Suomen suurin matkablogiyhteisö
Reseptit

Taatelikakku uunista ulos, nyt on aika siirtyä joulun viettohon!

23/12/2015

Alkuviikko on vierähtänyt juoksujalkaa jouluvalmistelujen parissa ja tänään oli viimein aika tuoda taloon myös joululeivonnaisten tuoksua.

Perinteisten joulutorttujen ja helppojen joulupiparien (tässä resepti) lisäksi pyöräytin lahjapaketointien lomassa vielä taatelikakun, jonka lämmin makeus sopii erinomaisesti tähän vuodenaikaan.

Taatelikakun maut sen kuin paranevat saadessaan tekeytyä pari päivää, joten se on kätevä vierasvara joulun välipäivien kahvihetkiin tai lahjaksi ystävälle.

Itse taikinan tekoon ei mene kuin 15-20 minuuttia ja paistamiseen n. 1 tunti, joten jos kaipaat vielä jotain pientä extraa joulupöytään, ei sen valmistus paljon aikaa ja aineksia vaadi.

Tässä vuosia käyttämäni resepti lahjaksi Sinulle!

TAATELIKAKKU

  • 250 g kuivattuja taatelinpaloja
  • 3 dl vettä
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 200 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistus

  1. Keitä taatelinpalat soseeksi veden ja sokerin kanssa.
  2. Lisää voi hyvin sekoittaen ja anna jäähtyä.
  3. Lisää kananmunat jäähtyneeseen seokseen yksitellen vatkaten.
  4. Sekoita kuivat aineet (jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri) keskenään ja lisää taikinaan.
  5. Voitele ja korppujauhota vuoka
  6. Kaada taikina vuokaan
  7. Paista 175 asteen lämmössä uunin keskitasolla n. 1 tunti
Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Toivotan tämän myötä Sinulle ja läheisillesi oikein rauhallista joulua!

Joulu oveen kolkuttaa,
hymyy tuiskusäässä:
Lapsikullat avatkaa!
Olen aivan jäässä.
Kukkurainen vakka tää
harteita jo väsyttää.
Lahjoja on mulla.
Saanko sisään tulla?

Tule armas joulu!

-Z.Topelius-

 

 

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Susanna 23/12/2015 at 23:05

    Hyvältä näyttää!
    Hyvää Joulua

    • Reply Elämää ja Matkoja 24/12/2015 at 00:40

      Kiitos Susanna! Toivotaan parasta, että kakku on myös maultaan onnistunut. 🙂
      Tähän mennessä resepti ei ole kertaakaan pettänyt, kunhan vain muistaa paistaa kakun kypsäksi asti. Tänään siihen meni hieman tavallista kauemmin erilaisen vuuan takia.

      Oikein hyvää joulua Sinullekin!

  • Reply Outi 23/12/2015 at 23:03

    Makoisaa ja rentouttavaa joulua <3

    • Reply Elämää ja Matkoja 24/12/2015 at 00:42

      Kiitos Outi, oikein mukavaa ja rentouttavaa joulua Sinullekin! Toivottavasti vointisi paranee pian. <3

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.