Suomen suurin matkablogiyhteisö
Arabiemiraatit Kaupunkilomat Vinkit Matkailijalle

Miten hoitui lääkkeiden maahantuontilupa Arabiemiirikuntiin?

11/12/2015

Kirjoitin lokakuussa artikkelin Tiesitkö tämän lääkkeiden maahantuonnista Arabiemiirikuntiin? , jossa kerroin osan Arabiemiirikuntiin tuotavista lääkkeistä vaativan ennakkoon haettavan maahantuontiluvan.

Näihin erityisluvan vaativiin reseptilääkkeisiin kuuluu hyvin yleisessä käytössä olevia lääkeaineita kuten kodeiinia tai pseudoefedriiniä sisältäviä flunssa- ja yskänlääkkeitä, hormonaalisia valmisteita kuten estradioli, tavanomaiset mielialalääkkeet kuten SSRI ja SNRI lääkkeet, voimakkaat kipulääkkeet, rauhoittavat- ja unilääkkeet jne.

medications-342462_1920

Rajoitetusti maahantuotavat reseptilääkkeet jakaantuvat vielä kolmeen ryhmään: narkoottisiin sekä A- ja B-ryhmään.

Narkoottisten lääkkeiden maahantuonti on tarkimmin valvottua ja niiden luvaton maahantuonti voi johtaa vankeustuomioon. Näihin lääkkeisiin kuuluvat mm. narkolepsian ja ylivilkkauden hoitoon käytettävät Concerta ja Ritalin.

A-ryhmän lääkkeet ovat ns. psykotrooppisia lääkkeitä ja näihin lukeutuu mm. rauhoittavat- ja unilääkkeet, voimakkaat kipulääkkeet, hormonikorvaushoidossa käytettävät lääkkeet.

B-ryhmän lääkkeet ovat ns. valvottuja lääkkeitä ja näihin lukeutuu mm. tavanomaiset SSRI- ja SNRI-lääkkeet.

Suosittelen tarkistamaan ajantasaisen listan rajoitetun maahantuonnin lääkkeistä UAE interact sivulta (klik) ennen matkaasi.

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Miten hakemuksen valmistelu eteni?

Haimme matkaseurueemme jäsenelle reseptilääkkeen maahantuontilupaa A-ryhmän lääkkeisiin kuuluvalle kipulääkkeelle.

Lääkärintodistus järjestyi hyvin oman kunnan terveyskeskuksesta toimitettuamme kopion toimintaohjeesta sekä listauksen erityisluvan vaativista lääkkeistä.

Lääkärintodistuksen teksti oli vapaamuotoinen ”MEDICAL CERTIFICATE This is to certify that Mr/Mrs etunimi sukunimi, born PP.KK.VUOSI, uses following medicine/medicines; lääkkeen kauppanimi, vaikuttava aine, missä muodossa lääke on esim. tablets. The patient has sairauden diagnoosi and therefore lääkkeen nimi is absolutely necessary for him/her to use. I hereby declare that the information in this certificate is correct and complete. Paikkakunta PP.KK.VUOSI, Allekirjoitus nimenselvennyksineen, virka-asema, leima.

Englanninkieliset reseptikopiot saimme omasta apteekista, jossa ne tulostettiin OmaKanta -järjestelmästä ja vahvistettiin leimalla ja allekirjoituksella.

Tämän jälkeen lääkärintodistus ja reseptikopiot vietiin Maistraattiin julkisen notaarin vahvistettavaksi. Joillakin paikkakunnilla sen voi viedä ilman ajanvarausta ja joillakin paikkakunnilla vaaditaan ajanvaraus, jonka voi tehdä sähköisesti Maistraatin nettisivulla. Julkinen notaari vahvistaa lääkärintodistuksen leimalla ja allekirjoituksella, jossa todetaan lääkärin oikeus kirjoittaa em. todistus. Oikeudet tarkistetaan Maistraatissa Valviran rekisteristä. Vahvistuksen hinta  13€ (aiemmin 12 €, hinta päivitetty  16.3.2018)

Tämän jälkeen lähetimme vapaamuotoisen hakemuksen maahantuontilupaa varten sähköpostiosoitteeseen [email protected]

Entä miten sujui luvan saanti?

Lupahakemus lähetettiin kaksi kuukautta ennen matkan ajankohtaa em. osoitteeseen. Odottelimme pari viikkoa ja emme saaneet minkäänlaista vastausta hakemukseen. Lähetimme tiedustelun samaiseen osoitteeseen hakemuksen tilasta, tuloksetta. Ei mitään vastausta.

Otimme yhteyttä Suomen Suurlähetystöön Abu Dhabissa, josta kehotettiin olemaan yhteydessä Arabiemiirikuntien Tukholman suurlähetystöön.

Arabiemiirikuntien Tukholman suurlähetystössä he vastasivat nopeasti ja olivat hyvin avuliaita. Saimme heiltä vielä kolme sähköpostiosoitetta, joihin lähettää hakemus uudelleen:  [email protected] , [email protected] or [email protected].

Lopputuloksena yksi luettu kuittaus viestiin, mutta ei ainuttakaan vastausta. Odotus jatkui, kunnes matkan ajankohtaan oli vain parisen viikkoa aikaa eikä lupaa tai mitään vastausta hakemukseen ollut saapunut.

Olimme jälleen yhteydessä Suomen Suurlähetystöön Abu Dhabissa, josko he olisivat voineet tiedustella hakemuksen tilaa. Tätä ei voitu tehdä ja saimme seuraavan ohjeistuksen:

Edustusto ei suosittele tuomaan maahan mitään kiellettyjen listalla olevia lääkkeitä tai muita materiaaleja ilman asianmukaista lupaa koska laittomasta tuonnista voi aiheutua vakavia seuraamuksia.

Mikä siis vaihtoehdoksi, jos lupahakemukseen ei vastata useista pyynnöistä huolimatta ja lääke on sairauden hoidon vuoksi välttämätön. Lähteäkö matkaan ilman maahantuontilupaa sillä riskillä, että mahdollisessa tarkastuksessa joutuu vaikeuksiin? Netissä liikkuu nimittäin kauhutarinoita näistä tapauksista – liioiteltuja tai ei, mutta eivät ainakaan matkaintoa nostattavia.

Otimme siis vielä kerran yhteyttä Arabiemiirikuntien Tukholman suurlähetystöön, tällä kertaa puhelimitse numeroon Tel: +46 (8) 440 03 20, jossa erittäin ystävällinen nainen kertoi heille tulevan hyvin paljon tiedusteluja maahantuontiin liittyen.

Hän kertoi meille, että mikäli emme ole saaneet vastausta hakemukseemme on maahantuonti ok. Näin suomalaisena tämä tuntuu hieman oudolta käytännöltä, odottaahan sitä myöntävää tai kieltävää vastausta hakemukseen.

Tällaisessa tapauksessa tulee menetellä seuraavasti:

 • tuo mukanasi enimmillään 30 päivän annos lääkettä, mielellään kuitenkin loman pituus ja muutama varapäivä. Esim. 7 päivän lomalle 10 päivän lääkkeet.
 • pidä lääkkeet alkuperäispakkauksissaan
 • kuljeta lääkkeet käsimatkatavaroissa, jos lentoyhtiön säännöt tämän sallivat
 • pidä käsimatkatavaroissasi alkuperäinen julkisen notaarin vahvistama lääkärintodistus lääkkeiden tarpeellisuudesta sairautesi hoitoon. Tällä todennetaan oikeutesi pitää hallussa kyseisiä reseptilääkkeitä. Todistuksen tulee olla päivätty alle 3 kuukautta ennen matkaa!
 • ota mukaan käsimatkatavaroihin myös englanninkieliset oikeaksi todistetut reseptikopiot, jotka saat omasta apteekistasi
 • ota mukaan kopio lähettämästäsi hakemuksesta liitteineen

EDIT 12.2.2019 Katso kommenteissa uunituore kokemus lääkkeiden maahantuonnista Arabiemiirikuntiin, jossa hakuprosessi sujui ripeästti sähköisellä lomakkeella v. 2019!

Miten sujui maahantulo lääkkeiden osalta?

Arabiemiirikuntiin saavuttaessa matkatavarasi läpivalaistaan ja tässä yhteydessä lääkkeesi saatetaan tarkistaa ja tarvitset em. asiakirjat.

Entä miten meidän kävi, kun mukana ei ollut kirjallista lupaa maahantuontiin? Ei mitenkään. Laukkumme läpivalaistiin, siinä kaikki. Ei asiakirjapyyntöjä, ei lääkepakkausten tarkistusta.

Tästä huolimatta on kuitenkin syytä hoitaa lupahakemus, lääkärintodistus julkisen notaarin vahvistuksineen sekä englanninkielisine reseptikopioineen asianmukaisesti kuntoon. Olet ainakin tehnyt kaiken voitavasti Arabiemiirikuntien terveysviranomaisten ohjeiden mukaan.

Jos Sinut pysäytetään voit todistaa oikeutesi lääkkeiden hallussapitoon ja niiden tarpeellisuuden sairautesi hoitoon ja sen että olet tehnyt hakemuksen.

 

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Arabiemiirikunnat on kokemisen arvoinen, joten tämä pieni vaivannäkö kannattaa eikä pidä jättää matkaa tekemättä lääkkeiden maahantuotihakemuksen vuoksi.

Pieni vaiva unohtuu viimeistään auringonlaskua sametinpehmeässä lämmössä katsellessa.

Jos kuitenkin joutuisit hankaluuksiin ja tarvitset konsuliapua, ota yhteys Suomen Suurlähetystöön Abu Dhabissa www.finland.ae,

EMBASSY OF FINLAND, Abu Dhabi
P.O.Box 3634
Abu Dhabi
United Arab Emirates
Tel. +971-2-632 8927
E-mail: [email protected]

Konsulipalvelulaissa http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1999/19990498 määritellään, minkälaista apua ulkomailla hädässä oleville Suomen kansalaisille voidaan antaa.

 

Liityhän mukaan matkaan seuraamalla blogin Facebook ja Instagram sivuja!

 

 

 

 

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply Minna 05/03/2020 at 08:40

  Kiitos tästä postauksesta. Itselleni määrätiin astmalääkkeet nyt ja matka häämöttää parin viikon päästä. Laitoin suomen suurlähetystöön viestiä ja heiltä listauksen lääkkeistä. Sanoivat, jos ei löydy listasta, niin pelkkä reseptiokopio riitää. Olin siinä ymmärryksessä, että astmalääkkeistä tarvittaisiin lupa, mutta itse en löytänyt astmalääkkeitäni (vaikuttavaa ainetta, Salbutamolia) listasta. Nyt toivottavasti pärjään pelkällä reseptiokopiolla. Ihana loma odottaa edessä (jos tuo Korona ei sitä estä…)

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 05/03/2020 at 11:07

   Hei Minna ja kiitos kommentistasi, kiva että voin olla apuna matkan suunnittelussa!

   Jos käyttämääsi lääkettä / lääkeainetta ei ole mainittuna UAEn tuontiluvan / kiellettyjen listalla, riittää reseptikopio hyvin. Itse olen pyytänyt tällaisissa tapauksissa englanninkieliset reseptikopiot omasta apteekista, jossa he ovat ne Apteekin leimalla ja allekirjoituksella varmentaneet. Kaikkein tarkinta Arabiemiraateissa on narkoottisten ja psykotrooppisten lääkkeiden kanssa, joiden kanssa on syytä olla kaikki paperit ja luvat kunnossa. Astmalääkkeen (salbutamolia sisältävä) kanssa voit hyvin lähteä matkaan pelkän reseptikopion kanssa (miel. englanninkielinen.) Ohessa vielä linkki UAEn terveysviranomaisten sivulle, jossa voi tehdä hakuja lääkkeen / vaikuttavan lääkeaineen nimellä https://www.mohap.gov.ae/en/AwarenessCenter/Pages/UnauthorizedMedicines-Decomissioned.aspx#k=

   Ihanaa lomaa Teille Arabiemiraateissa! Nauttikaa auringosta, elämyksistä ja herkullisesta ruuasta!

   P.S. Jos lomailette Dubaissa, suosittelen käymään bloggaajakollegoiden hienoksi kehumassa Al Seef’issa, joka sijaitsee ns. vanhassa Dubaissa. Al Seef avattiin vuonna 2017 ja se vie aikamatkalle helmenkalastajien Dubaihin! Juttua tästä löytyy ainakin Veera Bianca sekä Tämä Matka -blogeista.

 • Reply Minna 14/11/2019 at 10:02

  Yhdistelmäehkäisypillerit ovat kansainvälisten lääkeyritysten rekisteröityjä tuotemerkkejä, joista useita myydään myös Arabiemiraateissa. ”Guidelines for carrying of personal medicines with travelers in to the United Arab emirates” luokittelee esim. etradiolin CD(b)- listalle ohjeistuksen sivulla 13-14. Näiden osalta pätee ohjeistuksen sivun 2 b) – kohta ”Regular medicines – prescription only medicines (POM)” ja tässä kohta ”controlled registered medicines mentioned in the MOH CDa and CDb list”. Menettely näiden osalta on seuraavaa: ”A traveler to the UAE can carry along with him/her the POM medicines for his/her personal use, for period of not more thant three months consumption provided that he/she has to to carry a valid prescription.” Eli esim. apteekista saatava englanninkielinen reseptitodistus riittää.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 14/11/2019 at 10:41

   Hei Minna ja kiitos viestistäsi!

   Ohjeistukset päivittyvät jatkuvasti ja siksi onkin hyvä tarkistaa virallisilta sivustoilta kulloinkin voimassa olevat säännökset, kuten kirjoituksessa mainitaan. Hienoa, jos tämän lääkeaineen kohdalla ei enää vaadita muuta kuin englanninkielinen reseptitodistus. 👍

 • Reply Emilia 11/09/2019 at 11:22

  Moikka,
  Olen matkustamassa ensi kuussa Dubaihin ja aloin miettiä, että tarvitsenko lääkärintodistuksen lisäksi myös reseptikopioon notaarin vahvistuksen? Osaatko sanoa?

  Ja todella suuri kiitos sinulle postauksistasi! 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 11/09/2019 at 11:37

   Moi Emilia ja kiitos kysymyksestäsi!

   Veimme notaarille nidottuna koko asiakirjanipun, jossa oli niin reseptikopiot, hakemus kuin lääkärintodistus ja näistä hän vahvisti ainoastaan lääkärintodistuksen, joka riittää, kun siinä on listattuna lupahakemuksen ja reseptikopioiden lääkkeet ja niiden käyttöaiheet. Eli sen pitäisi riittää, että lääkärintodistus on notaarin vahvistama.

   Oikein mukavaa matkaa teille ja kiva, että voin olla avuksi!

 • Reply Anna 12/08/2019 at 16:19

  Olen matkustamassa Arabiemiraatteihin. Lääkityksenä minulla on e-pillerit lääkärin mukaan raskauden ehkäisyyn. En ole naimisissa. Osaatko sanoa onko minulla silti mahdollista saada lupa ottaa pillerit mukaan?

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 12/08/2019 at 17:29

   Hei Anna ja kiitos kysymyksestäsi!

   Virallista kantaa en tietenkään tähän voi ottaa, mutta itse toimisin niin, että pyytäisin omalta lääkäriasemalta englanninkielisen reseptin sekä englanninkielisen lääkärintodistuksen, jossa on lääkkeen kauppanimi, vaikuttava aine ja maininta, että tämä lääke on määrätty henkilökohtaiseen käyttöösi annostuksella X terveydellisistä syistä yksilöimättä käyttöaihetta tarkemmin, voidaanhan e-pillerit määrätä myös vaikkapa aknen hoitoon.

   E-pillereiden kanssa en ole kuullut kenellääkään olleen ongelmia maahantuonnissa tai että naimisissa olosta olisi näihin liittyen kysytty, lupahakemus on silti hyvä tehdä ja ottaa mukaan tarvittavat todistukset, niin olet tehnyt oman osuutesi oikein. Ja lupahakemuksen yhteydessä voivat sitten tehdä tarvittavat lisäkysymykset, jos katsovat tarpeelliseksi, en usko näitä kuitenkaan tulevan. Kaikkein tarkinta on narkoottisiksi tai psykotrooppisiksi luokiteltavien lääkeiden kanssa, joita en lähtisi maahan viemään ilman kirjallista lupaa maahantuontia valvovilta viranomaisilta. Hormonaaliset valmisteet kuuluvat lääkeluokkaan DC B ja näitä on myynnissä myös paikallisissa apteekeissa, joten siinä mielessä eivät ole kiellettyjä vaikka maahantuontisäännöissä nämä luokitellaan luvan vaativiin, tosin ns. lievimmässä luokassa.

   Toivottavasti tästä oli apua matkan suunnitteluusi!

 • Reply Marika 12/02/2019 at 08:48

  Hei!

  Ihan uunituore kokemus:
  Nyt on tullut mahdollisuus tehdä e-palvelun kautta etukäteen hakemus noista lääkkeistä, jotka tarvitsevat maahantuontiluvan. Ko. lääkkeistä on saatavilla myös lista, ja tämä lista on selvästi karsittu versio niistä listoista, joita netissä on pyörinyt. Itse sain maahantuontiluvan rahoittaviin lääkkeisiin yhdessä työpäivässä (itse asiassa puolessa päivässä). Hakemus on tosi helppo täyttää eikä liitteinä tarvitse olla kuin resepti ja ”medical report”, joka itselläni oli lääkärin kirjoittama todistus lääkkeen tarpeesta ja diagnoosistani. Muihin lääkkeisiin kuin listalla oleviin ei tämän uuden ohjeistuksen mukaan ennakkolupaa tarvitse, toki itsellä on mukana kaikista apteekista saadut enkunkielinen todistus resepteistä. Lisäksi yhdestä lääkkeestä, joka ei ole tällä uusimmalla listalla, mutta joka on ollut jollakin aiemmalla listalla, minulla on lääkärin kirjoittama vapaamuotoinen todistus lääkkeen käytöstä sairauteni hoitooon.
  Tässä linkit:

  Lääkelista: http://www.mohap.gov.ae/Files/MOH_Service/361/ANNEX%20TO%20TRAVELLERS%20GUIDELINES%2028-10-2018.pdf

  E-palvelu: http://www.mohap.gov.ae/en/services/Pages/361.aspx

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 12/02/2019 at 10:29

   Hei Marika ja ISO KIITOS uunituoreesta kokemuksesta!

   Todella hienoa, että tässä on tapahtunut nyt edistystä ja hakuprosessi sujuu huomattavasti jouhevammin!

   Sain vuodenvaihteessa (2018-2019) viestiä kolmelta lukijalta, joilla maahantuontiluvan haku ei ollut edennyt. Katsoin silloin, että sähköinen lomake oli tullut UAE:n sivulle, mutta ei ollut silloin vielä toiminnassa. Tämä oli todella tervetullut parannus ja aivan loistavaa, että sait tuontiluvan noin nopeasti! Käynpä katsomassa UAE:n sivuilta sähköisen hakulomakkeen ja tuoreet ohjeistukset ja päivitän nämä kirjoitukseen.

   Paljon kiitoksia viestistäsi, tästä tiedosta on todella hyötyä Arabiemiraattien matkaa suunnitteleville!

 • Reply Johanna 13/01/2019 at 18:03

  Tarvitseeko hakea erityislupaa jos ei poistu kansainväliseltäpuolelta ollenkaan vaan vaihtaa vain konetta?

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 13/01/2019 at 18:56

   Moi Johanna ja kiitos kysymyksestäsi!

   Olen kuullut tapauksista, jossa transitmatkustajalle on tullut ongelmia maahantuontiluvan vaativien lääkkeiden luvattomasta tuonnista, vaikka henkilö on ollut vain vaihtamassa konetta Dubaissa. Varmaa ja virallista tietoa en kuitenkaan osaa valitettavasti tästä antaa.

   Suosittelenkin siksi, että tarkistat tämän Arabiemiraattien viranomaisilta, joko suurlähetystöstä tai lääkkeiden maahantuontia valvovalta taholta, päivitetyt yhteystiedot löytyvät kirjoituksesta Tiesitkö tämän lääkkeiden maahantuonnista Arabiemiraatteihin.

 • Reply Henni 16/03/2018 at 12:17

  Moi!

  Osaatko sanoa onko tuo notaarin 12€ maksu per käynti, eli voinko ottaa monen eli lääkärin englanninkielisen todistuksen mukaan todennettavaksi tuohon 12€ hintaan, vai onko hinta ns. per paperi?

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 16/03/2018 at 13:37

   Hei Henni ja kiitos kysymyksestäsi!

   Tarkistin asian ja hinta näkyi nousseen eurolla, eli hinta on nykyään 13 €.

   Hinnoittelusta Valtiovarainministeriön tiedote sanoo seuraavaa: ”Kompetenssitodistus sisältäen asemaa ja allekirjoitusta koskevan
   todistuksen 13 €/allekirjoitus.” eli hinta per yksi todistus tässä tapauksessa, jos ymmärrän asian oikein. Siinä tapauksessa yhden henkilön osalta kannattaa koota kaikki lääkkeet yhdelle todistukselle, tämä onnistui hyvin hoitamassani hakemuksissa.

   Toivottavasti tästä oli apua,
   Mukavaa tulevaa matkaa teille!

   • Reply Henni 17/03/2018 at 09:22

    Kiitos vastauksesta! Itse juuri hoidan tätä lääkerumbaa kun selvisi että e-pillereissä olevia aineita on tolla kiellettyjen aineiden listalla. Jännittää, ehtiikö kukaan Dubain päästä vastata hakemuksiini ennen matkaamme, joka on jo noin 3 viikon päästä…. Ensimmäistä kertaa kyseiseen maahan niin kaikki tämmönen on niin uutta 🙂 Ilmeisesti kuitenkin hyvin pitäisi mennä kunhan vaan pitää tarvittavat dokumentit käsimatkatavaroissa.

    • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 17/03/2018 at 14:13

     UAE:n päästä vastaukset tahtovat kyllä tulla kovin hitaasti, jos ollenkaan. Tässä tapauksessa, kun olet hoitanut paperit omalta osaltasi kuntoon ja laitat vielä sähköpostitse hakemuksen paikallisille viranomaisille menemään, niin sanoisin, että voit tämän lääketyypin kanssa lähteä huoleti matkaan. Otat vain käsimatkatavaroihin mukaan vahvistetun lääkärintodistuksen +reseptin ja printin lähettämästäsi hakemuksesta, jotka voit tarvittaessa näyttää tarkastuksessa. Ns. huumaaviksi luokiteltujen lääkkeiden kanssa saa olla varovaisempi.

     Oikein hyvää ja antoisaa Arabiemiraattien matkaa Teille, siellä on todella paljon nähtävää ja koettavaa!
     Ja kysy ilman muuta, jos tulee mieleen muita asioita!

 • Reply Minna 29/12/2016 at 21:50

  Kiitos kattavasta tiedosta. Tämän kirjoutuksen avulla sain työterveyslääkärin kirjoittaamaan omiin lääkkeisiin (kipu-ja nukahtamislääke) todistuksen. Ja notaarin vahvistukset suuivat helposti. Vielä pitää tehdä tuo hakemus. Olisko mahdollista, että tuota teidän vapaamuotoisen postin sisältö avaisit?

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 29/12/2016 at 23:34

   Kiva kuulla, että tästä on ollut apua matkavalmisteluissa ja olette saaneet hyvin sekä lääkärintodistuksen että notaarin vahvistuksen järestymään!

   Lähettäkää tosiaan hakemus sähköpostina osoitteeseen [email protected]
   Sähköpostin otsikko esimerkiksi: Application for permission to import prescription drugs to UAE
   Sähköpostin saatetekstin sisältö esimerkiksi: I Miss/Mrs/Mr Etunimi Sukunimi hereby apply for a permission to import prescription drugs to UAE for personal use during our vacation (matkan ajankohta). Please see the attached application form and a medical certificate attested by notarius publicus.

   Sähköpostiin liitteeksi skannattuna: notaarin vahvistama lääkäritodistus lääkkeen välttämättömyydestä sairauden hoitoon matkan aikana, voimassaoleva englanninkielinen resepti (saa apteekista) sekä hakemuskirje.

   HAKEMUKSEN TEKSTI esimerkiksi:

   PERMISSION TO IMPORT PRESCRIPTION DRUGS TO UAE

   Name Etunimi Sukunimi
   Date of birth PP.KK.VUOSI
   Adress Esimerkkikatu 1, 12345 Kaupunki, FINLAND
   Telephone + 358 45 123 4567
   e-mail [email protected]
   Vacation in UAE PP.KK.VUOSI-PP.KK.VUOSI

   I hereby apply for a permission to import prescription drugs to UAE for personal use
   during our vacation in United Arab Emirates.

   I use following medicines : (sama/samat kuin lääkärintodistuksessa mainitut)
   Esimerkkilääke (vaikuttava aine) 150 mg tablets
   Esimerkkilääke (vaikuttava aine) 5 mg tablets

   These medicines are absolutely necessary, kindly see the attached medical certificate attested by a notarius publicus.

   Yours truly
   Etunimi Sukunimi

   Matkaan lähdettäessä ottakaa mukaan printti lähettämästänne sähköpostista, hakemuksesta sekä alkuperäinen notaarin vahvistama lääkärintodistus ja englanninkielinen versio voimassaolevasta reseptistä.

   Viime vuotiseen tapaan emme saaneet tulevalle matkallekaan vastausta hakemuslomakkeiden osoitteesta, mutta tiedusteltuani asiaa uudemman kerran postauksessa mainituista kolmesta muusta osoitteesta, sain pikaisesti vahvistuksen maahantuontiluvalle Dr. Aamir Hassan Osmanilta. Maahantuonti oli tapauksessamme ok, kun hakemuksen mukaista reseptilääkettä on mukana max. 30 päivälle alkuperäispakkauksessaan ja mukana matkassa on em. asiakirjat alkuperäisenä.

   Toivottavasti pääsette näillä tiedoilla eteenpäin hakemuksen kanssa, ja mielelläni vastaan jos jokin vielä mietityttää!
   Ja ennen kaikkea – oikein hyvää lomaa Arabiemiraateissa!

   Ensi viikon lopulla blogin some-kanaviin on tulossa tuoreita kuulumisia Emiraateista ja Omanista, ja blogiin juttua sitten reissun jälkeen tammikuun loppupuolella ja helmikuussa!

 • Reply Marjukka 09/10/2016 at 21:22

  Hei!
  VOiko buranaa ja imodiumia viedä ilman reseptia uae:hen? Mikä on sinun näkemyksesi, oliko teillä näitä lääkkeitä?

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 09/10/2016 at 21:32

   Mielestäni näitä molempia voi viedä Arabiemiraatteihin ilman reseptiä, kannattaa kuitenkin kuljettaa ne alkuperäispakkauksissaan.

   Meillä on näitä aina mukana matka-apteekissa, myös UAEn matkalla, eivätkä ne ole tuottaneet missään maahantuontiongelmia.

   Kiitos kysymyksestäsi, toivottavasti tästä oli apua Teille! Mukavaa sunnuntaita ja matkan suunnittelua!

   • Reply Marjukka 09/10/2016 at 23:18

    Kiitos nopeasta vastauksestasi! tämä rauhoitti mieltäni. Tiistaina olemme lähdössä matkaan ja mulle on tuottanut harmaita hiuksia tämä lääkeasia 😀
    Hyvää viikkoa sinulle 🙂

 • Reply Ossi 25/12/2015 at 14:38

  Kiitos vastauksesta,tästä oli paljon hyötyä:)

  • Reply Elämää ja Matkoja 25/12/2015 at 14:49

   Kiitos Ossi; mukava kuulla, että tästä oli apua Teille.
   Oikein antoisaa tulevaa matkaa ja mukavaa joulunajan jatkoa Teille! ?

 • Reply Ossi 24/12/2015 at 22:37

  Oliko se niin että B luokkaan ryhmään kuuluvaan lääkkeeseen tarvitsee vain englannin kielisen reseptin?

  • Reply Elämää ja Matkoja 25/12/2015 at 00:56

   Hei Ossi ja kiitos kysymyksestäsi!

   Kaikkiin lääkkeisiin, jotka ovat mainittuna erityisluvan vaativien lääkeaineiden listassa (List of Restricted Medication in the UAE) http://www.uaeinteract.com/travel/drug.aspt tulee hakea ennakkoon lupa maahantuontia varten riippumatta siitä onko kyseessä narkoottinen, A- tai B-ryhmän lääke.

   Suosittelen UAEn terveysviranomaisten vaatimaa hakemusmenettelyä myös B-ryhmän lääkkeiden kanssa ja ottamaan mukaan matkaan julkisen notaarin vahvistaman englanninkielisen lääkärintodistuksen lääkkeen tarpeellisuudesta sairauden hoitoon sekä englanninkielisen oikeaksi todistetun reseptikopion, jonka saa apteekista. Meidän kohdalla hakemuksen kokonaiskuluksi tuli 12 € julkisen notaarin vahvistuksesta.

   UAEn Tukholman konsulaatti vastaa hyvin kysymyksiin ja heihin voi tarvittaessa olla yhteydessä englanniksi (varmempi vaihtoehto) tai ruotsiksi joko sähköpostitse tai puhelimitse. Lääkkeisiin ja niiden maahantuontiin liittyvät kysymykset ovat heille päivittäisiä.

   Hakuprosessi voi tuntua melko työläältä, mutta se kannattaa tehdä, jotta välttyy hankaluuksilta mahdollisessa tarkastuksessa maahantultaessa.

   UAE on todella kokemisen arvoinen, olette valinneet hyvän matkakohteen!

   Toivottavasti tästä oli Teille apua ja vastaan mielelläni myös lisäkysymyksiin.

 • Reply Outi 11/12/2015 at 16:45

  Nämäkin asiat on tosi hyvä tietää ennen matkaa 🙂
  Kauniita kuvia.
  Mukavaa viikonloppua.

  • Reply Elämää ja Matkoja 11/12/2015 at 18:12

   Kiitos Outi!

   Maahantuontirajoitukset on hyvä aina tarkistaa, niin alkaa loma mukavammissa merkeissä, kun tämäkin asia on kunnossa.

   Auringonlaskut oli aivan ihania, niitä kyllä kaipaa tässä talven pimeydessä.
   Onneksi on jouluvalot, kynttilät ja kakluuni valoa ja lämpöä tuomassa. ?

   Tunnelmallista viikonloppua Sinulle!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.