Suomen suurin matkablogiyhteisö
Tapahtumat

Tärppejä Matka 2016 sunnuntain perhepäivään!

21/01/2016
kuva Messukeskus

kuva Messukeskus

Tervehdys pitkästä aikaa!

Täällä viikko on vierähtänyt pahuksen sitkeän flunssan kourissa, joka nostatti vielä kuumeen kroonisen matkakuumeen lisäksi. Tässä nyt sitten jännityksellä odotetaan, mikä on loppuviikon vointi ja pääsemmekö ylipäätään lähtemään Matkamessuille. Kaikki peukut ja varpaat pystyyn sen puolesta, onhan tätä tapahtumaa odotettu ja bloggaajapassi odottamassa portilla!

Tarkoituksenamme olisi lähteä koko perheen voimin tutkimaan Matka 2016 tarjontaa sunnuntaina, jolloin messuilla vietetään perhepäivää ja tarjolla on runsaasti ohjelmaa myös perheen pienimmille. Mikäpä sen mukavampi tapa viettää yhteistä aikaa ja tehdä ohjelman lomassa uusia matkasuunnitelmia.

Sunnuntaina Matka 2016 messuilla pääsee tapaamaan matkoilta tuttuja maskotteja, niistä meille tutuimpana Bamse, jonka kerhossa lapsemme ovat viettäneet monia hauskoja hetkiä, joista on riittänyt pitkään puhetta matkojen jälkeen. Matkamessuilla ei tällä kertaa kuitenkaan kerhoilla vaan otetaan Bamsen tanssimuuvit haltuun klo 10:30 Sonera Inspiration Stagella.

Ja Bamsen muuveista siirrytään iki-ihanien Muumien seuraan klo 12:30, niin ikään Sonera Inspiration Stagelle, jossa Muumit viihdyttävät messuyleisöä talvishowllaan. Seuraavaksi menoon mukaan liittyy klo 13:00 Vikingin laivoilta tuttu Ville Viking, joka myös pistää tanssiksi. Sonera Inspiration Stagen koko ohjelmatarjonnan löydät tästä.

Lapsimessuilta tuttu Maskottiparaati vuorostaan kiertelee klo 14:30 alken messualueella tervehtimässä vieraita ja paraati päättyy ohjelmalavalle, jossa voi käydä kuvaamassa omia suosikkejaan.

Lapsiperheiden kannattaa suunnata sunnuntaina myös JS-Travelin osastolle 6f98 Lasten päivään, jossa on lapsille oma matka-aiheinen piirustuskilpailu klo 10-18. Osastolta löytyy lisäksi meitä aikuisia kiinnostavaa matkatarjontaa, nimittäin shampanja-, viini- ja ruokamatkoja – mums! Lauantaina 23.1. paikalla oleville vinkiksi, että Shampanjamatkojen asiantuntijat ovat tuolloin paikalla klo 14-15, jonka jälkeen on vuorossa Toscanan viinimatkat klo 15-16. Sunnuntain aiheena on jo pidempään minua kiinnostaneen Skotlannin matkojen teematunti klo 15-16, joka menee vahvasti päivän ohjelmalistalle.

Turun, Ahvenanmaan, Paraisten, Naantalin, Kemiönsaaren, Rauman, Porin, Salon sekä Kaarinan yhteisosasto Suomen Saaristo 6m121 tarjoaa sunnuntaina runsaasti mielenkiintoista ohjelmaa koko perheelle; kesäteatteria, musiikkia, Muumeja ja Ville Vikingiä. Osastolla pääsee suomalaisen saariston juhannustunnelmiin hakemaan uusia vinkkejä upeaan saaristoon. Kurkkaa sunnuntain ohjelma Suomen saariston lavalla tästä.

Lähialuematkojen osastolla 6m111 voi Karjalan matkojen vinkkien lisäksi käydä kokeilemassa Afrikan tähden kaltaista Matka Karjalaan -lautapeliä, jota esittelee ja myy Karjalainen Nuorisoliitto.

Rantapallo meeting pointilta kannattaa käydä hakemassa lisää vinkkejä kotimaahan klo 15:00, jolloin vuorossa on Hannu Tuominen, Matkalla Maailmalla: Lähimatkailun helmiä
Suomessa voi kohdata intohimoista keräilyä, kotiseuturakkautta, ällistyttäviä löytöjä, kätkettyjä aarteita, pähkähulluja ideoita, upeita maisemia ja kulttuuriperintömme tallentamista. Moni maaseudun pölyisten pikkuteiden varsilla piilotteleva museo ei olekaan pölyinen. Rantapallo meeting pointin koko ohjelmatarjonnan löydät tästä.

Osastolta 7h30 löytyy SE osasto, joka tällä hetkellä vetää meitä puoleensa magneetin lailla: Royal Caribbean International ja Celebrity Cruises ja sunnuntaina klo 11-12 on varustamoiden edustaja tavattavissa Risteilykeskuksen osastolla. Vahva arvaus on, että tältä ständiltä mukaan lähtee nippu esitteitä ja tuju annos uusia matkahaaveita. Royal Caribbean lavalla pääsee klo 12:00 kuulemaan lisää Karibian- ja Välimeren-risteilyistä, jolloin lavalle astuu toimitusjohtaja Tony Pokkinen, We Love Cruises Oy. Royal Caribbean lavan koko ohjelmatarjonnan löydät tästä.

Mondo-lavalla on klo 11 tarjolla Islanti-oppaan tekijän Satu Rämön suositukset matkalle, joka ei olisi lainkaan hassumpi kohde sekään. Mondo lavalla jatketaan Islannin vinkkien jälkeen klo 12 päätoimittaja Kati Kelolan haastattelulla, aiheena aina kiinnostava teema Mitkä ovat vuoden 2016 nousevat kohteet ja matkatrendit? Mondo-lava kutsuu meitä vielä klo 14 teemalla New York, New York! jolloin Mondon opaskirjailija Alli Haapasalo kertoo, mitä kaupungissa kannattaa kokea. Klo 15:00 Tripsteri.fi-sivuston kirjoittajat antavat vinkkejä lasten kanssa lomailuun ja jatkavat klo 16:00 vinkeillä viinimatkalle Barcelonaan ja Portugaliin. Päivän viimeisenä ohjelmana klo 16:30 on Tempaudu toiseen maailmaan! –kisaPalkintojen jako, jota ei voi missata! Mondo-lavan koko ohjelmatarjonnan löydät tästä.

Kuva Messukeskus

Kuva Messukeskus

Entäs ne osastot sitten, niiltäkin nimittäin löytyy edellisten lisäksi vaikka mitä ohjelmaa, kurkkaahan tästä itseäsi kiinnostavat tapahtumat. Tästä voit tulostaa itsellesi messualueen kartan ja näytteilleasettajat löytyvät tästä,

Osastojen omalle kärkilistalle menevät JS-Travelin ja  Karibian risteilyjä tarjoavien varustamojen lisäksi Karibian maiden omat ständit, esim Aruba Tourism Authority löytyy osastolta 7e49. Asociacion Turismo de Madridin osastolta 6a119 haemme vinkkejä tähän varsin houkuttelevaan Espanjan pääkaupunkiin sekä bongaamme messuilta muutkin tämän vuotisen teemamaan Espanja ständit. Yllätys ei liene sekään, että kaikki mikä liittyy Italiaan ja Ranskaan kiinnostaa…..

Nyt vain jännitetään, ehditäänkö tässä tervehtyä sen verran, että jaksamme reissata 500 km suuntaansa. Sormet ja varpaat pystyyn, että pääsemme lähtemään, sillä Matka 2016 messuilla on tarjolla on niin mahtava paketti matkakuumetta nostattavaa ohjelmaa ja osastoja!

Antoisaa matkamessupäivää kaikille!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Outi 21/01/2016 at 21:23

  Hyviä messuja 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 21/01/2016 at 21:32

   Kiitos Outi, toivottavasti kuume täällä hellittää ja pääsemme nostattamaan vuorostaan matkakuumetta 🙂
   Miten, olitko Sinä menossa?

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.