Suomen suurin matkablogiyhteisö

USA matkakohteena? -Vältä tämä ESTA-ansa!

Täällä alkaa olla pientä matkakuumetta.  Torstaina olisi tarkoitus lähteä pikkusvisiitille Miamiin.  Minun ei ole tarvinnut nähdä matkan takia oikeastaan yhtään vaivaa, sillä kaikki on järjestyksessä ystäväni toimesta.  Sen verran jouduin tietenkin itsekin touhuamaan, että tein tuon ESTA-hakemuksen.  ESTA on matkustuslupa, oikeastaan automaattinen järjestelmä, jolla viranomaiset varmistavat ilman viisumia matkustavien henkilöiden kelpoisuuden matkustaa USA:han. ESTA-hyväksymismenettely on pakollinen kaikille, jotka matkustavat USA:han Visa Waiver -ohjelman puitteissa.

Tässä törmäsinkin melkoiseen huijaukseen tai ainakin suuren luokan rahastusyritykseen.  Jos googleen kirjoittaa vain ESTA, löytyy useinmiten ensimmäisenä, tai ainakin viiden ensimmäisen joukossa, hyvin virallisen näköinen sivusto, jonka kautta tuo ESTA maksaa USD 89,-.  Siinä on aika paljon ilmaa mukana, sillä hakemuksen voi tehdä esim. Finnairin sivujen kautta suoraan virallisilta sivuilta hintaan USD 14,-.

Tässä linkki tuolle oikealle viralliselle sivulle: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Siellä täytetään hakemus, maksetaan tuo USD 14,- ja yleensä saadaan hyväksyntäkin samantien.  Huomatkaa kuitenkin, että hakemus suositellaan täyttämään viimeistään 72 tuntia ennen lähtöä.  ESTA on voimassa kaksi vuotta, joten siinä ehtii useammankin reissun Jenkkilän suunnalle tekemään, jos niikseen tulee.

Ja onhan tuo USD 75,- ihan mukava säästö.  Sillähän voi vaikka shoppailla matkalla jotain mukavaa.

 

Previous Post Next Post

9 Comments

 • Reply Martti Mustajärvi perjantai, heinäkuu 29, 2016 at 10:42

  Tämä on aivan uskomatonta. USA on maa jonka hallitus vaatii tällaisia anomuksia, ja myöskin sallivat sitten huijareiden rahastavan vaatimuksillaan. Menin halpaan, aamulla aikaisin unenpöpperössä ja lomalla tein anomuksen, ja koska se on aiemmin onnistunut ihan hyvin siellä virallisilla sivuilla niin en osannut epäillä mitään. Mistä minä muistan miten se yli vuosi sitten tarkalleen meni (passi vaihtui), ja klikkailin kupongit läpi. Sitten maksoin, ja maksettuani aloin ihmettelemään että ei se ennen noin kallis ollut. Googletin ESTA huijaus ja täällä ollaan. Kyllä USA:n hallitus tässä opettaa meitä karvaalla tavalla…Varo huijareita!

 • Reply Teemu maanantai, lokakuu 17, 2016 at 22:18

  Mikäli olet mennyt tähän ESTA-ansaan, niin suosittelen laittamaan sähköpostilla reklamaatiota huijauspalvelun sivuilta löytyvään asiakaspalvelun osoitteeseen. Minäkin menin ansaan, mutta laitoin heti sähköpostia perään, kun huomasin tapahtuneen. 10 minuutin kuluttua tuli vastaus, jossa kertoivat peruuttaneensa maksun. Varmistin tämän VISA:n asiakaspalvelusta ja näin asia todellakin oli. Kertoivat myös VISA:n asiakaspalvelusta, etteivät suoraan suosittele sulkemaan korttia, mutta viimekädessä se on asiakkaan oma päätös. Eniten kuitenkin huolettaa kaikki henkilötiedot, jotka tälle sivustolle annoin.

 • Reply JL keskiviikko, helmikuu 7, 2018 at 20:09

  Itsekin tähän menin. Juuri samaisesta syystä, että en muistanut mitä se maksoi viimeksi.

  Seuraavana päivänä ESTA oli kyllä mennyt läpi, ihan virallisiltakin sivuilta tarkastettuna. Varsinainen huijaussivusto ei siis ole kyseessä, vaan enemmänkin turha palvelu. Asiakkaan huijaamisesta ei siinäkään mielessä ole kyse, että sivulla ennen täyttämisen aloittamista lukee vapaasti suomennettuna ”palvelumme käyttö ei ole pakollista. Estan voi täyttää myös suoraan seuraavilya sivuilta”. Tämän tekstin alla on suoraan linkki tuolle varsinaiselle sivulle. Eli olisin säästynyt 65 euron ylimääräiseltä kululta jos olisin vain lukenut kunnolla…

  Harmittaahan se.

 • Reply VA keskiviikko, huhtikuu 4, 2018 at 00:20

  Kiitos tästä tiedosta, en ehtinyt maksaa ylimääräistä!

 • Reply VV keskiviikko, toukokuu 16, 2018 at 21:31

  Samaan ansaan menin myös, kun googlettamalla löysin hakemuspohjan. Sivuilla mainittiin hinnan olevan 88 dollaria. Töissä kerroin tästä, niin työkaveri totesi, että eikös se ole 14 dollaria. Hän vielä etsi tiedon. Sain visa-laskun, jossa veloituksen hinta on tosiaan 88 dollaria eli n. 75 euroa. Harmittaa ja enkä vielä edes tarvitse estaa.

 • Reply MA tiistai, tammikuu 29, 2019 at 14:59

  Aivan saman mokan tein itsekin, vaikka ei ollut ensimmäinen ESTA. Vasta maksun jälkeen tajusin, että menin käyttämään tätä kalliimpaa palvelua. Liekö sivulla ollut ”jotain tuttua”, ja sokeasti luulin käyttäväni oikeaa kanavaa palvelua ja en tietty muistanut, että ESTA:aa pystyi hakemaan monen eri palvelun kautta. Täältä sitten luin, että joku oli laittanut sähköpostia perään ja oli saanut rahat takaisin. Tein saman ja sieltä vastattiin samantien, että peruvat hakemukseni ja palauttavat rahat. Vielä vähän skeptisenä tarkkailen luottokorttitietojani (varmaan seuraavat pari kuukautta), että mitä maksulle tapahtuu. Vielä ei ole mitään lähtenyt tililtä.

  Mulla meni sinne tietty kaikki henkilötiedot, mutta sille ei nyt enää mahda mitään. Toivottavasti ei tule mitään jälkipyykkiä.

 • Reply Pia Polsa perjantai, maaliskuu 8, 2019 at 12:09

  Mulle kävi vielä pahemmin: tein tämän kalliimman ja vasta kentällä kävi ilmi, että se ei toiminutkaa. Siis jouduin tekemään uuden ja onneksi ehdin matkaan, kun oli vaihtolento. Paniikki oli! Ja mäkin olen tehnyt estan monta kertaa.

 • Reply VV maanantai, huhtikuu 15, 2019 at 12:30

  Tämä on mielenkiintoista. Anoin siis vuosi sitten juurikin tällaisen kallimman palvelun kautta ESTAn. Luettuani tätä palstaa, sain peruttua ESTAni ja Visalleni palautettiin rahat. En kuitenkaan tuolloin laskenut paljonko sitä rahaa tuli takaisin, kun osa rahoista oli veloitettu euroina, mutta sähkpostissa oli hinta mainittu dollareissa. Yritin nyt tehdä ESTAn uudelleen, mutta kun yritin lähettää hakemuksen, selvisi, että minulla on jo voimassa oleva ESTA. Vaikka sain rahat takaisin, ESTA-hakemustani ei oltu peruttu. Rupesin tarkistamaan summia. Olinkin saanut takisin vähemmän rahaa, kuin olin maksanut. Erotus oli ESTAn suuruinen. Ilmeisesti ESTAn maksu kuitenkin meni ja minulla siis pitäisi olla vielä reilun vuoden voimassa oleva ESTA. Vähän jännittää, onko todella näin.

 • Reply Ulla Jaarte lauantai, marraskuu 23, 2019 at 10:30

  wow! kiitos tuhannesti vinkistä. Onneksi surffailin kaikenlaisia USA matkailuun liittyviä sivuja, kun aikaa on ja löysin tämän artikkelin. Muistan teitä Rantapallo, kun syömme juhlaillallista Californiassa <3. Käytän säästyneet rahat siihen! Kävimme meinaan jo pari kk sitten katsomassa ESTA lomaketta ja mitä siellä kysytään ja olisimme maksaneet silloin 100USD, mutta päätimme tehdä hakemuksen myöhemmin. Tässä välissä näin tämän artikkelin! KIITOS!

 • Leave a Reply

  Viimeisimmät artikkelit