Suomen suurin matkablogiyhteisö
Arabiemiraatit Kaupunkilomat

Maailman suurimmat – Burj Khalifa ja The Dubai fountain

12/12/2015

Vuonna 2010 avatussa Downtown Dubaissa kohoaa korkeuksiin monen monituiset pilvenpiirtäjät ja uusia näiden väliin nousee edelleen. Työn alla olevat rakennukset pääset parhaiten näkemään, kun kävelet Dubai Mall ostoskeskuksesta katettua kävelysiltaa pitkin metroasemalle.

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Dubai Mall ostoskeskuksen vieressä pilviä hipoo 828 metrinen maailman korkein rakennus Burj Khalifa, joka avattiin vuoden 2010 alussa.

Burj Khalifa ohitti valmistuessaan reippaasti kaikki aiemmat rakennusennätykset ja edellinen maailman korkein rakennus, taiwanilainen Taipei 101 (509 m), jäi melkeinpä nolon tyngäksi Burj Khalifan ylittäessä sen korkeuden reilulla 300 metrillä.

163 kerroksinen Burj Khalifa saa vielä hetken pitää maailman korkeimman rakennuksen kruununsa, mutta luovuttaa sen seuraavaksi Saudi-Arabiaan rakenteilla olevalle Kingdom Towerille.

200 kerroksisen Kingdom Towerin arvioidaan valmistuvan vuonna 2018 ja sen on tarkoitus ylittää Burj Khalifan korkeus vähintään 173 metrillä ja kohota siten yli kilometrin korkeuteen.

Kingdom Tower saattaa kuitenkin pian menettää tittelinsä, sillä Irakin Basraan on jo suunnitteilla 1 152 metriä korkea The Bride -pilvenpiirtäjä.

Tiesitkö muuten, että maailman korkeimpien rakennusten ylimmät kerrokset rakennetaan hiilikuidusta?

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Pilvenpiirtäjien ympäröimän Burj Khalifan kohotessa aivan silmien edessä, on vaikea hahmottaa sen korkeutta. Korkeuksia voi käydä ihastelemassa (ja kauhistelemassa) myös rakennuksen 124. kerroksessa sijaitsevalta at the top näköalatasanteelta tai yhdistelmällä at the top sky kerrokset 125 + 148.

Liput kannattaa ostaa ennakkoon tästä, jolloin hinta on edullisempi. Hinnat vaihtelevat vierailuaikojen mukaan ja jos jonotus ei houkuttele, on saatavilla myös VIP lippuja, jolloin Sinut noudetaan vaikkapa hotelliltasi ja pääset kierrokselle jonottamatta.

Torniin emme ehtineet nousemaan, mutta kävimme Dubai Mall shoppailukierroksen päätteeksi katsomassa Burj Khalifan edustalla sijaitsevaa The Dubai Fountain suihkulähdettä, joka (yllätys-yllätys) on sekin maailman suurin.

Sen on suunnitellut kalifornialainen WET Design, jonka käsialaa ovat myös Bellagion suihkulähteet Las Vegasissa. The Dubai Fountainin rakennuskustannukset olivat 800 miljoonaa AED eli n. 213 miljoonaa euroa

Musiikin tahtiin tanssivan suihkulähteen allas on 275 metriä pitkä ja sen vesipatsaat kohoavat parhaimmillaan reiluun 150 metriin. Lähdettä valaisee 6600 valoa ja 25 väriprojektoria ja puolen tunnin välein esitettävää näytöstä voi käydä katsomassa maksutta iltaisin klo 18 – 23.

Käyhän katsomassa You Tubessa video suihkulähteen näytöksestä The Dubai fountain 5.12.2015. Kännykkäkameralla portailla huojuen kuvatun videopätkän laatu ei ole mitä parhain, mutta pääset kuitenkin kurkistamaan, minkälainen viime lauantainen näytös oli!

Liityhän mukaan matkaan seuraamalla blogin Facebook ja Instagram sivuja!

 

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Jenna / With huge passion for life 13/12/2015 at 10:50

  Tuo suihkulähdenäytös jäi meiltä näkemättä, kun harhailtiin Dubai Mallissa 😀 Burj Khalifa ja tuo aukio olivat kyllä kieltämättä ihan komeita etenkin ilta-aikaan.

  • Reply Elämää ja Matkoja 13/12/2015 at 13:25

   Kiitos Jenna! Dubai Mall on kyllä niin valtava, että aika menee siellä kuin siivillä 🙂

   Meilläkin jäi vielä vaikka kuinka paljon nähtävää odottamaan seuraavaa reissua, onpahan hyvä syy palata ?

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.