Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kaupunkilomat Kiertomatkat Ranska

Perheloma Pariisiin ja Disneylandiin, osa 2: Pariisi 7ème arr.

26/04/2015

Oli aika jättää Disneylandin taika taakseen, ensimmäisen jakson Disneylandista voit lukea tästä. Tuttu kuljettajamme nouti meidät hotellilta ja matkamme jatkui kohti Pariisia. Ajo Pariisiin saakka sujui joutuisaan, mutta kaupunkia lähestyttäessä olivatkin jo viikonlopun ruuhkat alkaneet, vaikka iltapäivä oli vasta aluillaan. 

Kaupungin rajalla Porte de Bercyssä oli ensimmäinen liikenteen ruuhkainen solmukohta, siitä selvittyämme matka jatkui Bercyn urheilustadionin ohitse Gare de Lyonille, johon saakka liikenne rullasi kohtuullisesti. Siirryttyämme vasemmalle rannalle Pont d’Austerlitzin sillan ylitse, jatkui matkamme kävelyvauhtia, ellei hitaammin. Mutta kiirekkös meillä, lomalaisilla. Siinä oli hyvä tilaisuus katsella maisemia ja kaupungin elämää sekä jutustella mukavan kuljettajamme kanssa. Sillan ylitettyämme sivuutimme kauniin kasvitieteellisen puutarhan Jardin des Plantesin ja lasten riemuksi Quasimodon & Esmeraldan kodon, Notre Damen. Vasemman rannan vihreäkatoksisilla kirjakojuilla riitti vilskettä, ruuhkassa poukkoilivat uhkarohkeat skootterikuskit autojen väleistä. Pukeutumisesta ei Pariisissa skootterilla ajettaessakaan tingitä vaan matkassa olivat miehet puvuissaan ja naiset huikeine korkoineen kynähameessaan – ei ehkä niin käytännöllistä, mutta tyylikästä.

 

Pont Neuf on Pariisin vahnin toiminnassa oleva Seinen ylittävä silta, joka yhdistää oikean ja vasemman rannan sekä Ile de la Cite saaren. Photo copyright Elämää ja Matkoja

Pont Neuf on Pariisin vanhin toiminnassa oleva Seinen ylittävä silta, joka yhdistää oikean ja vasemman rannan
sekä Ile de la Cite saaren. Photo copyright Elämää ja Matkoja

 

Notre Damen katedraali sijaitsee Ile de la Cite -saarella Photo copyright Elämää ja Matkoja

Notre Damen katedraali sijaitsee Ile de la Cite -saarella
Photo copyright Elämää ja Matkoja

Lähes tunnin keskustan ruuhkassa vietettyämme saavuimme perille hotelliimme Mercure Paris Centre Tour Eiffeliin. Olimme valinneet hotellin sen erinomaisen sijainnin vuoksi, sillä se sijaitsee vain 190 metrin päässä Eiffel-tornista ja lähellä bussi- sekä metropysäkkejä. Kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle hyvätasoisen ja hyvällä sijainnilla olevan hotellin löytäminen Pariisistakin oli muuten yllättävän haastavaa! Tämän kokoiselle perheelle Mercure Centre Tour Eiffelistä löytyy Junior sviitti, joka on varattavissa hotelliketju Mercuren tai Accohotelsin varaussivuston kautta, muilla hotellivaraussivustoilla tätä huonetyyppiä ei ole tarjolla. AccorHotelsilta löytyy hotelleja ja hyviä tarjouksia ympäri maailmaa, joten kanta-asiakkaaksi kannattaa liittyä. Hotelliin kirjaantuminen meni joutuisaan ja toiveemme näkymästä Eiffel-tornille oli huomioitu. Saimme huoneen 11. kerroksesta ja näkymä Eiffelille oli erinomainen!

Näkymä 11. kerroksen huoneestamme Mercure Paris Centre Tour Eiffel hotellissa Photo copyright Elämää ja Matkoja

Näkymä 11. kerroksen huoneestamme Mercure Paris Centre Tour Eiffel hotellissa
Photo copyright Elämää ja Matkoja

Kotiuduttuamme hotelliin lähdimme viettämään perjantai-iltapäivää lähiympäristöön, ensin Eiffel-tornille ja Champ de Marsille. Eiffel-torni, tämä Pariisin ja Ranskan tunnetuin nähtävyys, on 324 metriä korkea ja se avattiin yleisölle vuonna 1889. Tornin suunnitteli Gustave Eiffel Pariisiin maailmannäyttelyä varten ja se on rakennettu 18 000 metalliosasta ja niitattu 2,5 miljoonalla niitillä. Alunperin se oli suunniteltu vain väliaikaiseksi rakennelmaksi ja valmistuttuaan torni herätti kritiikkiä Pariisilaisten keskuudessa, mm kirjailija Guy de Maupassant inhosi tornia ja kävi silti siellä joka päivä lounaalla ”Sillä se on ainoa paikka, josta ei näy Eiffel-tornia”. 

Luonnos Eiffel-tornista vuodelta 1884 lähde wikipedia.fi

Onneksi Eiffel-torni lunasti kuitenkin paikkansa kaupungin ihmisten ja matkaajien sydämistä. 125-vuotisjuhlavuonnaan v. 2014 rikkoontui 7 miljoonan vuosittainen kävijämäärä, tämä matkamme ajoittui juuri tuolle vuodelle. Eiffel-tornissa on kolme matkamuistomyymälää ja sen postitoimistosta voi lähettää Eiffel-leimalla varustettuja postikortteja. Ravintoiloita on myös useampi: 1. kerroksen Le 58 tour Eiffel, 2. kerroksen yhden Michelin-tähden Jules Verne ja buffe-ravintolat joista voi ostaa pikkupurtavaa & juomaa sekä Champagne bar tornin huipulla. Tornin ensimmäinen kerros on uudistettu ja siellä on nykyään lasilattia, jonka päällä voi ’kävellä ilmassa’ 60 metrin korkeudessa! Torniin voi kavuta portaita pitkin, joita on kaikkiaan 1665 tai mennä hissillä, joita löytyy kolme. Nämä hissit vievät 1. ja 2. kerrokseen ja jatkaakseen ylös 276 metriin saakka tulee vaihtaa hissiä toisessa kerroksessa. Lipun hinta määräytyy sen mukaan käytätkö portaita vai hissiä ja mihin kerrokseen saakka menet. Perheille löytyy oma lipputyyppi ja alle 4-vuotiaat pääsevät maksutta. Torniin voi tilata myös opastetun kierroksen. Lisäinfoa Eiffel-tornin kotisivuilta

Eiffel-torni on Pariisin symboli Photo copyright Elämää ja Matkoja

Eiffel-torni on Pariisin symboli
Photo copyright Elämää ja Matkoja

Eiffel-torni on kauneimmillaan iltavalaistuksessaan ja tasatunnein valojen sytyttämisestä on valoshow, jolloin valot ikäänkuin ’juoksevat’ tornia ylös alas. Viimeinen valoshow on klo 01.00 ja se päättyy koko tornin valojen sammuttamiseen.

Eiffel-torni iltavalaistuksessaan hotellihuoneemme ikkunasta nähtynä Photo copyright Elämää ja Matkoja

Eiffel-torni iltavalaistuksessaan
hotellihuoneemme ikkunasta nähtynä
Photo copyright Elämää ja Matkoja

Tasatuntien valoshow on kaunis, kuva ei valitettavasti anna tästä parasta käsitystä Photo copyright Elämää ja Matkoja

Tasatuntien valoshow on kaunis,
kuva ei valitettavasti anna tästä parasta käsitystä
Photo copyright Elämää ja Matkoja

Eiffel-torni viimeisen valoshown päätteeksi juuri ennen valojen sammutusta Photo copyright Elämää ja Matkoja

Eiffel-torni viimeisen valoshown päätteeksi
juuri ennen valojen sammutusta
Photo copyright Elämää ja Matkoja

 

Eiffel-tornin edustalta alkaa Champ de Mars puistoaukio ja se jatkuu Les Invalidesille. Champ de Mars puistossa on mukava käydä kävelyllä ja paistatella päivää picnicin merkeissä nurmikolla. Alue on myös suosittu hääkuvauspaikkana.

Champ de Mars puistoaukiolla on mukava viettää picnic-tauko Photo copyright Elämää ja Matkoja

Champ de Mars puistoaukiolla
on mukava viettää picnic-tauko
Photo copyright Elämää ja Matkoja

 

Toisessa päässä puistoaukiota sijaitsee Hôtel des Invalides rakennusryhmä, joka tunnetaan myös nimellä Les Invalides. Tähän kuuluu kultakupolinen kirkko sekä Ranskan sotahistoriaan liittyvät museo ja muistomerkkejä. Les Invalidesiin on haudattu Saint Helenan saarelta siirretyt Napoleonin jäänteet sekä useita muita Ranskan sotasankareita.

Les Invalidesissa voi tutustua Ranskan sotahistoriaan Photo copyright Elämää ja Matkoja

Les Invalidesissa voi tutustua Ranskan sotahistoriaan
Photo copyright Elämää ja Matkoja

Les Invalidesissa on myös Napoleonin sarkofagi Photo Copyright Elämää ja Matkoja

Les Invalidesissa on Napoleonin sarkofagi
Photo Copyright Elämää ja Matkoja

Esplanade des Invalides oli monen citykanin koti Photo copyright Elämää ja Matkoja

Esplanade des Invalides oli monen citykanin koti
Photo copyright Elämää ja Matkoja

 

Les Invalidesin edustalta alkaa toinen puistoalue Esplanade des Invalides ja sitä myöten voi kävellä aina Seine-joelle saakka. Aukion toisessa päässä oikealla Les Invalidesista nähden sijaitsee Air Francen pääkonttori ja siitä vähän matkan päässä taidemuseo Musée d’Orsay. Vasemmalle lähtiessä on Suomen Suurlähetystö osoitteessa 1, place de Finlande.

Jatkoimme matkaamme Seinen rantaa myöden takaisin kohti Eiffeliä. Matkan varrella jokirannan puolella Pont des Invalidesin ja Pont de l’Alman välimaastossa on pieni leikkipuisto, jossa oli hyvä ottaa tauko lasten kanssa. Pont de l’Alman lähellä sijaitsee myös surullisen kuuluisa saman niminen tunneli, jossa Prinsessa Dianan ja Dodi Fayedin kohtalokas kolari tapahtui. Sillan pohjoispäässä Place de l’Alma aukiolla on Flamme de la Liberté, josta on tullut epävirallinen Dianan muistomerkki.

Flamme de la Liberté kuva en.wikipedia.org

Ensimmäinen iltapäivämme Pariisissa oli kääntymässä iltaan. Oli aika hakeutua illalliselle ja sieltä hotelliin lepuuttamaan jalkoja ja ihailemaan Eiffeliä iltavalaistuksessaan tuoreiden mansikoiden, kirsikoiden sekä kuohuvan kera. Seuraavat päivät toivat tullessaan vielä paljon nähtävää, niistä lisää kolmannessa jaksossa! 

Ensimmäisen päivän päätteeksi mansikoita ja kuohuvaa Eiffeliä katsellen, elämän pieniä tähtihetkiä! Photo copyright Elämää ja Matkoja

Ensimmäisen päivän päätteeksi mansikoita ja kuohuvaa Eiffeliä katsellen,
elämän pieniä tähtihetkiä!
Photo copyright Elämää ja Matkoja

Aurinkoista alkavaa viikkoa, tapaamisiin seuraavan jakson merkeissä, jossa matkaamme Pariisia ristiin rastiin nähtävyyksiä katsellen!

Ensimmäisen jakson Disneylandista voit lukea tästä

Kuvia Pariisin fiilistelyyn Pinterestissä.

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply SAMMA 08/02/2020 at 00:46

  Hei,

  Meillä on ilo lukea blogiasi. tällä kertaa haluamme kiittää teitä siitä julkisuudesta, jonka teit yrityksellesi ollessasi Pariisissa vierailun aikana vuonna 2015.
  Kiitos, meillä oli paljon palautetta sinulta, toisaalta yrityksen johtajana toivon sinulle Pyydä tekemään muutos yrityksen URL-osoitteeseen, koska olemme muuttaneet yrityksemme verkkosivustoa, joka on http://www.paris-trans-airport.com, jos voit päivittää sen superblogissasi.

  Kiitos paljon

 • Reply Venla 30/09/2015 at 14:46

  Olipas maisemat hotellista – olin ymmärtänyt, ettei juuri mistään muusta, kuin luksushotelleista näy Eiffelille! Kiitos tästä postauksesta, sillä eka Ranskan matka on harkinnassa ensi keväälle, kun kaveri menee sinne vaihtoon. Samalla pitää totta kai käydä Pariisissa ja varsinkin noi puistot vaikutti houkuttelevilta. 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja 30/09/2015 at 18:58

   Kiitos Venla! Näkymä Mercure hotellin huoneestamme oli enemmän kuin napakymppi ja olimme muutoinkin tyytyväisiä hotelliin.
   Suosittelen lämpimästi Pariisia, se on aivan ihana kaupunki ja kevät & alkukesä ovat kaikin puolin paras aika matkata sinne. Blogiini on tulossa lähiaikoina myös muita vinkkejä Pariisiin, joista voi olla apua matkaa varatessasi. Vastaan mielelläni myös kysymyksiin. 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.