Suomen suurin matkablogiyhteisö

Berliini osa 1

East Side Gallery

Tänä kesänä minulla oli lomaa vain yksi viikko, joten sen ihmeempiä matkasuunnitelmia emme voineet laatia. Suunnitelmissa oli käydä Riikassa koko perheen voimin, mutta muutaman blogikirjoituksen luettuamme päätimmekin lähteä tutustumaan Berliiniin! Bongattiin Berliinin Lego Discovery Centerin täältä ja muita hyviä vinkkejä Lähtöselvitetty -blogista.

Ajankohdaksi valitsimme  30.6.-4.7. Suora lento Finnairilla maksoi melko paljon, joten pyrimme löytämään edullisen hotellin. Päivien netissä kahlailun, tuskailun ja satojen asiakaspalautteiden jälkeen päädyimme varaamaan Booking.comista huoneen hotellista Acama Hotel & Hostel Kreuzberg.

Edullisuus, hyvät asiakaspalautteet ja sijainti painoivat vaakakupissa luksushuonetta ja -palveluja enemmän ja emme kyllä pettyneet! Hotellista lisää myöhemmin ihan omassa postauksessaan.

Matkaa suunniteltiin lasten ehdoilla, joten Lego Discovery Centre, Little Big City, Sea Life Berlin & Aquadome ja Zoo Berlin pääsivät tutustumislistalle. Ostimme täältä ennakkoon combolipun, joka sisälsi kaksi valinnaista nähtävyyttä sekä ilmaisliput Little Big Cityyn. Eläintarhaan ostimme myös liput etukäteen netin kautta. Säästyi paljon aikaa, kun pystyimme vain kävelemään porteista sisään.

Lego Discovery Centre Berlin

 

Zoo Berlin

Hyvästä suunnittelusta huolimatta matkalle lähtö ei ollut itsestäänselvyys. Kävi nimittäin niin, että nuorin lapsistamme sairastui vakavasti juhannuksen alla. E joutui olemaan sairaalahoidossa neljä päivää keuhkokuumeen, mononukleoosin sekä epämääräisen ihottuman vuoksi. Kotona toipumista kesti vielä viikon verran, mutta lääkäri antoi pari päivää ennen lähtöä lentoluvan. Muiltakaan kommelluksilta ei valitettavasti vältytty. Lähtöiltana autoa pakatessa huomasimme, että rattaiden renkaat olivat jostain syystä puhjenneet. Tämä tiesi puhelinsoittoja kaikille tutuille, mutta kenelläkään ei ollut joutuvana sopivia tai ehjiä rattaita. Harkitsimme jo vuokrauspalvelua, mutta lentomme aikainen lähtö tekisi asiasta hyvin vaikean. Ajatus vilkkaan kaksivuotiaan kanssa kulkemisesta ihmisvilinässä ilman vaunuja sai jo sykkeen nousemaan niin korkeaksi, että päädyimme pakkaamaan autoon painavat ja isot Oran yhdistelmävaunut.

Lähtöiltana lapset laitettiin nukkumaan matkavaatteissa ja me aikuiset katselimme Netflixiä syöden Kitchen Joyn pakastekiinalaista välttääksemme tiskin syntymistä. Lento lähtisi sunnuntaiaamuna jo klo. 7.45, joten starttasimme jo ennen puolta yötä ajamaan kohti Helsinki-Vantaata. Esa lupautui ajamaan koko matkan päättäväisenä, väsymyksestä huolimatta, sillä itse en kykene auton rattiin siihen aikaan vuorokaudesta. Olimme maksaneet etukäteen pysäköinnistä, joten ajoimme suoraan LentoPysäköintiin Katriinantielle. Viiden päivän pysäköinti maksoi vähän vajaa 30€. Kentälle päästyämme olikin jo aikaisen aamupalan aika ja mikä parasta, aamupala paikaksi valikoitui Burger King! Ei ehkä sieltä terveellisimmästä päästä, mutta pitkän automatkan jälkeen purilainen maistui ihan kuin olisimme olleet paremmassakin ravintolassa, ainakin hintojen suhteen.

Raahasimme lapset ja tavaramme lähtöselvitykseen. Pitkä automatka, aikainen aamu ja ympärillä oleva ihmisvilinä alkoivat tehdä tehtävänsä, mutta jännityksen voimin jaksoimme jonottaa jättääksemme matkatavarat. Onneksi Finnairilla oli tarpeeksi isoja pakkauspusseja jumbovaunujamme varten ja turvatarkastuksessa pääsimme lapsiperheenä ensimmäisten joukossa. Lennon lähtöön oli vielä parisen tuntia aikaa, joten kiertelimme Terminaali 2:sta, kävimme kahvilla ja löysimme lapsille leikkipaikan läheltä porttiamme. V ja A olivat olleet lentokoneessa viimeksi vuonna 2014 (4- ja 2-vuotiaina), tosin kumpikaan pojista ei muista siitä oikein mitään. Molemmat odottivat innolla lentokoneeseen pääsyä ja voi sitä riemua, kun portti avattiin ja lentokoneeseen nousu alkoi! Finnair huomioi lapsemme todella mukavasti. Lentoemäntä antoi pojille omat tyynyt ja viltit, että väsymyksen tultaessa olisi mukavampi nukahtaa. E nukahtikin jo ennen nousua, koneen rullatessa kohti kiitorataa. Lähtöluvan saatuamme ei mennyt kauaakaan, kun sinivalkoiset siivet lennättivät meitä kohti Berliiniä!

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply