Kaupunkilomat Kiertomatkat Perhematkat Ranska

Perheloma Pariisiin ja Disneylandiin, osa 1:Disneyland

25/04/2015

Kevät kotimaassa etenee hiljalleen, tänäkin aamuna lämpömittari oli vain muutaman asteen plussan puolella. Ajatukset karkaavat jälleen Pariisiin – ollapa siellä nyt. Pariisin terveiset kertovat kirsikankukkien olevan täydessä loistossaan, puistoissa kevään kukat värittävät maisemaa ja päivälämpö on käynyt jo parissakymmenessä asteessa. Pariisi vei sydämeni kertaheitolla ja kaipuu kaupunkiin on pysyvää.

Pariisi tunnetaan pariskuntien romanttisena matkakohteena, mutta Pariisiissa ja sen ympäristössä voi viettää myös erinomaista perhelomaa. Tunnetuin perhekohde on Disneyland Paris, jonne matkaa Pariisista on reilut kolmekymmentä kilometriä. Saavuimme viime kesän matkallamme puoliltapäivin Charles de Gaullen lentokentälle Finnairin siivin, jonka aikataulut olivat parhaat ja siihen nähden hinta kohdallaan. Tuloaulassa meitä oli vastassa kyltin kanssa kuljettaja Airport Paris Shuttle nimiseltä kuljetusyritykseltä (linkki yrityksen sivulle päivitetty 9.2.2020), jonka kanssa kaikki toimi täsmällisesti ja sovitun mukaan. Disneylandiin voi CDGltä jatkaa myös junalla terminaalissa 2 sijaitsevalta asemalta tai joko VEA bussilla tai Disneylandin omalla bussilla, jotka lähtevät terminaalin edestä. Junalla matka menee nopeiten, parhaimmillaan reilussa kymmenessä minuutissa. Disneylandin juna-asema sijaitsee lähellä huvipuiston sisäänkäyntiä ja bussipysäkit Disneylandin hotelleihin sekä Val de Marnehen ovat juna-aseman välittömässä läheisyydessä. Autolla matka vie liikenteestä riippuen 45 – 60 minuuttia. Ajoreitti CDGltä Disneylandiin on yksinkertainen ja hyvin kyltitetty, joten vuokra-autollakaan kulkemista ei tarvitse sen vuoksi epäröidä. Valitsimme kuitenkin vaihtoehdoksi yksityiskuljetuksen sen vaivattomuuden takia. Kahden lapsen ja matkalaukkujen kanssa ei tuntunut houkuttelevalta tehdä matkaa monen etapin kautta, vaan pääsimme suoraan ovelta ovelle eikä hinta ollut paljon muita vahtoehtoja korkeampi tällä kokoonpanolla. Mukava kuljettajamme vei meidät turvallisesti perille ja hän toimi kuljettajanamme myös seuraavilla siirtymillä Disneylandista Pariisiin ja Pariisin keskustasta CDG lentoasemalle.

 

Disneyland Paris on Disneyfanin unelmakohde Photo copyright Elämää ja matkoja

Disneyland Paris on Disneyfanin unelmakohde
Photo copyright Elämää ja matkoja

 

Majoittauduimme kahdeksi yöksi Disneylandin alueella sijaitsevaan Disney’s New Port Bay Club hotelliin. Hotelli on rakennettu Uuden Englannin tyyliin ja se sijaitsee rauhallisella alueella Lake Disneyn eteläpuolella. Kävelymatkaa huvipuistoon on kymmenisen minuuttia ja Disneylandin alueen hotellien/huvipuiston välillä kiertää maksuton bussi, jolla olikin pitkän päivän päätteeksi mukava palata hotelliin. Hotelli on yleisilmeeltään viihtyisä, mutta kuluneisuutta oli nähtävissä. Kunnostustöitä tehdään alueen hotelleissa säännöllisesti, esim. New Port Bay Clubissa uusittiin kesällä 2014 uima-allasalueet. Majoitushintaan sisältyi aamiainen ja sisäänpääsyliput molempiin puistoihin. Mikki Hiiri ystävineen käy muutaman kerran päivässä hotellilla tervehtimässä ja silloin voi kuvauttaa itsensä heidän seurassaan. Tämä oli meidän lapsille odotettu hetki ja muistona tästä lasten hyllyjä koristavat hymyilevät kuvat Aku Ankan ja Mikki Hiiren kanssa. Aulan vieressä sijaitsevasta myymälästä voi ostaa Disney-tuotteita, makeisia, snackseja sekä viiniä. Hotellissa on buffetravintola, jonne tulee tehdä varaus etukäteen sekä yksi a’la carte ravintola Yacht club. Aamiaisvuorot on aikataulutettu ja omat vuorot valitaan hotelliin kirjauduttaessa. Buffeaamiainen tarjoillaan suuressa salissa, jossa meteli on melkoinen. Buffeaamiaisella oli sen verran valinnanvaraa, että sillä sai sopivasti päivän käyntiin. Aamiaisen voi nauttia myös rauhallisemmissa merkeissä lisähintaan Yacht Clubilla, joka on viihtyisä ja palvelu hyvää. Majoituspakettimme varasimme tarjouskampanjan aikana Tjäreborgilta ja kulloinkin voimassa olevia kampanjoita kannattaa seurata esim. Disneylandin sivuilta. Tjäreborgin ajankohtaiset tarjoukset löydät tästä. Läheisessä Val de Marnen kylässä on myös mukavia hotelleja, joista voi kulkea Disneylandin alueelle paikallisbussilla tai vuokra-autolla ja joillakin hotelleilla on tarjolla oma kuljetus Disneylandiin.

Prinsessa Ruususen linna Photo copyright Elämää ja matkoja

Prinsessa Ruususen linna hurmaa niin pienet kuin isotkin prinsessat ja prinssit
Photo copyright Elämää ja matkoja

Disneylandin huvipuistoalueella ja Walt Disneys Studios Parkissa on nähtävää ja koettavaa Disneyfanille moneksi päiväksi. Näihin kahteen erilliseen alueeseen voi ostaa liput joko yksittäin tai molempiin yhteislipun. Disneylandin hotellimme hintaan sisältyi pääsy molempiin. Vietimme teemapuistoissa kaksi päivää aamusta iltamyöhään ja vielä jäi seuraavallekin matkalle paljon tekemistä ja nähtävää. Totesimme, että alueella saisi vaikka viikon menemään pitkästymättä. Karttaan ja tarjontaan kannattaa tutustua jo ennen matkalle lähtöä ja valita sieltä itselle ne ’must-jutut’. Fastpass-lipulla pääsee vähemmällä jonottamisella laitteisiin. Huvipuistoalueelle tultaessa on pikkukaupungin tyyliin rakennettu osio pääkatuineen ja sen varrella on useita Disney-kauppoja sekä ravintoloita. Tämän jälkeen tullaan isolle aukiolle jossa sijaitsee Prinsessa Ruususen linna ja sen parvekkeelta on hyvät näkymät alueelle. Perheemme suosikkeja huvipuistossa olivat Prinsessa Ruususen linnan lisäksi Liisa Ihmemaassa alueen labyrintti jekkuineen, Peter Panin lento, Piraattialue leikkipuistoineen sekä Robinsonin perheen puuhun rakennettu talo.  Lisäksi tapaamiset Mikki Hiiren kerhotalossa sekä Prinsessojen kanssa ovat lapsille unohtumattomia hetkiä. Joka päivä klo 17 on paraati, jossa tervehtivät monen monituiset Disney-hahmot – tämä päivän kohokohta kannattaa ehdottomasti nähdä! Päivä päättyy huvipuiston sulkemisaikaan ilotulitukseen. 

Rauhallisemmassa Walt Disney Studios Parkissa sukelletaan vuorostaan Disney elokuvien maailmaan. Elokuvateatterin kavalkadi Disney-klassikoista toi mieleen monia lapsuusmuistoja ja nostalgisen fiiliksen. Animaatioiden tekemiseen oli mielenkiintoista tutustua ja animaation tekemistä sai kokeilla myös itse. Salama McQueen -fanimme pääsivät ajelulle Syylari Cityn hengessä ja Toy Storyn ystäville löytyy omat huvipuistolaitteet. Kesällä 2014 avattiin iki-ihanan Remy-rotan Ratatouille ravintola, tämä ei valitettavasti ollut vielä ehtinyt valmistua kesäkuuhun ajoittuneeseen matkaamme mennessä. Saimme myös testata, miten oma kirkaisu saa kirkaisukanisterit täyttymään Monsterit Oy elokuvan Monstropoliksen energiatarpeisiin. Lastemme jäljiltä Tare ja kumppanit saivat energiaa monta kanisterillista!

Kertakarjaisulla kanisterillinen energiaa Monstropoliksen tarpeisiin! Photo copyright Elämää ja Matkoja

Kertakarjaisulla kanisterillinen energiaa Monstropoliksen tarpeisiin!
Photo copyright Elämää ja Matkoja

Sekä Disneyland Parkissa että Walt Disney Studios Parkissa on molemmissa useita erityylisiä ravintoloita, mutta hinta-laatutaso ei näissä mielestämme kohdannut. Läheisessä Val de Marnessa on ostoskeskus, jossa on Disneylandin ravintoloita selkeästi edullisempia ravintoloita ja sieltä on myös hyvä ostaa evästarpeet päivän Disney kierrokselle, eli kannattaa varata kylmälaukku matkalle mukaan. Ostoskeskuksen vieressä on oikea shoppailijan taivas: tyylikäs outlet-alue, jossa myydään edelliskauden merkkituotteita polkuhintaan. Mukaan tarttui mm. suuri Longchampin matkalaukku hintaan 125 eur. Kylään voi mennä Disneylandin alueelta joko paikallisbussilla tai kuljetuksella, jonka voi varata hotellin vastaanotosta. Käytimme tätä kätevää kuljetusta, joka nouti meidät hotellilta sovittuna aikana. Autona oli musta puhtauttaan kiiltelevä tila-auto tummennetuin lasein ja kuljettaja ranskalaisittain tyylikkäässä mustassa puvussa. Outlet-alueella on omat palvelupisteet, jossa voi käydä sopimassa kuljetuksen paluun ajankohdan. Tämän retken teimme viimeisenä päivänä kirjauduttuamme ulos hotellista ja matkalaukut sai jättää vartioituun hotellin säilytykseen shoppailutuokion ajaksi.

Kaikki kiva loppuu kuitenkin aikanaan ja oli aika jättää Disneyn taika taakseen. Tuttu kuljettajamme nouti meidät hotellilta ja edessä oli ajomatka kohti Pariisia!

Tästä lisää seuraavassa jaksossa – mukavaa viikonloppua!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Tiia/ReiseReise 28/01/2016 at 22:06

  Osaatko sanoa kumpi puisto antaa aikuiselle enemmän (siis ilman lapsia matkustavalle)? Näkeekö tuon Prinsessa Ruususen linnan, vaikka ostaisi lipun vain Universal Studion puistoon?

  • Reply Elämää ja Matkoja 29/01/2016 at 12:56

   Disneylandin puoli on enemmän sitä Disneyn taikaa ja satumaailmaa paraateineen ja siellä oli ihan kiva kulkea aikuisenakin ja herätellä lapsuusmuistoja ja leikkimieltä. 🙂 Prinsessa Ruususen linnan näkee vain hyvin etäältä, jos ei mene alueelle sisään. Disneylandin alue itsessään on jo nätti ja senkin takia siellä kannattaa käydä.

   Walt Disney studios parks on ehkäpä enemmän täydentävä puoli Disneylandille; mielenkiintoinen, mutta yksistään käytynä voisi tuntua, että visiitti jää vajaaksi. Animaatioiden ja elokuvien tekemisestä kiinnostunut löytää sieltä eniten. Lisäksi on huvipuistolaitteita eri ikäisille ja Remy-rotta fanille Gusteaun ravintola, joka ei ollut vielä avattu silloin, kun kävimme ja pääsimme kurkistelimme sitä vain pensasaidan takaa. 🙂

   Suosittelisin ostamaan lipun, jolla pääsee molempiin puistoihin ja katsomaan etukäteen mitkä jutut itseä kiinnostaa eniten. Yhden-kahden päivän visiitillä saa olla tehokas ajankäyttäjä, vaikka ei kävisi paljoa huvipuistolaitteissa, sillä alue on suuri.
   Tästä linkistä pääsee katsomaan alueen tarjontaa lähemmin ja voi filtteröidä kiinnostuksen kohteita mm. iän mukaan http://www.disneylandparis.com/en/attractions/

   Kannattaa myös bongailla tarjouksia Disneylandin omiin hotelleihin, joihin kuuluu sisäänpääsy molempiin puistoihin. Alkuhinta niissä voi hirvittää, mutta majoitus + lippuhinnat + mahdolliset matkakulut (juna/bussi/taksi) yhteen laskettuna ne voivat olla edullisempi vaihtoehto, niin kuin meidän tapauksessa. Kesäksi tulee yleensä hyviä tarjouskampanjoita helmi-maaliskuussa (-30%), joita kannattaa seurata Disneylandin omilta sivuilta ja myös Tjäreborgilta, josta voi ostaa pelkän hotellipaketin sisäänpääsylippuineen sinne.

   Toivottavasti tällä pääsette alkuun matkan suunnittelussa ja vastaan mielelläni, jos haluat kysyä lisää!
   Mukavaa perjantaita Sinulle!

   • Reply Tiia/ReiseReise 01/02/2016 at 19:43

    Kiitos kovasti! Joo, ehkäpä nuo molemmat puistot olisi kiva nähdä, eikä lipuilla muistaakseni ollut niin kauheasti hintaeroa. 🙂

    • Reply Elämää ja Matkoja 01/02/2016 at 20:26

     Kannattaa tosiaan ottaa liput molempiin ja suhata niiden välillä fiiliksen mukaan.
     Ruoka on muuten alueella ryöstöhintaista eikä hinta-laatusuhde ole kohdallaan, joten jos haluaa siinä säästää, kannattaa hakea evästä mukaan kylän ostarilta!

     Mukavaa reissun suunnittelua Teille!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.