Arabialainen maustekakku

Vuosia sitten tuttavaperheessä vieraili nuorimies Abu Dhabista ja hän yllätti isäntäväen leipomalla herkullisen arabialaisen maustekakun, jota pääsimme kahvipöydässä maistamaan. Kakku vei kielen mennessään ja olihan tästä herkusta resepti saatava.

Päätin tänään pitkästä aikaa pyöräyttää kakun ja jakaa reseptin myös Teidän lukijoiden iloksi. Tervetuloa makumatkalle mamman keittiöön!

ARABIALAINEN MAUSTEKAKKU

P9300797

Taikina

  • 200 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl soodaa
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 3/4 tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 2 dl täysmaitoa

P9300800

Taikinan valmistus

  • vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi
  • lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen voi-sokerivaahtoon
  • sekoita kuivat aineet (jauhot, sooda, leivinjauhe, suola, kaneli, kaakaojauhe, vaniljasokeri, mantelirouhe) keskenään ja lisää se vähitellen voi-sokeri-kananmuna seokseen
  • lisää lopuksi maito taikinaan tasaiseksi sekoittaen
  • kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan
  • paista uunin keskitasolla 175 ’C n. 1 tunti
  • kokeile kakun kypsyys painamalla hammastikulla kakun keskiosaan. Kun kakku on kypsää, tikkuun ei jää mitään. Jos tikkuun jää vielä hieman taikinaa, jatka paistamista n. 5 minuuttia ja kokeile kypsyys uudestaan.
  • kumoa kakku lautaselle jäähtymään ja odottelemaan kuorrutusta

P9300808

Kuorrutus

  • 6 rkl voita
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 6 dl tomusokeria
  • 2 1/2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 1/2 tl kanelia
  • tilkka kuumaa kahvia (n. 6-7 rkl)

P9300813

Kuorrutuksen valmistus

  • sekoita huoneenlämpöinen voi (ei sulateta), keltuainen ja tomusokeri keskenään
  • sekoita kaakaojauhe ja kaneli ja lisää ne voi-keltuais-tomusokeri seokseen
  • lisää vähitellen kuumaa kahvia, kunnes kuorrute on sopivan notkeaa. Yleensä noin 6-7 ruokalusikallista on sopiva määrä.
  • kuorruta jäähtynyt kakku ja koristele mantelirouheella

P9300819

Voit halutessasi korvata täysmaidon kevytmaidolla ja vaihtelun vuoksi käyttää hasselpähkinärouhetta mantelirouheen sijaan.

Ja sitten se odotettu hetki – kuppi kahvia ja kakkupala!

Herkullista!

P9300826

Tykkäämällä Facebook sivusta sekä seuraamalla blogit.fi ja blogipolku.fi sivuilla, pysyt jatkossakin mukana matkassa!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita perjantai, lokakuu 9, 2015 at 07:54

    Tätä reseptiä on ihan pakko kokeilla! Herkullisen näköinen! 😛

    • Reply Elämää ja Matkoja perjantai, lokakuu 9, 2015 at 10:18

      Kiitos Virpi! Tällä kakulla on taipumus kadota kovin nopeati, vain muruset jää…
      Kakku on helppo ja suht nopea tehdä, josko vaikka jo viikonloppuna intaantuisit! 🙂

  • Reply Maarit lauantai, lokakuu 3, 2015 at 21:23

    Smaskens, onpa herkun näköinen!
    Olen joskus leiponut tätä muskottipähkinän kanssa, pitää kokeilla myös tätä reseptiä.

    • Reply Elämää ja Matkoja lauantai, lokakuu 3, 2015 at 22:13

      Kiitos Maarit! Tämä kakku teki niin hyvin kauppansa, ettei pakastimeen ehtinyt palaakaan. 🙂
      Olen myös nähnyt reseptin muskottipähkinällä, mutta en ole tullut sitä vielä kokeilleeksi. Tämä 90-luvun alussa saamani resepti oli aivan päässyt unohtumaan, mutta tulevasta matkasta puhuessamme muistin yhtäkkiä sen ja piti käydä heti tuumasta toimeen.

    Leave a Reply