Mamman maistuva omenapiiras

Mitäpä olisi syksy ilman tuoksuvia omenoita ja pimenevät syysillat on mukava viettää vaikkapa leipoen matkahaaveilujen lomassa.

Omenapiiras on leivonnaisten klassikko ja reseptejä löytyy yhtä monia, kuin tekijöitäkin – tänään paljastan omani: Mamman maistuva omenapiiras, olkaa hyvät!

Varoitus: tämä katoaa tarjottimelta varjoaan nopeammin!

Mamman maistuva omenapiiras
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl sulatettua voita tai rypsiöljyä
  • 1 dl piimää
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta tai ruokasoodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl kardemummaa
  • päälle omenaa kuorineen, kanelia, sokeria ja tummaa siirappia

Valmistus

  • vatkaa huoneenlämpöinen kananmuna ja sokeri
  • lisää jäähdytetty voisula tai rypsiöljy sekä piimä
  • sekoita kuiva-aineet (vehnäjauhot + leivinjauhe tai sooda + vaniljasokeri + kardemumma) keskenään
  • Lisää kuiva-aineseos vähitellen taikinaan
  • Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaanMamman maistuva omenapiirakka 2 Elämää ja matkoja matkablogi
  • Pese omena, poista siemenkota ja siivuta kuorineen.
  • Asettele omenasiivut taikinan päälle
  • Lisää pinnalle kaneli, sokeri ja tumma siirappiMamman maistuva omenapiirakka 3 Elämää ja matkoja matkablogi
  • Paista uunin keskitasolla 200°C noin 25 minuuttia
  • Kokeile piiraan kypsyys puisella hammastikulla. Jos taikinaa jää tikkuun, paista vielä hetki. Kypsä piiras irtoaa mukavasti hyvin voidellun irtopohjavuoan reunoista.
  • Tarjoile lämpimänä vanilijajäätelön ja lämmitettyjen omenasiivujen kera, joiden pinnalle vielä loppusilauksena ripaus kanelia ja sokeria

Mamman maistuva omenapiirakka 4 Elämää ja matkoja matkablogi

Maistuvia makuhetkiä Mamman omenpiiraan kera!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply