2 kuukautta ja sitä ja tätä

Heissan kaikki ja antoisaa äitienpäivää kaikille äideille ja äidinmielisille!

Niinhän siinä sitten kävi, että elämä vei mennessään ja tietokone jäi läppärilaukkuun viikoiksi pölyttymään. Eloa täällä pohjoisen helmessä aka Groningenissa on takana nyt reippaat pari kuukautta. Alun odottelun jälkeen asiat tosiaan notkahtivat eteenpäin kertaheitolla ja nyt huomaan jo eläväni ihan tavallista arkea – kuinka outoa ja ihanaa samalla! Käyn töissä, vietän aikaa rakkaiden ihmisten kanssa ja ulkoilen niin paljon kun ehdin. Tulipahan jälleen todistettua itselleen, että ihminen on sopeutuvainen ja pitää vaan antaa asioille tilaa ja aikaa järjestyä.

”Moi” on Groningenin murteella moikka! Ei se hollanti niin vaikeeta kielenä olekaan 😉

Täällä asuessa on minulle ainakin välittynyt sellainen kuva, että hollantilaiset osaavat nauttia elämästä. On paljon erilaisia festareita, juhlapäiviä ja tälläkin hetkellä kaupungin keskustaan on rakennettu tivoli. Yksi isoimmista juhlapäivistä täällä on  Kingsday 27. huhtikuuta, jolloin juhlitaan kuninkaan Willem-Alexanderin syntymäpäivää. Tänä vuonna juhlan kruunasi se, että kunkku itse tuli Groningeniin! Valitettavasti keskusta oli jo super täynnä siihen aikaan, kun poikaystävän kanssa raahauduttiin paikalle, ja näin kuninkaan vain pienenä länttinä kaukaisuutena lavalla. 😀 Oma mielipiteeni peritystä etuoikeudesta on hieman ristiriitainen, mutta oli kyllä hauskaa nähdä lähes koko kansakunnan bailaavan yhdessä ja iloitsevan. Oma kuninkaanpäivä eskaloitui pannukakkujen syömisestä terassilla pyörivällä tanssilattialla bailaamiseen kello kuudelta iltapäivällä ja lopulta päädyin kavereiden kanssa vanhassa sokeritehtaassa sijaitsevalle teknoklubille. Hauskaa oli siis (ja kyllä, seuraavana päivänä oli ”vähän” väsy)!

Rakas äitini kävi täällä vierailemassa ja oli mukavaa päästä näyttämään paikkoja. Kissakahvila ja eri puistot tuli tsekattua maman kanssa ja käväistiin me nopeasti yhden päivän vierailulla Amsterdamissakin. Amsterdam on kyllä niin kiva, pitäisi vaivatua useammin käymään! En oikein vieläkään ymmärrä, että tosiaan asun nyt samassa maassa, jossa Amsterdam sijaitsee. 😀 Ja että se on ihan oikeasti reilun kahden tunnin bussimatkan päässä. Vuosia aina haikailin takaisin Damiin ja olin niin innoissani, kun sinne lopulta pääsin lomille. No pian on kesä ja tulee varmasti käytyä enemmän tuossa sydämeni varastaneessa kaupungissa.

Mamma relaa Amsterdamin auringossa. Olikohan kuvaaja vai talo vinossa… 

Tämä oli nyt vähän tämmöinen ”ei mitään oikeeta asiaa” – tyyppinen postaus, mutta oli mukava näpytellä kuulumisia pitkästä aikaa. Kirjoitin tavoitetaululle ylös, että tästä lähtien päivittäisin blogia 1-2 kertaa viikossa, eli siihen nyt pyritään! Tavoitteena on myös jälleen aktivoitua juoksun suhteen ja mielessä on eräs projekti siihen liittyen. Edellinen lenkki oli itse maratoni yli kuukausi sitten, eli nyt viimeistään on aika aktivoitua.

Sepä se, vi hörs!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply