Suomi Tapahtumat

Ilmailupäivä Kokkola-Pietarsaaren lentoasemalla

15/05/2015

Torstaina 14.5.2015 vietettiin perinteistä Ilmailupäivää Kokkola-Pietarsaaren lentoasemalla Kruunupyyssä. Ilmailupäivä on koko perheen tapahtuma, joka järjestetään vuosittain helatorstaina. Ohjelmassa oli yleisölennätystä Jonairilla, taikuri Al Danten esityksiä, Nextjetin SAAB 340 esittelyä sekä lättyjä, makkaraa, hattaraa, arvontaa jne. Lentoterminaalissa oli paikalla Finnair, Nextjet sekä Kokkolan matkailu ja sokerina pohjalla Airbus 320 lentosimulaattori.

DSCN2545

Paikalla oli Nextjetin SAAB 340 kone, jonka siivin Kokkola-Pietarsaaren kentältä pääsee Tukholmaan. Photo copyright Elämää ja Matkoja

Mekin kävimme tapahtumassa katselemassa hangaareissa olevia pienkoneita sekä radio-ohjattavia koneita, joiden lennätyksestä saimmekin muutaman näytöksen – näyttää olevan todella hauskaa, mutta haastavaa puuhaa!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Tämän koneen heittoistuin kiinnosti perheen pienimpiä Photo copyright Elämää ja Matkoja

Photo copyright Elämää ja Matkoja

 

Tämän koneen nokka on kovin inhimillinen. Photo copyright Elämää ja Matkoja

Tämän koneen nokka on kovin inhimillinen. Photo copyright Elämää ja Matkoja

 

DSCN2522

Samaisen koneen sivuprofiili. Photo copyright Elämää ja Matkoja

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Photo copyright Elämää ja Matkoja

Photo copyright Elämää ja Matkoja

DSCN2517

Planes filmin Dusty? Photo copyright Elämää ja Matkoja

 

Näitä näkyy kesäiltaisin lentelemässä kaupungin yllä. Photo copyright Elämää ja Matkoja

Näitä näkyy kesäiltaisin lentelemässä kaupungin yllä. Photo copyright Elämää ja Matkoja

 

Photo copyright Elämää ja Matkoja

Photo copyright Elämää ja Matkoja

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Radioohjattavien lennätys on haastavaa. Photo copyright Elämää ja Matkoja

Radio-ohjattavien lennätys on haastavaa. Photo copyright Elämää ja Matkoja

 

Taitavaa kaartelua radio-ohjattavalla. Photo copyright Elämää ja Matkoja

Taitavaa kaartelua radio-ohjattavalla. Photo copyright Elämää ja Matkoja

 

Lentoaseman terminaalissa on Airbus 320 lentosimulaattori, jolla voi kokeilla taitojaan lentäjänä. Puolen tunnin lennolle pääsee hintaan 70 € ja tunnin lennolle hintaan 125 €. Simulaattori on ollut suosittu merkkipäivien vietossa ja polttariporukoiden keskuudessa. Tapahtumassa arvottiin viisi lentoa, mutta valitettavasti arpaonni ei osunut kohdallemme. Tätä houkuttelisi päästä kokeilemaan ja simulaattori herätti heti kiinnostusta myös kaveripiirissä. Kävimmekin simulaattorissa useaan otteeseen katselemassa, sillä erityisesti perheen pikku pilotti on lentokoneista hyvin kiinnostunut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Pieni pilotin alku unelmansa äärellä Airbus  320 lentosimulaattorissa. Ilmailupäivä on koko perheen tapahtuma, joka järjestetään vuosittain helatorstaina. Ohjelmassa oli yleisölennätystä Jonairilla, taikuri Al Danten esityksiä, Nextjetin SAAB 340 esittelyä sekä lättyjä, makkaraa, hattaraa, arvontaa jne. Lentoterminaalissa oli paikalla Finnair, Nextjet sekä Kokkolan matkailu ja sokerina pohjalla Airbus 320 lentosimulaattori.

Pieni pilotin alku unelmansa äärellä Airbus 320 lentosimulaattorissa.Photo copyright Elämää ja Matkoja

 

Simulaattorissa on tilaa myös matkustajille. Photo copyright Elämää ja Matkoja

Simulaattorissa on tilaa myös matkustajille. Photo copyright Elämää ja Matkoja

 

Photo copyright Elämää ja Matkoja

Pääset Airbus 320 simulaattorilennolle Kokkola-Pietarsaaren lentoasemalla. Photo copyright Elämää ja Matkoja

 

Tietoa lentoasemasta

Kruunupyyn lentoasema otettiin käyttöön vuonna 1960, jolloin Aero aloitti liikennöinnin Helsingin ja Kruunupyyn välillä. Vuonna 1964 valmistui ensimmäinen asema- ja lennonvarmistusrakennus. Kiitotietä pidennettiin 2500 metriin vuonna 1991 ja kentällä on tämän lisäksi 700 metrin kiitotie. Terminaalin laajennus valmistui 1997 ja vuonna 1998 se valittiin vuoden lentoasemaksi.  Kruunupyyn lentoaseman nimi vaihdettiin Kokkola-Pietarsaaren lentoasemaksi v. 2010. Pääkiitotie päällystettiin uudelleen ja valaistusjärjestelmä uudistettiin vuonna 2012.  Kokkola-Pietarsaaresta lennetään Helsinkiin (Finnair/Flybe Finland for Finnair), Tukholmaan (Nextjet) sekä useita lomalentoja vuodessa eri kohteisiin. Matkustajamäärä vuonna 2014 oli 68 669, josta kotimaista liikennettä 48 478 ja kansainvälistä 20 191 matkustajaa. Etäisyys lentoasemalta Kokkolaan on 19 km ja Pietarsaareen 28 km. Lisätietoa asemasta ja liikenneyhteyksistä Finavian sivuilla. (lähde Finavia).

 

Photo copyright Elämää ja Matkoja

Photo copyright Elämää ja Matkoja

Ilmailupäivä KOK

Cafe Crone Photo copyright Elämää ja Matkoja

DSCN2560

Photo copyright Elämää ja Matkoja

 

DSCN2561

Photo copyright Elämää ja Matkoja

 

DSCN2562

Photo copyright Elämää ja Matkoja

Photo copyright Elämää ja Matkoja

Photo copyright Elämää ja Matkoja

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.