Suomen suurin matkablogiyhteisö
Hotellit & Huoneistot Kaupunkilomat Portugali

Hotel Quinta da Penha de França – Funchal, Madeira

15/09/2015

Päätös Madeiralle matkaamisesta syntyi tarpeesta lähteä lepäämään ja rentoutumaan ennen edessä olevaa kiireistä rutistusta. Tiesimme jo matkaan lähtiessä, että emme tulisi tällä kertaa vaeltelemaan levadoilla ollessani jalkapuolena ja ajatuksissa siinsi leppoisa kaupunkiloma Funchalissa kauniissa maisemissa akkuja ladaten.

Matkaa varattaessa aikaa sopivaan lähtöajankohtaan oli vain reilu kuukausi ja siinä vaiheessa valmismatkojen tarjonta oli jo kovin rajattua. Varasimme edulliset lennot Finnmatkoilta, mutta sopivaa hotellia heillä ei enää vapaana ollut. Ei kun tuumasta toimeen ja omatoimisia vaihtoehtoja hotelleista selaamaan.

Photo copyright Elämää ja Matkoja

Photo copyright Elämää ja Matkoja

Funchalissa on tajolla useita hotelleja, joista monet sijaitsevat Lido-hotellialueella 2-3 kilometrin päässä Funchalin keskustasta. Siellä merivesialtaat ovat lähellä ja alueelta löytyy myös kauppoja ja ravintoloita.

Halusimme majoittua lähemmäs keskustaa ja löysimme vielä vapaita huoneita mukavalta vaikuttavasta neljän tähden Quinta da Penha de França hotellista, josta on matkaa kaupungin vanhaan osaan 1,5 km ja kävellen aikaa menee n. 15 minuuttia.

Quinta da Penha de França on jo kolmannen sukupolven omistuksessa oleva perhehotelli. Photo copyright Elämää ja Matkoja

Quinta da Penha de França on jo kolmannen sukupolven omistuksessa oleva perhehotelli. Photo copyright Elämää ja Matkoja

Rinteeseen rakennettu Quinta da Penha de França sijaitsee hyvällä paikalla meren äärellä ja se koostuu vanhemmasta Penha de Françasta puutarhoineen sekä uudemmasta meren äärellä sijaitsevasta Penha França Mar osasta. Kävelysilta yhdistää nämä kaksi aluetta ja molemmissa on omat uima-altaansa, jotka ovat kaikkien hotellivieraiden käytettävissä riippumatta siitä kummalle alueelle majoittuu. Penha França Marin uima-allasalueen edustalla on myös hotellin oma merivesiallas, jossa pääsee pulahtamaan Atlantin viileisiin vesiin.

Quinta da Penha de França on perhehotelli, joka on jo kolmannen sukupolven omistuksessa. Vanhimmat rakennukset ovat vuodelta 1867 ja koko alue on pidetty hyvässä kunnossa.  Ihastuimme tähän hotelliin heti ja päätimme varata huoneen puutarhan ympäröimästä vanhemmasta osasta.

Photo copyright Elämää ja Matkoja

Photo copyright Elämää ja Matkoja

Photo copyright Elämää ja Matkoja

Photo copyright Elämää ja Matkoja

Quinta da Penha de França ei tarjoa ketjuhotellien kimallusta ja marmoria vaan lämminhenkistä perhehotellin tunnelmaa. Vanhemman osan Penha de Françan alue on ihanan vehreä ja rauhallinen ja yleiset tilat on sisustettu perinteisesti, osittain antiikkihuonekaluin ja -esinein.

Hotellin runsas puutarha oli hyvin hoidettu. Photo copyright Elämää ja Matkoja

Hotellin rehevä puutarha on hyvin hoidettu. Photo copyright Elämää ja Matkoja

Yleiset tilat ovat perinteiset. Photo copyright Elämää ja Matkoja

Yleiset tilat ovat perinteiset. Photo copyright Elämää ja Matkoja

Suurin rakennuksista on nelikerroksinen ja lisäksi on useita pieniä 1-3 kerroksisia rakennuksia. Valmismatkojen huoneet sijaitsevat yleensä Penha de Françan suurimmassa rakennuksessa tai Penha França Marissa.

Suoraan hotellista varattaessa meillä oli mahdollisuus valita huone myös pienemmistä rakennuksista ja saimme huoneen yksikerroksisesta rakennuksesta, jossa oli vain kaksi huoneistoa. Aivan ihanan rauhallinen oma pikku mökki!

Huoneemme sijaitsi oikealla etualalla sijaitsevassa pikkurakennuksessa. Photo Quinta da Penha de Franca

Huoneemme sijaitsi yksikerroksisessa pikkurakennuksessa, joka on kuvassa lilakukkaisten puiden ympäröimänä. Sijainti oli ihanteellinen!  Photo Quinta da Penha de Franca

Photo copyright Elämää ja Matkoja

Suurin Penha de França alueen rakennuksista on nelikerroksinen, useimmat valmismatkojen huoneet sijaitsevat tässä tai Penha de Mar rakennuksessa. Photo copyright Elämää ja Matkoja.

Huone itsessään on pelkistetty, mutta siisti ja omalla tavallaan viihtyisä. Oma rauha, vehreät näkymät ja sijainti vain muutamankymmenen metrin päässä uima-altaasta olivat ihanteelliset!

Vanhan ajan tyylinen huoneemme omassa pikkutalossa. Photo copyright Elämää ja Matkoja

Vanhan ajan tyylinen huoneemme omassa pikkutalossa. Photo copyright Elämää ja Matkoja

Huoneemme terassilla oli mukava viettää aikaa päivää paistatellen tai auringonlaskua katsellen! Photo copyright Elämää ja Matkoja

Huoneemme terassilla oli mukava viettää aikaa päivää paistatellen tai auringonlaskua katsellen! Photo copyright Elämää ja Matkoja

Hotellin omistajien kanssa jutellessa selvisi, että näillä puutarhahuoneistoilla on vuosittaiset kanta-asiakkaansa, jotka varaavat huoneensa jopa vuotta ennen ja he pyrkivät järjestämään aina saman huoneen, mikäli asiakas näin toivoo.

Huonehintaan kuuluu runsas bufféaamiainen, jossa oli perinteiset mannermaisen aamiaisen elementit kuten mm. munakasta/munakokkelia, pekonia, monia hyviä leipiä, useita leikkeleitä ja juustoja, kahvia, teetä, mehua, croissantteja ja makeita leivonnaisia, mysliä, jugurttia, hilloa/marmeladia, runsaasti hedelmiä ja hedelmäsalaattia jne. Aamiaishetket aurinkoisella ulkoterassilla olivat rauhallisia ilman kovaa hälinää – juuri sitä mitä olimme kaivanneet!

Aamiainen aurinkosella terassilla kauniissa ympäristössä - elämän pieniä tähtihetkiä. Photo Quinta da Penha de Franca

Aamiainen aurinkoisella terassilla kauniissa ympäristössä – elämän pieniä tähtihetkiä. Photo Quinta da Penha de Franca

Hotelliin voi varata myös puolihoidon ja tässä tapauksessa sitä voi suositella, sillä hotellin ruoka oli todella hyvää! Me emme olleet puolihoitoa varanneet ja kävimme myös muualla illallistamassa, mutta totesimme hotellin ravintolan ruuan parhaaksi – tässä tapauksessa ei tarvinnut lähteä merta edemmäs kalaan. Herkullisen ruuan ansiosta ravintolaan saapui asiakkaita myös muista hotelleista ja täällä söimme parhaan espada-kalan paahdetun banaanin kanssa (Espada com banana) ja monta kertaa. 🙂 Pelkästään sen takia olisin valmis matkaamaan milloin vaan tähän hotelliin! Jos et ollut puolihoitoasiakas, oli hyvä tehdä varaus illaksi, jotta varmistit paikkasi.

Hotellin Casa de Jantar ravintolan ruoka oli herkullista! Photo Quinta da Penha de Franca

Hotellin Casa de Jantar ravintolan ruoka oli herkullista! Photo Quinta da Penha de Franca

Hotellin ravintola oli viihtyisä. Photo Quinta da Penha de Franca

Hotellin ravintola on viihtyisä. Photo Quinta da Penha de Franca

Kala oli herkullista! Photo Quinta da Penha de Franca

Kala oli herkullista! Photo Quinta da Penha de Franca

Quinta da Penha de França jäi matkamuistoihimme tunnelmallisena lomanviettopaikkana, aurinkoisina hetkinä vehreässä puutarhassa, herkullisina makuina ja ennen kaikkea

Siellä sijaitsee SE banaanipuu, jonka alla olemme nukkuneet parhaat päiväunet ikinä!

______________________________________________________

Tunnelmia Funchalista voit lukea edellisestä kirjoituksesta Elämyksiä kaikille aisteille – Funchal, Madeira (klik) sekä retkivinkin Madeiran sydämeen (klik).

Pysythän mukana matkassa tykkäämällä Facebook sivusta sekä seuraamalla blogit.fi ja blogipolku.fi sivuilla!

 

 

 

 

You Might Also Like

30 Comments

 • Reply sarrrri 26/09/2015 at 14:50

  Hellyyttävää, mutta ei sopisi mulle. 😛 Kiva kuitenkin jos yrittävät huomioida vuosittaisten asiakkaiden toiveet. Moni on suositellut Madeiraa, mutta toistaiseksi ei ole kiinnostanut juurikaan… Ehkä sitten eläkkeellä. 😀

  • Reply Elämää ja Matkoja 26/09/2015 at 16:11

   Eläkeiässä sitten, kun ei enää pidempiä lentoja halua reissata ja liian kuuman ilmanalan paikat ovat poissuljettu vaihtoehto! 🙂
   Itse asiassa uskon, että tämänkin hotellin uskollisimmat kanta-asiakkaat olivat juuri eläkeikäisiä.
   Seinänaapurinamme oli aivan ihana hopeahapsinen brittipariskunta, joka oli yksi näistä kanta-asiakkaista.

 • Reply lena 25/09/2015 at 21:16

  Nää perinteiset hotellit on ihania! Jotenkin sitä aina reissussa ollessaan tottuu niihin moderneihin vaihtoehtoihin, ja ollaankin alettu suosia näitä perinteisempiä. 🙂 Yleensä lämpimämpi fiilis ja mukava meininki näissä. Italiassa ollaan paljon agriturismoissa, perheiden omistamissa B&B paikoissa ja ne on ihan suosikkeja. 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 26/09/2015 at 16:08

   Kimaltelevissa ketjuhotelleissa on kiva välillä käydä, mutta näissä perhehotelleissa on niin omanlaisensa fiilis. Italiassa on aivan ihania perhehotelleja ja agriturismoja, B&B paikoista meillä ei ole kokemusta.
   Ai että, kun pääsee Italiassa majoittumaan sellaiseen paikkaan missä perheen mamma tai nonna hääräävät keittiössä…. siltä reissulta ei ainakaan kevyempänä pääse kotiutumaan! 😀

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi 25/09/2015 at 15:35

  hellyttävänkin perinteistä 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 25/09/2015 at 17:54

   Oli sellainen oma pikkuinen vanhanajan maailmansa, meidän Madeiran kesämökki. 🙂

 • Reply Sandra 23/09/2015 at 05:03

  Pienet perhehotellit ovat parhaita ja kun mahdollista, pyrin itsekin valitsemaan aina sellaisen. Hintalaatusuhteeltaan ne ovat usein hyviä, enkä itse ainakaan kaipaa suurten hotellien kimallusta, monia ravintoloita ja suuria uima-altaita, ihmismassoista (ja meluavista lapsilaumoista) puhumattakaan. Hienoa vielä, jos hotelli on kulkenut monessa sukupolvessa, kuten tuossa teidän tapauksessanne. Tunnelmalliselta näyttää.

  • Reply Elämää ja Matkoja 23/09/2015 at 15:11

   Kiitos Sandra! Totta, perhehotellit ovat niitä parhaita vaikkei ne loistossaan usein yllä suurten ketjuhotellien kimallukseen. Toki niissäkin on kiva välillä käydä, mutta perhehotelleissa pääsee paremmin lähelle sitä paikallista aitoutta!

 • Reply Tiia/reisereise 22/09/2015 at 20:05

  Kivan näköistä! 🙂 En olisi uskonut, että noin vanhoja rakennuksia on tuollapäin.

  • Reply Elämää ja Matkoja 22/09/2015 at 20:38

   Kiitos Tiia! Funchalista löytyy melko paljonkin historiallisia rakennuksia, vanhassa kaupungissa jopa 1400-1500 luvuilta. Tämän hotellin rakennusten ja pihapiirin vanhan ajan tunnelma oli todella viihtyisä!

 • Reply Panu / Panun matkat 22/09/2015 at 14:55

  Muuten mukavanoloinen hotelli, mutta huone ei kyllä ole minun makuuni. Tosin luulen, että Madereilla tekemistä riittää niin, ettei huoneessa tulisi paljoakaan oleskeltua.

  • Reply Elämää ja Matkoja 22/09/2015 at 15:41

   Huone on todellakin vanhahtava, mutta siisti. Kaikki muut positiiviset asiat hotellissa kompensoivat mukavasti huoneen vaatimattomuutta. Ja tosiaan, tekemistä saarella riitti niin, että huoneessa ei tullut pitkiä aikoja vietettyä. 🙂 Kiitos Panu kommentistasi!

 • Reply AnnKat 21/09/2015 at 22:58

  Muutama vuosi sitten kun olimme Madeiralla (ja lähdetty äkkilöhdöllä) majoituttiin Four Views Baia -hotellissa, joka sijaitsee n. 1km päässä Funchalin keskustassa. Olimme kyllä todella tyytyväisiä hotelliin en rauhallisuuden ja sijainnin takia…

  • Reply Elämää ja Matkoja 22/09/2015 at 10:03

   Teillä oli hyvä onni, että löysitte kyseisen hotellin äkkilähdöllä.
   Four Views Baia on hyvätasoinen modernia tyyliä edustava hotelli, josta näkymät aivan loistavat!

 • Reply Kohteena maailma 21/09/2015 at 12:54

  Madeira kiinnostaa kyllä kovin paljon. Itsellä pääasiassa hotellin sijainti on tärkeämpi kuin sen kokoluokka eli toisin sanoen oikeastaan vain nukun hotellissa. Pieni rauhallinen keidas keskellä kaupunkia merinäköalla halpaan hintaan siis toiveunena 😀

  • Reply Elämää ja Matkoja 21/09/2015 at 14:30

   Täsmälleen noilla kriteereillä hotelli toiveena – mutta niin pahuksen työläs löytää Sulo Vilènin hintaan 😉
   Tässä Madeiran hotellissa uni kyllä maistui, myös päivällä banaanipuun katveessa. 🙂 Suosittelen!

 • Reply Ansku BCN 21/09/2015 at 09:27

  Itsekin tykkään enemmän pienemmistä hotelleista ketjuhotellien sijaan. Kovin monta pettymystä ei ole tullut vastaan, kivoja muistoja senkin edestä!

  • Reply Elämää ja Matkoja 21/09/2015 at 10:21

   Kiitos Ansku! Totta, perhehotelleissa on aina oma persoonallisuutensa ja niissä olo ja elo on aivan toisenlaista kuin ketjuhotelleissa!

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net 21/09/2015 at 09:02

  Ah, runsaat buffetaamiaiset! Ja näkymät! ♥

  Ihana suositus.

  – Gia

  • Reply Elämää ja Matkoja 21/09/2015 at 09:48

   Kiitos Gia! Tykkäsimme tästä viihtyisästä ja hyvin hoidetusta hotellista, aurinkoinen aamiainen niissä maisemissa oli loisto tapa aloittaa päivä!

 • Reply Jenna 21/09/2015 at 08:36

  Tykkään perhehotelleista ja tämäkin vaikutti oikein viihtyisältä. Perhehotelleissa asiakaspalvelu on myös lähes aina parempaa kuin ketjuhotelleissa tai ainakin se ystävällisyys ja hymy on aitoa 🙂 On tuo Madeira vaan joskus nähtävä itsekin.

  • Reply Elämää ja Matkoja 21/09/2015 at 09:43

   Kiitos Jenna! Perhehotelleissa on parhaimmillaan oma lämmin tunnelmansa ja siksi niihin niin mielellään majoittuu.
   Joillakin matkoilla (erityisesti Italiassa) hotellin omistajaperhe on tullut niin tutuksi, että kyynel silmäkulmassa halaten olemme kotiin lähteneet ja pitäneet yhteyttä vielä myöhemminkin.
   Madeiraa suosittelen lämpimästi ja se kannattaa laittaa to-do listalle! 🙂

 • Reply Terhi / Muru Mou 20/09/2015 at 22:49

  Tosi symppiksen näköinen hotelli! Kalakin näyttää hyvältä, vaikka banaani ruuassa ei niin houkuttelekaan.

  • Reply Elämää ja Matkoja 21/09/2015 at 09:34

   Kiitos Terhi! Hotelli oli todella viihtyisä ja sinne voisi aivan hyvin palata seuraavalla Madeiran reissulla!
   Olin aluksi skeptinen banaanin sopivuudesta kalan kanssa, mutta ensi kertaa maistettuani totesin espadan & banaanin liiton täydelliseksi!

 • Reply Stacy 20/09/2015 at 20:49

  Kohta itsekin rupeat varaamaan vuodesta toiseen samaa pikkumökkiä. Näyttää kyllä ihanalta ja ylelliseltä minun silmiini.

  • Reply Elämää ja Matkoja 21/09/2015 at 09:52

   Kiitos Stacy! Taitaa vielä muutama vuosi mennä siihen, että vuodesta toiseen varaan saman mökin 🙂 Madeiralla jäi kuitenkin vielä niin paljon nähtävää, että paluu tähän hotelliin on täysin mahdollinen!

 • Reply Anna Koskela 20/09/2015 at 15:31

  Mukavan oloinen paikka.

  Tuohan on hauska, että hotelliin palataan joka vuosi. Ei ehkäpä sopivsi minulle, mutta oikein hienoa, että pyrkivät antamaan aina saman huoneen, jos asiakas niin toivoo.

  • Reply Elämää ja Matkoja 20/09/2015 at 16:10

   Hotelli oli omalla tavallaan viihtyisä ja lämminhenkinen. Luksuksen tuntua paikassa ei ollut, mutta kaikki oli erittäin hyvin toimivaa, palvelu hyvää ja se ruoka….. jo sen takia voisi hotelliin palata! 🙂

 • Reply Petri 16/09/2015 at 09:13

  Tulipahan taas ikävä tuota paikkaa kun muistot reissusta palasi mieleen 🙂

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.