Suomen suurin matkablogiyhteisö

Uuden uskaltaminen voi olla elämäsi paras seikkailu

Heti alkuun myönnettäköön että tähän projektiin lähdettäessä en tiennyt autoista mitään. En ollut edes aiemmin ajatellut haluavani omaa autoa. Olen kuitenkin päässyt hyvään alkuun ystävieni avustuksella, siitä suuri kiitos heille!

Koska aikaa, eikä osaamista (vielä) ole oman auton rakentamiseen, täytyi tyytyä valmiiseen retkeilyautoon. Ennen auton ostoa vertailin hieman eri autovaihtoehtoja, mutta aika nopeasti päädyin Hymer Free S600 merkkiseen autoon. Eli Mercedes Benz Sprinteriin, jonka asunto-osa on Hymerin rakentama. Mietin ennenkaikkea auton ajettavuutta sekä käytännöllisyyttä. Autossa tuntui olevan järkevä pohjaratkaisu sekä hyvin säilytystilaa tavaroille. Ja ennenkaikkea auto on äärimmäisen tyylikäs (:

Kaupat autosta tehtiin Turussa ja se toimitettiin lisävarusteiden asentamisen jälkeen Espooseen. Liikkeen pihassa sain noin puolentunnin opastuksen auton käytöstä. Tämän jälkeen sain auton avaimet käteeni ja myyjä poistui toivottaen hyviä seikkailuita. Läksin hieman hämmentyneenä ajamaan kehää pitkin kohti kotia ja yritin muistella myyjän antamia ohjeita veden käytöstä, lämmityslaitteen asetuksista, kasettivessan huollosta jne. Hetkellisesti vaivuin epätoivoon ja mietin vain että mihinköhän sitä on taas tullut lähdettyä. Päätin kuitenkin opetella autoon liittyvät asiat yksi kerrallaan ja niin myös tein. Kuukauden verran pidin vielä vuokra-asuntoa ja harjoittelin auton käyttämistä vähän kerrassaan ja sitten pääsikin elämään ”pakuelämää” ihan oikeasti. Takana on parisenkymmentä muuttoa ja tämä oli niistä kaikkein vaivattomin ja toivottavasti pitkäaikaisin.

2016 muutin pois Lappeenrannasta, jossa sielläkin ehdin asua aika monessa paikassa. Muuttoihin kyllästynyt isäni ehdotti tällaista asumisratkaisua (:

Olen reissuillani asunut hostelleissa jaetuissa huoneissa, kommuuneissa ja ajoittain myös muiden nurkissa, joten autoon muuttaminen ei sinänsä tuntunut mitenkään erityisen suurelta muutokselta. Muutto sujui helposti ja Hymeristä tuli varsin kodikas kun sain hieman sisustettua nämä muutamat neliöt omilla tavaroilla. Näin parin kuukauden harjoittelun jälkeen homma rokkaa jo aika mukavasti, vaikka aika-ajoin täytyykin avata ohjekirja.

Autossa asuessa ei monet arkipäiväiset asiat ole aina niin yksinkertaisia, mutta nautin siitä että asioiden eteen täytyy nähdä vaivaa. Työkaverini kysyi että mitä luksusta autosta löytyy. No ei löydy mitään erityistä luksusta mutta kaikki elämän perustarpeet täyttyvät ja se riittää. Jo heti alussa mietin että miten vähällä ihminen tuleekaan toimeen. Autosta löytyy ruoanlaittomahdollisuus, nukkumapaikka, vesi, suihku (ja vessa!!), sähköä ja lämmityslaitteisto.  Lämmittää voi kaasulla ja/ tai sähköllä. Toki kovilla pakkasilla pelkkä sähkölämmitys ei ole kovin tehokas, mutta jaksaa ylläpitää kohtalaista lämpöä. Olen ulkomailla asuessa tottunut ”huonosti” eristettyihin taloihin,  joten koen 18 asteen lämpötilan riittäväksi. En vuokralla asuessakaan koskaan pitänyt pattereita päällä. (: En myöskään ikinä ole omistanut telkkaria, mikroa tai mitään pesukoneita joten sopeutuminen tällaiseen asumiseen on osaltaan ollut helppoa.

Luksusta on auto itsessään ja sen mahdollistamat asiat ja mitä kaikkea onkaan vielä luvassa! Voi olla että tähän lähteminen näin noviisina oli hieman tyhmänrohkeaa mutta oikealla asenteella selviytyy.

Previous Post

No Comments

Leave a Reply