Suomen suurin matkablogiyhteisö

Napier, the Art Deco capital

Ihana Napier, kaupungeista reissun suosikki!
Palkitsimme itsemme kahdella yöllä hotellissa; The Dome ja The Art Deco Masonic Hotel. 😍😍

Syy yhtenäiselle ilmeelle ja kauniille rakennuksille on että Napier vaurioitui pahoin maanjäristyksessä 1931 ja rakennettiin uudelleen Art Deco tyyliin. Niin upeita rakennuksia ja myös hyvässä kunnossa. Täällä olisi turistille tarjolla mm. guided Art Deco walks and tours. Ihania antiikki- ja wintage-kauppoja.

Emme ottaneet opasta vaan kiertelimme kaupunkia omatoimisesti niin jalan kuin fillareilla. Kaupunkiin tuli säpinää kun toisena päivänämme rantautui valtava risteilyalus 4 tunniksi. Yli 3000 turistia täytti kadut ja kaupunki otti vieraat lämpimästi vastaan. Mm charleston asuiset oppaat ja vanhat autot ilmestyivät kaduille ja jazz soi. Wau, mikä show! Tälläisiako on risteily-showt? Kaupunki palasi normaaliksi kun laiva lähti.
Vuorasimme fillarit hässäkän ajaksi ja ihalimme kauniita rantoja ja esikaupunkien upeita Art deco omakotitaloja.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply