Unelmana NHL

Kuva lainattu https://www.nhl.com/fi/news/nhl-kauden-2019-20-kohokohdat/c-308045290

Otsikko voi äkkiseltään hieman hämätä sillä puhun penkkiurheilijan näkökulmasta, en huippu-urheilijan. Toisaalta hienoahan se varmasti olisi pelata maailman parhaassa jääkiekkoliigassa…

Mutta anyway!

Jääkiekkoa on tullut seurattua oikeastaan koko elämän ajan. Itse en ole koskaan pelannut, mutta lapsena tuli jonkin verran käytyä pelailemassa kavereiden kanssa. Aikuisiällä silloin kun on aikaa ja talvet suotuisia. Itse seuraan NHL:ää todella tiiviisti, mutta muitakin liigoja hieman sivusilmällä. Olen koko aikuisiän haaveillut pääseväni paikan päälle katsomaan maailman parasta lätkää ja etenkin silloin kun suomalaiset pelaajat menestyvät (ainakin tällä hetkellä näyttää todella hyvältä). Haavetta on ollut vaikeaa lähteä toteuttamaan, sillä pelithän pelataan Atlantin toisella puolella, mutta lähivuosina on ollut mahdollista päästä paikan päälle seuraamaan kun pelejä on tuotu Eurooppaan asti. Suomessa pelattiin marraskuussa 2018 kaksi peliä (Winnipeg Jets – Florida Panthers), joten halua oli enemmän kuin laki sallii päästä katsomaan huippu kiekkoa. Valitettavasti lippuja oli todella hankala saada kovan kysynnän vuoksi ja liput myytiinkin loppuun alta aikayksikön. Tosin hinnatkin olivat sen verran suolaiset, että olisihan tuo kuluttanut lompakkoa jonkin verran, mutta mitäpä et tekisi haaveidesi eteen. Lähellä, mutta silti niin kaukana!

Valoa alkoi näkyä tunnelin päässä, kun päätimme vaimoni kanssa lähteä Floridaan ja Karibian risteilylle viettämään molempien 30-vuotissyntymäpäiviä sekä 6-vuotishääpäivää. Siinä vaiheessa oli vain toivottava, että kyseiselle ajankohdalle (1.2.2020 – 15.2.2020) sattuisi edes yksi peli, mitä pääsisi katsomaan. Seuraavan kauden (2019-2020) otteluohjelma julkaistiin vasta kesäkuun lopulla 2019, joten odottavan aika oli pitkä, sillä olimme aloittaneet reissun suunnittelun vuosi takaperin. Niin kuin arvata saattaa, otteluohjelma oli suosiollinen ja aloin saman tien selaamaan lipunvälittäjien sivustoja: www.stubhub.com, www.ticketmaster.com, www.seatgeek.com ja www.vividseats.com. Vertailin lippujen hintoja ja muita kuluja mitä lipun ostoon tulee. Jokainen sivusto vaikutti luotettavalta ja käyttäjien mukaan ostotapahtuma tuntui toimivan. Lippuja ostaessa kannattaa erityisesti huomioida välityspalkkiot. Erot ovat jopa useita kymppejä, joka myös lippujen hinnoissa saattaa olla mahdollista. Lippujen ostaminen itsessään on helppoa miltä sivustolta tahansa. Itse ostin liput www.vividseats.com kautta. Se oli edullisin vaihtoehto ja saanut hyvät arvosanat palvelussa. Peli, johon liput ostin, pelataan Florida Panthers ja Philadelphia Flyers välillä. Peli pelataan Panthersien kotihallissa BB&T Centerissä noin 50 kilometrin päässä meidän majapaikasta.

Kuva lainattu https://www.thebbtcenter.com/arena-info

 

Odotan enemmän kuin innolla tulevaa koitosta sekä koko reissua! Ainakin yhden asian voin yliviivata omalta Bucket Listiltäni.

-Esa-Pekka

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply