Keep Dreaming: Risteily Karibialle

Tällä hetkellä mennään niin arjen pyörteissä, että on ollut vaikea keskittyä helmikuussa tulevan 30-vuotis synttärireissun suunnitteluun. Lähtöön on 121 päivää. Se on vähän, jos ajatellaan, että varasimme risteilyn viime vuoden marraskuussa! Karibiasta ja risteilystä olemme haaveilleet jo vuosia. Minä unelmoin siitä jo lapsena. Mutta odottavan aika on pitkä. Toisaalta säästettävää reissua varten vielä on, joten jokainen päivä otetaan ilolla vastaan, että saataisiin matkakassaa vielä kerrytettyä.

Mitään tiettyä ylärajaa emme ole asettaneet reissubudjetille. Ainoastaan halusimme risteilyn, joka maksaa alle 3000 € ja lennot Miamiin alle 1000 €.

Varustamoksi valitsimme pitkän pohdiskelun jälkeen Royal Caribbeanin. Risteilyn tilasimme Risteilykeskukselta. Tärkeimpiä kriteerejä varustamon valinnassa olivat siisteys, palvelun laatu ja monipuoliset risteilykohteet. Löysimme Black Friday -tarjouksen Symphony of the Seas -alukselle, parvekehytti 2300 €, varausmaksu vain 1 € per matkustaja. Laiva kävisi Hondurasissa Roatanilla, Meksikossa (Costa Maya & Cozumel) sekä Royal Caribbeanin omalla saarella Coco Caylla.

Allure of the Seas. Kuva lainattu: https://www.royalcaribbean.co.uk/our-ships/allure-of-the-seas/

Keväällä tuli kuitenkin viesti Risteilykeskukselta, jossa kerrottiin, että risteilymme on peruttu. Saimme listan vaihtoehdoista, joista valita uusi risteily. Harmitus oli suuri, itkukin siinä pääsi, kun pähkäilimme mitä teemme. Roatan oli sellainen kohde, jonne olisimme ehdottomasti halunneet käymään, mutta koska kyseessä on juhlaristeily, haluamme olla reissussa 7.2. jolloin täytän 30-vuotta ja vietämme 6-vuotis hääpäiväämme.

Risteilykeskus oli toivonut nopeaa vastausta, joten seuraavana iltana valitsimme risteilyn Itäiselle-Karibialle Allure of the Seas -aluksella. Kohteina Basseterre, Charlotte Amalie sekä Coco Cay. Saimme kalliimman risteilyn samalla hinnalla kuin varatessamme ensimmäistä ja lisäksi palvelurahaa laivalle 200 dollaria. Mutta kuinkas kävikään, tuli jälleen kerran muutoksia! Miehelleni laitettiin viestiä Royal Caribbeanin suunnalta, että Basseterre jää välistä ja kohteeksi vaihtuukin San Juan, Puerto Rico. Meitä ärsytti suuresti, olimmehan varanneet jo retken kohteeseen. No ei auttanut muu, kuin aloittaa tutustuminen Puerto Ricoon. Iloksemme huomasimme, että kaupungilla on paljon kulttuuria & historiaa tarjottavanaan, vaikka se ei meidän ykköskohde alunperin ollutkaan 🙂

Kuva lainattu: https://www.owler.com/company/royalcaribbean

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply