Suomen suurin matkablogiyhteisö
Arabiemiraatit Kaupunkilomat Perhematkat

Terveiset Arabiemiirikunnista!

08/12/2015
Facebookpinterestinstagram

Terveiset Arabiemiirikunnista, josta kotiuduimme eilen iltamyöhään!

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Matkamme oli erittäin onnistunut ja ehdimme viikon aikana kokemaan kaksi emiraattia, Ras al Khaimahin ja Dubain, joista kumpikin tarjoaa aivan erilaiset lomaympäristöt.

Ensimmäiseksi Arabiemiirikuntien matkaksi tämä oli hyvä yhdistelmä, mutta kuten tavallista, aika loppui kesken. Emiraattien elämänmeno ja etenkin Dubai sytytti kipinän… sinne on päästävä vielä uudelleen!

Tässä ensimmäinen kurkistus matkamme kulkuun ja lähiviikkoina on luvassa enemmän faktaa ja fiilistelyä matkan varrelta.

Ras Al Khaimahin taustalla kohoaa Jabal al Jais vuoristo Photo © Elämää ja Matkoja

Matkamme alkoi pohjoisimmasta emiraatista, Ras al Khaimahista, joka sijaitsee n. 80 km päässä Dubaista. Ajomatka kestää liikenteestä riippuen 1 ½ – 2 tuntia ja saapumispäivänämme liikenteen ollessa kovin ruuhkainen matkaan meni reilut 2 tuntia.

Ras al Khaimahin taustalla kohoaa Omanin puolelle jatkuva Jabal al Jais vuoristo, jossa sijaitsee Arabiemiirikuntien korkein huippu Jabal Yibir (1527 m)  ja kaupungin edustalla turkoosina välkehtii Persianlahti valkeine rantoineen.

Elämänmeno vajaan parinsadan tuhannen asukkaan Ras al Khaimahissa on leppoisampaa kuin Dubaissa ja perinteinen arabikulttuuri on siellä toistaiseksi paremmin nähtävissä. Ras al Khaimahia voi verrata Dubaihin 10-15 vuotta sitten, mutta kaupunki kasvaa ja kehittyy vauhdilla modernimpaan suuntaan.

Ras al Khaimahissa on nykyisellään jo useita ostoskeskuksia, joista löytyy monenlaista tarjontaa. Kaupunkikuva itsessään on melko karu eikä sinällään erityisen houkutteleva. Ras al Khaimahin valttina ovatkin aurinkoiset päivät rannalla ja tutustuminen aitoon paikalliseen elämään sekä mainiot kameliravit.

Photo © Elämää ja Matkoja

Ras al Khaimahin kaupunkiin kohoaa vähitellen myös pilvenpiirtäjiä Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Lähikauppamme Ras al Khaimahissa Photo © Elämää ja Matkoja

Ras al Khaimahissa majoituimme Hilton Ras al Khaimah Resort and spa -hotelliin, joka on mitä parhain paikka leppoisaan aurinkolomailuun. Hotelli sijaitsee omalla rannallaan ja sieltä löytyy kaikki tarvittava vaivattomaan oleiluun. Hotellista kerron enemmän omassa postauksessaan.

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Ensimmäiset lomapäivät menivätkin enimmäkseen auringosta, herkullisesta ruuasta ja upeista auringonlaskuista nauttien. Täydellinen aloitus lomalle, jossa arjen kiireet unohtuivat!

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

PC021388

Photo © Elämää ja Matkoja

Ras al Khaimahista matka jatkui varsin vauhdikkaalla autokyydillä kohti Dubaita, jonka aikana en ollut aivan vakuuttunut perille pääsystä – ainakaan ehjin nahoin.

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Olimme kuulleet paikallisen ajotavan olevan vauhdikas, mutta tämä ajomatka kohotti pulssia ja kirvoitti parit(kymmenet) ave mariat, vaikka olen monenlaisessa kyydissä ollut.

Kuljettajamme oli paikallinen ruusperi, joka painoi vasemmanpuoleisinta (nopeinta) kaistaa 120-160 nopeudella pujotellen hurjasti kaistalta toiselle edessä ajavien autojen takamusta hipoen, välillä kädet irti ratista. Jos joku olisi edellä jarruttanut, ei olisi ehtinyt kissaa sanoa, ennen kuin auto olisi ollut takaluukkua myöten rutussa.

PC041497

Tässä viimein Dubaissa ja vain satasen vauhdissa. Photo © Elämää ja Matkoja

Anyway, saavuimme puolentoista tunnin ajon jälkeen ehjin nahoin Dubaihin, sydämen syke tasaantui ja vaihtui kaupungin sykkeeseen.

Matkasimme läpi kaupungin Sheikh Zayed Roadia pitkin, joka jatkuu Abu Dhabiin saakka. Matkan aikana saimme ensi silmäykset Burj Khalifaan, Burj al Arabiin sekä lukuisiin pilvenpiirtäjiin.

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

PC051605

Saavuimme Dubai Marinan kautta määränpäähämme Jumeirah beach residenceen, jossa hotellimme JA Ocean View sijaitsi. Saimme odotella reilun tunnin huonettamme, joten eipä olisi tarvinnut senkään puolesta kaahailla.

Ehdimme odotellessa hyvin tutustumaan hotellin tarjontaan ja käydä executive loungessa kahvikupposella.

Lopulta saimme huoneemme, josta aukeni näkymä The Beachille, The Walkille sekä Palmusaarelle. Kotiuduttuamme huoneeseen oli aika siirtyä tutkimaan The Walkin antia.

Photo © Elämää ja Matkoja

Merellä häämöttää Palmusaari Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Näkymä hotellin 3. kerroksen allasalueelle sekä The Walkille ja The Beachille. Photo © Elämää ja Matkoja

Keskiviikkona 2.12. vietettiin Arabiemiirikuntien 44-vuotispäivää ja sen tiimoilta oli lauantaihin saakka hotellimme vieressä sijaitsevalla The Walkilla runsaasti ohjelmaa.

Ihmisiä oli sankoin joukoin liikkeellä ja tunnelma oli todella hyvä. Ja mikä parasta, nähtävissä ei ollut lainkaan suomalaisille tapahtumille tyypillisiä lieveilmiöitä rähinöineen ja humalaisineen.

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Perjantai-illan sametinpehmeän lämmön ja tunnelman kruunasi upea ilotulitus, jossa ei paikalliseen tapaan säästelty. Tällä oli hyvä aloittaa loman Dubain osuus!

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Lisää matkan tapahtumista, nähtävyyksistä sekä hotelleista lähiviikkojen aikana!

Liityhän mukaan matkaan seuraamalla blogin Facebook ja Instagram sivuja, niin saat tiedon seuraavista kirjoituksista ensimmäisten joukossa!

PSSST….Blogin Facebook sivulla on menossa parhaillaan Nivea-arvonta, jossa voit voittaa seuraavalle aurinkolomallesi koko perheelle sopivan aurinkovoidesetin. Voiteista voit lukea lähemmin edellisestä postauksesta, Terveiset Ras al Khaimahista ja Nivea-arvonta (tästä).

 

 

 

Facebookpinterestinstagram

You Might Also Like

48 Comments

 • Reply Liza in London 19/12/2015 at 22:21

  Oi, ilotulitus on varmasti ollut mahtava tapa juhlistaa matkaa! En muuten tiennyt, etta kyseessa on noinkin nuori valtio.

  • Reply Elämää ja Matkoja 19/12/2015 at 22:35

   Emiraattien yhdistymisestä ei tosiaan ole kauaa ja ennen oman valtion muodostamista ne ovat olleet mm. Persian sassanidien, Portugalin, Osmanien ja Brittienkin vallassa. Kansallipäivää Arabiemiirikunnissa juhlittiinkin monta päivää näyttävästi, samalla viikolla ollut Suomen itsenäisyyspäivän vietto tuntui sen rinnalla kovin vaatimattomalta.

   Ilotulitus oli kyllä upea, voin vain kuvitella miten mahtava onkaan seuraavana vuorossa oleva uudenvuoden ilotulitus!

   Kiitos Liza kommentistasi!

 • Reply Heidi / Maailman äärellä 19/12/2015 at 20:54

  Hauska oli katsoa kuvia Dubaista ja samalla muistella omaa noin vuoden takaista matkaa. Minun hyvä ystäväni sai vakuutettua minut, että Emiraatit on hieno kohde. He ovat käyneet siellä varmaan kymmenen kertaa. Lupauduimme sitten lopulta mieheni kanssa mukaan. Olimme osan lomasta Abu Dhabissa, (joka oli minusta tosi tylsä. Ainoastaan Šeikki Zayedin moskeijasta pidin) ja osan lomasta Dubaissa. Dubai oli kohteena jo paljon monipuolisempi, erityisesti vanhan kaupungin puoli oli kiinnostava. Toki Burj Khalifaankin piti päästä, koska tykkään aina katsella kaupunkeja korkealta. Olihan se ihan hienoa, mutta kerta tornissa samoin kuin koko kaupungissa riitti minulle. Hyviä ravintoloita siellä kyllä oli. Ja aavikkoretki oli ehdottomasti loman huippukokemus. Hienoa, että teillä oli upea reissu!

  • Reply Elämää ja Matkoja 19/12/2015 at 21:02

   Kiitos Heidi! Dubai on tosiaan monipuolinen ja kaupunkilomalle erittäin hyvä vaihtoehto; toki kokemukseen vaikuttaa omat odotukset lomalta ja kohteesta. Tykästyin kaupunkiin ja palaamme vielä varmasti niihin maisemiin, sillä vielä niin moni asia jäi odottamaan.

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net 18/12/2015 at 16:41

  Hauska lukea fiiliksiä näistä, koska tuntuu että ovat melkoisia vedenjakajia mielipiteiden suhteen. En ole itse käynyt, mutta jostain syystä oli pitkään fiilis että fiilis etten haluaisi mennäkään. En oikein tiedä mistä se johtui, mutta ei herättänyt oikeastaan minkäänlaista kiinnostusta kohteena. Nyttemmin tunne on jo hieman lieventynyt, ja hyvin voisin kuvitella itseni tuonne piipahtamaan. Ehkäpä tässä vielä sinnekin eksyy 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 18/12/2015 at 17:54

   On tosiaan mielenkiintoista kuulla, että UAE jakaa mielipiteitä näinkin paljon ja että samat asiat, joita esim. Dubaissa moititaan, eivät toisessa matkakohteessa tunnukaan ärsyttäviltä.

   Teillä on kuluneen vuoden matkan varrelle mahtunut upeita kokemuksia, olisi mukava kuulla minkälaisin silmin te näkisitte Arabiemiraatit. Ehkäpä vielä jonain päivänä! 🙂
   Kiitos Miika & Gia kommentista!

 • Reply Lotta Watia | Unagidon 17/12/2015 at 22:51

  Aika rennon oloiselta vaikuttaa tuo Ras al Khaimah Dubaihin verrattuna. Upee tuo vuoristo!

  Kävin viime talvena Dubaissa ja Abu Dhabissa ja mulle jäi semmonen olo, että ei oikeestaan uusiks tarttis mennä. Siis kiva oli käydä, mut ei oikeen jäänyt mitään, miksi sinne uusiksi tarvitsisi matkustaa.

  • Reply Elämää ja Matkoja 18/12/2015 at 10:05

   Dubai ja Arabiemiraatit tuntuvat jakakavan kovin paljon mielipiteitä. Itse tykkäsin näistä paljon sillä kaikki oli siistiä, toimivaa, hyvätasoista, herkullista ruokaa, ihmiset erittäin ystävällisiä ja kohteliaita (myös muut kuin työtehtävissään tavatut), valtaisa määrä tarjontaa sekä mahdollisuus sukeltaa myös alkuperäisen kulttuurin ja perinteiden äärelle.

   Vuoristo Ras al Khaimahin taustalla oli kaunista katseltavaa, erityisesti auringon painuessa mailleen ja värjätessä vuoret ja taivaan eri sävyillään.

   Kiitos Lotta kommentistasi!

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle 17/12/2015 at 21:30

  Arabiemiraatit tuntuu kyllä olevan hyvin mielipiteitä jakava, kun kommentteja lukee ja mitä aiemminkin olen blogeistä lukenut. Me ollaan käyty Dubaissa ja Abu Dhabissa ja minusta oli ihan kiva nähdä ne molemmat. Mitään erityistä intoa palata sinne takaisin, ei jäänyt, mutta tuonne Ras al Khaimahiin voisin lähteä ihan mielelläni ja ennen kaikkea niille vuorille. 🙂 Mies kyllä on puhunut, että Dubaihin pitäisi joskus mennä katsomaan uudenvuoden ilotulitus, joten ehkä sinnekin tulee vielä joskus palattua.

  • Reply Elämää ja Matkoja 18/12/2015 at 09:56

   Totta, Arabiemiraatit jakaa mielipiteitä ja käsittääkseni useammastakin syystä, joihin osin vaikuttaa ennakkoon muodostunut pintapuolinen kuva kohteesta. Mutta niinhän se on, että jokaisella on eri odotukset matkalta ja matkakohteesta ja onneksi maapallolla on niin valtaisa määrä nähtävää, että jokainen löytää sen oman mansikkapaikkansa. Ongelmaksi muodostuu lähinnä se, minne suunnata seuraavaksi! 🙂

   Ras al Khaimah ei jättänyt minulle tarvetta palata uudelleen, mutta Dubai sen sijaan kutsuu vielä ja samalla reissulla sitten vielä muutakin uutta nähtävää useammassa emiraatissa. Dubain uudenvuoden ilotulitus on huikea, se on hyvä syy palata Arabiemiirikuntiin! 😀

   Kiitos Elina kommentistasi!

 • Reply Kiira / Lifelong adventure 16/12/2015 at 17:54

  UAE ja eritoten Dubai tuntuu olevan kovassa nosteessa tällä hetkellä! Yksistään jo Instagram-feedini tykittää Dubai-kuvia jatkuvalla syötöllä, ja facebook-feedissäkin vähintään kerran viikossa joku ilmoittaa lähtevänsä tai ostaneensa matkat Dubaihin. Liekö syynä tällä hetkellä suhteellisen edulliset matkat, vai mikä? Täytynee ottaa selvää joskus 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 16/12/2015 at 18:49

   Viime aikoina nostetta on tosiaan ollut; tähän on varmasti osaltaan vaikuttanut hijattain aloitetut Norwegianin edulliset lennot, jotka ovat tosin karuun aikaan vuorokaudesta joko yöllä tai aamuyöllä.

   Me lensimme Finnairin siivin, jonka aikataulut ovat huomattavasti paremmat; lähtö Helsingistä klo 08.25 ja paluu Dubaista klo 17.35 paikallista / 15.35 Suomen aikaa eikä silloin mennyt matka-aikaa hukkaan epäkuranttien lentoaikojen vuoksi. Tässä iässä mukavuudenhalu ajaa edullisuuden ohi 😀

   Käy ihmeessä tutkimassa Arabiemiirikuntien ja Dubain antia, suosittelen lämpimästi. Tykkäsimme UAEsta paljon ja palaamme aivan varmasti niihin maisemiin!
   Kiitos Kiira kommentistasi!

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 16/12/2015 at 07:08

  Lähi-Idässä kiinnostaa erityisesti ruokakulttuuri, aavikot ja noi upeat aurngonlaskut. Dubai ei oikeastaan kiinnosta juuri ollenkaan, mutta muut paikat kylläkin. Nyt muuten on älyttömän monessa blogissa ollut juttua Dubaista. 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 16/12/2015 at 11:10

   Totta, viime aikoina on ollut monessa blogissa juttua Dubaista, mutta meitä on ollut sopivasti matkassa eri ikäisiä ja eri näkökulmasta kaupungia ja emiraatteja katsovia bloggaajia. Toivottavasti jokainen löytää sitä kautta sen oman juttunsa Arabiemiirikunnista. Jos suurkaupungeissa viihtyy, on Dubai todella hyvä vaihtoehto, sillä sieltä puuttuu monen suurkaupungin ikävät lieveilmiöt.

   Ruokakulttuuri on todella hyvä syy matkata niihin maisemiin, eipä ole oikein kotimainen ruoka maistunut oikein miltään paluun jälkeen. 😀
   Kiitos Meri kommentistasi!

 • Reply Sandra 16/12/2015 at 04:16

  Dubai on nyt ollut niin pinnalla pitkään, että ehkä joskus pitää selvittää, what’s all the fuss about. Kuitenkin itseäni ei niin hirveästi kiehdo korkeat pilvenpiirtäjät ja ostoskeskukset, vaan kaipaan enemmän sitä aitoa ja oikeaa elämää. Taitaa vielä toistaiseksi jäädä Arabiemiirikunta väliin 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 16/12/2015 at 11:01

   Dubai on siitä mukava kaupunki, että runsaan tarjonnan lisäksi kaupunki on erittäin siisti, toimiva sekä kansainvälinen. Arabiemiirikunnissa pääsee myös halutessaan paikallisen elämän pariin ja Dubain vanhan ajan menoa voi käydä tunnustelemassa Bur Dubaissa ja Deirassa tai sitten naapuriemiraateissa.
   Kiitos Sandra kommentistasi!

 • Reply salaine 15/12/2015 at 20:49

  Uskomattomia taloja Dubaissa. Ja suosio matkakohteeseen senkun kasvaa. Kyllä tuollakin pitää joskus käydä.

  • Reply Elämää ja Matkoja 16/12/2015 at 10:58

   Dubaissa löytyi kyllä paljon mielenkiintoisia ja upeita rakennuksia, jotka ovat varmasti olleet melko haasteellisia toteuttaa rakennusteknisesti. Täytyykin tässä lähiaikoina jututtaa rakennusalan ammattilaisia siitä, miten ne on tehty. 🙂
   Suosittelen lämpimästi Dubaita ja Arabiemiirikuntia, tykkäsimme!
   Kiitos kommentistasi!

 • Reply Kohteena maailma 15/12/2015 at 08:54

  Itseä kiinnostaisi Dubain pilvenpiirtäjien lisäksi eniten laskettelu ja jeeppillä ajelu dyyneillä. Dubaihin ajattelin poiketa joskus muutamaksi päiväksi matkalla esim. kaukoitään, olisi sopiva välilaskukohde samalla. Emiraateista Sharjahia en suosittele sen takia, että siellä ei saa alkoholia ollenkaan – toisaalta joillekin se on etu 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 15/12/2015 at 10:36

   Käytiin katsastamassa Mall of Emiratesin laskettelukeskus ja siellä n. -4 asteen pakkasessa ihmiset värjöttelivät aivan huikean paksuissa toppavaatteissa 😀 Lisäksi vielä Dubai Mallissa pääsee halutessaan luistelemaan, mutta kaukalossa näytti olevan hiljaisempaa kuin laskettelukeskuksessa.

   Kannattaa kyllä varata useampi päivä Dubain pysähdykselle, sillä suurien etäisyyksien vuoksi menee paljon aikaa pelkästään siirtymiin. Suosittelen ilman muuta pysähdystä niihin maisemmin matkallasi kaukoitään! Ja totta, Sharjahissa on täyskielto alkoholille ja siellä pukeutumis- ja käyttäytymissäännöt ovat kaikkein tiukimmat.

   Kiitos Rami kommentistasi!

 • Reply Teea | Curious Feet 15/12/2015 at 01:18

  Mukavaa, että matka oli onnistunut ja viihdyitte! Upeita kuvia otitte, varsinkin auringosta ja ilotulituksista :). Olisihan erityisesti Dubai kiva nähdä omin silmin joskus, vaikkei se toivelistani korkeimmalla pallilla olekaan. Joskus sinne on kyllä päästävä! Oman voisi olla kiva yhdistää matkaan myös, se kiehtoo.

  • Reply Elämää ja Matkoja 15/12/2015 at 10:31

   Kiitos Teea! Ilotulituksessa ei kyllä säästelty ja naurattaa jo ennakkoon meidän pikkuriikkiset uudenvuoden raketit, joita tapaamme ampua muutaman lasten iloksi – eipä nuo näytä miltään verrattuna kansallispäivän ilotulitukseen. 😀

   Suosittelen kyllä Dubaita ja Arabiemiirikuntia! Olisin myös halunnut käydä veneretkellä Omanin puolella, mutta aika ei vain kerta kaikkiaan riittänyt, josko seuraavalla kerralla sitten?

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita 14/12/2015 at 23:14

  Nuo autokyydit ulkomailla on kyllä joskus niin järkkyjä. Vaikka itsekin olen välillä melkoinen rallikuski niin silti en nyt aivan 160/h lasissa ole ajanut missään! 😀

  Kuulun siihen ryhmään jota ei Arabiemiirikunnat ihan hirmuisesti kiinnosta. Paljon kehuja olen kuullut ja utseliaisuus maailmaa kohtaan voisi tuonnekin minut joskus kuljettaa, mutta ei ehkä ihan vielä ole listalla kuitenkaan.

  • Reply Elämää ja Matkoja 15/12/2015 at 10:25

   Hurja kyyti Ras al Khaimahista Dubaihin oli kyllä karmaiseva, erityisesti reippaiden pujottelujen ja olemattomien turvavälien vuoksi. Eipä se ole ongelma kunnon autolla ajaa kahtasataa, kun kaista on auki, mutta tällä kertaa, kun lapset olivat mukana hirvitti toden teolla.

   Itsekin olin aiemmin hieman skeptinen Arabiemiirikuntien suhteen, mutta useamman tuttavan positiivisten kokemusten vuoksi halusin itsekin päästä sen kokemaan – ja kyllä kannatti! Heitinpä tuossa miehelle, josko haettaisiin paikkaa hänen työpaikkansa pian Dubaissa avattavaan yksikköön… 😀

   Kiitos Virpi kommentistasi!

 • Reply Jenni / Unelmatrippi 14/12/2015 at 19:17

  Hieno juttu, että teillä on ollut siellä kiva loma! Mulla on sama juttu kuin tuossa aiemmin jollain toisellakin kommentoijalla, että Arabiemiraatit eivät ole koskaan oikein kiinnostaneet. Alueelle tyypillisiä ruokia olisi kyllä mukava päästä maistelemaan, mutta noin muuten nuo seudut eivät oikein houkuttele. Mielikuvissa kun siellä on niitä valtavia ostoskeskuksia ja kaikki on tosi sliipattua, ja sitten vielä ne tarkat käyttäytymissäännöt.

  • Reply Elämää ja Matkoja 15/12/2015 at 10:18

   Arabiemiraatit oli positiivinen yllättäjä kaikin puolin, yhtenä asiana juuri nuo herkulliset ruuat, sillä alueella yhdistyvät monenlaiset arabikeittiöt.

   Valtavia ostoskeskuksia toki löytyy maailman suurimmasta lähtien, mutta tarjolla on myös valtaisa määrä muunlaista tekemistä, joten jokaiselle varmasti löytyy se oma juttunsa. Rosouttakin Arabiemiraateista halutessaan löytää, mutta itse pidän enemmän siististä, hyvinhoidetusta ja toimivasta ympäristöstä.

   Käyttäytymisessä on toki hyvä muistaa kunnioitus maan omaa kulttuuria kohtaan, mutta en kokenut sitä mitenkään rajoittavana; aivan normaaleilla asiallisilla käytöstavoilla varustettu ihminen pärjää hyvin. Paikalliset asukkaat olivat erittäin ystävällisiä, kohteliaita ja avuliaita, meillä Suomessa olisi heiltä paljon opittavaa sillä saralla.

   Kiitos Jenni kommentistasi!

 • Reply anna-kaisa 14/12/2015 at 17:58

  Arabiemiirikunnissa olisi ehkä liikaa loistokkuutta minulle, kun tällainen kulkuri olen. Malesian pääkaupunki tai Singapore on ollut jo vähän liikaa moderneine pilvenpiirtäjineen, tosin Singapore oli sentään hyvin vihreä. Olen nykyään enemmän luontomatkaaja, vaikka onhan kaupunkien sykkeessäkin aina tiettyä tenhoa. Aivan mukava lukuinen postaus joka tapauksessa!

  • Reply Elämää ja Matkoja 14/12/2015 at 19:09

   Kiitos Anna-Kaisa!

   Dubaissa ja Arabiemiirikunnissa on se hyvä puoli, että siellä voi nähdä monenlaista tapaa elää; joko perinteisempää tai sitten loistokkaampaa. Tykkäsin (erityisesti Dubaissa) siitä, että kaikkialla oli siistiä ja infrastruktuuri kokonaisuudessaan erittäin hyvin toimivaa.

   Mm. Ras al Khaimahissa on tarjolla myös luontoaktiviteetteja, tässä muutamia vaihtoehtoja emiraatin omalta matkailusivulta poimittuna tärpiksi, jos vaikka innostuisit lähtemään kulkurimatkalle niihin maisemiin! 🙂
   http://www.rasalkhaimahtourism.com/things-todo.aspx
   Activities offered:
   Rock Climbing
   Abseiling
   Kayaking – Sea & Mangroves
   Aqua Orienteering
   Raft Building
   Trekking / Orienteering – Mountain & Desert
   Archery
   Team Building Workshops
   Camping Residentials
   Weekend camping for individuals and families
   Contact: [email protected]

 • Reply Annika | Travellover 14/12/2015 at 16:29

  Aika paljon olen Lähi-idän maissa käynyt, mutta Dubaissa vain välilaskuilla yöpynyt. Emiraatit tahtoo helposti ajatuksissa olla synonyymi Dubaille, mutta tosiaan muualta ehkä löytyisi sitä aidompaa ja alkuperäisempää meininkiä, josta olen muualla pitänyt. Lähi-idän keittiö on myös suosikkejani.

  • Reply Elämää ja Matkoja 14/12/2015 at 18:57

   Totta, monesti Arabiemiirikunnat tuo ensimmäisenä mieleen juuri Dubain, mutta Emiraateilla on tarjottavanaan sen lisäksi paljon muutakin.

   Esimerkiksi vajaan parinkymmenen kilometrin päässä Dubaista sijaitsevaa naapuriemiraatti Sharjahia pidetään Arabiemiirikuntien kulttuurin keskuksena, jossa on lukuisia museoita, taidegallerioita sekä vanhaa arkkitehtuuria. Se on ollut asuttuna n. 5000 vuotta ja on perinteiltään myös kaikkein vanhoillisin emiraateista, joka näkyy hyvin tiukkana suhtautumisena mm.pukeutumiseen sekä siihen, että alkoholia ei sallita lainkaan. Omaninlahden puolella sijaisevassa Fujairassa käydään vuorostaan paljon snorklaamassa kirkkaiden vesien vuoksi.

   Ehkäpä tiesi vie niihin maisemiin vielä tutkimaan lähemmin Arabiemiirikuntien antia?
   Kiitos Annika kommentistasi!

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija 14/12/2015 at 13:47

  Arabiemiraatit on sellainen paikka missä olisi mielenkiintoista käydä joskus 🙂 Näyttää tosi erilaiselta kuin Suomessa tai missään missä olen käynyt.

  • Reply Elämää ja Matkoja 14/12/2015 at 14:11

   Arabiemiirikunnat oli mukava uusi kokemus, jossa jäi vielä paljon nähtävää tulevia matkoja ajatellen.
   Suosittelen lämpimästi! Kiitos Tanja kommentistasi!

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi 14/12/2015 at 13:27

  UAE elää päässäni sellaisena välkkyvien valojen ostoskeskushelvettinä, joten ei kovinkaan korkealla omalla listallani myöskään ole. Mutta ihanaa että teillä oli hyvä ja antoisa loma!

  • Reply Elämää ja Matkoja 14/12/2015 at 14:02

   UAEssa shoppailijalle vain taivas on rajana maailman suurimpine ostoskekuksineen, mutta sieltä löytyy myös paljon muita vaihtoehtoja viettää lomaa niin aktiviteettien kuin paikallisen luonnon ja kulttuurin parissa, puhumattakaan monipuolisesta ruokakulttuurista (nam!).

   Dubai on moneen Euroopan/Pohjois-Amerikan/Aasian kohteeseen verrattuna huomattavasti tyylikkäämpi vaihtoehto eikä kaupunkia hallitse monien turistihe***ttien neonvilkkuvalot jättimäisine mainostauluineen. Tykkäsin kaupungista ja ajatuksissa pyöritellään seuraavaa sopivaa ajankohtaa! 🙂
   Kiitos Erja kommentistasi!

 • Reply Jenni / Globe Called Home 13/12/2015 at 23:13

  Tuo perinteinen arabikulttuuri kiinnostaa sen verran, että mä olisin varmaan jäänyt pidemmäksikin aikaa Ras al Khaimahiin. Miten se käytännössä näkyi matkailijalle?

  • Reply Elämää ja Matkoja 14/12/2015 at 13:53

   Ras al Khaimahissa paikallisuus näkyy parhaiten ihan tavallisessa arjessa erityisesti vanhassa kaupunginosassa sekä paikallisissa huveissa, kuten kameliraveissa.
   Ras al Khaimahin kaupunkikuva on Dubaihin verrattuna melko karu, Dubaissa vuorostaan vanhaa kaupunkia voi nähdä vielä Bur Dubaissa sekä Deirassa.
   Kiitos Jenni kommentistasi!

 • Reply Veera Bianca 13/12/2015 at 23:04

  Ihanan erilaista perspektiivia kuvissa Dubaihin! En ole vieläkään koskaan tuolla enkä Ras al Khaimahissaa käynyt, mutta työni puolesta haamukirjoittelen näistä paljon niin tuntuu hassulta kun paikat ’niin tuttuja’ 😀

  • Reply Elämää ja Matkoja 14/12/2015 at 13:40

   Lämmin kiitos Veera! Mukava kuulla, että kuvissa tuli uutta näkemystä Dubaihin ja Ras al Khaimahiin. 🙂
   Voi kyllä lämpimästi suositella visiittiä näihin maisemiin ihan livenäkin, sillä sieltä löytyy ihan mieletön määrä tarjontaa monenlaiseen lomailuun!

 • Reply Venla / Breezes from my Atlas 13/12/2015 at 19:07

  Pitääpäs kattoa seuraavatkin kertomukset, sillä tammikuun alussa me mennään Dubaihin. Varmaan käydään jossain muussakin emiraatissa, muttei varmaan ihan noin pitkän ajomatkan päähän lähdetä. 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 13/12/2015 at 20:54

   Voi miten kiva, että Teillä on UAEn matka vielä odottamassa ja vieläpä shopping festivalien aikaan!

   Ras al Khaimahiin lähtiessä menee kyllä reippaasti aikaa eikä se ehkä ole päiväretkenä vaivan väärtti. Itse ajattelin suunnata seuraavalla kerralla ainakin muutamaksi päiväksi Abu Dhabiin ja visiitille Al Ainiin, lisäksi Dubain ulkopuolella on Ras al Khorin luonnonsuojelualue. Dubaissa itsessään on niin paljon näkemistä ja tekemistä, että aika ei tunnu riittävän mitenkään!
   Toivottavasti löydät kirjoituksista vinkkejä tulevaa matkaa ajatellen ja vastaan myös mielelläni kysymyksiin.

   Kiitos Venla kommentistasi!

 • Reply Terhi / Muru Mou 13/12/2015 at 18:18

  No huh, tuo typerä kaahaaminen olisi kyllä saanut minut vaihtamaan kyytiä ja kuljettajaa hyvin äkkiä! Onneksi selvisitte perille ehjin nahoin!

  • Reply Elämää ja Matkoja 13/12/2015 at 20:46

   Kiitos Terhi!
   Meno kyllä hirvitti ja pyysimmekin pariin otteeseen rauhoittamaan menoa, mikä pysyi kuljettajan mielessä hetken.
   Lisäksi auto oli varustettu jonkinlaisella ’muistuttajalla’, joka alkoi piippailemaan nopeuden ylitettyä 120 km/h. Ongelma tuntui ratkeavan ajamalla vielä kovempaa tarpeeksi kauan niin muistuttelija hiljeni.

   Olemme kaksistaan matkatessa olleet mukana kovemmassakin vauhdissa, mutta lasten ollessa mukana en voinut mitenkään hyväksyä tällaista kaahausta. Onneksi loppu hyvin, kaikki hyvin ja pääsimme muutamasta lähelläpiti-tilanteesta huolimatta ehjänä perille.

 • Reply Ansku BCN 13/12/2015 at 16:41

  Ihanaa lomatunnelmaa kuvissa! Mä en ole koskaan tuntenut suurta kiinnostusta Arabiemiraatteja kohtaan, mutta onhan tuolla upean näköistä, huh…

  • Reply Elämää ja Matkoja 13/12/2015 at 20:41

   Kiitos Ansku!
   Arabiemiraatit oli kyllä mielenkiintoinen kokemus ja tämä aika ei tuntunut riittävän sitten mitenkään. Ajatuksiin jäi kytemään jo seuraava reissu, niin paljon jäi vielä nähtävää.

   Dubai on pehmeä lasku arabimaailmaan ja naapuriemiraateissa pääsee lähemmäs alkuperäistä paikalliselämää.

 • Reply Stacy Siivonen 13/12/2015 at 16:32

  Ras Al Khaimah vaikutti mielenkiintoisemmalta kuin orjatyövoimalla rakennettu Dubai. Tuolla haluaisin varmasti käydä siellä vuoristossa tai muuten irtautua kaupunkielämästä. Mitä tulee hurjasteluun, mä en ole edes saanut omasta autostani irtoamaan 160 km/tunnissa.

  • Reply Elämää ja Matkoja 13/12/2015 at 20:38

   Kiitos Stacy! Ras al Khaimahin vuoristoon on tarjolla vaellusretkiä, joten se voisi olla luontoihmiselle mielenkiintoinen paikka bongata paikallista linnustoa ja eläimiä, samoin aavikolla löytyy monenlaisia eläimiä erityisesti yöaikaan.

   Dubain ja yleensä Emiraattien rakentamisessa on tosiaan varjopuolensa, jossa mm. rakentajat ovat työskennelleet ja asuneet epäinhimillisissä oloissa aivan liian pienellä palkalla.

   Viime aikoina tähän on ryhdytty kiinnittämään enemmän huomiota sekä tekemään parannuksia räikeimpien väärinkäytöksien välttämiseksi. Esimerkiksi lentokentällä selvitetään saapuvilta työtekijöiltä kenelle he työskentelevät, kenen mukana he ovat maahan tulleet ja miten pitkään heidän on tarkoitus maassa työskennellä. Tällä pyritään selvittämään millaiseen työhön he ovat tulleet ja ennaltaehkäisemään ihmiskauppaa. Julkisuudessa on myös ollut paljon kertomuksia maahan tulleista työtekijöistä, joiden työnantaja on ottanut haltuunsa heidän passit. Tämä on maan laissa kielletty ja rangaistava teko.

   Työtekijöille on nykylainsäädännön mukaan otettava sairausvakuutus ja tehtävä kahden kuukauden palkkaa vastava talletustakuu mahdollisia konkurssitapauksia varten, jolloin varmistetaan työtekijän palkan saanti tuolta ajalta. Lisäksi Dubain poliisiin voi ottaa yhteyttä mahdollisissa väärinkäytöstilanteissa joko puhelimitse tai nettipalvelun kautta.

   Yritystä olojen parantamiseen ainakin tuntuu olevan, toivottavasti näillä toimilla saadaan työntekijöille kunnolliset olot ja työehdot.

 • Reply Outi 09/12/2015 at 07:43

  Upean näköinen paikka. Kauniita kuvia ja varmasti myös unohtumaton matkakokemus ♡

  • Reply Elämää ja Matkoja 09/12/2015 at 10:44

   Kiitos Outi! Matka oli todella antoisa ja toi paljon uusia elämyksiä.
   Voi lämpimästi suositella ranta&kaupunkilomaa Dubaihin ja Ras al Khaimahia leppoisaan rantalomailuun.
   Näihin maisemiin haluamme vielä palata <3

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.