Suomen suurin matkablogiyhteisö
Hotellit & Huoneistot Perhematkat Suomi

Scandinavian Standard Twin 2+2 – Break Sokos Hotel Eden

24/10/2015

Yhteistyössä Sokos Hotels & Elämää ja Matkoja matkablogi 

Saimme Rantapallon bloggaajakortin ja Sokos Hotel-yhteistyön kautta mahdollisuuden tutustua Oulun Break Sokos hotel Edeniin, jonne majoituimme perheen kanssa syyslomalla lauantaista sunnuntaihin.

Sisäänkirjautuminen hotelliin alkaa klo 15 ja saavuimme n. klo 15.30, jolloin saapuvia matkaajia oli ymmärrettävästi useampia ja odottelimme vuoroamme kymmenisen minuuttia. Lapset viihtyivät odotusajan aulan akvaarion kaloja katsellessa ja sisäänkirjauduttaessa he saivat valittavakseen mukavan lahjan neljästä vaihtoehdosta (puuhapaketti, frisbee, Onni Orava -heijastin tai -siirtokuvat iholle).

Saimme hyvin informaatiota sekä sanallisesti että kirjallisesti hotellin palveluista, aamiaisesta ja ravintoloiden sekä kylpylän aukioloajoista. Kirjallinen informaatio oli suomeksi ja englanniksi.

Olimme tehneet varauksen Scandinavian standard twin huoneeseen kahdella lisävuoteella (hinta S-etukortilla 156 €). En ollut ennakkoon yhteydessä hotelliin huoneeseen tai muuhun liittyvistä toiveista ja odotuksista.

Tiedustelimme mahdollisuutta myöhäiseen uloskirjautumiseen sunnuntaina ja klo 13 saakka se järjestyi veloituksetta, jonka ansiosta lähtöpäivänäkin ehdimme nauttimaan kylpylästä.

PA181118

Photo © Elämää ja Matkoja

PA181116

Photo © Elämää ja Matkoja

Sijainti

Hotelli sijaitsee viihtyisällä paikalla meren äärellä Nallikarin virkistys- ja matkailualueella. Hotellin välittömässä läheisyydessä on hyvät ulkoilumahdollisuudet, muutamia kuntoilulaitteita sekä lasten leikkipaikka. Kesällä kilometrin pituinen ranta houkuttelee viettämään aurinkoista päivää.

PA181126

Photo © Elämää ja Matkoja

Etäisyys keskustan rautatie- ja linja-autoasemilta on 4,5 km ja lentokentältä 20 km. Hotellille pääsee paikallisliikenteen busseilla 15/15N ja omalla autolla matkaaville löytyy 250 vieraspysäköintipaikkaa. Taksi 2 aikuiselle ja 2 lapselle maksoi iltapäivällä keskustasta/keskustaan 18-20 €.

PA181127

Photo © Elämää ja Matkoja

Hotelli

Hotellissa on 170 huonetta ja se kuuluu Sokos Hotellien Break-konseptiin. Break-hotellit sijaitsevat vapaa-ajan keskusten ja kylpylöiden yhteydessä ja konseptin kuvauksen mukaan ne soveltuvat matkailijoille, jotka haluavat rentoutua, liikkua, iloita ja nautiskella hotellivierailunsa aikana.

PA181128

Photo © Elämää ja Matkoja

Break Sokos Hotel Edenissä on hyvien ulkoilumahdollisuuksien lisäksi kylpylä, kuntosali, kaksi tilaussaunaa sekä hyvinvointiosasto, josta voit tilata ajan mm. kasvo- tai vartalohoitoon. Hotellihuoneen hintaan kuuluu kuntosalin käyttö ja huoneen voi varata joko kylpylän sisäänpääsyllä tai ilman.

Hotellin vastaanotosta voi lainata kävelysauvoja lenkkeilyä varten ja lapsille on saatavilla mm. palapelejä ja muistipelejä sekä Onni Oravan leikkihuone 1. kerroksen kokouskäytävän varrella, jossa on useampi tila kokous- ja koulutustilaisuuksia varten.

PA171080

Photo © Elämää ja Matkoja

Huoneet

Valittavissa on useita huonetyyppejä 2 henkilön standard huoneesta aina merinäköalalliseen sviittiin. Kaikkissa huoneluokissa on parkettilattiat sekä mahdollisuus lisävuoteeseen.

Scandinavian standard twin kahdella lisävuoteella

Majoittauduimme perustasoiseen Scandinavian standard Twin huoneeseen, jossa oli vierekkäin erilliset vuoteet sekä kaksi lisävuodetta. Huoneessa meitä oli vastassa Ava-ankka sekä tevehdys suomeksi ja ruotsiksi.

PA171083

Photo © Elämää ja Matkoja

Huonevarustukseen kuuluu taulutelevisio, joka oli huoneessa 303 hieman epäkäytännöllisesti sijoitettu sänkyjen päätyseinälle. Muita varusteita ovat silityslauta ja -rauta, lattiatuuletin sekä jääkaappi. Kylpyläkäyntejä varten huoneessa oli 2 kylpytakkia, mutta ei tossuja. Lisävuoteessa majoittuville voi vuokrata kylpytakit vastaanotosta sekä ostaa kylpytossut.

Superior-huoneet on varustettu lisäksi huonekohtaisella ilmastoinnilla, vedenkeittimellä sekä tee- ja kahvivalikoimalla.

PA171081

Photo © Elämää ja Matkoja

PA171085

Photo © Elämää ja Matkoja

PA171086

Photo © Elämää ja Matkoja

Huoneen kalusteina oli perustasoisten joustinpatjojen lisäksi nojatuoli, jalkalamppu sekä Artekin pöytäryhmä, joka sopi hyvin huoneen Scandinavian teemaan. Osa juomalaseista oli myös tähän sopivaa Iittalan Teema-sarjaa.

Käytävällä on mikroaaltouuni, joka on kätevä lisävaruste erityisesti pienten lasten kanssa matkatessa, vaikkapa tuttipullon tai iltapuuron lämmitykseen.

Huoneessa oli mukavasti tilaa liikkua, vaikka vuoteita oli neljä ja ulkovaatteet sekä matkatavarat sai hyvin kaapistoon. Huoneen seinä -ja lattiapinnat olivat hyvässä kunnossa ja kanvaasitaulut sopivat huoneen värimaailmaan.

Siivouksen suhteen olen tarkka ja ikävä kyllä tämäkään huone ei selvinnyt ’puhtain paperein’. Yksi inhoamani asia on tahrainen päiväpeite, eikä siltä vältytty tälläkään kertaa. Lisäksi pölyjen siivouksessa on hieman parantamisen varaa sekä huoneessa että kylpyhuoneessa.

Kylpyhuone on tilava, ja siellä mahtuu hyvin avustamaan pieniä lapsia suihkukäynnillä. Pinnat ja kalusteet + vesikalusteet suihkusettiä lukuunottamatta ovat alkuperäiset, kuten monessa suomalaisessa hotellissa. Kylpytuotteina oli nestesaippuaa kahdessa veikeän mallisessa pesuaineannostelijassa, toinen pesualtaan luona ja toinen suihkussa.

PA171087

Photo © Elämää ja Matkoja

PA171088

Photo © Elämää ja Matkoja

Scandinavian Standard luokan huone tarjoaa perustasoista majoitusta huoneessa, joka on riittävän tilava kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle.

Pienten lasten kanssa matkatessa pöytäryhmä, jääkaappi sekä mikro ovat katevät omatoimiseen ruokailuun. Lisäksi hotellissa on kaksi ravintolaa, Maisema merinäköaloineen sekä aulabaari Ara, joka palvelee myös kylpyläosaston allasbaarina.

PA181101

Photo © Elämää ja Matkoja

Aamiainen

Huonehintaan kuuluva buffet-aamiainen tarjoillaan toisessa kerroksessa sijaitsevassa Maisema-ravintolassa. Noutopöytäaamiainen oli Sokos hotellien tapaan monipuolinen tarjoten useampaa lajia uunituoretta leipää ja päällisiksi mm. juustoa, leikkeleitä sekä tomaattia ja kurkkua siivuina.

Lämpimiä vaihtoehtoja olivat mm. karjalanpiirakat, nakit, pekoni ja munakokkeli. Perheen lihansyöjä kiitteli pekonin krapsakkuutta. Aamupuuro vaihtelee päivittäin ja sunnuntaina oli tarjolla ohrapuuroa.

Lisäksi valikoimassa oli kahdenlaisia muroja, kuivattuja hedelmiä, mysliä, kahta jugurttia, marjoja ja hedelmäsalaattia. Teelaatuja oli kuutta erilaista ja ilokseni ne olivat orgaanisia. Mehu valittiin kosketusnäytölliseltä laitteelta joka olikin mainio uusi tuttavuus.

Kahvi oli hyvää ja lisäksi löytyi pientä makeaa. Aamukahvin voi nauttia myös rauhallisessa nurkkauksessa mukavassa nojatuolissa istuen ja päivän lehteä lukien.

PA181104

Photo © Elämää ja Matkoja

Aamupalan päätteeksi oli pikkuväen odotettu hetki – suklaasuihkulähteeseen dipatut vaahtokarkit… noh, terveellisyydestä voidaan olla montaa mieltä, mutta menköön näin lomalla!

PA181102

Photo © Elämää ja Matkoja

Ensi viikolla kurkistetaan vielä kylpylään sekä Ara-ravintolaan!

Lämmin kiitos Sokos Hotelsille majoituksesta Oulun Edenissä, joka tarjosi mukavan tauon arkeen helpon lomailun merkeissä.

Seuraamalla blogia Facebookissa sekä blogit.fi ja blogipolku.fi sivuilla pysyt jatkossakin mukavasti matkassa!

Mukavaa viikonloppua!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Anne ja Monna / Meidän matkassa 26/10/2015 at 22:43

  Vaikuttaapas hotelli sijaitsevan hienolla alueella ja mitä ihmettä suklaalähde?! Wow 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 27/10/2015 at 09:57

   Kiitos! Arvatkaas tuliko jippii huutoja, kun kerroin perheen junioreille, että Edenissä on Finnmatkojen Blue Villageista tuttu suklaasuihkulähde! 🙂 Ja tämä löytyy kaikista Sokos Hotelsien Break-konseptin hotelleista!

 • Reply Maarit Johanna 26/10/2015 at 22:32

  Tuolla onkin tullut lapsena perheen kanssa yövyttyä useampaan otteeseen! Muistan ainakin 16-vuotis syntymäpäivään heränneeni tuolla. Edenin huoneet ovat aika kuluneet ja toivoisin sinne uudistusta pikapuoliin. Kylpylä on ihana ja sijainti aivan loistava. 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 27/10/2015 at 09:54

   Kiitos Maarit! Sinulle on varmasti kertynyt monia mukavia lapsuusmuistoja Edenin lomista, pienet arkipaot tekevät hyvää silloin tällöin! Meillä lapset tykkäsivät todella paljon kylpylästä, josta on iloisevan kuplivaa jutustelua riittänyt jälkeenpäin! 🙂

   Huoneen pinnat oli kunnostettu ja siistissä kunnossa, mutta kylpyhuone on väistämättä uudistamisen tarpeessa.
   Tämän hotellin nykyaikaistamiseen kannattaa kyllä panostaa, sillä sen erinomainen sijainti ja monipuoliset palvelut mahdollistavat aivan loistavan helpon lomailun kokonaisuuden tarjoamisen eri ikäryhmille.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.