Suomen suurin matkablogiyhteisö

Australian eläimistä

Moni varmaan ihmettelee miten olen edelleen yhtenä kappaleena täällä Australian mantereella kun tämä on tunnetusti pullollaan niitä myrkyllisiä käärmeitä ja hämähäkkejä.

Kuvassa täysin vaaraton seitsenjalkainen?!? Huntsman hämähäkki, mutta ne kasvavat näyttävän kokoisiksi ja tulevat esiin kun sitä vähiten odotat. Kuva on Armidalesta (NSW) jossa niitä tuli nähtyä vähän väliä. Mutta vaarallisiakin hämähäkkejä Australiassa elää. Ei kuitenkaan mitään tarantelloja vai muita suurikokoisia, vaan vaarallisimmat ovat juurikin ne pienimmät, jotka pääsevät puremaan sinua huomaamatta (tai juuri kun olet laittamassa kenkää jalkaan). Usein itse purema ei ole kovin vaarallinen vaan sitä seuraava tulehdus voi äityä pahaksi.

Ibis, ibislintu, Sydney

Pelican, pelikaani, Cairns

Paljon on tullut nähtyä erikoisia eläimiä täällä ollessa.

Tiliqua, eli blue tongue lizard. Tasmania

Echidna eli nokkasiili, Tasmania

Dingo, Fraser Island

Stick insect, kummitus sirkka, Exmouth

Top 4 vaarallisimmat eläimet 

4. Käärmeet!!

Täältä löytyy lähes kaikki maailman vaarallisimmat käärmelajit. Käärmeenpuremia sattuu kuitenkin suhteellisen harvoin. Ne pyrkivät viimeiseen asti välttämään ihmistä. Sairaaloista löytyy aina sille alueelle tyypillisille käärmeiden pureman vastamyrkyt, joten nykypäivänä purema harvoin koituu kuolemaksi.

3. Hui Hai

Härkähai, valkohai sekä tiikerihai ovat luokiteltu ihmisille vaarallisimmiksi haiksi joita täältä löytyy. Lyhyen historiani aikana täällä Exmouthissa olen kohdannut tiikerihain kahdesti, kerran surffaamassa ja toisen kerran snorklaamassa uiskenteli parimetrinen tiikerihai vastaan ja toistaiseksi vielä yhtenä kappaleena. ps älkää kertoko äitille.

2.Krokotiili

Näitä elää lähinnä maan pohjoisosissa ja queenslandissa. Kun reissasin Daintreen sademetsässä, kuulin valitettavan monta tarinaa joissa turistit ovat menneet telttailemaan väärään paikkaan ja krokotiili on yöllä tullut ja vienyt nukkuvan henkilön mukanaan. Lähes vuosittain pari ihmistä kuolee krokotiilin hyökkäyksen seurauksena.

Fresh water crocodile, australian krokotiili. Daintree sademetsä

1.Meduusat

Box jellyfish & irukanji, joita esiintyy myöskin maan pohjoisosissa sekä queenslandin alueella aiheuttavat kuolemia lähes vuosittain. Tämän vuoksi moniin snorklaus retkiä tarjoavilla laivoilla ja katamaraaneilla stingersuit on tullut pakolliseksi. Laaja ihokontakti kuutiomeduusan (boxjellyfish) lonkeroihin aiheuttaa sokin ja minuuttien kuluessa sydänpysähdyksen. Mikäli ihokontakti on vain pieni voi oireena olla vain kipu ”pistokohdassa, jolloin tämä voidaan hoitaa viinietikalla sekä kipulääkkeillä”

Täällä exmouthissa ei näitä onneksi ole tarvinnut pelätä. Ainoastaan punaiset meduusat olivat täällä keväällä riesana. Koska niitä oli suuria laumoja joka puolella jouduin minäkin yhden pistämäksi. Tietenkään mukana ei ollut viinietikkaa, joten jouduin sietämään sitä kipua pari tuntia.

Puinaisia jellyjä jokapuolella. Hieman vaarallisempi jelly joita tuli nähtyä paljon Fraser Islandilla on blue bottle eli Portugalinsotalaiva (mistä suomalainen nimitys sitten johtuukaan).

Juttelin erään aussin kanssa näistä ennakko varoituksista joita sain ennen reissuun lähtöä ja tämä naurahti ”Some animals in Australia are cute as hell but they will beat the shit out of you if you make them angry.” Tämä lausahdus kuvastaa loistavasti monia australian eläimiä. Jokin aika sitten uutisissakin pyöri video miehestä joka riensi pelastamaan koiraansa kengurun kynsistä ja lyö nyrkillä tätä naamaan. Vaikka video onkin varsin huvittava ja päättyykin hyvin, niin tilanne olisi voinut päättyä hyvinkin rumalla tavalla. Kengurut ovat yllättävän iso kokoisia ja käpälät isoine kynsineen voivat aiheuttaa pahaa jälkeä.

Samoin rumaa jälkeä tekevät nämä ystävät jos kokevat itsensä uhatuksi. Nuo kynnet!!

Loppukevennyksenä aiemmin mainittu video :DD

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply