Suomen suurin matkablogiyhteisö
Hotellit & Huoneistot Italia Perhematkat

Classic One-Bedroom Suite, Parco San Marco Lifestyle Beach Resort

27/07/2016

Saavumme iltakahdeksalta pieneen Ciman kylään, pari kilometriä Porlezzasta Luganoon päin. Takana on pitkä helteinen päivä Milanossa ja hitusen vajaan 100 kilometrin ajomatka Luganojärvelle, puolet matkasta kapeaa SS340 rantatietä pitkin. Pääsisihän tänne nopeammin moottoritietä Luganon kautta koukaten, mutta kauniit Comojärven maisemat vievät voiton. Onhan meillä lomalaisilla (kerrankin) aikaa.

Ajamme Porlezzan läpi ja vielä viimeinen tunneli. Siellä se on, odottamamme kyltti tien oikealla puolella: Parco San Marco Lifestyle beach resort – olemme perillä!

Photo © Elämää ja Matkoja

Parco San Marco Lifestyle beach resortin alue on hyvin hoidettu. Photo © Elämää ja Matkoja

Kerroin aiemmin, miten hain useita viikkoja sopivaa majoitusta matkallemme, mutta aina tuntui jotain puuttuvan. Huomasin palaavani yhä uudelleen ja uudelleen Parco San Marcon sivuille, vaikka emme olleet alunperin edes suunnitelleet menevämme Luganojärvelle.

Kiinnostus kasvoi kasvamistaan ja lopulta otin yhteyttä resortiin, jonka jälkeen asia oli täysin selvä. Majoitustarjouksen myötä matkasimme odottavaisin mielin Luganojärvelle ja Parco San Marco Lifestyle Beach Resortiin, joka on yksi harvoja täyden palvelun lomakeskuksia Como- ja Luganojärvillä.

Photo © Elämää ja Matkoja

Parco San Marco Lifestyle beach resort koostuu useista rakennuksista. Vastaanotto sijaitsee kuvassa näkyvän rakennuksen 1. kerroksessa. Photo © Elämää ja Matkoja

Jätämme auton parkkiin jyrkään rinteeseen (onhan käsijarru kunnossa, onhan) ja suuntaamme askeleet kohti vastaanottoa. Voi ihanuus, miten hyvin hoidettu alue ja mikä määrä hortensioita!

Meidät otetaan lämpimästi vastaan ja sisäänkirjautumisen jälkeen lähdemme siirtämään autoa resortin parkkihalliin. Huh, vuokrapirssin käsijarru oli riittävän napakka ja auto löytyy edelleen rinteestä eikä järvestä.

Alhaalla parkkihallissa ruudut ovat tarkan parkkeeraajan mallia, ei siis ole epäselvää kumpi meistä hoitaa pysäköinnin: se jonka ajokortissa on pitkä rivi kirjaimia vai minä, joka tarvitsen parkkitutkalliselle Volvollenikin rekan kokoisen ruudun.

Auto sujahtaa ilman uusia naarmuja parkkikoloonsa ja siirrämme kantamukset kärryyn. Ystävällinen vastaanottovirkailija ohjaa meidät jutustellen huoneistoomme tuoden samalla laukkumme.

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Kauniin puistomaisen ympäristön lisäksi maisemat Luganojärvelle ovat kohdillaan, ilta-aurinko värittää usvaisia vehreitä rinteitä. Taitaa luontomaisema sittenkin pestä edellisillan punaisen auringonlaskun, jota katselimme Milanossa hotellihuoneen 15. kerroksesta.

Nakymät Luganojärvelle ovat kohdillaan! Photo © Elämää ja Matkoja

Nakymät Luganojärvelle ovat kohdillaan! Photo © Elämää ja Matkoja

Tämä puistomainen 30 000 m² alue on rakennettu rinteeseen ja tarjolla on 111 eri tasoista huonetta. Kaikesta näkee, että alueesta pidetään hyvää huolta ja koko viihtyisä ympäristö on moitteettomassa kunnossa.

Alueella on portaita sekä jyrkkiä nousuja, mutta leveät kulkuväylät ramppeineen sekä useat hissit helpottavat kulkua. Tämä onkin hyvä, sillä huoneemme sijaitsee alueen ylimmissä osissa Kiwi-rakennuksessa, josta avautuu mitä parhaat näköalat järvelle.

Huoneistomme sijaitsee resortin ylimmissä osissa kuvan tiilenpunaisessa Kiwi-rakennuksessa. Photo © Elämää ja Matkoja

Huoneistomme sijaitsee resortin ylimmissä osissa kuvan tiilenpunaisessa Kiwi-rakennuksessa. Photo © Elämää ja Matkoja

Classic one-bedroom suite with lake view

Käymme sisään 45 neliöiseen järvinäköalalliseen huoneistoomme, tyypiltään classic one-bedroom suite with lake view. 

Ei voi muuta kuin henkäistä ihastuksesta – siis mikä näköala suoraan vuoteesta ja tähän näkymään saamme seuraavat kolme vuorokautta nukahtaa ja herätä.

Kiitämme meitä huoneeseen ohjannutta ystävällistä vastaanottovirkailijaa ja kotiudumme huoneeseen.

Photo © Elämää ja Matkoja

Päivä, joka alkaa ja päättyy tähän näkymään, ei voi olla huono. Photo © Elämää ja Matkoja

Ja mikäs täällä ollessa, sillä maisemat ovat mitä parhaat ja vuode osoittautuu varsin laadukkaaksi italialaiseksi memory foam Dorelaniksi. Selkäni kiittää.

Järvinäköalallisessa classic one-bedroom suitessa on nimensä mukaisesti yksi erillinen makuuhuone. Photo © Elämää ja Matkoja

Järvinäköalallisessa classic one-bedroom suitessa on nimensä mukaisesti yksi erillinen makuuhuone. Photo © Elämää ja Matkoja

Lapsille on sijattu vuode oleskelutilan vuodesohvaan, josta näkymät järvelle ovat yhtä hienot. Heitä odottaa vuoteella omat lasten shampoot, saippuat ja kylpytakit – huomaavaisesti ajateltu pikkuasiakkaita!

Lasten vuode sijataan vuodesohvaan. Photo © Elämää ja Matkoja

Lasten vuode sijataan oleskelutilan vuodesohvaan. Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Oleskelutilassa on vuodesohvan lisäksi ruokailuryhmä sekä minikeittiö, jonka saa täysin varusteltuna käyttöönsä 60 euron lisähinnalla varausta kohden, jolloin myös tiskit hoidetaan siivouksen yhteydessä.

Me halusimme pitää lomaa kokkaamisesta, joten emme ottaneet lisämaksullista keittiövarustusta. Silloin käytettävissä oli kuitenkin jääkaappi ja vedenkeitin, hellaa emme tulleet testanneeksi. Perusvarusteluna huoneessa oli tuolloin jokunen aterin sekä muutamia viinilaseja ja juomalaseja.

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Kylpyhuoneessa on mukavasti tilaa purkeille ja purnukoille ja kaikki on moitteettoman puhdasta ja hyvässä kunnossa, niin kuin koko huoneistoissa. En itse asiassa löydä ainostakaan paikasta huolimattomasti siivottua kohtaa, ei edes niistä tyypillisimmistä paikoista, kuten yläpinnoilta. Tykkään.

Kylpyhuoneen avattavaan ikkunaan kaipasin sellaista stopparia, jolla säätää sitä, miten paljon ikkuna on auki; minä kun tykkään tuuletella kosteudet pihalle suihkun jälkeen. Nyt ikkuna lepattaa ilmavirran mukana, parempi sulkea ettei lasi mene säpäleiksi kiinni pamahtaessaan.

Kylpyhuoneesta löytyy myös infrapunalämmitin, jolla saa halutessaan lisälämpöä ja on varmastikin tarpeellinen viileämpään vuoden aikaan. Onnistumme ensimmäisenä iltana tunaroimaan lämmittimen päälle katkaisijan merkinnästä huolimatta ja tunnelma on kylppärissä saunamainen. Mutta kosteus kuvui kivasti.

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Kylpyhuoneessa on tarjolla laadukasta saksalaista ADA-kosmetiikkaa, jonka rosmariinin, melissan ja timjamin tuoksuisiin tuotteisiin tykästyn toden teolla. Lisäksi tarjolla on kasvopapereita, suihkulakit, kynsiviila sekä ompelusetti, jotka täydennetään päivittäin käytön mukaan.

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Ilmastoidun huoneiston varustukseen kuuluvat myös perinteiset tallelokero, hiustenkuivaaja sekä taulutelevisio. Yksi koira huoneistoa kohden on tervetullut 20 euron lisähintaan, mikä on positiivista Suomen koirakielteiseen kulttuuriin tottuneelle.

Parveke on koko huoneiston levyinen ja sinne on kulku sekä oleskelutilasta että makuuhuoneesta. Parvekkeella on kaksi säädettävää aurinkotuolia sekä pöytätaso ja neljä tuolia, jotka voi halutessaan ripustaa kokoontaitettuna niille varattuun fiksusti sijoitettuun telineeseen.

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Keskiviikkoisen illan aurinko on jo painumassa mailleen. Näihin upeisiin maisemiin on hyvä päättää pitkä reissupäivä.

Voisiko ihminen enempää vaatia? Kaunis maisema, lämmin ilta, lasillinen proseccoa.

Täällä ihmisen on hyvä olla.

Photo © Elämää ja Matkoja

Lasilliset proseccoa lämpimässä illassa, täällä ihmisen on hyvä olla. Photo © Elämää ja Matkoja

Ensivaikutelma Parco San Marco Lifestyle Beach Resortista on enemmän kuin hyvä – tämä valinta taisi mennä ihan nappiin!

Entä mitä kaikkea tällä palkitulla lomakeskuksella onkaan tarjottavanaan; niin perheille, pariskunnille kuin hyvinvointilomaa viettäville? Niistä lisää seuraavassa jaksossa!

Grazie mille! We really enjoyed our stay at wonderful Parco San Marco Lifestyle Beach resort – Highly recommended!

Liityhän mukaan matkaan myös Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa, niin saat uudet jutut luettavaksesi heti tuoreeltaan!

 

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Pekka 29/07/2016 at 03:57

  Moi, mitä maksaa huone ?

  • Reply Elämää ja Matkoja 29/07/2016 at 16:11

   Huoneen hinta vaihtelee melko paljon kauden mukaan, tällä hetkellä Parco San Marcon sivuilta löytyy tämä huonetyyppi elokuun puolivälissä hintaan 507,60/yö (2 aikuista ja 2 lasta aamiaisella, ei muutoskelpoinen) ja vastaava hinta syyskuun puolivälissä 259,20 eur/ vrk.

   Samoilla päivämäärillä hinta booking.comissa elokuussa (14.8.-15.8.) ennakkoon maksettava ei muutoskelpoinen varaus 532 eur/vrk, osittaisella muutosoikeudella 666,90 eur/vrk ja syyskuussa (14.9.-15.9.) 297,90 eur ei muutoskelpoisena ja 331 eur/vrk kuluttomalla peruutuksella.

   Kannattaa katsoa hotellin omilta sivuilta myös pakettitarjouksia! Tässä linkki varausjärjestelmään http://www.simplebooking.it/ibe/portalbooking/search/?pid=33&hid=&tid=21&lang=EN&coupon=&sort=name_asc&_ga=1.122687820.693676890.1469644958

   Kiitos kysymyksestäsi,
   Aurinkoista viikonloppua Sinulle!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.