Suomen suurin matkablogiyhteisö
Tietoa blogista Yleistä

Ensimmäisen blogivuoden luetuimmat

25/04/2016

Kuun puolivälissä tuli täyteen ensimmäinen blogivuosi Rantapallossa, enkä olisi tätä aloittaessa uskonut, miten bloggaaminen viekään mennessään. Blogista on tullut osa jokapäiväistä elämää ja henkireikä arjen keskellä, jonka kiireet unohtuu hetkeksi matkailun maailmaan sukeltaessa.

Ensimmäinen vuosi on ollut monella tapaa antoisa ja olen saanut oppia paljon blogimaailmasta, joka oli minulle aiemmin täysin vieras. Ennen aloitusta olin lukenut blogikirjoituksia vain satunnaisesti tietoa hakiessa, mutta kulunut vuosi on tuonut tutuksi useita inspiroivia blogeja kirjoittajineen.

Matkablogeista olen löytänyt lukuisia uusia haavekohteita, saanut kullanarvoisia vinkkejä ja nähnyt tutut kohteet uusin silmin.

Tutuksi on tullut myös mahtava nelkytplusbloggaajien yhteisö, jonka positiivisuus ja tsemppihenki on vailla vertaistaan. Käy ihmeessä tutustumassa Nelkytplusblogien laajaan blogikattaukseen kahdeksasta eri aihepiiristä sekä Maijun ja Tiian iloisen kuplivaan Tädit Tubettaa videoblogiin!

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Mutta mitä olisi blogi ilman Teitä rakkaita lukijoita, jotka olette löytäneet tienne tänne? Te olette bloggaamisen suola ja motivaatio jatkaa huonoinakin päivinä. Jokainen lukija, jokainen kommentti ja jokainen viesti on ollut kullanarvoinen.

Olen todella positiivisesti yllättynyt siitä, miten suuri määrä Teitä on vuoden aikana sivuilla vieraillut. Enpä olisi uskonut blogia aloittaessa lukemien olevan näissä kierrosluvuissa ensimmäisen vuoden päätteeksi!

Lämmin kiitos, että olette mukana matkassa!

Teistä lukijoista on naisia 79 % ja miehiä 21 %. Ikäjakauma on ilahduttavan laaja aina 18 vuotiaista 65+ ikäisiin. Tasaisin jakauma on 25-54 vuotiaiden ikäryhmissä yhteensä 70 % osuudellaan. Eniten lukijoita blogiin tulee luonnollisestikin Suomesta, jonka lisäksi TOP 5 joukossa ovat Yhdysvallat, Ranska, Arabiemiirikunnat sekä Italia.

Entä mitkä ovat ne ensimmäisen vuoden luetuimmat kirjoitukset?

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

TOP 10 ajalla 15.4.2015 – 15.4.2016

 1. VISBYN RISTEILY, TALLINK BALTIC QUEEN – MENISINKÖ UUDELLEEN? Ensimmäisellä sijalla on viime kesäinen kokemuksemme Visbyn risteilystä Tallinkin Baltic Queenilla, joka ei valitettavasti aivan vastannut odotuksia. Kirjoitus tuo suorasanaisesti esiin asiat, jotka eivät menneet ihan niin kuin Strömsössä. TallinkSilja on myös tutustunut palautteeseen ja toivottavasti tänä vuonna on tarjolla aiempaa ehompi risteily Gotlantiin. Visby oli positiivinen kokemus ja blogissa juttua tästä ruusujen kaupungista sekä Kneippbystä ja tapaamisesta Peppi Pitkätossun kanssa.
 2. ENSI KERTAA BLUE VILLAGESSA – PLAYA FELIZ, GRAN CANARIA Kesäkuinen kirjoitus kertoo ensimmäisestä Blue Village kokemuksestamme, joka on aivan ihanteellinen konsepti lepoa kaipaaville vauvojen ja taaperoiden vanhemmille. Blue Villageissa lomailu pienten lasten kanssa on vaivatonta ja perheen pienimmät sekä alueen toimivuus on hyvin huomioitu. Suosittelen helppoon lomailuun!
 3. TIESITKÖ TÄMÄN LÄÄKKEIDEN MAAHANTUONNISTA ARABIEMIIRIKUNTIIN? Arabiemiraattien matkaa suunnitellessani törmäsin aiheeseen, josta ei tuntunut selkokielistä ohjetta löytyvän mistään, mutta varoittavia esimerkkejä luvattomasta lääkkeiden maahantuonnista ja seuraamuksista senkin edestä. Päätin ottaa asiasta selvää ja olin yhteydessä useisiin eri viranomaistahoihin sekä kokosin ohjeet yhteen pakettiin. Palaute ja lukijamäärät kertovat ohjeiden tulleen tarpeseen ja vastaan jatkossakin mielelläni kysymyksiin.

  Photo © Elämää ja Matkoja

  Photo © Elämää ja Matkoja

 4. POWERPARKIN HUVIKAUSI AVATTU! Vappuaattona pärähtää käyntiin kesän 2016 huvikausi Powerparkissa, jonka viime kevään avajaistunnelmista luettiin ahkerasti erityisesti viime kesänä. Ei kesää ilman Powerpark huvitteluja ja shoppailuja Roadhousessa, tänäkään vuonna!
 5. ARABIALAINEN MAUSTEKAKKU Hieman yllättäen viidennelle sijalle on kirinyt makumatka Mamman keittiöön, jossa pyöräytettiin tyttären kanssa pikaisesti arabialainen maustekakku. Reseptin sain vuosia sitten Abu Dhabista kotoisin olevalta nuorelta mieheltä, jonka leipoma kakku vei kielen mennessään. Njoo, eikä tämä itse leivottukaan kauaa saanut vanhentua.
 6. MIKÄ ON MATKUSTUSILMOITUS? Matkustusilmoituksen tärkeys tahtoo liian usein unohtua, kunnes matkakohteessa tapahtuu jotain ikävää. Valmismatkalla oleskelusi kohteessa on tiedossa matkanjärjestäjän kautta ja heillä on tarvittaessa avustusvelvollisuus. Omatoimimatkaajan on sen sijaan syytä tehdä matkustusilmoitus, myös Euroopassa matkatessa – siitä surullisena muistutuksena Brysselin ja Pariisin tapahtumat. Matkustusilmoituksen tekee vaivattomasti parissa minuutissa joko netissä tai tekstiviestillä koko matkaseurueelle. Sen avulla oleskelusi kohteessa on Ulkoministeriön edustuston tiedossa ja Sinuun saadaan tarvittaessa yhteys kriisititilanteessa.
 7. PERHELOMA PARIISIIN JA DISNEYLANDIIN, OSA 1:DISNEYLAND Pienten ja suurten Disney-fanien unelmakohde Disneyland Paris houkuttelee taiallaan matkaajia ympäri vuoden ja viime aikojen vilkkaasta lukijaliikenteestä päätellen matka Disneyn maailmaan on tälläkin hetkellä monella suunnitteilla. Suosittelen lämpimästi matkaa Disneyn taikaan, jossa pari-kolme päivää vierähtää kuin siivilllä!

  Photo © Elämää ja Matkoja

  Photo © Elämää ja Matkoja

 8. NÄHTÄVÄÄ JA KOETTAVAA NIZZAN YMPÄRISTÖSSÄ Disneylandin kanssa liki tasoissa on iki-ihana Ranskan Riviera & Nizzan seutu, johon ei vaan kyllästy. Nizza itsessään tarjoaa valtaisan määrän tekemistä, mutta kannattaa matkallaan ilman muuta lähteä tutkimaan myös lähiympäristöä, jossa riittää nähtävää useammallekin matkalle. Kuvat postauksessa eivät valitettavasti ole kaksisia, sillä näkymistä on nautittu enemmän silmillä ja sydämellä ilman välissä olevaa kameran linssiä.
 9. MITEN LIIKKUA RAS AL KHAIMAHISSA JA DUBAISSA? Tammikuinen kirjoitus liikkumisesta Dubaissa ja Ras al Khaimahissa on ollut ahkerasti luettu, erityisesti Arabiemiirikunnista käsin. Eikä siitä mihinkään pääse, että ilmastoitu taksi on siellä helpoin tapa liikkua ovelta ovelle eikä hinta päätä huimaa. Metro yllätti siisteydellään ja turvallisuudellaan, jopa iltamyöhään, ja se on erittäin hyvä vaihtoehto taksille erityisesti ruuhka-aikoina, kun asemat vain sattuvat kohdilleen. Burjumanin Khalid Bin Al Waleed metroasemalla kannattaa käydä ihan vaikka vain pysähtymässä, sillä harvemmin näkee metroasemaa, jota voi luonnehtia kauniiksi.
 10. AURINKOLOMALLA ALCUDIASSA – BLUE VILLAGE ALCUDIA PINS ja KAUNIIDEN RANTOJEN SARDINIA Jaetulla kymmenennellä sijalla on viimeisin Blue Village kokemuksemme Alcudiasta, jossa Alcudia Pins tarjoaa muiden Blue Village hotellien tapaan helppoa lomailua kauniin rannan äärellä sekä yllättävän hyvää ruokaa. Tähän hotelliin suosittelen all inclusivea, joka oli todellakin hintansa väärtti. Täsmälleen samoilla sivulatauksilla on kauniiden rantojen Sardinia, joka on ylivoimaisesti paras rantakohde Euroopassa – trust me! Missään muualla Euroopassa et näe samanlaisia rantoja ja siihen vielä yhdistettynä italialaiset herkut hummereineen, niin lomaparatiisi on valmis. Aivan näiden kahden kirjoituksen kintereillä muutaman kymmenen sivulatauksen erolla on helmikuinen kirjoitus KÄYTÄNNÖN TIETOA ARABIEMIRAATTEIHIN MATKAAVALLE johon olen koonnut tietoa käytännön asioista.
Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Entä mitä tämä vuosi tuo tullessaan Tukholman lisäksi? Niin… mehän varasimme tammikuun matkamessuhuumassa viikon matkan toukokuiseen Sardiniaan, mutta palaset eivät lopulta loksahtaneet kohdilleen ja sydän verta itkien jouduin matkan hiljattain perumaan. Olin todella odottanut paluuta tälle ihanalle saarelle ja matkan peruuntuminen oli kuin pieni kuolema. Mutta siellähän ne kauniit rannat odottavat seuraavaa sopivaa ajankohtaa.

Sardinian sijaan matkaamme myöhemmin kesällä pohjoisempiin Italian maisemiin, mutta näistä suunnitelmista en uskalla enempää hihkua, ennen kuin se on ajankohtaista. Altaalta ja aamiaiselta olisi kuitenkin tarkoitus katsella näitä maisemia – toivotaan, että tällä kertaa ei tule mutkia matkaan.

Como

Lämmin kiitos Teille jokaiselle ensimmäisestä blogivuodesta – on ollut ilo matkata kanssanne!

 

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply tatjaana 25/04/2016 at 22:37

  Kuka olet, kirjoittaja? Vai onko tää toimittajaporukan yhteinen juttu? En löydä mitään kuvia tai nimeä tekijästä?

  • Reply Elämää ja Matkoja 26/04/2016 at 09:39

   Moi Tatjaana ja kiitos kysymyksestäsi!
   Blogin näppäimistöä liikuttelee aivan tavallinen 40+ ikäinen kahden lapsen äiti ja menen teksteissä mieluummin asia edellä ja kirjoittaja taustalla.
   Mutta löytyy blogista myös muutama kurkistus ihmiseen tekstien takana mm. arkipäivä bloggaajan matkassa sekä 10 asiaa, joita et minusta tiennyt 🙂

   Hauskaa vappuviikkoa Sinulle toivottaen,
   – Mia –

   • Reply tatjaana 26/04/2016 at 16:51

    Kiitos vastauksestasi. Löysin postauksen, jossa kerrot yhdestä arkipäivästäsi.

    Kaipaan lisää kuvia Sinusta niissä maisemissa, jossa liikut ja matkustat. Siis toivon, että tuot persoonaasi enemmän esiin kuin tähän asti olet tuonut.

    Innostuin myös +40 blogeista, aikaisemmin en ole tiennyt niistä mitään.

    Myös tätit tubettaa oli mukava löytö. Lapsenlapseni on kuvannut minua muutaman kerran ja antanut ohjeita, miten minun pitäisi tubettaa. Vasta nyt tajusin, mitä hän tarkoitti.

    Minäkin bloggaan rantapallossa, mutta en taida olla niin tasokas, että uskaltaisin edes yrittää päästä +40jengiin.

    Asut Pietarsaaressa, minä Kokkolassa. Hauska sattuma, kun suunnittelin juuri, että perjantaina tai lauantaina mennään käymään Pietarsaaressa katsomassa ja kuvaamassa jotakin nähtävyyttä tai kaupunkia yleensä, että saisin jotain aineistoa blogiini.

    • Reply Elämää ja Matkoja 26/04/2016 at 17:34

     Kiva, että löysit Nelkytplusblogeista uutta luettavaa!

     Teillä Kokkolassa Neristan ja Tankar ovat oikeita helmiä, pitäisikin pitkästä aikaa lähteä käymään myös siellä päin.
     Vinkiksi, että täällä kannattaa tulla tutustumaan kaupungin parhaaseen paikkaan Fäbodaan sekä kesällä Aspegrenin puutarhaan. Näistä molemmista löytyy juttua blogistani ja ne ovat varmastikin Sinulle kokkolalaisena tuttuja paikkoja?!
     Tervetuloa juttumatkalle naapurikaupunkiin!

     • tatjaana 01/05/2016 at 19:10

      Kävin eilen Pietarsaaressa

      https://www.rantapallo.fi/tatjaana/2016/04/30/pietarsaari/

      Vilkaisepa juttuani.

     • Elämää ja Matkoja 01/05/2016 at 20:48

      Kävin lukemassa kirjoituksesi, joka oli mielenkiintoinen katsaus kaupungin historiaan!

      Malmin talolla tulee käytyä yleensä ennen joulua järjestettävän Etelänummen joulu -tapahtuman yhteydessä ja siellä kannattaa käydä katsomassa pihapiirin punaisessa rakennuksessa sijaitsevaa 1950-luvun kyläkauppaa, joka on siirretty Vöyriltä.

      Kiitos linkkivinkistä!

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita 25/04/2016 at 22:11

  Paljon onnea yksivuotiaalle! Matkassa mukana jatkossakin! 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 25/04/2016 at 22:33

   Lämmin Kiitos Virpi <3 ja kiitos samoin; mukana tarinoiden tiellä jakossakin! Katsotaan, mitä tälle vuodelle vielä keksitään… 🙂

 • Reply lena / london and beyond 25/04/2016 at 19:37

  Paljon onnea vuoden ikäiselle blogille! Melkein kaikki jutut olinkin ehtinyt käydä läpi. 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 25/04/2016 at 19:50

   Lämmin Kiitos Lena <3 ja kiva kuulla, että olit juttuja käynyt jo aiemmin lukemassa! 🙂
   Täällä on parhaillaan menossa kesän matkan paketointi ja lentojen haku – toivotaan, että kaikki menee nyt nappiin!

 • Reply Outi 25/04/2016 at 19:16

  Onnea yksivuotiaalle blogille <3

 • Reply Emilia Alexandra / Enkeleitä hiuksissani 25/04/2016 at 18:44

  Olipa ihania postauksia viime vuodelta<3 Etenkin tuo matkustusilmoitus oli tosi mielenkiintoinen, mulla ei ollut sellaisesta tietoakaan, vaikka paljon on tullut reissattua! 😀 ajatella .. Se pääsee heti hyötykäyttöön, kun reissaan ensi viikolla Brysselin! 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 25/04/2016 at 18:59

   Lämmin Kiitos Emilia Alexandra! <3 Voi miten kiva kuulla, että tästä löytyi uutta luettavaa ja tietoa hyötykäyttöön!
   Ihanaa ja turvallista matkaa keväiseen Brysseliin!

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa 25/04/2016 at 16:51

  Onnea yksivuotiaalle! Seuraavaan vuoteen uusin seikkailuin.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.