Suomen suurin matkablogiyhteisö

Telttailemassa Tasmaniassa

Viimeisen harkkavuoron jälkeen Ambulance Victoriassa kävin hakemassa kamat hostellilta ja suuntasinkohti satamaa, jossa nousin Spirit of Tasmania lauttaan, joka veisi minut kohti Tasmanian kansallispuistoja. Vaikka Melbournessa kovasti viihdyinkin, koin että mieli kaipaa rauhoittumista, ja mikä onkaan paras tapa siihen kuin telttailu luonnonhelmassa. Lauttamatka Melbournesta Devonportiin kesti 9 tuntia, minkä ajan olin nukkumassa lepotuolilla. Myöskin hyttejä oli tarjolla, mutta tiesin pystyväni nukkumaan myös lepotuolilla, joten säästin samalla jonkun kympin. Ja merenkäynnistä huolimatta nukuin sikeästi lähes koko matkan ajan. Knoppitietona, Spirit of Tasmanian laivat on muuten tehty Suomessa!!

Blogi - 8 TasmaniaBlogi - 8 2

Olin viikko takaperin löytänyt sattumalta esitteen 5 päivän telttaretkestä Tasmanian itärannikolla ja otin heti yhteyttä retken vetäjään ja varasin matkan. Retken vetäjä ystävällisesti järjesti minulle privaatti kyydityksen Devonportin satamasta Launchesteriin, mistä minibussi lähti, koska muuten en olisi ehtinyt ajoissa lähtöpaikkaan. Tasmanian Eco Tours on yhden miehen yritys joka järjestää pienryhmille opastettuja telttaretkiä Tasmanian itä- sekä länsirannikolla. Retket pitävät sisällään vierailuja eri kansallispuistoissa sekä eri tasoisia vaelluksia/ kävelyitä. Heti ensimmäiseksi suuntasimme katsomaan St Columba vesiputousta. Jo parkkialueelta pystyi kuulemaan vesiputouksen pauhun, vaikka matkaa sitä katsomaan oli useampi sata metriä. Kohina oli aivan mahtava! En muista että koskaan aikaisemmin olisin nähnyt vesiputousta, tai ainakaan tuota kokoluokkaa olevaa.

Blogi - 8 4Blogi - 8 3Päivän aikana pääsin myös niin sanottuihin postikorttimaisemiin. Aivan uskomattoman kauniita rantoja eikä ketään muita meidän lisäksi nähtävissä. Kävelimme pitkin rantoja samalla kun oppaamme Aran kertoi alueen luonnosta ja sen historiasta. Oranssin punaiset kalliot eli Bays of Fires turkoosin meren äärellä. Sanotaan että nimi tulee tuosta värityksestä, joka siis johtuu jäkälästä joka kallioiden päällä kasvaa, mutta todellisuudessa nimitys tulee kertomuksesta, jolloin merimiehet näkivät aborginaalien sytyttävän nuotioita näillä rannoilla/ lahden poukamilla, jolloin alkoivat kutsua aluetta nimellä Bays of Fires.

DSC_3852 Blogi - 8 8

Aluelle tyypilliset punaiset kalliot sekä kuvan kauniit rannat sekä luonto tuovat alueelle turisteja ympäri vuoden. Tämän vuoksi teiden varsilla näkyy jatkuvasti kylttejä eri majoitusalueille. Ensimmäinen yö viettiin suorastaan luksusmajoituksessa, joten siirtymä telttailuelämään oli tehty niillekin joille se ei ennestään ollut niin tuttua. Bay of Fires Bush Retreat on vast ikään avattu leirintäalue, jota pitää nuori pariskunta, he myöskin omistavat aivan ihanan koiran joka mielellään tulee rapsuteltavaksi ja paijattavaksi. Alue oli todella viihtyisä ja oli ihana käydä nukkumaan luonnonääniä kuunnellessa.

Blogi - 8 6Blogi - 8 7

Hyvien yöunien jälkeen oli hyvä jatkaa Tasmanian tutkimista. Päivän ohjelmaan kuului muutama pieni kävely luonnonpuistossa sekä muutama pysähdys ihailemassa toinen toistaan upeampia rantoja. Päivä oli hieman pilvinen ja kolea, mutta se ei oikeastaan haitannut, sillä vaeltaessa sekä kiivetessä kallionrinnettä ylös tuli ihan riittävän lämmin.

Blogi - 8

Blogi - 8 9

Merenrannalta kallion huipulle, jälleen kerran aivan uskomattomat näkymät.

Blogi - 8 11

Toinen ilta päättyi upeaan auringonlaskuun jota ihailimme ennen illallista yhdessä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply