Suomen suurin matkablogiyhteisö

Second thoughts – haluanko, uskallanko, MIKSI?

Pitkästä aikaa luvassa on uusi kohde ja taatusti ikimuistoinen reissu.  Ilmassa on kuitenkin jotakin, mitä ei ole ollut havaittavissa koskaan ennen.  Matkasuunnitelmien suhteen mä olen aivan jäässä, siis täysin saamaton, lähes kykenemätön.  Alku lähti lupaavasti, mutta mitä enemmän olen lukenut Lonely Planetia ja juttuja Myanmarista, sitä epäilevämmäksi olen tullut.  Mihin oikein olen lähdössä?  Mitä varten?  Haluanko mennä?  Uskallanko lähteä?

Matkaan on aikaa vain muutama päivän ja tuntuu siltä, että tällä hetkellä olen vain täynnä epäilyksiä ja kysymyksiä.  Ensimmäistä kertaa huomaan harkitsevuutta myös matkakumppanissani.  Olemme kiertäneet yhdessä Intian, Sri Lankan, Laosin, Kambodian jne., mutta koskaan aiemmin oloni ei ole ollut tällainen.  Yritän päivittäin selittää itselleni, että kyseessä on vain iän tuoma pelko ja harkitsevaisuus.  Mutta, onko asia todella niin?  Vai olisiko kuitenkin syytä miettiä matkakohdetta uudelleen?

Myanmarin monet ainutlaatuiset nähtävyydet houkuttelevat.  Lisäksi maassa on aikojen saatossa käynyt turisteja sen verran vähän, että autenttisuus on edelleen taattu.  Tällä kertaa voidaan kuitenkin käytää vanhaa sanontaa ”tieto lisää tuskaa”.  Tosin tuskalla saattaa olla nyt hieman äärimmäiset mittasuhteet.  Tässä muutama fakta, joita yritän itselleni nyt parhain päin vakuutella, mutta jotka löytyvät aivan liian helposti sekä matkaoppaan sivuilta että netistä.

Myanmarissa ei ole pankkiautomaatteja.  -Kyllä on, ainakin Yangonissa ja Baganissa. Tosin automaatteja on vain muutamia, joten niiden toiminta voi olla satunnaista.  Rahaa voi kuitenkin nostaa luottokortilla pankista (Visa ja Mastercard).

Luottokortteja ei hyväksytä.  -Joissankin paremmissa hotelleissa ja ravintoloissa luottokortitkin (Visa ja Mastercard) toimivat.  Muutos on tapahtumassa nopeasti turistien kasvavan määrän vuoksi.

Myanmarissa ei ole terveydenhuoltoa. -Ehkä hieman, mutta on vakavan sairauden sattuessa on syytä suunnata Thaimaan puolelle.

Myanmarissa kuolee eniten ihmisiä käärmeen puremiin.  -Totta, mutta uskoisin, että varovaisuudella ja suomalaisella maalaisjärjellä tämä asia on vältettävissä.

Yangonissa on pommi-iskuja. -On ollut vuonna 2013, mutta niitä ei ole tarkoitettu vahingoittamaan turisteja.

Kansannousut ovat mahdollisia.  -Kyllä, mutta jokainen turisti toivottavasti ymmärtää välttää suuria väkijoukkoja ja mahdollisia mielenosoituksia/levottomuuksia.

Juna ei ole turvallinen.  -Ei olekaan ja sitä tulee välttää.  Sekä junat että raiteet ovat äärimmäisen huonossa kunnossa.

Yöbussi ei ole turvallinen. -Ulkoministeriön suosituksen mukaan ei, mutta muiden reppureissaajien mukaan kyllä.  Koskaan ei voi olla liian varovainen ja jälleen kerran pitää muistaa terve järki.

Tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta aion nyt vakuutella itseni hyvälle ja odottavalle miellelle tämän matkan suhteen.  Voihan olla, että jo muutaman viikon sisällä voin kumota joitakin näistä ennakkoluuloista omilla kokemuksillani.

Ennen sitä, auttakaa matkailijaa mielenmyllerryksessä!  Kaipaan positiivisia kokemuksia, mielenkiintoisia vinkkejä ja lyhyitä matkatarinoita.

Myanmar here we come!

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Viimeisimmät artikkelit