Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lumimyrskyn keskellä Pariisissa

Alkuviikosta pyörähdin pikaisesti rakkauden kaupungissa Pariisissa. Kaupunkiin oli annettu oranssi lumivaroitus. Mitä se sitä se sitten ikinä  tarkoittaakaan, mutta lunta tuli suomen mittakaavassa ihan normaali määrä. Tietenkään kaupungissa ei ole juurikaan minkäänlaista järjestelmää teiden kunnon ylläpitämiseen lumen tullessa, joten tiet olivat aika järkyttävässä kunnossa. Onneksi ensimmäisenä päivänä lumentulo oli suht vähäistä ja melkein aurinkokin pilkahti pilvien lomasta niin oli hyvä kierrellä kaupunkia.

Kävin tottakai tarkastamassa onko taidemuseo Louvre vielä paikallaan, ja olihan se. En kuitenkaan ymmärrä taiteen päälle niin paljoa että olisin lähtenyt kiertämään näyttelyitä, sillä tungos paikan päällä oli melkoinen. Ja kaupungilla oli riitti paljon nähtävää.

Notre Dame ihastutti tunnelmallaan ja arkkitehtuurillaan. Katedraali on kooltaan valtava ja yksityiskohtien määrä sai leuan loksahtamaan auki. Tunnelmaa ja valoa luomaan oli sytytetty satoja kynttilöitä ja paikalla sattui olemaan jopa kuoro harjoittelemassa. Harvoin reissulla tulee kirkoissa kierrettyä mutta tämä houkutteli kovasti eikä missään nimessä tuottanut pettymystä.

Notre Damen erakkopulu

Kaupungilla oli lukuisia ”kulmakuppiloita” jotka tarjosivat herkullisen näköisiä leivoksia sekä muuta ruokaa. Ranskalaisesta ruoasta jäi mieleen aitous, lihat tarjoillaan luineen ja muutenkin vaikutti että raaka-aineisiin panostettiin. Tottakai jokainen ruoka tarjoiltiin ranskalaisen patongin kera. Hintatasoltaan ruoka ja elintarvikkeet ovat samaa luokkaa suomen hintojen kanssa.

Koko reissun kohokohta oli ehdottomasti katakombi, eli 1700 luvulla alkunsa saanut maanalainen hautakäytävä. Syy tämän perustamiseen oli epidemiat, jotka tappoivat ihmisiä siihen tahtiin että hautausmaat olivat niin täynnä että ihmiset jotka asuivat niiden läheisyydeissä alkoivat sairastua. Tämän seurauksena alettiin ihmisiä hautaamaan joukkohautoihin maan alle. Hautakäytäviä on nykyään satoja kilometrejä, suurin osa käytävistä on turvallisuus syistä suljettu ja turisteille onkin avoinna jokunen sata metriä. Kokemuksena katakombi on pysäyttävä mutta ainakin tällaiselle Bones fanille hieno kokemus. Tunnin odottelu kylmässä räntäsateessa palkittiin. Sisäänpääsymaksu on kympin luokkaa ja siihen lisäksi kannattaa ottaa audioguide niin saa vierailusta kaiken irti.

Molempina päivinä tuli käveltyä yli 15 km ympäri kaupunkia. Kävely on ehdottomasti paras tapa tutkia uusia kohteita ja saada vierailusta irti täysi kokemus. Vaikka asuinalue vaihtui niin kokoajan oli turvallista liikkua yksin. Turvallisuudesta myöskin sen verran että viime aikaisten tapahtumien vuoksi jokaisessa turisti kohteessa sekä joissakin liikkeissä ovella oli turvatarkastus ja laukun sisältö piti näyttää vartijalle.

Kuulema pääsi kaupunki suomen uutisiinkin lumen ja Seinen tulvimisen vuoksi. Kerkesin jo ihmettelemään että miten hyvin liikenne pelaa lumesta huolimatta. Kunnes totuus paljastui lähtö aamuna kun junien kulku väli oli 30 min 2 min sijaan ja lentokenttä oli suljettu lentoliikenteeltä toistaiseksi. Vajaan viiden tunnin odottelun jälkeen pääsi kone lähtemään, ja pääsin takaisin vielä lumisempaan Helsinkiin. Nyt taas jaksaa hetken tehdä töitä ennen seuraavaa reissua.

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista maanantai, helmikuu 12, 2018 at 21:14

    Moi Tiia. Haa, ollaankin oltu Pariisissa samaan aikaan, ellei peräti tultu samalla Norwegianin lennolla Orleylta keskiviikkona? Kyllä sitä suomalaisen mittapuun mukaan ihmetytti, että mikä ihmeen lumimyräkkä 🙂 Musta alkaa tuntua, että meen minne tahansa siellä on aina vuosikymmenen huonoimmat kelit. Mun kokemuksia keskiviikon panikoinnista täällä: https://www.rantapallo.fi/samppanjaamuovimukista/2018/02/10/lumi-sotki-pariisin-ja-aiheutti-suuntavammaiselle-paniikin/

  • Leave a Reply