Suomen suurin matkablogiyhteisö

Rotorua

Majoitus 2 yötä; Prince’s Gate. Arawa st.
Huippu sesongin ulkopuolella hotelleissa huimia tarjouksia, eikä voitu vastustaa kiusausta majoittua söpöön hotelliin, jossa omat kolme kuumaa mineraali-allasta pihassa. Nautittu kuumista mineraalikylvyistä kolme kertaa. 🥰 Päätöstä helpotti sateinen sää.
Kaupungissa on runsaasti thermal-kylpylöitä. Kuumia lähteitä, geysirejä sekä mutahautoja on myös ihan keskustassa.

Maanantain kohokohta oli kierros Rotoruan golf-kentällä. Kyseessä Perinteinen 100- vuotias puistokenttä muutamin yllätyksin. Purot väylien poikki sekä sivuvesiesteet olivat kuumien lähteiden vettä. Vesien lämpötila kädellä mitattuna noin 45 ast C. Pallo tuli puhtaaksi! Lisäksi väylien reunoilla oli mutahautoja, joissa pulppusi/kupli kiehuvaa mutaa. Maisemassa on runsaasti lähistön geysireiden höyrypatsaita.

Vierailimme myös TE PUIA:ssa. Tuliperäinen alue, jossa mm. isoja geysirejä sekä kuplivaa mutaa. Lisäksi maori-kulttuuria esittelevä keskus. (Puisto aika kallis, 35€/hlö, mutta oli vierailun arvoinen.)

Rotoruan keskustan tuntumassa on jylhä Redwoods metsä. Kävelimme läpi yhden merkityistä reiteistä. Metsään on rakennettu myös riippusilta-rata, joka varmasti upea iltaisin valaistuna. Rata sopii kaikille, ei vaadi hyvää fyysistä kuntoa. Riittää että nauttii riippusilloista jättihonkien siimeksessä.

 

 

 

 

 

 

 

 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply