Suomen suurin matkablogiyhteisö
Suomi

Kuulen Kolin kutsun

11/05/2015
Facebookpinterestinstagram

Kesän lomasuunnitelmia pohtiessa ajatukset palaavat Kolille ja sen luonnonrauhaan. Vaellukseen kansallispuistossa, taukoon vaaran laella Pieliselle katsellen. Kyyttölehmiin laitumella ja kukkaketoihin. Kesäiltaan tyynellä järvellä soudellen. Kolilla stressaantuneen ihmisen mieli lepää.

Kolin lehmät kesälaitumella. Photo copyright Elämää ja Matkoja

Kolin lehmät kesälaitumella. Photo copyright Elämää ja Matkoja

Ensimmäisestä Kolin matkastamme on jo 10 vuotta aikaa (mihin nämä vuodet oikein katoavat???) ja tykästyimme paikkaan toden teolla maisemien ja rauhallisuuden vuoksi. Emme ole erityisen paljoa mökkilomailleet ja tunnustan olevani sen verran mukavuudenhaluinen, että mökissä on oltava perusasiat kunnossa, jotta ajan voi käyttää rentoutumiseen ja luonnossa oleiluun. Mökkiin on tultava käyttövesi sekä kylmänä että lämpimänä, sähköt olla pitää samoin kunnollinen keittiö varusteineen sekä hyvät pesutilat ja sauna. Toki grillailukin kuuluu asiaan ja grillikota on plussaa. Mökin ei tarvitse olla luksuslinna, mutta sen tulee olla siisti ja hyväkuntoinen. Löytyypä kokemusta eräästä Ahvenanmaan mökistä, josta meinasimme paikan päälle saavuttuamme kääntyä ovelta pois…. mutta se on toinen tarina se.

Ilta Pielilinnan terassilla. Photo copyright Elämää ja Matkoja

Iltahetki Pielislinnan terassilla.
Photo copyright Elämää ja Matkoja

Ensimmäisellä Kolin matkallamme majoittauduimme Pielislinna nimiseen mökkiin, jota vuokraa Savilahden rantamökit. Saavuttaessa meitä oli vastassa sydämellinen Pakarisen pariskunta, joka opasti meidät omassa rauhassa sijaitsevaan Pielislinnaan. Mökki oli tuolloin uudehko ja sieltä löytyi kaikki tarvittava helppoon lomailuun. Keittiö oli täysin varusteltu ja grillikodassa oli mukava grillailla herkkuja uusien perunoiden kylkeen kaveriksi. Mökin terassilta on kivat näkymät Pieliselle ja siinä oli mukava istua iltaa auringonlaskua katsellen. Mökkiin kuuluva soutuvene oli ahkerassa käytössä, mutta kalaonni ei meitä suosinut. Eipä taida toimia samat niksit itäisen järven kaloihin kuin kotoisiin lännen merikaloihin? 😉 Kokonaisuudessaan pidimme Pielislinnasta todella paljon.

Pielislinnan soutuvene oli ahkerassa käytössä. Photo copyright Elämää ja Matkoja

Pielislinnan soutuvene oli ahkerassa käytössä. Photo copyright Elämää ja Matkoja

Muutamaa vuotta myöhemmin palasimme jälleen Kolin rauhaan. Sillä kertaa Pielislinna oli jo varattuna, joten suuntasimme Maatilamatkailu Jänisvaaran Onnenranta nimiseen mökkiin. Sielläkin meidät otettiin ystävällisesti vastaan ja pihapiirissä tervehti myös kanat ja Hereford-lehmät sekä kissa. Täysin varusteltu Onnenranta mökki sijaitsee omassa rauhassa ja siihenkin kuuluu vene. Kalaonnen kanssa kävi samoin kuin Pielislinnassa – ei kalan kalaa. Onneksi oli grillikota, jossa jälleen ahkerasti grillailimme kaupan antimia, kun järvi ei meille suonut halstrattavaa.

Kesäilta parhaimmillaan. Photo copyright Elämää ja Matkoja

Kesäilta parhaimmillaan. Photo copyright Elämää ja Matkoja

Kolilta löytyy myös houkutteleva vaihtoehto mökkimajoitukselle, nimittäin ihanteellisella paikalla Ukko-Kolilla sijaitseva Break Sokos Hotel Koli. Hotelli on korkealla paikalla, josta avautuu upeat näkymät Pieliselle ja kansallispuiston vaellusreitit alkavat aivan hotellin läheltä. Kävimme tällä alueella useana päivänä kävelemässä ja pidimme välillä pausseja kalliolla istuen maisemia katselemassa. Kertakaikkisen loistavaa stressinpurkua. Tämä hotelli houkuttee myös maisemakylpylä Koli Relax spalla, josta on upeat näkymät sekä porealtaasta että ulkopaljusta. Lisäksi siellä on kauneushoitola Kolin kosketus rentouttavaa hemmotteluhetkeä varten.

Näkymä Ukko-Kolilta Pieliselle. Photo copyright Elämää ja Matkoja

Näkymä Ukko-Kolilta Pieliselle. Photo copyright Elämää ja Matkoja

Break Sokos Hotel Kolissa on huoneita useaa eri tyyppiä aina kahden henkilön standard huoneesta tilavaan sviittiin, jossa on erilliset olo- ja makuuhuoneet. Perheille (2 aikuista + 2 lasta) on saatavilla useampi huonetyyppi: standard tai superior twin lisävuoteella (vuodesohva), tilava superiorX king, jossa on leveä parivuode & vuodesohva lapsille sekä saunallinen junior sviitti parivuoteella & vuodesohvalla.

Sokos Hotelleihin lemmikit ovat tervetulleita, tämä on iso plussa sillä mekin matkaamme pienen koiran kanssa! Lemmikkihuonelisä on 10 €/vrk ja S-card asiakkaille se on veloitukseton. Koiran kanssa saavutaessa matkaajia odottaa tervetuliaiskassi, jossa on tarvikkeita sekä tietopaketti.

Koli Relax spa maisemakylpylään on tarjolla perhepaketti kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle, S-etukortilla hinta on 74 € ja normaalihinta 80 €. Hotellissa on lapsille leikkivaunu, josta löytyy kivaa tekemistä sekä vastaanotosta lainattava Break-paketti, joka sisältää erilaisia yksin ja yhdessä pelattavia pelejä.

Tätä hotellia todellakin houkuttelisi lähteä testaamaan!

Break Sokos Hotel Kolin saunallinen junior sviitti sopii myös perheelle. kuva sokoshotels.fi

 

Vinkki: Kolilla ja sen lähiympäristössä on paljon mökkejä, joita voi vuokrata Karelia Expert matkailupalvelun tai Lomarenkaan kautta. Break Sokos Hotel Kolin ympäristö on rauhallinen ja tässä hotellissa majoitutaan lähelle luontoa. Mökkien ja hotellin lisäksi Kolilla on tarjolla myös muunlaista majoitusta, lisätietoja näistä ja Kolin tarjonnasta Kolin matkailun sivuilta.

Ruokaostokset ja muut täydennykset voi tehdä Kolille saavuttaessa Ahmovaarassa sijaitsevassa Kolinportissa, jossa on Sale-kauppa, Neste-huoltoasema, Kotipizza, kahvila & ravintola sekä lahjatavaramyymälä, jossa on hyvä valikoima lahja- ja sisustustavaraa. Kolin kylällä on hyvin varusteltu kyläkauppa ja sieltä voi ostaa myös kalastusluvan.

Kolia voin lämpimästi suosittella, kun kaipaat rentouttavaa lomaa kauniissa maisemissa! Kuuletko jo Kolin kutsun?

Facebookpinterestinstagram

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.