Arabiemiraatit Hotellit & Huoneistot Perhematkat Rantalomat

Auringon kultaama loma – Hilton Ras al Khaimah Resort&Spa

31/01/2016

Suuntasimme Arabiemiraattien loman alkupäiviksi pohjoisimpaan emiraattiin Ras al Khaimahiin tankkaamaan aurinkoenergiaa ja irtautumaan arjen kiireistä ja majoituimme siellä viiden tähden Hilton Ras al Khaimah Resort & Spa’han, joka osoittautui aivan nappivalinnaksi leppoisaan loman viettoon.

Hilton Ras al Khaimah Resort & Spa on saanut hyvää palautetta asiakkailtaan viitenä vuotena peräkkäin ja on sen myötä saavuttanut paikan Trip Advisorin Hall of Famessa sekä Certificate of Excellence -maininnan. Lisäksi hotelli sai vuonna 2014 TripAdvisor Travelers’ Choice®  ja Best 5 Star Resort Silver recognition MENA  -palkinnot.

Hotelli on mainintansa ansainnut ja se tarjoaa hyvän palvelun lisäksi kaiken tarvittavan leppoisaan ja vaivattomaan lomaan tasokkaassa ympäristössä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Sijainti

Hotelli sijaitsee omalla muurin ympäröimällä ranta-alueellaan hieman sivussa Ras al Khaimahin keskustasta. Hotellin vieressä on yleinen ranta-alue, jossa paikalliset viettävät iltaa ja läheisyydessä on moskeija, joka kutsuu rukoukseen viisi kertaa päivässä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Manar Mall ostoskeskukseen on matkaa viitisen kilometriä ja sinne pääsee hotellin maksuttomalla bussikuljetuksella, joka lähtee hotellin edustalta klo 18:20. Lähikauppaan on matkaa reilut kaksi kilometriä ja sinne on helpointa mennä taksilla, joka on varsin edullista. Edestakainen taksimatka lähikauppaan maksoi illalla 15 AED (n. 4 €) jolloin kuljettaja odotti kaupassa käynnin ajan.

Hotellista järjestetään maksullinen kuljetus Dubaihin kolme kertaa viikossa hintaan 125 AED (n. 34 €) henkilöltä ja kuljetuksen voi tilata Conciergeltä. Taksilla matka Dubaihin maksaa noin 180-250 AED (n. 50-70 €) / ajoneuvo, ajankohdasta ja ruuhkasta riippuen.

Photo © Elämää ja Matkoja

Läheisen moskeijan rukouskutsut rytmittävät päivää. Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Hotellialuetta ympäröi muuri ja sen takana ranta jatkuu yleisenä rantana, jossa paikalliset viettävät iltaa. Photo © Elämää ja Matkoja

Huoneet

Hotellissa on 475 huonetta, jotka sijaitsevat sekä päärakennuksessa että villa-rakennuksissa. Huonetyyppejä on useita kahden hengen huoneista sviitteihin. Päärakennus jakaantuu kolmeen osioon (block 1, 2 ja 3) ja sen kaikki huoneet ovat savuttomia, tupakoitsijalle löytyy huoneita villa-rakennuksista.

Villa-rakennuksien hyvä puoli on niiden sijainti rannalla, mutta etäisyys esim. aamiaisravintolaan ja päärakennuksen uima-altaille on pitkä. Villa-alueelta voi halutessaan pyytää kuljetuksen päärakennukseen hotellin golf-autolla. Päärakennuksessa asuessa kaikki palvelut ovat mukavan lähellä eikä rannallekaan ole kuin viitisenkymmentä metriä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Näkymä huoneesta 3530 Photo © Elämää ja Matkoja

Näkymä päärakennuksen 5. kerroksen huoneesta 3530 Photo © Elämää ja Matkoja

Kaksikerroksiset villa-rakennukset sijaitsevat rannalla omalla alueellaan Photo © Elämää ja Matkoja

Kaksikerroksiset villa-rakennukset sijaitsevat rannalla omalla alueellaan, taustalla kohoaa Jabal al Jais vuoristo Photo © Elämää ja Matkoja

Huoneemme sijainti block 3:n 5. kerroksessa oli rauhallinen. Photo © Elämää ja Matkoja

Huoneen sijainti block 3:n 5. kerroksessa oli rauhallinen. Photo © Elämää ja Matkoja

Huoneemme nro 3530 oli tyypiltään Queen Hilton deluxe sea view ja se sijaitsi viidennessä kerroksessa päärakennuksen block 3:ssa aivan käytävän loppupäässäSijainti oli erittäin rauhallinen ja silti sopivan lähellä kaikkia palveluja. Suosittelen valitsemaan huoneen tästä osasta päärakennusta meren puolelta, jos kaipaat rauhallista sijaintia. Block 1:ssä sijaitsee ravintolat ja block 2 edustalla on lastenallas liukumäkineen ja lasten kerhoineen.

Hilton HHonors jäsenenä voit valita sovelluksella ennakkoon huoneen sekä kirjaantua sisään jo edellisenä päivänä.  Maksuttoman jäsenyyden etuna on pisteiden kerryttämisen lisäksi veloitukseton wifi:n käyttö, joka on muutoin hotellissa kallis, n. 10 euroa tunnilta.

Photo © Elämää ja Matkoja

Queen Hilton deluxe sea view Photo © Elämää ja Matkoja

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
PB301324

Photo © Elämää ja Matkoja

Hotelliin saavuttaessa laukut otetaan heti ulkona vastaan ja toimitetaan huoneeseen. Huonetervehdyksenä meitä odotti lautasellinen hedelmiä sekä pullovettä, jota hotelli tarjosi huoneeseen 3 * 1,5 litran pulloa päivittäin.

51 m²:n huone on sopivan tilava kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle ja untuvaiset tyynyt & peitteet sekä vuodevaatteet ovat mukavan pehmeät, patja oli tosin hieman liian kova minun makuuni. Huonevarustukseen kuuluu säädettävä ilmastointi, veloitukseton tee- ja kahvilajitelma sekä vedenkeitin, maksullinen minibaari, satelliitti-tv, puhelin, veloitukseton tallelokero, silityslauta ja -rauta, hiustenkuivaaja sekä kylpytossut ja muhkeat kylpytakit.

Tilavassa kylpyhuoneessa on erillinen suihku sekä kylpyamme, josta voi katsella maisemia suuresta ikkunasta. Puiset sälekaihtimet saa halutessaan suljettua sähköisellä säätimellä. Kylpytuotteet ovat Hiltonin asiakkaille tuttua laadukasta Peter Thomas Roth sarjaa ja nämä täydennettiin päivittäin.

 Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

 Photo © Elämää ja Matkoja

Walk in showerissa on kiinteä sadesuihku Photo © Elämää ja Matkoja

 Photo © Elämää ja Matkoja

Kylpyhetki maisemia katsellen, ei hassumpaa. Rantamekkoinen haamu ei tosin kuulu vakiomaisemaan 😉 Photo © Elämää ja Matkoja

Soak up stunning sea views from this vibrant 51 sq.m./548 sq. ft. guest room with 2 queen beds and sofa. Refresh in the spacious bathroom with walk-in shower. Catch up on work at the desk, stay connected with WiFi or curl up in front of a movie on the LCD TV. Sleeps 2 adults, 2 children.”

 

 Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Huoneen parvekkeella oli ihana istua iltaa sametin pehmeässä lämmössä auringonlaskua tai tähtikirkasta taivasta katsellen, rukouskutsun värittäessä äänimaisemaa.

Mutta eivät olleet hassumpia päivätkään, joita vietimme leppoisasti auringosta nauttien. Olisihan hotellissa ollut tarjolla kaikenlaista: kauneushoitoja, hierontaa, saunaa, vesiskootteriajelua, vesihiihtoa, joogaa, aerobiciä… mutta ei kerennyt, kun oli niin kiire lekotella altaalla, liota meressä ja kerätä simpukoita.

Päivä vierähtää vaikkapa simpukoita keräillen. Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Ranta ja uima-altaat

Hotellissa on useita uima-altaita niin päärakennuksen luona kuin villa-alueellaAikuisille löytyy oma rauhallinen keitaansa adults only altaan ääreltä, lapsille on yksi allas vesiliukumäkineen ja toinen matala allas, joka sopii ihan perheen pienimmillekin. Päärakennuksen edustan suuri merivesiallas oli kuitenkin kaikista altaista suosikkimme ja se on rauhallisuutensa lisäksi siitä mukava, että 80 cm syvyinen osa sopi jo hyvin 5-vuotiaalle ja 120 cm syvyinen 8-vuotiaalle sekä aikuisille.

Allasalueelta saa lainata pyyhkeitä ja joulukuun alussa ei ollut vaikeuksia saada aurinkotuolia, vaikkei heti aamusta ollutkaan paikkaansa varaamassa. Vilkkaamman sesongin aikaan sen sijaan käydään paikoista auringossa kisaa, sillä hotellin allasaluetta voivat käyttää myös muiden Ras al Khaimahin Hiltoneiden asiakkaat.

Yhtenä miinuksena allasalueella ovat lukuisat linnut, joiden takia aurinkotuolia valitessa on parasta katsoa, ettei siinä ole ’lintupommituksen’ jälkiä. Samaiset linnut käyvät myös ryöstelemässä ruokaa ravintolan ulkoterassin pöydiltä asiakkaan poistuttua ja tämä vuoksi altaassa oli pari kertaa leivänpala.

Altailla sekä rannalla on uimavalvojat, jotka valvovat tarkasti erityisesti lasten uimista ja allasbaarissa voi käydä välillä virkistäytymässä.

 Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

 Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Allasalue päivän jo kääntyessä iltaan. Photo © Elämää ja Matkoja

Allasalue päivän jo kääntyessä iltaan. Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Ei kuitenkaan rannan voittanutta täälläkään. Hilton Ras al Khaimah Resort & Span reilun kilometrin pituinen yksityinen ranta on pehmeähiekkainen ja kirkas vesi ihanan lämmintä. Rannalla oli paikoitellen paljon simpukoita, jotka eivät paljaille jaloille ole erityisen miellyttäviä, mutta niitä oli hauska kerätä ja tehdä aivan upeita löytöjä. Rantavesissä näki paljon pikkukaloja ja kävipä myös rauskuja tervehtimässä.

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Päivän parhaita hetkiä olivat kuitenkin aivan kertakaikkisen upeat auringonlaskut, niitä olen Arabiemiraattien matkalta todella kaivannut täällä Suomen pimeydessä.

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Ravintolat

Pitihän sitä lekottelun lomassa syödä ja juodakin ja Hilton Ras al Khaimah Resort & spassa on sitä varten vaihtoehtoja vaikka viikon jokaiselle päivälle, sillä ravintoloita on 6 ja baareja 7.

Aamu alkaa Maarid-ravintolasta, jossa tarjoillaan myös puolihoito- ja all inclusive asiakkaiden illallinen. Runsas buffé-aamiainen tarjoillaan klo 7-11, joten kaltaiseni aamu-uninenkin ehti aamupalalle ihmisten aikoihin. Pahimpaan ruuhka-aikaan kymmenen tienoilla melu sekä sisä- että ulkotiloissa oli melkoinen, joten rauhallisempia aamuhetkiä arvostavan kannattaa suunnata aamiaiselle aiemmin.

Aamiaiselta ei tarvinnut poistua nälkäisenä ja sillä pärjäsi pitkälle iltapäivään. Buffésta löytyy takuulla jokaiselle jotain: niin mysliä ja muroja, herkullisia hedelmiä ja hedelmäsalaatteja, monen moista tuoretta leipää, juustoja, leikkeleitä, tomaatti- ja kurkkusiivuja, kalaa, munakokkelia pekoneineen ja makkaroineen, grillattuja tomaatteja (nam) jne. ISO SUOSITUS paistopisteen kokin antimille, kuten pannukakuille ja erityisesti tuoreella chilillä maustetulle ja sipulilla, kinkulla ja juustolla täytetylle omeletille, joka oli todella hyvää!

Ainut miinus tarjottavissa oli laiha kahvi, mutta sen seuraksi löytyi ihania pikkumakeita, joten menihän se kahvi siinä sivussa. Parempaa kahvia halajavan on koukattava baarin kautta aamupalan päätteeksi.

Ruokailuja ajatellen suosittelen puolihoitoa, jonka ansiosta ei tarvitse lähteä erikseen keskustaan ruokailemaan ja Maarid ravintolan ruoka on todella hyvää. Puolihoito ei sisällä ruokajuomia, esim. iso vesi maksaa 23 AED (6,20 €) ja halvin viini noin 150 AED (n. 40 €).

All inclusive on todella kallis: lisähinta puolihoidosta all inclusiveen korotettaessa on 285 AED (n. 77 €) / aikuinen / vuorokausi ja lapset yli 6 v tästä hinnasta -50 % ja alle 6-vuotiaat ilman lisähintaa. All inclusive sisältää aamiaisen, lounaan ja päivällisen noutopöydästä sekä tietyt alkoholijuomat (talon viini, olut, virvoitusjuomat, kivennäisvesi), baaritarjoilun tietyissä baareissa tiettyinä aikoina sekä lisäksi kahvi, tee, cappuccino, espresso ja kaakao. All inclusive ei sisällä esim. välipaloja ja jäätelöä.

Aamupalalla pärjäsi pitkälle iltapäivään ja lähikaupasta tai ostoskeskuksesta hakee todella edullisesti juomaa ja pikkupurtavaa lisäksi. Hintaesimerkkejä lähikaupasta: iso mineraalivesi 6 * 1,5 l pakkaus 9 AED (n. 2,45 €), Sprite 2,25 l pullo 5 AED (1,35 €), Coca Cola tölkki 1,25 AED (n. 0,35 €), muro- tai myslipatukat 6 kpl:n pakkaus 10 AED (2,70 €), leivät muutaman AED:n ja lämmitetyt pizzapalat n. 3-4 AED (n. 0,80-1,10 €) ostarilla.

Maarid Ravintolassa tarjoillaan aamiainen sekä puolihoito- ja all inclusive asiakkaiden illallinen. Photo © Elämää ja Matkoja

Maarid Ravintolassa tarjoillaan aamiainen sekä puolihoito- ja all inclusive asiakkaiden illallinen. Photo © Elämää ja Matkoja

Maarid ravintolassa on oma buffé myös perheen pienimmille. Photo © Elämää ja Matkoja

Maarid ravintolassa on oma buffé myös perheen pienimmille. Photo © Elämää ja Matkoja

Maarid ravintolan illallisbuffé on myös todella monipuolinen ja ruoka erittäin hyvää. Vaihtoehtoja löytyy todella paljon: niin kalaa, kanaa kuin lihaa ja kasvisruuat olivat todella herkullisia. Tästä buffésta et löydä perinteisiä ranskiksia, pastaa ja pizzaa ja teema-illat tuovat vaihtelua iltojen antimiin. Joka ilta on tarjolla todella maistuvaa ja hyvälaatuista ruokaa paikallisin makuvivahtein.

Theme Nights

Mon – Indian Night
Wed – Italian night
Fri – Arabic night
Tue, Thu, Sat and Sun – Around the world night

Maarid ravintolassa voi nauttia aterian joko sisätiloissa tai ulkona terassilla. Photo © Elämää ja Matkoja

Maarid ravintolassa voi nauttia aterian joko sisätiloissa tai ulkona terassilla. Photo © Elämää ja Matkoja

Italialaisia makuja kaipaavan kannattaa suunnata tyylikkääseen Piaceri da Gustare ravintolaan ja todellisen lihansyöjän paikka on Pura Vida brasilialaistyylisine pihveineen ja thai-makuja kaipaava suuntaa Passage to Asia ravintolaan. Al Bahar on vuorostaan erikoistunut meren antimiin.

Piaceri da Gustare tarjoaa hienostuneita italialaisia makuja. Photo © Elämää ja Matkoja

Piaceri da Gustare tarjoaa hienostuneita italialaisia makuja. Photo © Elämää ja Matkoja

Illan päätteeksi voi vielä pyörähtää hotellin omissa myymälöissä, jos ei enää riitä virtaa kaupungille ja ostoskeskuksiin menoon. Tarjolla on mm. koruja, laukkuja ja vaatteita.

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Kultasepänliikkeessä oli tarjolla niin edullisia pukoruja kuin reilun kymppitonnin timanttikoruja. Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Laukkujen poistomyynti, jonka kiinatavaran laatu ei vakuuttanut. Photo © Elämää ja Matkoja

Entä mikä oli loppuvaikutelmamme Hilton Ras al Khaimah Resort & Spa:sta, menisimmekö uudelleen?

No miksikäs ei, jos olemme aurinkoista lepolomaa vailla. Tämä hotelli tarjoaa siihen toimivan ja tyylikkään ympäristön jossa asiakaspalvelu sekä ruoka on hyvää. Lasten kanssa lomailu tässä hotellissa on erittäin helppoa ja resortista löytyy kaikki tarvittava.

Yhdistelmälomalla tämä oli hyvä vaihtoehto loman aloitukseksi leppoisissa merkeissä. Kaupunkielämää kaipaavan tulee suunnata Dubaihin, jonne pitää ihan lähtemällä lähteä ja matkoihin saa varata yhteensä 4 tuntia. Olen erittäin iloinen siitä, että majoituimme molempiin kaupunkeihin ja saimme kokea molemmat, sekä leppoisan aurinkoloman Ras al Khaimahissa että kunnon kaupunkiloman Dubaissa.

Ras al Khaimahin keskustasta tämä hotelli on hieman syrjässä, mutta taksilla ja hotellin omalla kuljetuksella pääsee hyvin kulkemaan. Ras al Khaimah kaupunkina ei kuitenkaan jättänyt kaipuuta, toisin kuin kauniit taustalla kohoavat vuoret ja upeat auringonlaskut rukouskutsun säestämänä.

Hilton Ras al Khaimah Resort & Spa on oiva valinta leppoisaa ja vaivatonta aurinkolomaa tasokkaassa ympäristössä kaipaavalle ja myös lasten kanssa tämä on erittäin hyvä valinta.

Tuoreita kokemuksia Hilton Ras al Khaimah Resort and Spa’sta joulukuulta 2016 voit lukea Tuntematon Turisti -blogista: Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa – Juhlimassa kahdenkesken

 Photo © Elämää ja Matkoja

Yksityiskohdat henkivät idän eksotiikkaa. Photo © Elämää ja Matkoja

PC031472

Miksi ei panostaisi myös hissin sisustukseen? Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Hissiaulakin voi olla kaunis kultamosaiikkeineen. Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Itämaiset lyhtyvalaisimet tuovat tunnelmaa. Photo © Elämää ja Matkoja

Tervetuloa mukaan blogin matkaan myös Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä!

 

 

 

You Might Also Like

70 Comments

 • Reply Sanna 09/05/2017 at 16:33

  Kiitos jälleen vastauksestasi! Kiitos myös linkistä Sannan blogiin :). Hilton kuulostaa kyllä meidän tyyliseltä paikalta, etenkin jos siellä säästyy turhalta pönötykseltä. Taidanpa uskaltautua varaamaan.

  Mukavaa loppukevättä ja kesää sinulle ja ihania tulevia matkoja!

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 09/05/2017 at 19:16

   Hilton RAKiin menisimme mekin uudelleen, ihan jo niiden ruokien ja rannan upeiden auringonlaskujen takia!
   Ja jos sattuisi huono tuuri annetun huoneen kanssa, niin ei kun vastaanottoon vaihtoa pyytämään. Kannattaa muuten ladata Hiltonin sovellus varauksen jälkeen, niin pääsette katsomaan lähemmin huonesijainteja ja aluekarttaa.

   Hilton RAK on rennon tyylikäs ja aivan priima leppoisaan lomailuun. Ihanaa matkan odotusta ja tulevaa matkaa Teille!

 • Reply Sanna 08/05/2017 at 19:23

  Hei Sanna! Olen harkinnut varausta tähän hotelliin, mutta huolestuin tripadvisorin arvosteluista, joissa moitittiin hotellia kulahtaneeksi. Mitä olet mieltä? Ei haittaa sinänsä, jos on vanha, mutta siistiä pitää olla. Myös ummehtuneen hajuisista huoneista oli mainintoja. Huone ei sinänsä meille ole niin tärkeä, tärkeintä on hyvä ruoka, ranta ja altaat :). Ja ettei olisi aivan kamala ryysis joka paikassa. Kiitos Sanna jos jaksat kommentoida. terkuin toinen Sanna

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 08/05/2017 at 19:50

   Kiitos Sanna kysymyksestäsi! Luin myös ennen matkaa hotellista varsin vaihtelevia arvosteluja ja laitoinkin postia hotelliin ennen reissua siitä, että haluamme hyväkuntoisen ja rauhallisen huoneen, joka toteutuikin ihan hyvin. Hotellihuoneita Hilton RAKissa on paljon ja niihin varmasti mahtuu sekä parempia että huonompia yksilöitä. Meidän huone oli siisti, lukuunottamatta lintujen tekosia parvekkeella, mutta jonkin verran kuluneisuutta oli huoneen+kylpyhuoneen pinnoissa ja kalusteissa, ei kuitenkaan niin että olisi haitannut. Tekstiilit ja kalustekankaat olivat siistit, mihin yleensä kiinnitän paljon huomiota.

   Hotellialueesta ja yleisistä tiloista huolehdittiin myös hyvin, mutta ne pahuksen linnut ehtivät joka paikkaan tekemään tekosiaan, niin tahrimaan kuin pihistämään aamiaistarvikkeita tai kalanperkuujätteitä, joita löytyi kerran parvekkeelta ja kerran altaasta.

   Ruoka oli hyvää ja olimme todella tyytyväisiä puolihoitoon, vieläkin on oikein ikävä niitä illallisen ihanan mausteisia ruokia ja jälkiruokaherkkuja sekä tulista vastapaistettua aamiaisomelettia! Aamiaisen ja illallisen kanssa ajoitus oli tärkeää, pahimman ruuhkaan aikaan melu sisätiloissa oli kova, josta kävimmekin sitten äkkiä hakemassa syötävät ja ruokailimme ulkona.

   Palvelu hotellissa oli kaikin puolin hyvää ja pienistä puutteista huolimatta menisin kyllä uudelleenkin. Ja aina voi tehdä sen, että lähettää hotelliin ennakkoon sähköpostilla pyynnön hyväkuntoisesta huoneesta mieleisellä sijainnilla ja jos se osoittautuu joksikin muuksi, niin ei muuta kuin vastaanottoon pyytämään vaihtoa toiseen. Hilton RAK on sen verran suuri hotelli, että uskoisi toisen huonevaihtoehdon löytyvän, jos jostain syystä sattuisi saamaan huonomman yksilön.

   Hilton RAK on mainio paikka aurinkoiseen lepolomaan ja oma ranta auringonlaskuineen on aivan ihana! Kannattaa kuitenkin huomioida, että matka Dubaihin kestää pari-kolme tuntia, jos haluaa siellä lähteä käymään. Toivottavasti tästä oli apua matkan suunnitteluun ja vastaan mielelläni lisäkysymyksiin!

   • Reply Sanna 08/05/2017 at 21:54

    Kiitos kattavasta vastauksestasi ja anteeksi, en tiedä mistä sain päähäni, että nimesi on Sanna. Jos päätämme valita tämän hotellin niin taidanpa tosiaan kirjoittaa hotellille etukäteen huonetta ja sen sijaintia koskevia toiveita.

    Toinen hotelli, jota harkitsemme, on Doubletree Hilton Marjan Island resort ja spa. Jotenkin se tuntuu kuitenkin vielä enemmän lapsiperheille suunnatulta. Matkustamme mieheni kanssa kahdestaan, joten olisi mukavaa, että hotelli olisi huomioinut myös ilman lapsia matkustavat aikuiset.

    Mekin päätimme mennä yhdistelmämatkalle, niin ei mene pelkäksi rannalla löhöilyksi tämä loma :).

    Ps. Kivasti kirjoitettu blogi sinulla 🙂 !

    T.Sanna

    • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 09/05/2017 at 08:28

     Lämmin kiitos Sanna, kiva kuulla että blogista on löytynyt mieleistä luettavaa ja on aina kiva olla avuksi!
     Ja eikä mitään nimiasiasta, (näitä sattuu minullekin 🙂 ) kaimasi löytyy Tuntematon Turisti -blogista, josta olet ehkäpä lukenut myös juttua Hilton RAKsta, laitan tähän vielä linkkiä blogikollega Sannan hyvään kirjoitukseen hotellin ruokaan liittyen, jossa pohditaan All inclusiven kannattavuutta. https://www.rantapallo.fi/tuntematonturisti/2017/01/14/hilton-ras-al-khaimah-resort-spa-kannattiko-all-inclusive/

     Hilton Ras al Khaimah on sen verran suurella alueellä, että sieltä löytää hyvin omaa rauhaa niin altailta kuin rannalta, ja aikuisille on vielä oma allasalueensa samoin kuin aivan perheen pienimmille. Itse välttäisin tätä kohtaa (lastenallas) hotellirakennuksesta, jos haluatte rauhallisen huoneen. Meidän huoneemme sijaitsi hotellirakennuksen merenpuoleisessa päädyssä ylimmissä kerroksissa ja sen edustalla ei ollut mitään meteliä ja näkymä merelle ja pääallasalueelle oli kiva. Vaikka huone oli rakennuksen päädyssä, sieltä ei ollut pitkä altaalle tai ruokailemaan, kun löysi oikean reitin. Villa huoneistot rannalla ovat kivat, mutta etäisyyttä aamupalalle matkakaverit moittivat. Villa-huoneista on käytettävissä hotellin kuljetus golf-autolla, jonka voi tilata halutessaan vastaanotosta.

     Olimme matkassa marras-joulukuun vaihteessa, jolloin hotellissa oli vain kourallinen lapsiperheitä, ja aamupala/päivällisen ruuhkaisimpia hetkiä lukuunottamatta hotellissa oli rauhallinen tunnelma, eikä onneksi joidenkin pahimpien mölyhotellien meininkiä altaalla huutavine musiikkeineen jne.

     Yhdistelmäloma on todella hyvä valinta, jossa saa mukavan yhdistelmän leppoisaa aurinkolomaa ja aktiivista kaupunkimatkailua. Arabiemiraateissa on niin paljon tekemistä ja näkemistä, että siellä aika vierähtää nopeasti. Olemme tykänneet todella paljon maasta ja kahdenkin matkan jälkeen vielä riittäisi uutta nähtävää!

     Ihanaa matkan suunnittelua Teille!

 • Reply Reetta 07/02/2016 at 11:05

  Kuvat ovat upeita – resort-loma on varmasti oivallinen valinta, niinkuin itsekin totesit, lapsiperheille ja vaivatonta sekä leppoisaa lomaa kaipaavalle. En silti varmaankaan tule itse lähteneeksi sellaiselle; viime aikoina ylenmääräinen luksus ja kimmellys on alkanut tuntua yhä vieraammalta, vaikka hienoihin majapaikkoihin toki pääsee varmaan Lähi-Idässä ja Aasiassa käsiksi paljon huokeammin kuin Euroopassa. Kiva näitä juttuja on silti lukea! 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 07/02/2016 at 16:06

   Kiitos Reetta! Tämä on tosiaan sopiva hotelli leppoisaan lomailuun ja luksus on siitä jännä käsite, että jokaiselle se merkitsee eri asioita; itse koin hotellin enemminkin hyvätasoisena kuin luksuksena. 🙂

   Hinnaltaan tämä on samoissa kuin vastaavan tasoinen huone neljän tähden hotellissa Pariisissa Eiffel-tornin vieressä.

   Kiitos kommentistasi ja leppoisaa sunnuntaita Sinulle!

 • Reply salaine 06/02/2016 at 21:31

  Olipa hieno hotelli. Ranta ja auringonlaskut vaikuttivat upeilta. Paitsi nuo kalat…..

  • Reply Elämää ja Matkoja 06/02/2016 at 22:27

   Meri ja ranta vetää kyllä aina puoleensa ja nuo auringonlaskut… ?

   Itseasiassa kalojakin oli hauska bongailla ja rauskun ilmestyminen rantavesiin oli huippuhetki!

   Kiitos kommentistasi ja mukavaa viikonloppua!

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi 06/02/2016 at 15:42

  on tuolla kyllä hulppeat puitteet lomailuun ja nautiskeluun. Tuota wifin maksullisuutta ja paikoin ihan kohtuutontakin veloitusta en kyllä voi sanoa missään ymmärtäväni. Eikai sen heittäminen pakettiin hotellille voi suuri kuluerä olla, kun taas matkailijalle sen olemassaolo on nykyään aika ensiarvoisen tärkeä…

  • Reply Elämää ja Matkoja 06/02/2016 at 15:52

   Ihmettelin kyllä samaa, sillä kyllähän nykyaikana huonehintaan pitäisi sisältyä wifi siinä missä lämmin vesikin 🙂
   Tuota hintaa en maksaisi milloinkaan wifistä, edes siinä tilanteessa vaikka rahaa olisi kuin Roope Ankalla 🙂 Olisi kyllä mielenkiintoista tietää, miten suuri prosentti asiakkaista sen suostuu maksamaan.

   Kiitos Erja kommentistasi ja mukavaa viikonloppua!

 • Reply Tanja 06/02/2016 at 09:59

  Onpas tyylikkään näköinen hotelli, rantalomalle tosi passeli vaihtoehto ja allasaluekin näytti houkuttelevalta. Itse suosin kyllä enemmän toiminnallisempia lomia kaupungissa kulkemisineen, mutta jos joskus harkitsen pelkästään rannalla makoilua tai yhdistelmälomaa, täytyy tämäkin vaihtoehto pitää mielessä.

  Ps. Mahtavia kuvia 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 06/02/2016 at 13:50

   Kiitos Tanja! Hotelli on hyvä vaihtoehto vaivattomaan lepolomailuun, mutta kokonainen viikko lekottelua olisi jo käynyt työstä. 🙂
   Kaipaan itsekin sitä uuden näkemistä ja kokemista matkalla ja muutaman päivän lepäilyn jälkeen oli mukava suunnata Dubain sykkeeseen.
   Suosittelen ilman muuta tällaista yhdistelmälomaa, olin todella tyytyväinen tähän ratkaisuun!

   Leppoisaa viikonloppua Sinulle!

 • Reply Pirkko / Meriharakka 06/02/2016 at 09:30

  Sinä sen sanoit, jos on lepolomaa auringossa paitsi, niin kaipa sen sitten voisi viettää vaikka täälläkin. Me emme yleensä, lapsettomina etenkään, ole moisista innostuneet. Yksi tuttavapariskuntamme varasi taannoin epähuomiossa hotellin tältä alueelta Dubain sijaan ja tekivät sitten muuttoa sieltä Dubaihin pikimmiten 🙂 Kaikki emiraatit on tullut kierrettyä ja pidimme erityisesti isoista Abu Dhabista ja muista Ajmanista.

  • Reply Elämää ja Matkoja 06/02/2016 at 13:40

   Ymmärrän hyvin, että enemmän aktiviteetteja ja menoa kaipaava ei viihdy pitkään Ras al Khaimahissa rantalomailemassa, näin loman alkupäiviksi lasten kanssa se oli aivan paikallaan. RAK:n Dubaita edullisempi majoitushinta ja lupaus vain tunnin ajomatkasta varmastikin houkuttelee monia, mutta käytännössä kannattaa kyllä tarkkaan miettiä, mitä lomaltaan odottaa ennen kuin varaa majoituksen. Abu Dhabin ja Ajmanin näkeminen houkuttelee, kurkaanpa blogiinne ja kokemuksianne niistä!

   Kiitos Pirkko kommentistasi ja hyvää viikonloppua!

 • Reply Henna /suurin onni 05/02/2016 at 20:27

  Kauniin näköinen hotelli ja aivan upea uima-allas! Varmasti oiva vaihtoehto tuollainen yhdistelmäloma ja kiva, kun pääsitte tutustumaan myös toiseen emiraattiin Dubain alueen lisäksi. Se ja Abu Dhabi ovat varmasti aika erilaisia muihin verrattuna. Hienosti piirtyvät nuo vuoretkin taustalla! Tuosta, kun jatkaa eteenpäin, pääsee Omanin puolelle Musandamin niemimaalle, ja sinne vuorten keskelle. Aivan upeaa seutua ja tunnelma pikkukylissä todellakin Dubaihin verrattuna aika eri maailmasta… Teimme kerran Dubaista käsin parin päivän reissun tuonne niemimaalle ja tykästyimme alueen kauneuteen!

  • Reply Elämää ja Matkoja 06/02/2016 at 13:31

   Kiitos Henna! Hotelli oli kaikin puolin viihtyisä ja yhdistelmäloma RAK+Dubai oli hyvä aloitus Arabiemiraatteihin tutustumiseen.

   Omanin veneretkeä katselin ja jäin harmittelemaan sitä jälkikäteen, ettei ehditty sille mennä. Tulemme vielä aivan varmasti matkaamaan Arabiemiraatteihin, jäi vielä niin paljon nähtävää odottamaan. Kiitos vinkistä Omaniin, se kyllä kiinnostaisi nähdä!

   Hyvää viikonloppua Sinulle!

 • Reply Karoliina / From Karoliina 05/02/2016 at 20:23

  Waude! Näkisin itseni oikein hyvin tuolla nautiskelemassa ja rentoutumassa – tällaiseen hotelliin mennessä se saakin olla se pääprioriteetti, aktiivilomat on sitten erikseen 🙂 Noi sängyt sai heti mut puolelleen <3

  • Reply Elämää ja Matkoja 06/02/2016 at 13:12

   Kiitos Karoliina! Hilton Ras al Khaimah Resort and Spa on aivan priima paikka lepolomailuun. Hotellissa on kaikki tarvittavat palvelut käden ulottuvilla eikä tarvitse kuin olla ja nauttia elämästä! 🙂

   Mukavaa viikonloppua Sinulle!

 • Reply Johanna Hulda - Discovering Sunbeams 05/02/2016 at 16:18

  Ihananvärisiä auringonlaskuja olette saaneet kokea 🙂 Kivaan tyyliin ja kodikkaasti sisustettu hotelli. Välillä nuo hienommat hotellit tuntuvat olevan aivan liian kiiltäviä, mutta jopa minä voisin viihtyä tuolla. Eniten kuitenkin houkuttelisi nuo taustalla näkyvät vuoret!

  • Reply Elämää ja Matkoja 05/02/2016 at 17:41

   Kiitos Johanna! Hotelli oli tosiaan sisustettu viihtyisään itämaiseen tyyliin ja oli kaikinpuolin rento ilman turhaa pönötystä.
   Auringonlaskut olivat kyllä täyttä kultaa, samoin kuin vuoret eri sävyissään. <3

   Kiitos kommentistasi ja leppoisaa viikonloppua!

 • Reply Virpi/ Täynnä tie on tarinoita 04/02/2016 at 21:40

  Kaunis ja tasokas hotelli! Kattava tietopaketti hänelle, joka hotellia harkitsee. Itse en ehkä ikinä (?) opi ymmärtämään tuota ikkunaa kylppäristä oleskelutilaan (maisemien katseluun?) Tokihan sitten kun/jos on yksin tai kaksin lomalla, mutta muutoin en oikein osaa kuvitella, että esim.lasten ollessa pienempiä tämä äiti olisi rentoutunut kylvyssä maisemia ihaillen ja lapset kirmaa huoneessa. 😀

  • Reply Elämää ja Matkoja 05/02/2016 at 12:50

   Kiitos Virpi! Toivottavasti joku tätä hotellia harkitseva löytää kaipaamansa tiedon.

   Oma rauhallinen kylpyhetki perhelomalla…. vaatii todellakin ’pieniä’ erikoisjärjestelyjä 😀
   Junioreilla oli muutenkin superhauskaa tehdä yllätyksiä huoneen puolelta säädettävien kaihtimien kanssa – kunnes löysin niiden virtakatkaisijan kylppärin puolelta! 😀

   Kiitos kommentistasi ja hyvää viikonloppua Sinulle!

 • Reply Kiira / Lifelong Adventure 04/02/2016 at 18:41

  Erityisesti päivittäin täydentyvä kosmetiikkavalikoima ja yksityinen ranta kuulostavat hyvältä mun korvaan! On nimittäin yllättävän mukavaa, kun rannalla ei hyöki ne kaupustelijat kimppuun. Rakastan tuota itämaisten vuorien mystisyyttä auringonlaskussa. En ehkä näe itseäni viettämässä viikkoa hotellilla, vaikka aikansa sitä jaksaa lekotellakin. Mukavannäköinen paikka silti. 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 04/02/2016 at 20:41

   No se on ihan totta, oma rauha rannalla ja tyrkyttävien kaupustelijoiden poissaolo oli iso plussa!
   Joissain hotelleissa kaupustelijoita on ollut kielloista huolimatta yksityisellä rannalla ja se viiden minuutin välein tyrkytys on toooodella rasittavaa. Kaupustelijoita ei ollut muuten Dubaissakaan, edes julkisella rannalla.

   Vuorten muuttuva värimaailma oli todella upea, sitä ei kyllästynyt katsomaan!

   Kiitos Kiira kommentistasi ja mukavaa viikonloppua!

 • Reply Esa | Reissuesan matkablogi 04/02/2016 at 17:42

  Ei ihan oman matkailijaprofiilini mukainen hotelli, panostan laadun sijasta määrään. 🙂 Aion kyllä joskus vielä yhden yön yöpyä viiden tähden hotellissa. Hyvä uima-allasalue ja auringonlasku.

  • Reply Elämää ja Matkoja 04/02/2016 at 20:34

   Välillä kun reissaa vaatimattomammin, tuntuu tämän kaltainen hotelli vielä paremmalta.
   Auringonlaskut olivat täyttä kultaa, eikä rannalta malttanyt päivän päätteeksi poistua, ennen kuin aurinko oli painunut mailleen.
   Ja mikä parasta, saman auringonlaskun voi kokea vaatimattomammassakin hotellissa majoittuen!

   Kiitos Esa kommentistasi ja hyvää viikonloppua!

 • Reply Eevi / Rento matkablogi 04/02/2016 at 15:13

  Taivaallisen näköinen uima-allas! Voisin hyvin kuvitella tekeväni juuri noin, että jakaisin loman ja olisin tuolla pari päivää ja loput jossain muualla. Kyllä kelpaisi näitä auringonlaskuja ihailla 🙂 Hyvä ja kattava postaus, en ole koskaan Hiltonissa yöpynyt joten tämä oli informatiivista. Kiitos!

  • Reply Elämää ja Matkoja 04/02/2016 at 17:35

   Kiitos Eevi, mukava kuulla, että postaus oli informatiivinen! Tämä oli tosiaan hyvä paikka rentoiluun, kaikin tavoin.
   Ja ne auringonlaskut <3 Ihan jo niidenkin takia voisi palata näihin maisemiin fiilistelemään! 🙂

   Mukavaa viikonloppua Sinulle!

 • Reply Mika / Lähtöportti 04/02/2016 at 14:16

  Kattava hotellikuvaus, hulppealta vaikuttaa! Mukava lukea jotain myös muista emiraateista, jotka voisi yhdistää Dubain-matkaan. Juuri noin muutamaksi päiväksi voisin itsekin mennä lasten kanssa rauhoittumaan, mutta kovin pitkään en jaksaisi hotellialuetta katsella. WiFin hinta kuulostaa ryöstöltä ja ilta parvekkeella todella houkuttavalta. Mukavaa että on vuoria, kun tuolla käymättömän mielikuvissa on vain hiekkaa ja merta.

  • Reply Elämää ja Matkoja 04/02/2016 at 14:58

   Kiitos Mika! Tämä hotelli oli hyvä valinta alkulomaksi ja siellä oli mukava ladata akkuja ja aurinkoenergiaa muutaman päivän. Suosittelen kyllä tällaista yhdistelmää etenkin lasten kanssa matkatessa, niin reissu antaa jokaiselle jotain ja on sopiva yhdistelmä allas-/rantaelämää ja kaupunkilomaa.

   Moni pelkästään Ras al Khaimahiin majoituksen varanneista totesi, etteivät he jaksa lähteä käymään päiväseltään Dubaissa, koska ajomatka saattaa venähtää ajallisesti kovinkin pitkäksi. Ras al Khaimah vuorineen oli kiva nähdä Dubain lisäksi ja sen sanotaan muistuttavan Dubaita 10-15 vuotta sitten. Viikko pelkästään allasalueella olisi kyllä pikkuisen liikaa, onneksi tuli varattua matka näin. 🙂

   Wifi oli niin kiskurihintainen, että ihan jo sen takia kannattaa liittyä HHonors-asiakkaaksi vaikkei usein Hiltoneissa majoittuisikaan ja all inclusiven ostoa kannattaa miettiä oman kulutuksen mukaan kannattako vai ei.

   Kiitos kommentistasi ja mukavaa loppuviikkoa!

 • Reply Stacy Siivonen 03/02/2016 at 22:12

  Ei ole kauhean islamilainen, kun tarjolla on pekonia ja talon viiniä. Minulle lintujen ja kaiken muun wildlifen läsnäolo on vain iso plussa. Silkinpehmeät illat ovat just sellaista, mitä minä etelästä eniten kaipaan. Härmä onnistuu olemaan tukahduttavan kuuma yölläkin silloin, kun täällä lämpenee kunnolla.

  • Reply Elämää ja Matkoja 04/02/2016 at 14:40

   Hotelleissa on jonkin verran joustoa näissä asioissa; alkoholia on saatavilla hotellien baareista, mutta ei huoneistohotelleissa. Lihatuotteissa oli vuorostaan todella hyvin korvattu sianliha esim. kanalla, josta tehdyt leikkeleet, ’pekonit’ ja makkarat saivat kehuja perheen lihansyöjältä.

   Alueen lintuja oli hauska seurata, jopa sitä miten naakan retaleet päivystivät palmussa odottamassa tilaisuuttaan. 🙂 Mutta heidän uima-altaaseen ja parvekkeelle tiputtamansa saaliit ja tuolien ’pommitukset’ ei eivät olleet sitten niin mukavia. Linnuilla oli jonkilainen vuorosysteemi alueella: yhtenä päivänä allasalueella oli naakkoja ja toisena päivänä pienempiä mustia rastaslintuja, joiden tarkempaan lajiin ei oma lintutietämys riitä. Auringon laskiessa alkoi hieno sirkutuskonsertti, jota kesti sellaisen 15-30 minuuttia.

   Niitä illan lämpimiä hetkiä auringonlaskuineen todella kaipaa, kesää odotellessa siis…

   Kiitos Stacy kommentisasi ja hyvää loppuviikkoa Sinulle!

   • Reply Stacy 05/02/2016 at 21:47

    Mielenkiintoista, kun koko naakkaa ei olla merkitty sinne esiintyväksi, on saattanut olla jokin eksoottisempi varislintu, mikä tietysti on aina pelkkää plussaa, miksi sinne menisi kotoisia tipuja katselemaan, paitsi sinisorsaa, sitä voi katsella kaikkialla: https://fi.wikipedia.org/wiki/Naakka#/media/File:Corvus_monedula_map.jpg

    (Kotoisista tipuista, Perusta piti ihan etsimällä etsiä varpunen)

    • Reply Elämää ja Matkoja 06/02/2016 at 14:55

     Kurkkasin ihan mielenkiinnosta mitä lintuja UAE:ssa esiintyy ja Wikipediasta löytyi tällainen lista https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_birds_of_the_United_Arab_Emirates

     Näistä UAE:n lintujen listalla olevista Corvus splendens oli ainakin yksi hotellialueella majailevista varislinnuista. Täytyy oikein ajan kanssa katsoa, josko löytäisin listauksesta myös muut näkemäni lintulajit. 🙂

     Kerro ihmeessä, jos saat selville UAE:n lintulajin, joka muistuttaa sekä kokonsa että ulkonäkönsä puolesta Suomessa esiintyvää naakkaa!

 • Reply Kiia 03/02/2016 at 08:51

  Ainut kokemukseni luksushotelleista on Aasiasta, jolloin usein parin kuukauden ryönäämisen ja reppureissauksen jälkeen varaamme pariksi viimeiseksi yöksi hyvän hotellin 🙂 tosin ne ovat silti olleet halvempia kuin tuo all-inclusive -paketin hinta päivältä.
  Uskon, että on ollut rentouttava ja akkuja lataava kokemus.

  • Reply Elämää ja Matkoja 03/02/2016 at 11:05

   Kunnon hotelli reppureissaamisen päätteeksi on takuulla aivan superluksusta kaikenlaisten majapaikkojen jälkeen ja silloin sitä vasta oikein kunnolla osaakin arvostaa! 🙂

   Kiitos Kiia kommentistasi ja mukavaa keskiviikkoa Sinulle!

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija 02/02/2016 at 21:53

  Todella kattava hotelliarvostelu! Aika upean näköinen paikka, ja allasalue näyttää tosi mukavalta. Arabiemiraatit on vielä näkemättä, mutta sinnekin päin olisi kiva suunnata joskus.

  • Reply Elämää ja Matkoja 03/02/2016 at 10:49

   Kiitos Tanja! Tämä hotelli oli hyvä aloitus lomalle leppoisissa merkeissä ja saimme siellä nauttia auringosta ja hyvästä ruuasta. Siitä oli hyvä jatkaa matkaa kohti Dubaita ja sen aktiviteetteja. Tykkäsimme kyllä Arabiemiraateista ja tulemme aivan varmasti matkaamaan sinne uudelleen, suosittelen lämpimästi!

   Mukavaa viikon jatkoa Sinulle!

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 02/02/2016 at 20:56

  Ihanalta vaikutti hotelli, varsinkin toi uima-allas näyttää täydellisen houkuttelevalta! <3 Mä en kuitenkaan ole pätkääkään kiinnostunut Arabiemiraateista, enkä ole Hiltoneissakaan ikinä yöpynyt (yleensä Marriottit menee edelle), joten en taida tänne lähiaikoina eksyä. Mutta kiva oli fiilistellä sun postauksen kautta. 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 03/02/2016 at 10:47

   Kiitos Meri! Hotelli oli oikein mukava leppoisaan lomaan ja täytti odotukset. Marriott-ketjulta löytyy monia mukavia hotelleja, näistä Ritz-Carltonit eniten itselle mieleen, joita Dubaista löytyy kolme varsin houkuttelevaa vaihtoehtoa. 🙂

   Mukavaa keskiviikkoa Sinulle!

 • Reply Tiia/ReiseReise 02/02/2016 at 11:40

  Luultavasti itse majottuisin vain Dubaihin, aika kalliiksi tulisi jos tuolta pitäisi lähteä käymään kaupungissa asti. Eli oli varmasti hyvä idea nähdä molemmat kaupungit erikseen. Tuo allasalue on ihanan näköinen kyllä!

  • Reply Elämää ja Matkoja 02/02/2016 at 12:50

   Olin kyllä todella tyytyväinen, että majoituttiin molempiin kaupunkeihin, sillä muuten Dubain näkeminen olisi jäänyt todennäköisesti vain yhteen päivään, ihan jo monen tunnin ajamisen takiakin. Olen kyllä ihmetellyt, että mihinköhän vuorokauden aikaan ja millä pelillä matka välillä RAK-Dubai saadaan taitettua (vajaassa) tunnissa, niin kuin joillain sivustoilla annetaan ymmärtää. Meillä kun meni päivällä jopa sataakuuttakymppiä kaahaavan kuskin kanssa parisen tuntia…

   Allasalue oli kyllä ihana ja hotelli kokonaisuudessaan sopiva leppoisaan lomaan.

   Kiitos Tiia kommentistasi ja mukavaa tiistaita!

 • Reply Titta / ikilomalla 02/02/2016 at 05:08

  Ompa upea täyden palvelun majapaikka ❤
  Kyllä kelpaisi lepolomailla noissa puitteissa!

  Mekin tosi useasti kurkkaamassa Trip Advisorin arvosanat. Tuo service of exellence tuntuu olevan monissa paikoissa ansaittu, joissa olemme vierailleet. Todella hyvän palvelun merkki!

  Titta / IKILOMALLA

  • Reply Elämää ja Matkoja 02/02/2016 at 09:59

   Kiitos Titta! Tämä hotelli oli kyllä aivan nappivalinta leppoisaan loman aloitukseen, joka tuli ihan tarpeeseen.

   Trip Advisorista on tosiaan hyvä käydä kurkistelemassa muiden matkaajien kokemuksia ja poimia sieltä ne itselle tärkeät asiat.
   Tämä ja Dubain JA Ocean view hotelli olivat kyllä mainintansa ansainneet, molemmissa palvelu oli hyvää ja hotellilupaukset lunastivat itsensä.

   Hyvää alkanutta viikkoa Sinulle!

 • Reply laurasitinerary 01/02/2016 at 22:15

  Hei hyvä postaus, itse nimenomaan seuraavalla kerralla haluaisin muualle kuin Dubaihin. Upean oloinen hotellikin 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 02/02/2016 at 09:54

   Kiitos Laura, ei kun Ras al Khaimahin tarjontaa tutkailemaan! Sen vuorimaisemat ja upeat auringonlaskut jäivät kyllä mukavina muistoina ajatuksiin elämään. 🙂

   Mukavaa tiistaita Sinulle!

 • Reply Huli/Meanwhile in Longfield.. 01/02/2016 at 19:54

  Olipas kattava hotelliarvostelu! Kiitos siitä. Just nyt olisi niin ihana lähteä lämpimään keräämään voimia..

  • Reply Elämää ja Matkoja 02/02/2016 at 09:51

   Kiitos Huli! Todellakin tuntuu siltä, että voisi lähteä jälleen matkalle lämmittelemään. 🙂 Onneksi pimein vuodenaika täällä kotimaassa on nyt ohi ja päivä selkeästi pidentynyt, kyllä tätä valoa onkin kaivannut!

   Mukavaa alkanutta viikkoa Sinulle!

 • Reply Jenna / With huge passion for life 01/02/2016 at 19:34

  Kattava postaus hotellista, indeed! Taidan itsekin kuulua siihen joukkoon, joka tuskin tuolla yöpyisi. Ei näytä ihan budjettimatkaajan hotellilta. Näitä hotellipostauksia on kuitenkin aina kiva lukea.

  • Reply Elämää ja Matkoja 02/02/2016 at 09:49

   Kiitos Jenna! No, ihan budjettimatkailuun tätä hotellia ei saa menemään, mutta on kuitenkin hintaluokaltaan ihan tavallisten ihmisten ulottuvilla. Ja aina voi bongata tarjouksia ja hyvällä onnella tehdä oikein löytöjä hinnan suhteen. RAK on muuten huonehinnoiltaan edullisempi kuin Dubai ja siinä on yksi syy miksi, monet sinne matkaavat.

   Mukavaa tiistaita Sinulle!

 • Reply meidänmatkassa 01/02/2016 at 19:08

  Onpas upea allasalue! Mutta mua ihmetytti tuo että viiden tähden hotellissa joutuisi maksamaan wifistä? Tiedätkö onko se maassa tapana vai onko vain hotellin keino ”rahastaa” vieraita? Jotenkin Arabiemiraatit eivät ole vielä sytyttäneet kun tuntuu että tuntisin oloni vain liian pieneksi noin hulppeissa olosuhteissa 😀

  • Reply Elämää ja Matkoja 02/02/2016 at 09:43

   Tämä allasalue oli todella viihtyisä ja mukavan rauhallinen ja siellä oli hyvä ladata akkuja matkan alkupäivät. Joissain hotelleissa kun tahtoo olla sitä vikaa, että musiikki huutaa ämyrit suorina ja rauhallisuus on haave vain. 😀

   Maksullinen wifi taitaa olla enemmän Hiltonin tapa kuin maan tapa, sillä useissa Hiltoneissa wifi on maksuton yleisissä tiloissa ja huoneissa maksullinen. En tiedä yrittävätkö tällä korkealla tuntihinnalla ohjata asiakkaat HHonors-jäsenyyteen ja sen mukanaan tuomaan maksuttomaan wifiin? Dubain hotellissa wifi oli maksuton koko hotellin alueella kaikille hotelliasiakkaille.

   UAEn hulppeutta ei muuten tarvitse aristella, kyllä siellä ihan tavallistakin elämää vietetään ja matkaajia on kaikenlaisia. Tässä Hiltonissakin illallispukeutumista oli laidasta laitaan. Jos matkassa on business tai smart casual -vaatetusta, pärjää jo oikein hyvin.

   Kiitos kommentista ja mukavaa tiistaita!

 • Reply Annika | Travellover 01/02/2016 at 16:59

  Ra’s al-Khaima kiinnostaisi emiraattina. Mieluusti kiertäisin toki ne kaikki seitsemän. Onko sinulla tulossa postausta alueesta vai viihdyittekö lähinnä hotellilla? Kovin innoissani en itse ole pelkästä hotellilomasta, vaikka puitteet olisivat kohdallaan, kuten tuolla vaikuttaisivat olevan.

  • Reply Elämää ja Matkoja 01/02/2016 at 18:26

   Alkuloma meni leppoisammissa merkeissä akkua ladaten ja Dubain osuus oli vuorostaan se aktiivisempi puoli lomaa. Se mitä Ras al Khaimahia kaupunkina näin, en erityisemmin lämmennyt sille ja näillä näkymin en ole itse kaupungista tekemässä omaa postausta.

   Taustalla kohoavat vuoret ovat kauniit ja niihin järjestetään mm. vaelluksia (mikä oli lasten kanssa no-no) ja vanhassa kaupungissa sijaitseva Mohammed Bin Salim Mosque on sitä ’vanhaa alkuperäistä’ joka kannattaa käydä katsomassa. Suosittelen matkalle kuitenkin useamman emiraatin yhdistelmää.

   Kiitos Annika kommentistasi ja mukavaa alkanutta viikkoa!

 • Reply Essi / family and a map 01/02/2016 at 11:09

  Onpas hulppean näköinen hotelli. Itse harvemmin tulee valittua noita parempia hotelleja, mutta täytyy myöntää että lapsen syntymän jälkeen ne pahimmat torakkahostellit on kyllä jääneet historiaan. 🙂 Välillä täytyy hemmotella itseään pienellä luksuksella. 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 01/02/2016 at 12:48

   Se on ihan totta, että viimeistään lapsen matkatessa mukana tulee mietittyä enemmän sitä majapaikkaa ja erityisesti sen toimivuutta ja siisteyttä, joka on tärkeämpää kuin tähtien määrä. Ihan niskavillat nousee pystyyn, kun muistelen erästä nuoruuden hotellia olkipatjoineen ja torakoineen… hyi että! 😀
   Tämä hotelli ja sen mukavuudet olivat meille aivan paikallaan rankan vuoden päätteeksi, ikäänkuin pienenä joululahjana pari viikkoa ennakkoon.

   Kiitos Essi kommentistasi ja aurinkoista alkanutta viikkoa!

 • Reply Anna / Muuttolintu 01/02/2016 at 05:36

  Harvemmin päästään nauttimaan viidestä tähdestä, mutta muutaman kerran ollaan yövytty Hiltonissa. Yleensä se tulee valittua silloin kun halutaan hemmotella itseämme yön tai kaksi reppureissuelämän jälkeen, ja rentoutua vaan hotellilla ja nauttia mukavuuksista. Hilton on aina ollut ihan ok, joskin aika persoonaton. Lasten kanssa varmaan oiva valinta!

  • Reply Elämää ja Matkoja 01/02/2016 at 09:08

   Kun lomapäiviä on vuodessa vain se rajallinen määrä, satsaamme mieluummin laatuun kuin määrään.
   Hilton hotellit eivät ole muutamien ketjuhotellien tapaan toinen toisensa persoonattomia kopioita, mutta brändi varmistaa tietyn laatutason.
   Lyhyellä pysähdyksellä toimii vaatimattomampi hotelli ja pidempään viipyessä hotellissa pitää viihtyäkin.
   Hyvin on edelleen muistissa kokemukset torakkahotelleista parikymppisenä ja ne kokemukset riittivät aika pian. 🙂

   Kiitos Anna kommentistasi ja mukavaa maanantaita!

 • Reply Noora 31/01/2016 at 21:38

  Allekirjoitan aika lailla Unelmatripin Jennin kommentin. En näe itseäni yöpymässä tuollaisessa paikassa. Tai en ainakaan koskaan raaskisi omia rahojani moiseen laittaa. Varmasti silti erittäin asiansa ajava yöpymispaikka, jos helppoutta ja laatua haluaa. Auringonlaskuille ja vuorimaisemille silti lähtee peukku täältä, oikein kaunista katseltavaa 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 01/02/2016 at 08:54

   Vuosien saatossa vaatimukset hotellilta muuttuvat ja näin nelikymppisenä odotukset majoitukselta ovat hieman erilaiset kuin parikymppisenä, jolloin hotellihuone toimi lähinnä tavaroiden säilytyspaikkana eikä tähdillä ollut merkitystä muuta kuin taivaalla. 😀
   Kiitos Noora kommentistasi ja hyvää alkavaa viikkoa!

   • Reply Kohteena maailma 05/02/2016 at 13:54

    Kivasti määritelty mitä oli merkitystä hotellilla parikymppisenä 🙂

    Itselle tuo Hiltonin kirjausjärjestelmä edellisenä iltana jäsenille ei ollut tiedossa, kaikkea uutta oppii kun vanhaksi elää. Vaikka mieli on edelleen kuin alle parikymppisellä 😀

    • Reply Elämää ja Matkoja 05/02/2016 at 14:30

     Sitähän se hotellielämä parikymppisenä oli 😀 ja kotiintullessa oli parasta purkaa matkatavarat ulkona, ettei mahdolliset salamatkustaneet torakat päässeet asuntoon sisään. Talvi oli sen kannalta parasta matkustusaikaa… 😀

     En tiedä miten pitkään Hiltoneilla on ollut tämä sisäänkirjautumissovellus käytössä, sillä itsekin latasin sen vasta juuri ennen tätä matkaa. Hotelliin saavuttaessa se ei käytännössä nopeuttanut asiaa mitenkään, vaikka teoriassa olisi pitänyt voida vain noutaa avain tiskiltä. Hyvänä puolena oli kuitenkin se, että sai valita mieleisen huoneen sijainnin.

     Kiitos Rami kommentistasi ja hyvää viikonloppua!

 • Reply Jenni / Unelmatrippi 31/01/2016 at 18:31

  Hotelli on epäilemättä viihtyisä, ja sietää sitä ollakin, koska eihän tuo kovin edullinen majapaikka vaikuta olevan. Pakko todeta, että mua se ei silti oikein houkuttele, kun en vain voi kuvitella olevani tuollaisella lomalla, että viettäisin aikaa enimmäkseen hotellilla – olen aika levoton. 🙂 Mielihän voi muuttua, joten mistäpä sitä tietää, vaikka vielä joskus löytäisinkin itseni tuolta! Auringonlaskut näyttävät kuvissa tosi hienoilta, ja varmasti on ollut kiva katsella niitä parvekkeelta, ihanaa. 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 31/01/2016 at 19:26

   Viikko pelkkää altaalla/rannalla lekottelua olisi minullekin liikaa, mutta loman ensipäivät se oli enemmän kuin paikallaan ja siitä oli hyvä jatkaa matkaa Dubain aktiviteetteihin. 🙂

   Auringonlaskut olivat aivan ihania, niin rannalta kuin partsilta katseltuna. Niitä hetkiä kyllä kaipaa <3

   Kiitos Jenni kommentistasi ja hyvää alkavaa viikkoa!

 • Reply Anna / Tämä matka -blogi 31/01/2016 at 15:26

  Mitähän tähän sanoisi…
  Taisin kirjoittaa omaan postaukseeni jo kaiken 🙂
  http://tamamatka.pallontallaajat.net/2015/05/01/hilton-ras-al-khaimah-resort-spa-ja-elamani-paras-churrasco/

  • Reply Elämää ja Matkoja 31/01/2016 at 15:33

   Tosiaan, tekin olitte siellä niihin aikoihin, kun olimme varaamassa matkaa! 🙂

   Kävin lukaisemassa postauksesi äsken, kun en muistanut minkälaisia teidän kokemukset oli. Teillä näkyi olleen huonoa tuuria toimimattomien ilmastoinnin ja tallelokeron suhteen, meillä kaikki toimi huoneessa moitteettomasti. Huoneenne oli oikein mukava, mutta sijainti taisi olla block 2:ssa, josta on tosiaan pitkä matka mm. aamiaisravintolaan? Block 3 on siihen nähden parempi, koska siirtymät ihan perimmäisistä huoneistakin ovat kohtuulliset.

   Nyt aamiaisella kerättiin melko nopeasti asiakkaan astiat pois eikä lintuja näkynyt maitokannuilta juomassa, mutta jokusen kerran ne ryökäleet ehtivät käydä lautaselta jotain nappaamassa heti asiakkaan noustua pöydästä. Tarjoilijoilla oli kyllä vankka mielipide siitä, mitä linnuille pitäisi tehdä. 🙂

   Kiitos Anna kommentistasi ja leppoisaa sunnuntaita!

 • Reply Teija / Lähdetään taas 31/01/2016 at 13:28

  On kyllä miellyttävänoloinen hotelli! Vielä pari vuotta sitten en olisi näin sanonut, mutta nyt vauvan kanssa olen sitä mieltä, että välillä on kyllä niin mukava vain olla ja nauttia lomasta.

  • Reply Elämää ja Matkoja 31/01/2016 at 14:33

   Kiitos Teija! Se on kyllä ihan totta, että pienen kanssa matkustaessa kaipaa välillä sitä ihan kiireetöntä oleilua ja mikäpä sen mukavampaa, kuin nauttia auringosta ja mennä valmiiseen pöytään, kun nälkä iskee. Ehtii sitä sitten myöhemmin lapsen/lasten kasvaessa jälleen menemään enemmän. Meidän juniorit ovat jo siinä iässä, että lomaan voi yhdistää sekä lekottelua että menoa ja tämä yhdistelmä toimi UAEssakin hyvin.
   Mukavaa sunnuntaita Sinulle!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.