaus hotellin sivulta, jossa yksityiskohtaisemmin kiinteistöteknisten laitteiden ominaisuuksista:

Attention to the environment and sustainable tourism:

 • New thermal insulation, low-emission window and door frames
 • New high-performance central heating system with low sound and gas emissions to lower fuel consumption and carbon dioxide emissions.
 •  New air conditioning system made of extra-quiet screw units and designed following Eco-sustainable principles.
  The system uses latest generation coolant gas, guaranteeing the top efficiency rating. It also regenerates the heat of condensation to heat water for the bathroom.
 •  The most modern building automation technologies have been used to automate the whole hotel and avoid energy wastage. 
 • The central control boards save energy throughout the whole hotel. When guests are not in their rooms, the temperature levels are automatically kept constant, restricting the entrance of air from outside. When the guests arrive in their room and insert the electronic key, this adjusts temperature to a comfortable setting and turns the lights on to prevent unnecessary energy wastage.
 •  The common areas and corridors are lit with low-consumption, maximum efficiency LED lighting.
 •  The bathrooms have a type of tap with a special cartridge to guarantee comfort while reducing water consumption by 30%. read more www.unahotels.it
UNA Hotel Centuryn vesikalusteen niin huoneissa kuin yleisissä tiloissa ovat paitsi tyylikkäät, myös energiatehokkaat. Photo © Elämää ja Matkoja

UNA Hotel Centuryn vesikalusteet, niin huoneissa kuin yleisissä tiloissa, ovat paitsi tyylikkäät myös energiatehokkaat. Photo © Elämää ja Matkoja

Huoneet ja aamiainen

UNA Hotel Century on saanut kiitosta tilavista huoneistaan ja huonetyyppejä on aina yhden henkilön juniorsviitistä perhejuniorsviittiin, johon voi majoittua 3 aikuista + 1 lapsi tai 2 aikuista + 2 lasta. Lisäksi on saatavilla superior ja executive juniorsviitit 1-2 henkilölle. Kaiken kaikkiaan hotellissa on 144 huonetta.

Majoituimme 35 neliöiseen perhejuniorsviittiin, joka oli mukavan tilava ja vuoteiden lisäksi huoneessa on pöytäryhmä vaikkapa työskentelyyn tai ruokailuun. Ilmastoidun huoneen perusvarusteluna on lisäksi minibaari, vedenkeitin + kahvi- ja teelajitelma, maksuton tallelokero, 39″ taulutelevisio sekä veloitukseton Wifi, joka toimi moitteettomasti

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Parivuoteen vuodevaatteet sekä patjat ovat laadukkaat, ja oli mukava herätä reissupäivän jälkeen hyvin levänneenä selkäystävällisen patjan ansiosta. Myös vuodesohvan patja oli yllättävän mukava, mikä ei ole lainkaan itsestäänselvyys. Tätä vuodesohvaa uskallan suositella myös aikuisen käyttöön.

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Siistissä ja tilavassa marmorilaatoin verhotussa kylpyhuoneessa on amme sekä sadesuihku. Tarjolla on aloe vera kosmetiikkaa sekä suihkulakit, vanupuikot sekä hiustenkuivaaja. Muita tarvikkeita, kuten parranajovälineitä, voi tarvittaessa pyytää vastaanotosta. Kosmetiikkatuotteet olivat varsin käypää laatua ja sopivat myös herkemmälle iholle.

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

15. kerroksen huoneestamme avautui mukavat näkymät kaupunkiin, erityisesti auringonlaskun aikaan. Huoneeseen ei kantautunut lainkaan liikenteen melua tai ääntä muista huoneista.

15 kerroksen huoneen iltanäkymä oli kaunis Photo © Elämää ja Matkoja

15 kerroksen huoneen iltanäkymä oli kaunis Photo © Elämää ja Matkoja

Bufféaamiainen tarjoillaan toisen kerroksen aamiaisravintolassa ja valinnan varaa on aivan mukavasti. Tarjonta koostuu perinteisistä vaihtoehdoista kuten murot/myslit, munakokkeli+pekoni, useampaa leipää, leikkeleitä, juustoja, vihanneksia, hedelmäsalaattia, jugurttia, pikkumakeita jne. Tarjolla on myös gluteiinittomia vaihtoehtoja.

Hotellin aamiaista on arvosteluissa paljon kehuttu ja se on valkoimaltaan varsin runsas. Se ei kuitenkaan jäänyt mitenkään erityisenä mieleen, mutta sillä sai hyvin päivän käyntiin.

Lämpimien ruokien lämpötila oli kuitenkin liian alhainen, sen kanssa olisi hieman petraamisen varaa. Mielessä kävi, mitenköhän pöpökanta on haaleassa ruuassa, mutta kyllä ruoka ihan kunnossa oli ja selvittiin ilman perästä kuulumisia.

Mutta ennen kaikkea, tutut italialaiset aamiaistuotteet ja iloisen kupliva puheensorina toivat tunteen ”Olen kotona – sydämeni kodissa Italiassa!” ja lapsirakkaat italialaiset vielä huomioivat perheen pientä kultakutria lahjalla.

Olohuonemaisessa aulassa voi viettää vaikka lukuhetken tai katsella televisiota. Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

HINTA

Tuttuun tapaan haarukoin hinnat useista kanavista ja parhaan hinnan löysin Booking.com sivulta, perhehuoneen (hienommin perhejuniorsviitin) hinta 2 aikuiselle ja 2 lapselle174 € / yö + kaupunkivero 5 €/aikuinen. Aamiaisen sisältävä hinta oli ennakkoon maksettava sekä peruutus/muutoskelvoton. Tähän lisäksi hyödynsimme Bonuswayn järjestelmää, josta saimme bonuksena takaisin huoneen hinnasta 7,49 €.

Menisinkö uudelleen?

Kyllä, sillä hotellin sijainti on aivan loistava niin kaupungilla kiertelyyn kuin muualle päin Italiaa matkaa jatkettaessa, kun päärautatieasema sekä lentokenttäbussin pysäkki ovat vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä.

Rauhallinen huone oli mukava myös perheenä matkustettaessa, eikä tila tuntunut loppuvan kesken ja tässä hotellissa voisin aivan hyvin viettää vaikkapa pidennetyn viikonlopun.

Suosittelen UNA Hotel Centurya, kun haet hyvää hotellia Milanossa lähellä rautatieasemaa – tässä hotellissa on hinta-laatusuhde kohdallaan!

Booking.com asiakkaat ovat antaneet UNA Hotel Centurylle arvosanan erittäin hyvä 8,5/10 (2440 arvostelua) ja myös Trip Advisorin arvosteluissa hotelli on luokiteltu erinomaiseksi kohteeksi arvosanalla 4/5 (1093 arvostelua).

Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita ja vastaan mielelläni, jos haluat lisätietoja tästä hotellista. Kommentit ja kysymykset tämän artikkelin osalta poikkeuksellisesti sähköpostitse mia (at) elamaajamatkoja.fi tai blogin Facebook sivun viestien kautta.

 

 

You Might Also Like

 • Susanna 09/09/2016 at 23:51

  Hyvältä kuulostaa ja näyttää. Hienoa että myöhäisempi lähtöaika kävi, minä olen huomannut että Italiassa se ei yleensä käy. Esimerkiksi Gardalla ”heitettiin” aina ulos jo klo. 10 mikä tuntui minusta varsin aikaiselta kun oli kumminkin loma kyseessä. Sitten huomasin että paikalliset lähtivät hotelleista vasta klo. 17 pois, tosin en tiedä maksoivatko he jotain tuosta myöhäisestä lähtöajasta

  • Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 10/09/2016 at 13:48

   Totta, kello 10 tuntuu lomalla aivan liian aikaiselta uloskirjautumisajalta, meillä ei ole onneksi sellaista tullut montaa kertaa vastaan vuosien saatossa. Myöhäinen uloskirjautuminen on useimmiten järjestynyt hyvin, ja pari tuntia extraa ollaan saatu monesti veloituksetta. Useampi tunti maksaa yleensä muutaman kympin extraa, mutta sen satsaa mieluusti, jos lento lähtee myöhään illalla.

   Kiitos Susanna kommentistasi ja mukavaa viikonloppua!

 • Outi 03/09/2016 at 22:50

  Tyylikkään näköiset huoneet, itseasiassa koko hotelli vaikuttaa oikein tyylikkäältä. Mitäpä sitä voisi muuta yhdeltä muotikaupungilta odottaakaan.
  Ihanaa viikonloppua!