Suomen suurin matkablogiyhteisö
Blogihaasteet

Mistä tämä blogi sai alkunsa? #blogisitarina

22/08/2015

Koppasin joitakin aikoja sitten Kototeko blogin Sannalta #blogisitarina haasteen ja nyt seitsemän kuukauden bloggaamisen jälkeen on hyvä hetki miettiä, mistä tämä sai oikein alkunsa?

Kotikaupungin rannalla rentoutumista parhaimmillaan! Photo copyright Elämää ja Matkoja

Photo copyright Elämää ja Matkoja

Vuosi sitten en edes harkinnut blogin kirjoittamista, enkä blogeja liiemmin lukenut kuin ihan satunnaisesti. Minussa ei ole tarpeeksi tirkistelijän vikaa, että jaksaisin aktiivisesti seurata yksittäisen henkilön jokapäiväisiä kuvioita, asupostauksia ja arkielämän kuulumisia, vaan luen blogeja pikemminkin silloin kun haen tietoa, kokemuksia ja suosituksia.

Tammikuun pakkasten aikaan surffailin tuttuun tapaan matkasivustoilla pohtimassa seuraavia matkakuvioita. Meneillään oli matkamessut ja sähköposti pursusi toinen toistaan houkuttelevampia tarjouksia. Matkakuume nousi nousemistaan, jos se nyt on ylipäätään mahdollista kaltaisellani kroonista matkakuumetta potevalla.

Karibian risteilyt houkuttelivat ja hain aktiivisesti tietoa muiden matkaajien kokemuksista. Silloin ajauduin ensi kertaa Rantapallon blogeihin ja Passionate Traveller -blogiin (terveisiä vaan!) lukemaan kokemuksia risteilyistä. Siinä muuten loistava blogi jokaiselle risteilyistä tietoa ja kokemuksia kaipaavalle!

Matkapohdinnat jatkuivat ja kiinnostus bloggauskokeiluun nousi vähitellen useampia blogeja selaillessa. Tammikuun 2015 puolivälissä avasin itselleni tilin bloggeriin ja siitä se kokeilu sitten lähti. En kertonut uudesta salaisesta projektista aluksi edes miehelleni. 🙂

Photo copyright Elämää ja Matkoja

Photo copyright Elämää ja Matkoja

Mistä blogi sai nimensä?

Pyörittelin erilasia sanayhdistelmiä ja mottoni elämä on matka, matkustaminen on elämäni sekä H.C. Andersenin lausahdus To travel is to live  pyörivät alitajunnassa ja pang – sieltä se tuli: Elämää ja Matkoja!

Miksi matkablogi?

Jokainen minut tunteva tietää sen, että olen hulluna matkailuun. Jos en ole menossa, suunnittelen seuraavaa. Olen levoton, kunnes seuraava matka on varmistettuna. Ei ole epäilystäkään mitä tekisin, jos käytössä olisi rajattomasti rahaa ja aikaa – matkustaisin sinne minne ikinä vain mieli tekisi!

Blogin esittelyssä kerron matkustaneeni maailmalla kolmen vuosikymmenen ajan. Sitä ennen lapsuusvuosina matkasimme perheen kanssa kotimaassa sekä Ruotsissa ja sieltä vähitellen matka jatkui Norjaan. Ensimmäinen ’etelänmatka’ Teneriffalle 1980-luvun puolivälissä oli sitten se viimeinen niitti – tämä tyttö sai kroonisen matkakuumeen.

1990-luvun alkupuolella haaveilin matkaoppaan urasta, mutta tuolloin 18-vuoden ikä ei vielä riittänyt ja mukaan tulivat muut työkuviot. Niiden myötä liikematkustamisen salat tulivat tutuksi  ja lisäksi olen tehnyt yhteistyötä mm. hotellien, ravintoloiden sekä ohjelmatoimistojen kanssa tapahtumajärjestelyihin liittyen. Olen myös opiskellut matkailua.

Pitkäaikaisessa työpaikassani toimi epävirallinen Mimmin matkat -matkatoimisto, jossa hoidin yrityksen työntekijöiden vapaa-ajan matkajärjestelyjä henkilöstöetuna työhön liittyvien liikematkojen lisäksi. Puoleeni kääntyvät usein myös sukulaiset, kaverit ja tuttavat niin suositusten, vinkkien kuin varausjärjestelyjenkin osalta.

Tuntui luontevalta ryhtyä bloggaamaan matkoista ja jakaa vuosien aikana kertyneitä kokemuksia ja vinkkejä myös muillekin.

Blogin ensikuukaudet

Jo ensimmäiset kuukaudet osoitteessa elamaajamatkoja.blogspot.com postasin tasaiseen tahtiin 2-3 kertaa viikossa. Blogikirjoituksissa oli mukana matkojen lisäksi pukeutumisen ja kosmetiikan löytöjä sekä tuotevinkkejä omien positiivisten kokemusten pohjalta.

Ilo ja riemu oli suuri, kun lukijoita alkoi löytämään sivuille liki päivittäin. Stockmannin hullujen päivien aikaan bongailin löytöjä kuvastosta ja se räjäytti kävijämäärät uusiin lukemiin. Näiden kirjoitusten kautta blogiin palattiin uudelleen lukemaan myös muita kirjoituksia.

Matkakirjoitukset kasvattivat suosiotaan ja halu edetä blogin kanssa kasvoi. Oli aika muuttaa uuteen kotiin.

Photo copyright Elämää ja Matkoja

Photo copyright Elämää ja Matkoja

Muutto Rantapalloon

Kolmen kuukauden bloggaamisen jälkeen huhtikuussa 2015 siirsin blogin Rantapalloon ja blogi keskittyy vain matkailuun, tapahtumiin ja niihin liittyviin aiheisiin. Vanhan blogiosoitteen linkistä seurasi mukavasti lukijoita uuteen osoitteeseen ja sain positiivista palautetta yhteydenottojen kautta. Blogin lukijamäärä lähti mukavasti kasvuun ja vakiinnutti paikkansa.

Huhtikuussa avasin blogille myös Facebook-sivuston ja vähitellen sivulle tulee seuraajia. Bloggaamiseni on edelleen vain pienen tuttavapiirin tiedossa. Linkitän aluksi blogipostaukset myös Google+ palveluun sekä lisäilen tauluja Pinterestiin, joka toimii lähinnä lisäfiilistelyyn.

Postauksia aletaan keväällä jakamaan muilla sivustoilla: mm. Finnmatkat jakoi kirjoitukseni Voiko pienten lasten kanssa matkustaaPowerpark huvikauden avajaisistaFinavia Kokkola-Pietarsaaren lentoasema helatorstain Ilmailupäivästä sekä arvostettu Schaumann Hall Campus Allegron esittelystä.

Kesällä postausten määräksi vakiintuu kaksi viikossa. Listaan blogin blogipolku.com ja blogit.fi sivustoille ja olen todella iloinen jokaisesta saamastani seuraajasta – kiitos, että haluatte olla mukana matkassa!

Lisäksi aloitan Instagramin harjoittelun, siviiliminällä kun ei ole tullut mieleenkään alkaa tätä käyttämään. Instagramin kuvissa näkyy itselle iloa tuoneet maisemat ja yksityiskohdat, erityisesti kukat, joita ei koskaan voi olla liikaa. Tai no, sisustuksessa ja vaatteissa niitä VOI olla liikaa. 😉

Photo copyright Elämää ja matkoja

Photo copyright Elämää ja matkoja

Olen myös alkanut lukemaan aktiivisemmin muita blogeja, joista on löytynyt aivan loistavia ja inspiroivia kirjoituksia. Blogit, jossa suhtaudutaan ylimielisesti kanssamatkaajiin, lukijoihin ja muihin bloggaajiin jääköön omaan arvoonsa.

Blogiyhteistyötä en ole vielä tehnyt ja antamani suositukset  ja vinkit ovat perustuneet täysin omiin positiivisiin kokemuksiin. Blogiyhteistyötä on myös paljon parjattu, mutta parhaimmillaan se antaa lukijoille täkeää tietoa aitona käyttäjäkokemuksena. Rehellinen, aito ja kaunistelematon kirjoitus on kullanarvoinen niin lukijalle kuin palveluntuottajalle.

Itselläni on tapa suhtautua asioihin optimistisesti enkä nurise pikkuasioista. Haluan löytää asioista hyvät puolet sen sijaan että etsisin moitittavaa. Se ei silti tarkoita sitä, että kirjoittaisin ruusunpunaisten lasien kanssa, vaan se on tapani suhtautua elämään. Mutta silloin kun valitan, siihen on myös aihetta.

Photo copyright Elämää ja Matkoja

Photo copyright Elämää ja Matkoja

Mitä tästä eteenpäin?

Matka jatkuu; laivat, junat ja lentokoneet kulkevat ja tämä bloggaaja niiden mukana. Blogi on vielä nuori ja kehitettävää riittää, aika näyttää mihin suuntaan tie vie. Jatkossakin on luvassa kirjoituksia läheltä ja kaukaa, niin tapahtumista kuin matkoistakin.

Ajatukset ovat nyt aktiivisesti loppuvuoden Arabiemiraattien matkassa ja valmistelut täydessä vauhdissa. Tätä matkaa odotellessa ei jäädä kuitenkaan tuleen makaamaan, vaan tehdään arkea piristäviä pikkupyrähdyksiä! Kuluneen viikon Instagram kuvat Aurinkomatkoilta ja Finnmatkoilta ovat saaneet matkamuistot heräämään ja katselemaan kuvia Sisilian ja Madeiran matkoiltamme, kenties nämä muistot päätyvät blogiin syksyn aikana?

Kiitos, kun olet mukana matkassa!

Haaste

#bloginitarina haasteessa kuuluu asiaan hastaa mukaan myös 4 bloggaajaa ja nyt on hyvä tilaisuus siirtää tämä haaste käsityöblogeista matkablogeihin.

Heitän haasteen neljälle blogille, jotka ovat tulleet tutuiksi Rantapalloilun aikana:

1.  Passionate Traveller – ensi kosketukseni Rantapallon blogeihin ja todellinen risteilyasiantuntija Itämereltä Karibialle.

Passionate Traveller –matkablogin tarinan voit lukea tästä.

2. Keltaisessa Keittiössä – inspiroivia postauksia ja upeita kuvia niin Italiasta kuin ruuastakin

3. Koukussa kiertämiseen -kauniita kuvia Instagramissa niin matkoilta kuin kotimaastakin ja jakaa innostuksen niin Italiaan kuin Arabiemiraatteihinkin.

Koukussa kiertämiseen -matkablogin tarinan voit lukea tästä 

4. Täynnä tie on tarinoita – Kotiseudun Pohjanmaan flikkoja, jonka kanssa olemme osittain samoilla reiteillä maailmalla matkanneet. Blogissa Dolomiittien vaelluksesta kiinnostuneille tuoretta tietoa ja tunnelmia.

Täynnä tie on tarinoita -matkablogin blogin tarinan voit lukea tästä

blogitarina2

Ohjeet (jotka saa kopioida myös omaan blogiinsa), tulevat tässä:

1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen).
2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.
3. Haasta mukaa neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.
4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.
5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina-haasteen käynnisti: kototeko-blogi.

__________________________________

Edit 25.8.2015

Mahtavaa! Kaikki haastamani bloggaajat ovat lupautuneet ottamaan #blogisitarina -haasteen vastaan! Olen todella iloinen siitä ja odotan mielenkiinnolla Teidän blogienne tarinoita! Toivottavasti saamme lukea mahdollisimman monen tiestä matkablogien maailmassa!
Toivon Teidän lisäävän linkin tarinaanne tämän haasteen kommenttikenttään, jotta ne ovat helposti luettavissa myös tämän kirjoituksen kautta! Kiitos, että olette mukana!

You Might Also Like

36 Comments

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita 26/12/2015 at 08:57

  Tässä vihdoin osallistumispostaukseni! 🙂 Kiitos vielä kerran haasteesta!
  http://virpihannele.fi/blog/2015/12/26/kirjaston-sijaan-perustin-matkablogin-blogisitarina/

  • Reply Elämää ja Matkoja 26/12/2015 at 14:13

   Kiva, kun koppasit haasteen;
   käynpä lukemassa blogisi tarinan! 🙂
   Mukavaa joulun ajan jatkoa Sinulle! ?

 • Reply Koukussa Kiertämiseen 05/09/2015 at 12:28

  Heippa!

  Mielenkiintoista oli lukea Sinun blogisi tarina! Ja kiitos haasteesta, johon innokkaasti tartuin heti! Sain nyt ajoiksi kirjoitella oman blogini syntytaustoja, löydät osoitteesta;
  http://koukussakiertamiseen.blogspot.fi/2015/09/blogini-synty.html

  Ihanaa kuulla että olet matkaamassa loppuvuodesta Arabiemiraatteihin. Minne sinne matkaat?

  Hyvää syksyn jatkoa Sinulle 🙂

  Terkuin; Mirja

  • Reply Elämää ja Matkoja 05/09/2015 at 16:38

   Kiitos Mirja! Kiva, kun tartuit haasteeseen – käynkin heti lukemassa tarinan blogisi taustalla!
   Arabiemiraattien matkaa odottelemme jo kovasti tällaisen sadekesän jälkeen! Aloitamme matkan lepolomailemalla Ras al Khaimahissa ja toisen puolen matkasta vietämme Dubaissa! Kerrankin voi sanoa, että tulisi talvi! 😉

   • Reply Koukussa Kiertämiseen 06/09/2015 at 09:56

    Moi, samanmoiset suunnitelmat siis kun meilläkin joukukuun reissulle. Eli ensin RAK:iin ja sitten Dubaihin. Mihin aikaan kuusta reissaatte sinne? Me lähdetään loppukuusta, ennen joulua ja tullaan juuri ennen uutta-vuotta pois. Todellakin, tulisi jo talvi!!! 😀

    • Reply Elämää ja Matkoja 06/09/2015 at 13:22

     Kappas, samoilla reiteillä siis mennään! 🙂 Me lähdemme pakoon räntäsadetta marraskuun lopulla ja palaamme kotiin sopivasti joulua valmistelemaan. Kenties joulupukin konttiin tulee jokunen löytö Dubaista…. 😀

 • Reply sarrrri 28/08/2015 at 19:47

  Minulla on blogini kanssa saman tyylinen tausta kuin Lotalla – lähdin vaihto-oppilaaksi Meksikoon enkä halunnut lähetellä sähköpostia kaikille erikseen. Blogi toimi hyvänä tarinointipaikkana, enkä sen vuoden jälkeen halunnut jättää kirjoittamista siihen. Tässä sitä edelleen ollaan samalla tiellä.

  Bloggaaminen on ihanaa! Onnea ja menestystä jatkoon! 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 28/08/2015 at 21:25

   Kiitos Sari! 🙂
   Blogi olikin varmasti loistava tapa kertoa matkakuulumiset Sinunkin kohdallasi ja mukaan sai tarinankerronnallista jatkumoa kuulumisten lisäksi!
   On varmastikin ollut mukava lukea jälkeenpäin sen ajan postaukset?
   Bongasin mielenkiintoisia kirjoituksia blogissasi, joita palaan ajan kanssa lukemaan.
   Mukavaa viikonloppua Sinulle!

 • Reply Lotta Watia | Unagidon 28/08/2015 at 17:11

  Monella se blogaaminen alkaa juurikin muiden blogien lukemisella. Tai sitten päiväkirjamaisena kerrontana sukulaisia ja kavereita ajatellen. Itse aloitin ensimmäisen blogini vuonna 2006, kun en reissusta jaksanut laittaa kaikille erikseen sähköpostia, että miten menee. Sittemmin aloitin uuden blogin, koska halusin kertoa tarinoita ja vinkkejä myös muille, koska olen saanut vinkkejä myös muiden blogeista. Nykyään matkabloggaajayhteisö Suomessa on erinomainen ja on mukava olla osa sitä. 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 28/08/2015 at 17:59

   Kiitos Lotta mukavasta kommentista! 🙂 Olet jo oikea konkari blogimaailmassa ja päässyt näkemään alan kehityksen! Blogien tyyli ja varsinkin määrä on tainnut melkolailla muuttua näiden vuosien aikana?

   Hyvää viikonloppua Sinulle!

 • Reply Heidi 28/08/2015 at 13:33

  Heh, me ollaankin melkein sama aika sitten oltu matkabloggaajia. Itse kirjoitin ensimmäisen postaukseni viime helmikuussa ja vähän se kyllä jänskätti. Ihania tulevia reissuja sinulle! 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 28/08/2015 at 13:59

   Ai Sinäkin olet samoihin aikoihin aloittanut, kyllä sitä pitkään mietti ryhtyäkö tähän vai ei… 🙂
   Teillä on aivan upea reissu tulossa, mukava päästä lukemaan kokemuksia omien matkahaaveiden kohteesta!
   Kiitos Heidi kommentistasi ja aurinkoista viikonloppua!

 • Reply Mikko Nurminen 27/08/2015 at 14:59

  Mielenkiintoinen historia blogillasi! Oma blogini on vähän laajemmalla kulmalla ja yleisesti kaikenlaista omasta elämästä. Tosin matkailu on niin iso osa elämää että pääpaino on siinä. En ole kuitenkaan keksinyt blogille vielä mitään nimeä (osittain tietysti myös tuon laajuuden vuoksi..) mutta ehkä pitäisi sellainen keksiä 🙂

  Tsemppiä blogin jatkoon! Seuraavaksi sitten vlogia pystyyn 😉

  • Reply Elämää ja Matkoja 27/08/2015 at 15:23

   Kiitos Mikko! Blogisi sisältö on mukava yhdistelmä matkoja, matkailuun liittyviä aiheita ja elämää ja ’Mikon blogi’ on kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan nappi valinta nimeksi!
   Vlogin aloituksen kanssa taitaa osaltani mennä vielä pitkään, vaikka olen joskus vuonna kivi-ja-vasara myös juontohommissa ollut… 🙂
   Hyvää viikonloppua ja alkavaa syksyä Sinulle!

 • Reply Jenna 27/08/2015 at 11:51

  Kiva haaste! Mukavaa, että olet päätynyt matkabloggaajaksi 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 27/08/2015 at 13:00

   Kiitos Jenna! 🙂
   Matkailu, tapahtumat ja niihin liittyvät asiat ovat minulle sydämen asia & arjen piriste, mainoksen sanoin ’Sitä jaksaa paremmin, kun on jotain mitä odottaa’. Bloggausta oli mukava lähteä kokeilemaan ja katsomaan mitä blogimaailma pitää sisällään, aika näyttää mihin suuntaan tie vie tällä saralla.
   Hyvää loppuviikkoa Sinulle!

 • Reply Jenna / Journey Diary 27/08/2015 at 10:49

  Hauska haaste! Tälläisiäkin on välillä kiva lukea.

  • Reply Elämää ja Matkoja 27/08/2015 at 11:13

   Kiitos Jenna! Ajattelin, että tämä haaste olisi kiva siirtää myös matkablogeihin ja kuulla tarinat blogien taustalla!
   Oikein mukavaa loppuviikkoa Sinulle ja Masun Asukille! 🙂

 • Reply Terhi / Muru Mou 27/08/2015 at 09:00

  Mielenkiintoista lukea, kuinka blogi ja kirjoittaminen on saanut alkunsa 🙂
  ”Blogit, jossa suhtaudutaan ylimielisesti kanssamatkaajiin, lukijoihin ja muihin bloggaajiin jääköön omaan arvoonsa” – onneksi en ole tällaisiin matkablogeihin törmännyt! Huh huh, jos jollakin on vara suhtautua lukijoihinsa ylimielisesti!

  • Reply Elämää ja Matkoja 27/08/2015 at 10:49

   Kiitos Terhi! 🙂
   Minulla nousi ’niskavillat pystyyn’ törmätessäni varsin ikäviin sanakäänteisiin eräässä blogissa, jonka kommentit muistuttivat pahimmillaan Suomi24 foorumin asiattomuuksien tasoa. Eipä sellaista enää halua palata lukemaan. Onneksi sen kaltaiset tapaukset ovat harvinaisuuksia ja enimmäkseen blogit ovat inspiroivia ja informatiivisia, joita lukee mielellään.

   Mukavaa loppuviikkoa Sinulle ja kiitos mielenkiintoisista kirjoituksista blogissasi!

 • Reply Arna / Cocoa etsimässä 27/08/2015 at 08:40

  Matkabloggaaminen on todella hauska harrastus! Onnea ja menestystä blogiurallesi :).

  • Reply Elämää ja Matkoja 27/08/2015 at 10:40

   Kiitos Arna, oli mukava löytää myös Teidän bloginne!
   Teillä oli paljon mielenkiintoisia kohteita matkattuna, joiden kirjoituksiin palaan oikein ajan kanssa tutustumaan.
   Aurinkoisia loppukesän päiviä Sinulle!

   • Reply Arna / Cocoa etsimässä 28/08/2015 at 08:23

    Mainiota! Tervetuloa vain lueskelemaan :).

    • Reply Elämää ja Matkoja 28/08/2015 at 09:51

     Kiitos, On aina mukava löytää uusia mielenkiintoisia kirjoituksia ja matkakohteita! Näkemisiin blogissa ja hyvää viikonloppua Sinulle!

 • Reply Jenni / Globe Called Home 24/08/2015 at 23:31

  Kiva kuulla, miten olet päätynyt matkablogin maailmaan! Toivottavasti jatkat täällä vielä pitkään. 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 25/08/2015 at 09:43

   Kiitos Jenni! Toivottavasti tämä haaste lähtee kiertämään myös täällä matkablogeissa, olisi kiva kuulla miten kullakin on matka bloggaajaksi alkanut ja miten se on edennyt! Kenties saan vielä lukea myös Sinun blogisi tarinan? 🙂
   Oikein mukavaa alkanutta viikkoa Sinulle!

 • Reply Annika | travelloverblogi 24/08/2015 at 18:20

  ”Blogit, jossa suhtaudutaan ylimielisesti kanssamatkaajiin, lukijoihin ja muihin bloggaajiin jääköön omaan arvoonsa.” Hui, onko tällaisia matkablogeja? Minusta tuntuu, että jokaisella on vain oma tyylinsä. 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 24/08/2015 at 18:56

   Valitettavasti sellaisiinkin blogeihin olen törmännyt, jossa varsin karkeasti ruoditaan esim. kanssamatkustajien ulkonäköä ja solvataan kommentoineita tai muita bloggareita. Rakentava palaute ja kritiikki on ok ja se voi johtaa positiiviseen kehitykseen. Mutta kukin tavallaan, kenties sellaisellekin ilmaisulle on tilausta. 🙂
   Kiitos kommentistasi Annika ja mukavaa alkanutta viikkoa Sinulle!

 • Reply Ansku BCN 24/08/2015 at 17:31

  Taisimme siis samoihin aikoihin siirtyä Rantapallon alle :). Muutossa minä kadotin jonkin verran lukijoita, mutta toisaalta nyt blogissa on enemmän vuorovaikutusta, siis kommentteja, ja se motivoi itseä jatkamaan!

  • Reply Elämää ja Matkoja 24/08/2015 at 19:11

   Ai Sinäkin olet melko tuore tulokas Rantapallossa, saadaan siis pian viettää puolivuotissynttäreitä. 🙂
   Totta, vuorovaikutus on hyvä motivaattori, kirjoittaminen on muuten kovin yksinäistä puuhaa. Toki Analyticsin kautta näkee lukijamäärät ja käytetyn ajan, mutta kommentit ja sähköpostiviestit ovat erittäin tervetulleita!
   Kiitos Ansku kommentistasi ja aurinkoista alkanutta viikkoa Sinulle!

 • Reply Henna /suurin onni 24/08/2015 at 14:50

  Minuakaan ei voisi vähempää kiinnostaa lukea joidenkin random-tyyppien ”päivän asu” -postauksia ja katsella kuvia shampanja laseista sohvapöydällä viikosta toiseen. Sen sijaan toisten reissuja stalkkaan mielelläni, huolimatta siitä, olenko itse suunnittelemassa matkaa samoihin kohteisiin lähiaikoina. Matkablogiscene on mielestäni muutenkin sellainen reilu ja mukava, on mm. tapana vastata kommentteihin, mikä ei aina ole itsestäänselvyys tuolla lifestyle-blogien puolella. Toki ymmärtäähän sen, jos yhteen postaukseen tulee 200 kommenttia, mutta ehkä tällainen pienemmän luokan meininki on muutenkin mukavampaa 🙂 Tsemppiä jatkoon!

  • Reply Elämää ja Matkoja 24/08/2015 at 16:24

   Totta, matkapostauksia kiinnostavista kohteista lukee mielellään, ihan vaikka fiilistelyn kannalta. 🙂
   Kommentteihin & kysymyksiin vastailen mielelläni ja on mukava saada vuorovaikutusta niin lukijoiden kuin muidenkin bloggaajien kanssa! Harmillista, jos joissakin (lifestyle)blogeissa ei vastata, onhan se kuitenkin lukijan huomioimista.

   Kiitos Henna kommentistasi ja hyvää alkanutta viikkoa Sinulle!

 • Reply Kthetraveller 22/08/2015 at 19:26

  Oh wow, kiitti haasteesta ja siitä, että suosittelit minua noissa risteilyasioissa (hahhaa, niitä tarinoita pukkaa ihan mukavasti) Osallistun mielelläni haasteeseesi ja tiedätkös mitä? Minäkin pohdin aikoinaan matkaoppaan ammattia 90-luvun alukupuolella. Sellaista minusta ei tullut, mutta järjestän työpaikkani kokous-/ ja virkistysmatkoja, minnes muualle kuin laivalle 😉

  • Reply Elämää ja Matkoja 22/08/2015 at 21:18

   Mahtavaa, että otat haasteen vastaan ja suositukset Sinulle risteilyasiantuntijana tulevat ansaitusti! Jos ja kun pääsemme viimein sen Karibian risteilyn toteuttamaan, tulen takuuvarmasti kyselemään vinkkejä.
   Hauska kuulla, että meillä on ollut samat ammattihaaveet ja polku työssä kulkenut saman tyyppistä reittiä 🙂 Se onkin parasta, kun työssä saa tehdä asioita, joihin on oikea palo!
   Mukavaa viikonlopun jatkoa Sinulle!

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita 22/08/2015 at 16:19

  Kiitos haasteesta! Otan sen mielelläni vastaan ja lupaan lähiaikoina osallistua!

  Oli mukava lukea blogisi tarina miten kaikki on saanut alkunsa. Osittain tuttuja fiiliksiä, esim. miten alkuun ei halunnut kertoa blogista juuri kenellekään, vaan se oli sellainen oma pikku harrastus. 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 22/08/2015 at 17:30

   Kiva, että koppaat haasteen! 🙂
   Käyn ilman muuta lukemassa blogisi tarinan, on mukava kuulla miten muiden tie bloggaajana on kulkenut!
   Mukavaa viikonloppua Sinulle ja aurinkoiset terveiset Fäbodan rannalta!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.