Suomen suurin matkablogiyhteisö

Juhannuksen jatkoja Vallisaaressa

Juhannus kaupungissa?
Ei mitään hätää.  Helsingissä riittää näkemistä ja tekemistä.  Ennenkaikkea kannattaa muistaa, että Helsinki Biennaali on avoinna koko Juhannuksen ajan normaalisti.  Jo pelkästään laivamatka Vallisaareen on virkistävä ja Biennaalista voi nauttia juuri oman jaksamisen mukaan.  Kaikkiin sisäteoksiin ei ole pakko jonottaa mukaan vaan ulkona on paljon teoksia ja ennenkaikkea Vallisaaren lumoava luonto.

Kävin ensimmäisen kerran Vallisaaressa heti sen auettua ja toistamiseen nyt Biennaalin takia.  Biennaalissa oli mielenkiintoisia teoksia, mutta vielä enemmän jotenkin viehätti Vallisaaren paikoittain melkein trooppinen luonto.  Biennaalin tarjontaan kannattaa tutustua huolellisesti jo etukäteen ja halutessaan voi myös ladata oppaan puhelimeen.   Paljon tietoa löytyy jo nyt eri verkkosivuilta ja blogeista, joten lisään iloksenne vain muutaman kuvan teoksista.
Vallisaari oli muutaman vuoden aikana muuttunut ja palveluja oli saarelle tullut selvästi lisää.  Mielestäni sopivasti eli nyt on hieman enemmän valinnanvaraa, mutta ei vieläkään ylitarjontaa.  Myös omien eväiden mukaan ottaminen on hyvä ajatus, sillä saaressa on useampiakin paikkoja, missä niitä voi nauttia, myös ihan pöytiä ja penkkejä.  Toki myös kauniit rantakalliot sopivat hellepäivän parhaaseen mahdolliseen viettämiseen.

Vaikuttava näkymä on Kustaanmiekka.  Vallisaaresta pääsee aivan Kustaanmiekan salmen rantaan ja tällä kertaa siitä sattui lipumaan valtava alus.  Hetken näyttää siltä, ettei se siitä mahdukaan, mutta hienostihan se meni.

Laivaliput Vallisaareen kannattaa ostaa etukäteen netistä ja jos haluaa ajoittaa saarimatkailua hieman hiljaisempaan aikaan, voi hypätä laivaan jo reilusti ennen avautumisaikaa ja nauttia aamun hiljaisuudesta.

Helsinki Biennaali on avoinna:
12..6.-29.8.
ma-su klo 11-18
1.-26.9.
ke-su klo 11-18

Tervemenoa Vallisaareen!

Previous Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Viimeisimmät artikkelit