Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hobart, paljoa tätä kauemmaksi ei kotoa pääse

Nyt reissua takana kuukausi ja etäisyys kotiin on noin 16 100km.

Edelliset päivät telttailemassa olivat olleet täynnä ohjelmaa ja tekemistä, niin päätin ottaa ajan Hobartissa ihan rennosti. Kiertelin kaupungilla ja söin hyvää ruokaa, vietin aikaa muiden hostellissa majoittuvien reissaajien kanssa. Pääsin jälleen kuulemaan hyvin erilaisia tarinoita, mitkä syyt ovat tuoneet heidät Australiaan sekä tarinoita heidän kotimaistaan. Tällä kertaa pääsin kuulemaan arkielämästä Kolumbiassa, Japanissa sekä tietysti Saksassa. (Saksalaisia löytyy todennäköisesti ihan jokaisesta hostellista täällä). Tiesittekö että Kolumbiassa jouluna tanssitaan ja iloitaan yhdessä perheen ja sukulaisten kanssa. Tietysti kerroin heille myös suomen hartaasta joulusta, haudoilla käymisestä ja joulusaunasta, mikä herätti samanlaista ihmetystä kuin riehakas tanssijoulu minussa. Luulin myös että japanilaisten suomihype on yksi stereotypioista, mutta se ihan oikeasti on totta. Kyseinen jantteri osasi kertoa enemmän suomi brändeistä kuin minä.. Myöskin reissuvinkkejä vaihdeltiin puolin ja toisin. Joten taas tuli lisää bucket list kohteita.

Blogi - 11 1

 

Blogi - 11 4

Hobartissa kävin Salamanca torilla joka järjestetään lauantaisin ja on yksi lauantaiaamun perinteistä paikallisille, sekä myöskin turisteille. Tämän jälkeen suuntasin Tasmanian (taide)museoon joka oli aivan valtava. Ja kaiken huipuksi sinne ei vaadittu pääsymaksua. Museosta löytyi kaikkea historiasta, luonnosta, tekniikasta ja oli mielenkiintoinen myös aikuisille. Ja kävin toki myös katsomassa Fantastic beasts leffan, josta tykkäsin kovasti. Toimitin postitontun virkaa jonka jälkeen kävin aiheuttamassa hämmennystä postitoimistossa. Postivirkailijakaan ei enää tiennyt että minkälaisia merkkejä kirjeisiin tulisi laittaa, joten olen ihmeissäni että kaikki joulukortit löysivät perille suomeen. Kiertelin myös kasvitieteellisissä puutarhoissa, joissa kukkaloisto oli parhaimmillaan.

Blogi - 11 12

 

Blogi - 11 5 Blogi - 11 11

Yhtenä päivänä ajoimme porukalla ylös MT Wellingtonille katselemaan, miltä Hobart näyttää ylhäältä katsottuna. Aikamoista kiemurtelevaa ylämäkeä täytyi ajaa ennen kuin pääsi huipulle. Pysähdyimme muutaman kerran matkan aikana ottamaan kuvia ja ihastelemaan näkymää. Tuuli oli voimakas ja antoi esimakua siitä mitä tuleman piti huipulla. Kun pääsimme huipulle, tuuli puhalsi niin voimakkaana, ettei meinannut eteenpäin päästä, vaikka vuoren juurella oli aivan ihana kesäkeli. Joku paikallinen osasi kertoa että Mt Wellingtonin huipulla saattaa sataa lunta jopa kesällä. Näkymä oli uskomattoman hieno, vaikka voimakas tuuli toikin mukanaan sumua ja pilviä.

Blogi - 11 8 Blogi - 11 9 Blogi - 11 10

Sitten koittikin päivä jolloin tuli jättää ihana Tasmania taakse ja suunnata takaisin kohti Sydneytä. 10 päivän aikana pääsin näkemään vasta itä-rannikon tästä upeasta saaresta. Vaikka kartalla Tasmania näyttää pieneltä valtavan Australian vieressä, niin välimatkat ovat yllättävän suuria. Luonto ja kiireettömyys jäivät päällimmäisenä mieleen kun mietin eloa Tasmaniassa, jossa tunsin oloni erittäin kotoisaksi.

Blogi - 11 14

Blogi - 11 6

Blogi - 11 7

Kävelemällä läpi lähiöalueita ja kulkemalla vailla päämäärää saattaa löytää vaikka minkälaisia kuvausaarteita ja yllättävää kauneutta arkisistakin asioista.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply