Kreikkalaiset lihapullat

Muistatko vielä ne kesäiset hetket pienessä kreikkalaisessa kylässä, auringonpaisteen turkoosin meren rannalla? Lämpimät illat tavernassa herkullisten ruokien äärellä, perheravintolan äidin tekemässä ruokaa juuri Sinulle.

Tänään meillä muistellaan Samoksen matkaa ja keittiössä tuoksuvat rosmariinilla ja tuoreella mintulla maustetut kreikkalaiset lihapullat.

Photo Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Perinteisesti kreikkalaiset lihapullat tehdään lampaan jauhelihasta, mutta ne voi tehdä myös naudan jauhelihasta tai sekoittamalla näitä kahta omien makumieltymysten mukaan. Aitoa kreikkalaista fetaa on hyvin saatavilla marketeista ja se tuo lihapulliin yrttien lisäksi ne kreikkalaiset makumuistot.

Tervetuloa makumatkalle mamman keittiöön!

PA040829

Photo © Elämää ja Matkoja

 

KREIKKALAISET LIHAPULLAT

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 prk / 200 g kermaviiliä
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 sipuli (kelta- tai punasipuli)
  • 100 g fetajuustoa
  • 1 dl tuoretta minttua hienonnettuna
  • 1 tl rosmariinia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2-1 tl vastarouhittua mustapippuria
  • pieni ripaus valkopippuria
  • 1 rkl voita sipulin kuullottamiseen

Massan valmistus

  • Sekoita korppujauhot ja kermaviili, anna turvota 5-10 minuuttia
  • hienonna sipuli ja kuullota se voissa (älä ruskista)
  • lisää hieman jäähtynyt kuullotettu sipuli korppujauho-kermaviiliseokseen
  • lisää kananmuna, rosmariini, suola, musta- ja valkopippuri sekä hienonnettu minttu
  • hienonna fetajuusto haarukalla ja lisää se seokseen
  • lisää lopuksi jauheliha hyvin sekoittaen ja massa on valmis muotoiltavaksi
Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

  • pyörittele lihapullat käsin, reilu ruokalusikallinen massaa / lihapulla
  • paista joko pannulla tai uunin keskitasolla 220 °C n. 20 minuuttia

Tarjoile vaikkapa uunikasvisten tai kreikkalaisen salaatin ja tsatsikin kera.

Hyvää ruokahalua – Καλή (σας) όρεξη!

Photo © Elämää ja Matkoja

Photo © Elämää ja Matkoja

Tykkäämällä Facebook sivusta sekä seuraamalla blogit.fi ja blogipolku.fi sivuilla, pysyt jatkossakin mukana matkassa!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Terhi / Muru Mou keskiviikko, lokakuu 7, 2015 at 16:28

    Kreikkalainen salaatti, tzatziki ja lihapullat ovat kyllä erinomainen yhdistelmä 🙂 Kali oreksi!

    • Reply Elämää ja Matkoja keskiviikko, lokakuu 7, 2015 at 21:42

      Kiitos Terhi! Yhdistelmä tosiaan toimii aina, kovin nopeasti katosivat nämäkin lihapullat 🙂

    Leave a Reply