Suomen suurin matkablogiyhteisö
Espanja Hotellit & Huoneistot Perhematkat Rantalomat

Ensi kertaa Blue Villagessa – Playa Feliz, Gran Canaria

04/06/2015

Ensimmäinen Blue Village kokemuksemme ajoittuu helmikuuhun 2012, jolloin nuorempi lapsistamme oli yksivuotias ja matka oli hänen ensimmäinen aurinkolomansa.

Olimme aiemmin tehneet useamman matkan vanhemman lapsemme kanssa, eivätkä ensimmäiset kerrat menneet ihan niin kuin Strömsössä. Saimme ’kantapään kautta’ oppia, mitä ottaa huomioon jo matkaa suunnitellessa, esimerkiksi hotellia valitessa emme olleet osanneet huomioida esteettömyyttä ja kokonaisuuden toimivuutta. Muutamasta virhevalinnasta ja vinkeistä onnistuneeseen matkaan mainitsinkin edellisessä kirjoituksessa Voiko pienten lasten kanssa matkustaa?

Halusimme päästä lomailemaan mahdollisimman helpolla, ihan jo siitä syystä, että matkassa oli nyt kaksi pientä lasta aiemman yhden sijaan. Lisäksi halusimme tältä lomalta  rentoutumista ja yhdessäoloa, koska pikkulapsivuosien lisäksi valmistumassa oli paljon energiaa vienyt talon rakennusprojekti. Päätimme siis tehdä jotain, mitä emme olleet koskaan aiemmin tehneet – ihan jotain, mitä olimme aiemmin välttäneet kuin ruttoa….. Lähdimme Gran Canarialle maakuntalennolla! 🙂

Bahia Felizin lomakylässä vietetään leppoisaa lomaa. kuva Finnmatkat

Bahia Felizin lomakylässä vietetään leppoisaa lomaa. kuva Finnmatkat

Lähikentältämme Vaasasta lennetään talvisin Gran Canarialle ja matkoja löytyy mm. Finnmatkojen sekä Tjäreborgin valikoimasta. Olimme kuulleet useammalta positiivisia kommentteja Finnmatkojen Bahia Feliz -lomakylän lapsiystävällisyydestä ja rauhallisuudesta ja päätimme suunnata sinne Finnmatkojen kyydissä.  Lento oli yhteinen Tjäreborgin asiakkaiden kanssa Thomas Cook Airlinesin koneella ja koneessa oli brittimiehistö.

 

Playa Felizin alue on hyvin hoidettu ja siisti. Photo copyright Elämää ja Matkoja

Playa Felizin alue on hyvin hoidettu ja siisti. Photo copyright Elämää ja Matkoja

Playa Felizin alue on rauhallinen. Photo copyright Elämää ja Matkoja

Huoneistoalue on rauhallinen. Photo copyright Elämää ja Matkoja

Puntaroimme pitkään hotelli Orquidean ja huoneistohotelli Playa Felizin välillä ja päädyimme lopulta jälkimmäiseen. Playa Felizin huoneistot ovat kaksikerroksisissa rakennuksissa meren äärellä ja vehreä alue on hyvin hoidettu ja siisti. Alue on vartioitu eikä esim. rannan kautta pääse ulkopuoliset alueelle ja käynti kadun puolelta tapahtuu aina vastaanottorakennuksen kautta. Huoneistomme oli ensimmäisessä kerroksessa ja siinä oli pieni ulkotila, jossa oli pöytä ja kaksi tuolia. Ulkotila oli melko varjoisa, joten auringonottoon se ei soveltunut kuin pienen hetken päivässä. Huoneistossa oli yhdistetty keittiö/olohuone, makuuhuone sekä suihku/wc-tila. Keittiössä  oli tarvittavat astiat, jääkaappi, mikro, sähköliesi, kahvin- ja vedenkeittimet sekä leivänpaahdin. Lasten vuoteina oli vanhemmalla lapsella vuodesohva ja pienemmällä matkasänky, jolloin olohuone oli melko ahdas, kävelytilaa jäi noin metrin leveydeltä seinän ja vuodesohvan väliin, kun sohvapöytä oli vedetty kiinni avattuun vuodesohvaan. Keittiötä ja ruokapöytää pystyi kuitenkin käyttämään normaalisti, sillä tuoleille jäi tarpeeksi tilaa. Lisäksi meillä oli syöttötuoli yksivuotiaalle pöydän päädyssä. WC-tilassa oli monessa hotellissa harvinainen, mutta niin tarpeellinen porrasjakkara (Ikeasta!), joka helpottaa pienten käsi- ja kasvopesulla käyntiä, tästä plussaa! Kokonaisuutena olimme huoneistoon tyytyväisiä, sillä se oli siisti, rauhallinen ja tilaa oli mukavasti vuodesohvan ollessa kiinni.

Huoneistomme nro 143 sijaitsi vehreällä sisäpihalla tuulelta suojassa. Photo copyright Elämää ja Matkoja

Huoneistomme nro 143 sijaitsi vehreällä sisäpihalla tuulelta suojassa. Photo copyright Elämää ja Matkoja

Huoneistomme oli toisessa talorivissä ja hyvänä puolena siinä oli se, että ne olivat mereltä puhaltavalta tuulelta suojassa. Helmikuun alussa tuuli oli varsin kylmä ja alueella tuulee lähes koko ajan. Allasalue on meren lähellä ja ajoittain allasalueella oli varsin vilpoisaa. Rannan tuntumassa olevan kaarikäytävän pleksilasit suojaavat kuitenkin jonkin verran allasaluetta tuulelta.

Lämmitetyt uima-altaat löytyy sekä lapsille että aikuisille. Lasten altaassa on päädyssä kaiteella erotettu katettu vauva-allas sekä toinen puoli hieman isommille lapsille. Viereisen hotelli Orquidean altaat ovat myös Playa Felizin asukkaiden käytössä ja päin vastoin. Playa Felizin allasalue oli mukavan rauhallinen ja Orquidean puolella oli musiikkia ja aktiviteetteja. Vanhempi lapsemme tykkäsi todella paljon Orquidean lastenaltaan kaatuvasta vesitynnyristä, joten sielläkin puolella tuli jonkin verran vietettyä aikaa hälystä huolimatta. Sieltä oli aina mukava palata ihanan rauhalliselle Playa Felizin alueelle.

DSCN0007

Kaarikäytävän pleksiseinä suojaa allasaluetta tuulelta. Photo copyright Elämää ja Matkoja

DSCN0008

Playa Felizin aikuisten allas ja taustalla vastaanottorakennus, ravintolatilat sekä alakerrassa oleva supermarket. Photo copyright Elämää ja Matkoja

DSCN0009

Aikuisten allas ja näkymä huoneistojen suuntaan. Photo copyright Elämää ja Matkoja

Lasten altaassa oli katettu vauva-allas. Kuvassa on jo päivä siirtymässä iltaan. Photo copyright Elämää ja Matkoja

Lasten altaassa oli katettu vauva-allas. Kuvassa on jo päivä siirtymässä iltaan. Photo copyright Elämää ja Matkoja

Playa Felizin huoneistoissa voi itse valmistaa ruuan ja hotellissa on oma supermarket. Lyhyehkön kävelymatkan päässä Bahia Felizin kyläalueella on edullisempi supermarket, jossa teimme isommat täydennykset. Meillä oli puolihoito ja sekä aamiainen että illallinen tarjoiltiin buffésta. Ruokavaihtoehtoja löytyi hyvin ja illallisilla oli vaihtuvia teemoja, tykästyin erityisesti marokkolaisittain maustettuun lammaspataan. Ruoka oli mielestämme hyvää ja hyvälaatuista, tosikulinaristi jää ehkäpä kaipaamaan vielä jotain extraa. Ravintolan henkilökunta oli todella ystävällistä, lapsirakasta ja avuliasta. Pienten lasten kanssa ruokaillessa sattuu vahinkoja, ruuan putoamisia ja lasin kaatumisia, ja totta kai me vanhemmat aloimme niitä itse siivoamaan. Henkilökunta kuitenkin saapui aina paikalle ja monen monet kerrat sanoivat, että he ovat siellä sitä varten ja meidän vanhempien tulee nauttia ateriasta ja lomasta. Ravintola oli hyvin suunniteltu lapsiperheiden tarpeisiin ja rattaidenkin kanssa liikkuminen oli vaivatonta. Lapsille on oma buffé, joiden matalista pöydistä pikkuväki saa helposti otettua ruuan ja suursuosikki oli suklaasuihkulähde. Playa Felizin puolihoito- ja all inclusive asukkaat voivat aterioida myös viereisessä hotelli Orquideassa, jonka alueella järjestetään iltaohjelma. Me emme kuitenkaan siellä käyneet aterioimassa, joten eroavaisuuksista ruuan suhteen ei ole kokemusta.

Rannan ja huoneistorakennusten välimaastossa sijaitsee lasten leikkialue. Photo copyright Elämää ja Matkoja

Rannan ja huoneistorakennusten välimaastossa sijaitsee lasten leikkialue. Photo copyright Elämää ja Matkoja

Playa Felizissä on lapsille aidattu leikkipaikka rannan ja huoneistojen välisellä alueella sekä Bamse-kerho. Playa Felizissä vanhempi lapsemme oli ensi kertaa mukana Bamse-kerhossa ja hän tykkäsi toiminnasta todella paljon. Tämän jälkeen kokemuksia kerhosta on molemmille lapsillemme kertynyt useampia ja joka kerta se on ollut yhtä tykätty.

Bahia Felizin lomakylä on suunniteltu helppoon lomailuun ja se on nappivalinta pienten lasten kanssa matkaaville. Kylässä löytyy useampia majoitusvaihtoehtoja, tarvittavat palvelut sekä aktiviteetteja aikuisille ja lapsille.

Varsinaisia nähtävyyksiä ja paikallisuutta alueelta ei löydy, mutta hotellin lähellä on bussi- ja taksipysäkit ja niiden kyydissä voi suunnata eri puolille saarta. Shoppailemaan kannattaa lähteä Atlantico-ostoskeskukseen Vecindarioon, jossa on paljon laadukkaita liikkeitä sekä ravintoloita; Playa del Inglesin Varadero ostoskeskusessa on enemmänkin turistitavaraa. Saaren vehreät vuoret ja kanjonit ovat todella kauniit, joten auton vuokraaminen päiväksi pariksi ei ole lainkaan haasumpi ajatus.

Bahia Felizin lomamme yllätti positiivisesti ja Playa Feliz täytti odotukset rentouttavasta ja kiireettömästä lomasta pikkulasten kanssa. Ensikerta Blue Villagessa osoitti tämän hotellikonseptin toimivuuden ja sen jälkeen se on ollut ensisijainen valintamme aurinkolomalle lähtiessä.

Viikonloppuna matkataan viimeisimpään Blue Villageemme Alcudiaan, tervetuloa mukaan Mallorcalle!

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita 05/06/2015 at 20:20

  Oi miten tuttuja maisemia!
  Minulla on jo isot lapset eli ei välttämättä tarvitsisi majoittua lapsiperheille suunnatussa hotellissa, mutta olemme nyt kahtena vuotena peräkkäin löytäneet itsemme juurikin täältä, tosin majoituimme ensimmäisen kerran Tres Vidas huoneistossa ja toisella kertaa Las Pitas huoneistossa, mutta yhtäkaikki ne kuuluivat tuohon Orkidea hotelliin, Blue Village-kylään ja allasalueet sekä ravintolat olivat ”yhteisiä”. Olemme tykästyneet paikkaan kovasti!
  Matkatarinoitamme näiltä lomilta löytyy tuolta blogistani Espanja,Kanariansaaret-osiosta. 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 05/06/2015 at 22:29

   Hei Virpi ja kiitos viestistäsi! Meillähän on sattunut samat reitit 🙂 Bahia Feliz on tosiaan sopivan rauhallinen ja helppo paikka lomailla, käynpä kurkkaamassa myös Teidän kokemuksia sieltä! Ensimmäisen Gran Canarian matkan teimme Puerto Ricoon, joka oli muutoin ihan kiva paikka, mutta hotellissa saimme kantaa ostoksia + poikaa rattaissa rinteeseen rakennetun hotellin rappusia ylös, kun rampeista ei ollut tietoakaan… se kävi kuntoilusta! 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.