Suomen suurin matkablogiyhteisö
Hotellit & Huoneistot Perhematkat Suomi

Positiivinen yllättäjä – Superior twin lisävuoteella Cumulus Oulu

18/11/2015

Kuten blogia aiemmin lukeneet tietävätkin, kävimme kuukausi sitten syyslomalla Oulussa, jonne lähdimme matkaan työviikon päätteeksi perjantai-iltana ja saavuimme Ouluun klo 20.30 tietämillä.

Oulun kauppatoria vartioi 220 cm korkea pronssinen Toripoliisi-patsas. Nimensä patsas on saanut kolmen vuosina 1934-1979 toria vartioineen toripoliisin mukaan. Photo © Elämää ja Matkoja

Oulun kauppatoria vartioi 220 cm korkea pronssinen Toripoliisi-patsas. Nimensä patsas on saanut kolmen vuosina 1934-1979 toria vartioineen toripoliisin mukaan. Photo © Elämää ja Matkoja

Matkaa suunnitellessa haimme hotellia, joka olisi lyhyen kävelymatkan päässä rautatieasemalta, jotta illan tunteina ei tarvitsisi taivaltaa pitkää matkaa. Tähän tarkoitukseen Cumulus Oulu vaikutti sopivimmalta, sillä käveltävää tulisi vain 260 metriä.

Minulla oli ennestään Cumulus hotelleista eri puolilla Suomea negatiivisia tai neutraaleja kokemuksia, joten odotukset eivät olleet korkealla ja tavoitteena oli vain päästä jonnekin nukkumaan pitkän päivän päätteeksi. Aiemmat kokemukset olivat standard- ja lemmikkihuoneista ja tällä kertaa päätimme ottaa superior-huoneen, joista löytyi hyviä tarjouksia K-plussa ja Pins korteilla.

Tein varauksen hotellimaailma.fi kautta ja pyysin huoneen rauhallisella sijainnilla. Superior-huoneen hinnaksi 2 aikuiselle ja lasten lisävuoteella tuli vain 99 euroa, ei siis paha laisinkaan! Huonehinta sisälsi majoituksen lisäksi aamiaisen, asiakassaunan uima-altaineen sekä WiFi-yhteyden.

Cumulus Oulu Photo hotellimaailma.fi

Cumulus Oulu Photo hotellimaailma.fi

Saavuimme hotellille hieman ennen ilta yhdeksää ja ravintolassa oli jo jonkin verran iloisia perjantai-illan viettäjiä. Vastaanotossa ei sillä hetkellä ollut ruuhkaa ja meidän lisäksemme oli vain kaksi muuta majoittujaa liikenteessä.

Meidät otettiin erittäin ystävällisesti vastaan ja kirjaantuminen tapahtui nopeasti. Hyvänä käytäntönä heillä oli se, että tiedustelivat vastaanotossa ennen perustietojen esittelyä, onko hotelli entuudestaan tuttu, jolloin ei tullut tarpeettomasti kerrottua tuttuja perustietoja uudelleen.

Emme olleet hotellissa aiemmin majoittuneet ja meille kerrottiin hyvin kaikki tarvittava, niin aamiaisesta Huviretki-ravintolassa kuin asiakassaunan ja uima-altaan aukioloajoista. Saimme vielä mukaamme valinnaisen iltapäivälehden ja lisävuodemajoittujan pyyhkeet, jonka jälkeen suuntasimme kohti neljättä kerrosta ja huonetta 405.

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Huone sijaitsee omassa rauhassaan rakennuksen Kajaaninkadun ja Mäkelininkadun kulmauksessa. 17 m2 kokoisen huoneen sisäänkäynti on hieman ahdas, mutta muutoin tila riitti ihan hyvin lisävuoteenkin kanssa lyhyen majoituksen ajaksi.

Näkymä on mukavasti Mäkelininkadun puolelle kohti kaunista vanhanajan puurakennusta sekä kirkontornia. Liikenteen ja käytävän äänet eivät liiemmin kuuluneet huoneeseen ja oli ilo huomata, että toiveemme rauhallisesta sijainnista täyttyi hyvin.

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Huone yllätti positiivisesti kodikkaalla tunnelmallaan ja siisteydellään. Blogia aiemmin lukeneet tietävät inhoni likaisia päiväpeitteitä kohtaan, mutta tällä kertaa ne olivat erittäin siistit eikä tahran tahraa! Nukkalankamatot toivat huoneeseen kodikasta tunnelmaa, valaisimet olivat Pentikin ja vuode Unikulman mallistoista. Lisävuode oli perinteinen kevytmalli.

Kaksi erillistä 100 cm leveätä vuodetta oli laitettu yhteen lisävuoteen ollessa huoneessa. Lisäksi kalusteisiin kuuluu nojatuoli, tilava työpöytä ja tuoli sekä taulu-TV käännettävällä alustalla. Käytettävissä on maksuton 3 tyynyn menu, josta löytyi matalampaa ja muhkeampaa pallokuitutyynyä.  Vaatehuoltoon huoneessa on silityslauta ja -rauta, vaateharja ja kengänkiilloke.

Superior-huoneen hintaan kuuluu Bonaqua-vesi sekä vedenkeitin, juoma- ja keksivalikoima. Juomavalikoimassa oli teetä, kaakaota sekä kahvia ja keksivalikoimassa Elovena-suklaapalakeksejä. Lisäksi on jääkaappi / maksullinen minibaari. Lisämukavuutta oleskeluun tuovat kylpytakit ja tossut.

PA161065

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Kylpyhuone oli monen suomalaisen hotellin tapaan tulossa jo käyttöikänsä päähän. Tila oli myös melko pieni ja silmään pisti mm. metallisten saippuatelineiden, rullapidikkeiden yms epätasainen uudelleen maalaus. Mikäli kylpyhuoneen uusinta ei ole muutoin lähiaikoina ajankohtainen, suosittelisin yleisilmeen vuoksi näiden uusintaa, joka ei ole huonetta kohti kovin suuri kulu.

Superior-huoneessa käytettävissä oli peruspesuaineiden lisäksi Dermosil-tuotteita; shampoota, hoitoainetta, hajustamatonta voidetta sekä punainen appelsiini suihkugeeliä, johon tykästyin. Näytekokoiset pakkaukset eivät kuitenkaan olisi yksistään riittäneet ja omien tuotteiden mukanaolo oli sen vuoksi tarpeen.

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Rauhallisessa huoneessa hyvin nukutun yön jälkeen oli mukava herätä uuteen aurinkoiseen päivään. Unikulma-patja osoittautui todella hyväksi ja  pitkästä aikaa selkäni ei ollut kipeä ja jäykkä hotelliyöpymisen jäljiltä. Täydet pisteet Unikulman vuoteelle!

Unikulman-vuode takasi kunnon yöunet ilman selän kipeytymistä. Photo © Elämää ja Matkoja

Unikulman-vuode takasi kunnon yöunet ilman selän kipeytymistä. Photo © Elämää ja Matkoja

Aamiainen on maanantaista lauantaihin klo 6.30-10.00 jonne me jaksoimme suunnata vasta hieman klo 9 jälkeen ja tämä osoittautui valitettavasti virhearvioinniksi! Aamiaisalina toimiva Huviretki-ravintola oli nimittäin tupaten täynnä eikä vapaita pöytiä löytynyt, joten suuntasin lasten kanssa aulan pöytäryhmän ääreen miehen metsästäessä aamupalaa koko porukalle.

Saimme kuitenkin loppujen lopuksi kokoon monipuolisen aamupalan, eivätkä ruuhkaisessa ravintolassa antimet loppuneet kesken henkilökunnan täydentäessä tarjottavia kiitettävästi. He myös keräsivät ripeästi käytettyjä astioita pois ja lisäksi vastaanoton henkilökunta tarjoutui ystävällisesti avustamaan meitä aulassa aterioivia. Ruuhkasta huolimatta kokemus aamiaisesta jäi positiivisen puolelle hyvin toimineen henkilökunnan ansiosta!

Aamiaisen jälkeen oli vielä hetki aikaa lepäillä todella mukavalla Unikulman-patjalla ja puolenpäivän aikaan oli aika jatkaa matkaa.

Kiitos Cumulus Oulun henkilökunnalle hyvästä asiakaspalvelusta ja  toiveidemme mukaisesta rauhallisesta superior huoneesta, joka oli todella positiivinen yllätys!

You Might Also Like

41 Comments

 • Reply Jenna / Journey Diary -matkablogi 29/11/2015 at 12:43

  Oon käynyt Oulussa vaan pari kertaa, toisella kerralla se oli vain läpiajoreitillä. Pitäisi kyllä kierrellä Pohjois-Suomea enemmän! En muuten ole ikinä yöpynyt Cumuluksessa.

  • Reply Elämää ja Matkoja 29/11/2015 at 16:19

   Kiitos Jenna! Meilläkin pohjoinen Suomi on jäänyt sellaiseksi tutkimattomaksi osaksi ja tämä oli ex tempore reissu syyslomalla.
   Oulu on meille profiloitunut enemmän työmatkojen kaupungiksi ja siksi sinne tulee harvemmin suunnattua vapaa ajalla.

 • Reply lena / london and beyond 29/11/2015 at 12:13

  Mulla on monen muun kommentoijan tapaan Cumuluksista vähän kulahtanut kuva, sellainen ”menneen maailman fiilis”. Tosin tuo hinta ei taida suomalaiselle hotellille viikonloppuna kovinkaan paha olla, vaikka välillä Suomen hinnat saavat mut aina järkyttymään. 😀 Mutta pääasia lienee se, että huone oli siisti. En kestä, jos hotellihuone on likainen, siitä tulee todella luontaantyöntävä fiilis. Eli ymmärrän sinua täysin tuossa päiväpeittoasiassa. Malesiassa hostellissa oli kerran veritahroja, siitä nyt ei kovin miellyttävä fiilis tullut. 😀 Mä tykkään hotelliarvosteluista, nää on kivoja!

  • Reply Elämää ja Matkoja 29/11/2015 at 16:17

   Kiitos Lena! Totta, kotimaiset hinnat ovat omaa luokkaansa, mutta tämä ei ollut lainkaan paha, varsinkaan perhehuoneelle. 🙂
   Cumulukset sopivatkin parhaiten silloin, kun hakee edullista majoitusta.
   Kaikenlaiset pinttyneet tahrat huonekaluissa ja tekstiileissä ei ole mikään iloinen yllätys. Vuosien mittaan on tullut vastaan jos jonkinmoisia ällötyksiä olkipatjasta lähtien; niistä saisi koostettua oman postauksen 😀

 • Reply Karoliina / From Karoliina 29/11/2015 at 09:34

  Hyvä sänky on hotellin ykkösjuttu! 🙂
  Pitäisi varmaan ottaa ens vuoden tavoitteeksi reissata enemmän kotimaassa, täälläkin kun olisi näkemisen ja kokemisen arvoisia paikkoja!

  • Reply Elämää ja Matkoja 29/11/2015 at 16:12

   Kiitos Karoliina! Hyvän patjan arvon huomaa viimeistään, kun on tottunut parempaan. Tällä kertaa oli mukava herätä aamuun ilman selkäkremppaa. 🙂
   Kotimaassa löytyy kyllä paljon mukavia paikkoja pientä viikonloppubreikkiä ajatellen, niin kesällä kuin talvella.
   Ne tahtoo vain unohtua kun ajatukset vievät ulkomaille.

 • Reply Meidän matkassa 28/11/2015 at 17:57

  Vitsit, tää postaus kyllä muistuttaa että pitäis enemmän reissata kotimaassakin. Ottaa joku hotelli jostakin kaupungista jossa ei ole käynyt ja tutustua siihen viikonlopun aikana. Cumulus-hotellit on mulle vähän vieraita, yleensä suosin Radissonin hotlia. Hyvään hintaan saitte hotellihuoneen!

  • Reply Elämää ja Matkoja 28/11/2015 at 18:19

   Kiitokset! Kotimaan pikkubreikit ovat tosiaan aina silloin tällöin paikallaan ja Cumulus-hotellit tarjoavat edullista majoitusta.
   Niitä olemme yleensä käyttäneet pienillä pysähdyksillä matkan päällä ja tällä kertaa huone yllätti positiivisesti eikä ollut hinnalla pilattu!

   Olemme myös yöpyneet paljon Radissoneissa, joita käytämme silloin kuin toiveissa on laadukkaampaa ja pientä extraa tarjoavaa majoitusta. Aikanaan Radisson Plaza oli kantapaikkamme Helsingin reissuilla 🙂
   Radissoneista meillä on vain hyviä kokemuksia, olisikin mukava pitkästä aikaa ottaa pieni Radisson-breikki!

 • Reply Kohteena maailma 27/11/2015 at 21:15

  Olen yöpynyt Suomen n. jokaisessa Cumuluksessa, mutta Oulussa en ole. Siellä olen yöpynyt ainoastaan Holiday Inn -ketjun hotellissa, ja joskus nuorempana Sokos-hotellissa. Cumulus on itselle standardi kolmen tähden hotellista, mitä pidän mielikuvana kun varailen ulkomailta hotellia. Valittevasti usein ulkomailla kolmella tähdellä ei saa Cumuluksen tasoa, niin yleensä varailen neljän tähden hotelleita. Cumuluksen taso riittää itselle, jos hintataso on kohdallaan.

  • Reply Kohteena maailma 27/11/2015 at 21:16

   Pakko vielä kommentoida, että just viimeksi yövyinkin Scandicissa eli lyhyt on ihmisen muisti 😀 Olen muuten tämän perusteella varmaan yöpynyt myös Cumuluksessa, rakennus on tuttu ulkonäoltään 🙂

   • Reply Elämää ja Matkoja 28/11/2015 at 14:16

    Kiitos Rami!
    Cumulusta pidän mittarilla n. kolmen-kolme plussan tähden tasolla ja kotimaan lyhyillä matkoilla ne ovat aivan käypä vaihtoehto.
    Hinnat ovat Cumuluksissa kohdillaan, kun vertaa vastaaviin kotimaisiin ketjuhotelleihin, jotka saattavat olla samana ajankohtana jopa 50 % kalliimpia eikä ominaisuuksissa ole nimeksikään eroa. Mainoksen sanoin ’se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa’ 🙂

    Oulun Cumuluksen rakennus tuntui muuten minullekin ulkonäöltään tutulta, mutta Oulussa olen aiemmin majoittunut vain Radissonissa. Muistelen jonkin toisen paikkakunnan Cumuluksen olevan samantyyppisessä rakennuksessa, mutta missä… sitä en saa palautettua mieleen?

 • Reply Pirkko / Meriharakka 27/11/2015 at 18:33

  Tykkään tuosta teenkeittomahdollisuudesta hotellihuoneessa, teen juojana, joka mielellään vielä päivän päätteeksi keittää itselleen kupin teetä.
  Monet hotellit, ainakin meille kohdalle osuneet, ovat nykyisin alkaneet opastaa, että aamiaisen ruuhkaisin aika jo silloin ja silloin, jolloin voi halutessaan yrittää sitä välttää. Ainahan siihen ei tietenkään ole mahdollisuutta.

  • Reply Elämää ja Matkoja 27/11/2015 at 19:44

   Kiitos Pirkko! Samaten, tykkään myös keitellä iltateen ja se mahdollisuus hotellihuoneessa on kiva lisä.

   Tällä kertaa saadaan kyllä syyttää itseämme, kun menimme ruuhkaisimman viimeisen tunnin aikan aamiaiselle.
   Ruuhkaisuudesta muistaakseni mainittiin sisäänkirjautuessa ja seuraavassa hotellissa Edenissä siitä oli maininta hissin infotaulussa.
   Riskillä mentiin ja tällä kertaa se oli todella huono idea. Onneksi saimme lopulta koottua hyvän aamiaisen miehen hoitaessa metsästyksen.

 • Reply Sanna I Siveltimellä 27/11/2015 at 16:48

  Hotellien aamupalat on yleensä ihan parhaita! ja varsinkin Suomessa! Jo sen takia voisi harrastaa enemmän hotellimatkailua kotimaassakin 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 27/11/2015 at 19:07

   Kiitos Sanna! Välillä on tosiaan kiva päästä valmiin aamupalan ääreen ja kotimainen miniloma katkaisee arkea mukavasti seuraavaa pidempää reissua odotellessa!

 • Reply laura / to travel is to live 26/11/2015 at 20:43

  Kattava arvostelu, mielenkiinnolla luin 🙂 Huone ei ehkä ole tyyliltään ihan mun makuun mutta kyllähän tuolla yhden yön varmasti mainiosti nukkuisi. Ikävää että aamiaistilassa oli ruuhkaa, mutta hienoa kun henkilökunta oli valppaana ja teki parhaansa 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 26/11/2015 at 21:40

   Kiitos Laura! Varsin peruslinjaa huoneen tyyli edusti, mutta sopi tällaiseen lyhyeen majoitustarpeeseen oikein hyvin.
   Henkilökunnalle täydet pisteet hyvästä ja ystävällisestä palvelusta!

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi 26/11/2015 at 19:20

  Minulla on aina ollut kuva Cumuluksesta jotenkin vähän kulahtaneena instituutiona… eikä se mielikuva näköjään kyllä ihan hevillä vaihdu.

  • Reply Elämää ja Matkoja 26/11/2015 at 21:26

   Perushotellejahan ne tosiaan ovat, jotka tarjoavat edullista majoitusta.
   Tällä kertaa oli mukava, että huone oli siisti eivätkä pinnat ja kalusteet huoneen puolella olleet ehtoopuolella.
   Kiitos Erja kommentistasi!

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net 26/11/2015 at 14:52

  Cumulukset ovat monesti kyllä tuulahdus menneisyydestä, mutta itselläni liittyy niihin yleensä niin paljon mukavia muistoja että saavat paljon anteeksi. Mukavaa että olitte positiivisesti yllättyneitä! 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 26/11/2015 at 18:00

   Oulun Cumuluksessa oli oikein mukava tulla huoneeseen, jossa oli siistiä, rauhallista ja kunnollinen uudehko patja, millä nukkua pitkän päivän jälkeen. 🙂

   Cumulus on meillä valikoitunut hotelliksi sellaisilla matkoilla, joissa on pitänyt yöpyä hetken ennen matkan jatkumista ja
   edullinen hinta on ollut se ratkaiseva tekijä. Tällä kertaa Cumuluksen superior-huone yllätti positiivisesti!

   Kiitos Miika & Gia kommentista!

 • Reply Lotta Watia | Unagidon 26/11/2015 at 12:31

  Cumuluksessa en ole tainnut koskaan yöpyä, joten ihan mielenkiintoista lueskella tästä. Aika perussiistiltä huoneelta vaikuttaa. Noita Dermosil-tuotteita on tullut vastaan myös joissakin muissa hotelleissa Suomessa ja ylijääneet pussit on monesti tullut napattua mukaan – ne on nimittäin aika hyviä!

  • Reply Elämää ja Matkoja 26/11/2015 at 13:11

   Kiitos Lotta! Muistelin myös nähneeni aiemmin jossain suomalaisessa hotellissa Dermosil-tuotteita, mutta en vain saa mieleen minkä ketjun hotelli se oli. Suihkugeeli ja hajustamaton kasvovoide tekivät meillä kauppansa! 🙂
   Aiempien kokemusten pohjalta suosittelen Cumuluksessa superior-huonetta, jos päätät joskus testata heidän hotellejaan. Tämä kerta yllätti positiivisesti!

 • Reply Annika | Travelloverblogi 26/11/2015 at 12:06

  Jotenkin minun silmiini vähän ankea paikka. Mutta toisaalta jos hotellissa on tarkoitus lähinnä nukkua, ei atmosfäärillä niin ole väliä, mutta sängyllä on, plussaa tietysti hyvästä nukkumismukavuudesta. Rouskuttelisin menemään ainakin kaikki keksit.

  • Reply Elämää ja Matkoja 26/11/2015 at 13:07

   Kiitos Annika! Mitään extraa, hyvää vuodetta lukuunottamatta, huoneessa ei tosiaan ole.
   Aiempiin Cumulus-kokemuksiin verrattuna siisti huone, rauhallisuus ja selkäkivuttomat unet taannut patja oli kuitenkin mukava yllätys, kun odotukset eivät olleet korkealla. Turhan usein hotellien patjat ovat halpoja joustinpatjoja, joiden jälkeen palaa oikein mielellään kotiin parantelemaan selkää 🙂

   Keksit katosivat meilläkin ripeästi junioreiden äkättyä ne ja mamma sai vain jämäpalat…

 • Reply Laura / My Passport Pages 25/11/2015 at 13:02

  Nyt täytyy todeta että olipas edullinen hinta viikonloppuöille! Jotenkin sitä on niin tottunut siihen että suomessa suurimpien ketjujen yöhinnat ovat pienemmissäkin kaupungeissa jo yhdeltä melkein poikkeuksetta yli satasen viikollakin, saatika sitten kolmelta ja vielä viikonloppuna! 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 25/11/2015 at 13:34

   Kiitos Laura! Hinta oli kyllä todellakin edullinen ja harvoin saa kaksinumeroisella summalla ylipäätään mitään huonetta, varsinkaan perheelle. Tällä kertaa oli onnea, että saimme tarjoushintaisen huoneen vielä pari päivää ennen lähtöä.

   Viikonloppuhinnat ja kesäajat ovat usein edullisimpia, jos kaupungissa ei ole jonkin tapahtuman vuoksi suurta kysyntää. Viikolla oikeastaan kaikkialla on korkeammat hinnat liikematkustuksen vuoksi.

   Restelin hotelleista (Cumulus, Rantasipi, Holiday Inn, Seurahuone Helsinki) näitä halpoja huoneita voi bongata etukorteilla ja lisäksi hyvissä ajoin varatessa löytyy ennakkotarjouksia. Jos olet kirjautunut ostohyvitys.fi palveluun saat vielä bonuksetkin korttipisteiden lisäksi, kun varaat hotellimaailma.fi kautta!

 • Reply Tiia/reisereise 24/11/2015 at 23:17

  Vaikuttaa ihan mukavalta hotellilta, kiva olisi mennä pulikoimaan uima-altaalle ja nuo keksit saa kyllä lisäpisteitä. Harmi, kun ei ollut aamiaiskuvia, mutta ymmärrän kyllä.

  • Reply Elämää ja Matkoja 25/11/2015 at 10:47

   Kiitos Tiia! Olen yleensäkin huono kuvaamaan aamiaisia nälkäisenä ja aamuäreänä 🙂 ja tällä kertaa siihen ei tungoksessa olisi ollut mahdollisuuttakaan.
   Tämä hotelli ja superior-huone yllätti positiivisesti ja voisin aivan hyvin majoittua sinne uudelleenkin, jos on asiaa Ouluun päin.

 • Reply Jenni / Globe Called Home 24/11/2015 at 18:59

  Mun ensireaktio tohon huoneen kokoon oli, että todellinen koirankoppi… mutta sellaisia ne hotellihuoneet Euroopassa taitaa yleisesti olla. 🙂 Toi on kyllä harmi ja iso miinus, ettei aamiaissalissa ole tarpeeksi tilaa kaikille. Olen kerran törmännyt vastaavaan hotellissa, mutta silloin hotelli tarjosi tarjottimia, joilla aamiaisen saattoi viedä omaan huoneeseensa ja syödä sen siellä.

  • Reply Elämää ja Matkoja 25/11/2015 at 10:44

   Totta! Eurooppalaiset hotellihuoneet eivät usein järin suuria ole, puhumattakaan 4 henkilön laivahyteistä, jotka ovat 10 neliön tietämillä! Sellaisen yöpymisen jälkeen on ihana saapua kotiin omaan 20 neliön makkariin, jossa ei tarvitse törmäillä ja väistellä.

   Tuo olisikin ollut hyvä ajatus viedä aamiainen tarjottimella huoneeseen, se mahdollisuus pitäisi olla kaikissa hotelleissa.
   Kiitos Jenni kommentistasi!

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita 24/11/2015 at 11:39

  Tuo hotellien aamupala on kyllä jännä, että ihmiset rynnistää sinne n. puolituntia-tunti ennen sen loppumista ja kaaos on taattu mikäli hotellissa on paljon asiakkaita sillä hetkellä.
  No kyllähän sitä itsekin mieluusti venyttää aamua, etenkin jos on lapset mukana. Itse olen kyllä niin aamuvirkku, että voisin olla siellä jo heti ensimmäisten joukossa. Olisi varmaan paljon rauhallisempaa. 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 24/11/2015 at 14:10

   Tällä visiitillä hotellissa oli bussilastillinen kokousmatkaajia ja satuimme kaikki samaan aikaan aamupalalle.
   Ei olisi ollut pahitteeksi olla aamuvirkku tai edes puoli tuntia aiemmin liikkeellä. 🙂

   Monessa hotellissa tarjottavat ovat loppuneet ilman ruuhkaakin jo puoli tuntia ennen aamiaisen päättymistä, mutta tässä tapauksessa ravintolan henkilökunta hoiti kiitettävästi tarjottavien täydennyksen eikä kukaan tainnut lopulta poistua nälkäisenä!

 • Reply Huli/Meanwhile in Longfield.. 23/11/2015 at 21:17

  Toripoliisi on POP! Haimme Horatio-koiranpennun kesällä Oulusta ja pääsimme piipahtamaan kaupungissa kahteen otteeseen. Oiken kiva ja söpö kaupunki, ehkä käymme moikkaamassa Horation kasvattajaa ensi kesänä. 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 24/11/2015 at 10:35

   Ai Teilläkin on koiraystävä Oulusta! Meille haettiin sieltä aikanaan kääpiövilleri ja nykyinen liki 16-vuotias Yorkki-seniori on vuorostaan Tampesterin poikia, jolle maistuu mustamakkara. 🙂 Olikin hyvä idea lähteä ensi kesänä tervehtimään kasvattajaa ja mamma-koiraa Ouluun!

   Toripolliisi piti esitellä lapsille ihan yleissivistyksen vuoksi samalla kun kipaistiin Kauppahallissa. Sieltä näytti löytyvän monenlaisia mainioita matkamuistoja tästä sympaattisesta hahmosta. 🙂

 • Reply Terhi / Muru Mou 23/11/2015 at 15:21

  Plussaa oikeasta kahvimaidosta hotellihuoneessa! Yleensä kun ollut vain maitojauhetta, eikä se ole lainkaan sama asia. Mielenkiintoista lukea välillä Cumuluksesta, suuremmassa suosiossa kun näyttää olevan Sokokset ja Scandicit, mutta ihan asialliseltahan tämäkin näyttää 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 23/11/2015 at 17:07

   No totta, maitojauheesta ei ole paljon iloa kahvin tai teen kaverina!

   Olemme testanneet oikeastaan kaikkien Suomen suurimpien ketjuhotellien superior-huoneet ja tämä oli täysin verrattavissa esim. Holiday Inn superioriin. Aiemmat kokemuksemme Cumuluksesta eivät ole olleet kovin mairittelevia, tähän joukkoon mahtuu myös huonoin hotellikokemuksemme Suomesta tai sitten varsin neutraaleja ’ajoi asianka’ kokemuksia.

   Tällä kertaa yllätys oli kuitenkin mukavasti positiivinen!

   Kiitos Terhi kommentistasi!

 • Reply Heidi / Maailman äärellä 23/11/2015 at 13:38

  Hyvät patjat on kyllä tosiaan (näin keski-ikäisenä, heh) ehdottomasti plussaa hotellille! Kiva, että teillä oli positiivinen kokemus Cumuluksesta. Jotenkin vaan nämä suomalaiset ketjuhotellit usein näyttävät keskenään yhtä ankean samanlaisilta. Suomessa siltikin usein tulee valittua jokin tylsä ketjuhotelli, vaikka ulkomailla tavallisesti aina etsin jotain persoonallisempaa.

  • Reply Elämää ja Matkoja 23/11/2015 at 16:54

   Hyvä patja on ihan ehdoton plussa, etenkin näin selkävaivaisena (lähes) keski-ikäisenä, jos ei halua aamupäivän kävelyasennon olevan mallia Quasimodo. 😉

   Se on muuten ihan totta, että useimmiten suomalaiset ketjuhotellit ei paljon toisistaan poikkea, ainakaan saman ketjun sisällä.
   Sokos hotellit on onneksi alkanut tekemään myös mukavasti erilaisia teemahuoneita, kuten esim. Rovaniemellä ihana jouluhuone ja Vaasassa saaristolaishuone.

   Mekin olemme majoittuneet usein ulkomailla, erityisesti Italiassa, pieniin perhehotelleihin ja kokemukset niistä ovat olleet yleensä hyviä. Mikähän siinä on, kun kotimaassa suunnataan sitten ketjuhotelliin sen kummemmin vaihtoehtoja etsimättä? Pitäisi kyllä skarpata tässä asiassa ja ryhtyä tekemään löytöjä!

   Kiitos Heidi kommentistasi!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.