Tärkeintä on ihmiset ympärillä.

Goedendag!

Olen aina ollut onnekas ja ympärilläni on ollut suuri joukko ihania ihmisiä. Myös ulkomaille muuttaessa tai reissatessa olen saanut heti kättelyssä tutustua mahtaviin tyyppeihin työpaikan, tuttujen tai hostellielämän kautta. Tämä muutto oli kuitenkin erilainen aiempiin verrattuna, sillä minulla ei ollut työpaikkaa odottamassa (kuten Maltalla) ja muutin poikaystäväni nurkkiin. Tässä asuntolassa toki asuu muitakin, mutta kaikki ovat opiskelijoita ja päivät koulussa tai kirjastossa opiskelemassa, joten sosiaalisten kontaktien määrä päiväsaikaan on luonnostaan aika vähäinen.

Ensimmäinen viikko meni uuteen asuinympäristöön tutustuessa ja asunnon metsästyksessä, mutta pikkuhiljaa alkoi nyppiä jatkuva yksin oleminen. Toki moneen oikeasti yksinäiseen ihmiseen verrattuna olin onnekas, sillä aamuisin ja iltaisin sain kuitenkin viettää aikaa mieheni kanssa. En käy tällä hetkellä vielä töissä, eikä koulu ala vielä moneen kuukauteen, joten tiesin uusiin ihmisiiin tutustumisen vaativan aktiivisuutta minulta itseltäni.

Onneksi nykymaailma mahdollistaa sen, että ei tarvitse mennä kadunvarteen huutelemaan vastaantulijoille ”Do you want to hang out?” 😀 Sen sijaan liityin kaikkiin mahdollisiin ryhmiin Facebookissa ja löysinkin pian porukan samanhenkisiä ihmisiä! Pakko kyllä kiitellä sosiaalisesta mediasta, vaikka sillä on myös rumat puolensa ja vaikutuksensa maailmaan. Nyt ei tarvitse siis enää käydä yksin smoothiella, vaan voin laittaa viestiä jopa useammallekin mukavalle ihmiselle – ihan mieletöntä.

Tämän kirjoituksen ydinsanoma on se, että muistin itse taas kuinka tärkeää on arvostaa ympärillä olevia ihmisiä joka ikinen päivä. On niin suuri siunaus, että voi rimpauttaa kaverin kahville tai käydä moikkaamassa vaikka isovanhempiaan (jälkimmäistä luksusta minulla ei ole eri asuinmaasta johtuen). Elämä olisi aika ankeaa jos ei olisi ketään kenen kanssa jakaa sitä, eikö niin?

Peace and love!

Follow my blog with Bloglovin

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply