UNESCO Hampuri I @SatuVW I Destination Unknown

Hampuri ja täydellisten viikonloppureissujen resepti

Paljon ulkoilua ja vähän sisätiloissa hengailua, siinä on yhdistelmä mikä toimii ainakin meikäläisen kohdalla, mitä tulee viikonlopun pituisiin kaupunkireissuihin. Tosin New Yorkin ja kiireisen syksyn jälkeen olotila on ollut sellainen että voisin pysytellä neljän seinän sisällä kotona takkatulen ääressä kevääseen asti ja lueskella kirjoja, mutta sitten tuli kutsu Saksaan ja Hampuriin. Ja tiedättehän sanonnan kumikädestä…

Pyörällä Hampurissa I @SatuVW I Destination Unknown

Yhdistettynä ajatukseen uuden kaupungin katujen kiitämisestä fillarilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Heimat Hampurissa I @SatuVW I Destination Unknown

Ja kunnon syysmätön nauttimisesta sateisena päivänä ihan hissukseen, vaikka taas kirjan kera ilman mitään kiirettä. Norjassa elon parhaita puolia on se, että kun matkustaa Keski-Eurooppaan, varsinkin ravintoloissa ruokailu on niin suunnattoman halpaa!

Joten mitä sitä vastustamaan kiusausta, vaikka täytyy myöntää että minä ja Saksa, no, en ole aikaisemmin löytänyt meille mitään kovin yhteistä säveltä. Berliini ja Bavaria ovat ”ihan kivoja”, mutta se kaikki muu onkin koettu huristellessa kovaa vauhtia moottoritietä pitkin ajaessa Saksan läpi mahdollisimman vähillä pysähdyksillä.

UNESCO Hampuri I @SatuVW I Destination Unknown

Mutta aivan yhtä vastustamaton kun oli tämä tarjous lähteä Hampuriin, niin oli myös itse Hampuri.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisemmin tänä vuonna ”Speicherstadt”, historiallinen punatiilisten rakennusten reunoittama varastoalue jota halkovat kanaalit, pienet tiet ja sillat sai UNESCON maailmanperintökohteen tittelin. Aluetta, joka aikaisemmin oli kahvin, mausteiden ja tupakan vilkas varastointipaikka, asuttaa edelleen muutamat mausteiden ja kahvien kauppaajat, mutta enemmän kuitenkin museot, Persianmattojen kauppaajat, pienyrittäjät ja löytyypä alueelta yksi hotellikin. Ennen alueen muuntumista varastoalueeksi, näillä pienillä saarilla asui noin 20,000 ihmistä ja siihen nähden paikka oli aavemaisen hiljainen, mutta samalla kovin kaunis syksyisenä aurinkoisena päivänä. Vaikka nätiltähän tuo näytti silloinkin kun kaatosateessa kipitin kovaa vauhtia kohti hotellia.

UNESCO Hampuri I @SatuVW I Destination Unknown

UNESCO Hampuri I @SatuVW I Destination Unknown

UNESCO Hampuri I @SatuVW I Destination Unknown

Yksi Speicherstadtin uusimmista asukkaista on Kaffeemuseum Burg, eli paikallinen pieni kahvimuseo, jonka parasta antia oli kahvin maistelu. Tulipahan siinä samalla sekoitettua oma erinomainen kahvisekoitus brasilialaisista ja papua-uusiguinealaisista pavuista kotiin vietäviksi. Tosin sekoitusta ei ole lahjansaaja vielä päässyt maistelemaan, mutta hyväähän sen on oltava, kun teenjuojakin on sen hyväksi maistanut!

Kahvimuseo Hampurissa I @SatuVW I Destination Unknown

Kahvimuseo Hampurissa I @SatuVW I Destination Unknown

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

En ole kovin kiinnostunut nähtävyyksien perässä juoksemisesta opaskirjan kanssa, oli kohde mikä kohde, ja juuri sellaiseen matkustamiseen Hampuri oli täydellinen. Nykin jälkeen melkein kahden miljoonan asukkaan, ja Saksan toiseksi suurin kaupunki tuntui varsin pieneltä ja helppokulkuiselta, ja metro toimi saksalaiseen tapaan kuin kello silloin kun en viilettänyt katuja pitkin hotellin fillarilla. Ja kun syyssade sitten odotetusti iski päälle, muutakin tekemistä kuin kahviloissa istumista löytyi ihan riittämiin.

IMG_1933

Jos haluaa ottaa varman päälle, sadetta voi pitää vaikka maan alla tunnelissa. Old Elbe Tunnel on varsinkin valokuvaajien suosima paikka, ja ihan hauska tapa kulkea paikasta toiseen 426 metrin matkan verran veden alla. Tunneliin pääsee joko portaita tai hissiä pitkin, ja hissillä kulkevat myös autot. En tosin tiedä kuinka usein tunnelissa kulkee muita kuin kävelijöitä tai polkupyöräilijöitä.

IMG_1907

Satamaristeilyt olisi ehkä järkevintä ajoittaa auringonpaisteeseen, mutta menihän se näinkin. Tunnin verran oli kyllä ihan kiva istuskella sisätiloissa, juoda Cokista ja katsella maisemia. Sen kerran kun uskaltauduin ulos kameran kanssa kuvaamaan, kastuivat sekä minä, että kamerani.

Markz Hampurissa I @SatuVW I Destination Unknown

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mutta jätinpä parhaan viimeiseksi. Fabrikissa sijaitsevat Markzeit oli mainio valinta lounasnälkään, pienistä kojuista saa jos jonkinnäköistä etnistä ruokaa ja taustalla soi livemusiikki. Tänne menisin vaikka uudestaankin, tosin muuta kuin mahantäytettä en tuolta lähtisi ostamaan.

Syksyinen Hampuri I @SatuVW I Destination Unknown

Pakkohan sitä on parin viime reissun perusteella verrata: Nyki vai Hampuri? Vaikka Nyki nyt onkin Nyki, jos haluaisin lähteä vain hetkeksi kaupunkireissulle shoppailemaan ja syömään, taitaisi Hampuri viedä voiton. Pieniä kivoja eurooppalaiseen makuun sopivia putiikkeja on paljon, ja lentämällähän tuonne selviää reilussa tunnissa.

Ja näin se on, näitä kaupunkimaisia fillarointiviikonloppureissuja hyvän ruuan kera ja kivassa hotellissa voisi tehdä jatkossa enemmänkin. Tuo hotelli oli muuten niin mahtava tapaus että siitä kuulette vielä enemmänkin kunhan taas kerkiän koneelle. Sitä odotellessa, ajattelin pistää sen takkatulen leimuamaan ja kaivella esiin Jussi Adler-Olsenin ”Department Q” sarjan seuraavan novellin esille. Eli ei muuta kuin ihanaa sunnuntain jatkoa!

Tämä Hampurin reissu oli osa Hamburg Tourismuksen ja Nordic Travel Bloggersin yhteiskampanjaa. Reissun ohjelman suunnittelin kuitenkin itse, ja kaikki sisältö on oman harkintani mukaista. 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

56 Comments

 • Reply Maarit Johanna 29.11.2015 at 17.05

  Juuri äsken lukemassani postauksessa oli Unesco-kohde ja heti täälläkin! Taitaa olla, että olen aivan liian vähän kuljeksinut historiallisissa kaupungeissa, kun en ole kovin monessa Unesco-kaupungissa käynyt. Hampuri näyttää kivalta ja sinne haluaisin joskus ehdottomasti päästä laivalla :) Markun veisin tuonne kahvinjuojan taivaaseen ^^

  • Reply satuvw 29.11.2015 at 22.45

   No Simonille minäkin kahvia tuolla sekoittelin, itselleni ei kahvit yleensä niin kovin maistu… Ja täytyy tunnustaa että hyvin vähän olen kolunnut kaupunkeja ja niiden historiallisia kohteita, mutta tämä kyllä kolahti. Näissä tehdasrakennuksissa oli jotain karun kaunista. Ehkä hieman tuli Tampere mieleen ;)

 • Reply Terhi / Muru Mou 29.11.2015 at 17.10

  Kiitos tästä postauksesta, tämä oli se mitä tarvitsin että lähden vihdoinkin käymään Hampurissa! Kööpenhaminasta kun sinne pääsee vaikka junalla, mutta olen aina jahkaillut, että onko se muka näkemisen arvoinen paikka. Näköjään tekemistä ainakin riittää, kun en minäkään tykkää pelkkien nähtävyyksien perässä juoksemisesta. Ja kahvimuseokin vielä, jes!

  • Reply satuvw 29.11.2015 at 22.46

   Jes, ehdottomasti tuonne! Ja jos majapaikkaa mietit, suosittelen suuresti 25hours hotelleja, itse olin Hafencityssä mutta sieltä löytyy toinenkin, ja ne ovat kaikki kuulemma aika erilaisia keskenään.

 • Reply Laura/My Passport Pages 29.11.2015 at 17.53

  Hieman samanlainen suhtautuminen itsellänikin Saksaan, muutama ”ihan jees” kaupunki on tullut koluttua, mutta ne ei kertaakaan ole aiheuttaneet mitään wow-fiilistä. Mutta kyllä tuo Hampuri kivalta paikalta vaikuttaa tämän perusteella! Itse tykkään kaupunkilomilla viettää mahdollisimman paljon aikaa kaduilla kävellen rauhallisesti. Monesti on tullut havaittua että noin sitä tunnelmaa aistii paremmin, kuin juuri sitä päätöntä ravia nähtävyydeltä toiselle vetäessä..

  • Reply satuvw 29.11.2015 at 22.48

   Ihan totta, parasta kaupunkilomissa on mielestäni juuri tuo kaupungin kaduilla kävely tai fillarointi, ilman mitään tiukkoja aikatauluja. En tiedä olenko vieläkään ihan täysin vakuuttunut Saksasta lomakohteena, mutta Hampuri kaupunkilomana kyllä kolahti kohdalle.

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 29.11.2015 at 18.27

  Kivan näköistä! Mulla taas Berliini kolahti tosi kovaa vaikka ennakko-odotukset oli matalat. Siksi muukin Saksa kiinnostaa tosi paljon. Vielä en ole muualle ehtinyt käymään.

  • Reply satuvw 29.11.2015 at 22.48

   No sama oli minulla Berliinin kanssa, en odottanut siitä kovinkaan paljoa ja tykkäsin kyllä, mutta jotenkin Hampuri oli kotoisampi kuitenkin.

 • Reply Meidän matkassa 29.11.2015 at 20.28

  Saksa on ollut mun to do-listalla jo pitkän aikaa ja ensisijaisesti tuo mainitsemasi Berliini koska siitä en ole oikeastaan lukenut koskaan mitään muuta kuin hyvää, mutta miksei Hampuriin, ei kuulosta ollenkaan huonolta tämäkään. Täytyykin käydä lukasemassa juttu suosittelemastasi hotellista :) -Monna

  • Reply satuvw 29.11.2015 at 22.49

   Berliiniä kyllä aina kehutaan ja ei suotta, mutta kuten tuossa yllä mainitsinkin, Hampuri oli tavallaan kotoisampi. Ja itse tykkään jos on vettä lähellä, sitä ei Berliinistä löytynyt…

 • Reply Virpi/ Täynnä tie on tarinoita 29.11.2015 at 21.37

  Tämähän tuli sopivasti, olen katsellut Hampuria sillä silmällä, että sinne voisin tehdä pienen kaupunkimatkan. Lentojakin tosiaan on aika kivasti tarjolla eikä matka ole pitkä.

  • Reply satuvw 29.11.2015 at 22.49

   Suosittelen! :)

 • Reply Titta & Thomas / IKILOMALLA 30.11.2015 at 8.18

  Oi kun pääsisi tuonne kahvimuseoon sekoittelemaan omat kahvipavut ?kuulostaa juuri meidännäköiseltä matkamuistolta! ?
  Tutulta kuulostaa jo huristelu moottoriteiden halki! Itsekin joskus ajanut Hollannin puolelta Kölnin! Kyllä olo kovaa kyytiä! ?
  T. Titta / IKILOMALLA

  • Reply satuvw 30.11.2015 at 21.03

   Tuollaiset juotavat tai syötävät matkamuistot on ihan parasta, muuta kuin tämän kategorian tuotteita ei tältä matkalta edes tullut matkalaukun painoksi. Ja kun päivän on ajanut Saksan moottoriteitä, vauhdin tuntee kyllä vielä kropassa illallakin!

 • Reply Titta & Thomas / IKILOMALLA 30.11.2015 at 8.19

  Oi kun pääsisi tuonne kahvimuseoon sekoittelemaan omat kahvipavut ?kuulostaa juuri meidännäköiseltä matkamuistolta! ?
  Tutulta kuulostaa jo huristelu moottoriteiden halki! Itsekin joskus ajanut Hollannin puolelta Kölnin! Kyllä olo kovaa kyytiä! ?
  T. Titta / IKILOMALLA

 • Reply Stacy Siivonen 30.11.2015 at 10.54

  Minä olen vielä niukempi Saksan suhteen, olen käynyt vain vanhan Saksan alueella Memelissä. Samalla logiikalla me olemme venäläisiä. Saksa ei ole kutsunut minua lainkaan, ehkä olen menettänyt paljon sen takia. Jo pelkästään nuo kuvat todistavat, että nähtävää ja tehtävää riittää. Ehkä pitäisi suorittaa Itämeri-haaste, geokätkö jokaisesta Itämeren rantavaltiosta, Ruotsi, Suomi ja Venäjä on jo.

  • Reply satuvw 30.11.2015 at 21.03

   Tuo Itämerihaaste olisi kyllä aika mainio! Ja eihän sitä kaikkialle edes ehdi ja pysty matkustamaan, niin upeita paikkoja on maailma täynnä.

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija 30.11.2015 at 13.19

  Ompa Hampuri kivan näköinen kaupunki! Mun mielestä Saksa on myös ihan kiva paikka, ei mikään suosikki mutten sitä myöskään vihaa. Berliinin matkaa olen suunnitellut ensi vuoden maaliskuuksi Berliinin matkamessujen ajalle. Kivan kuuloinen tuo kahvimuseo, vaikken itse kahvia juokkaan.

  • Reply satuvw 30.11.2015 at 21.06

   Hampuri oli kyllä kiva yllätys, mutta edelleen jotenkin minullakin Saksa on siinä ”ihan kiva” lokerossa. Hieno maa, mutta muitakin vielä hienompia paikkoja löytyy

 • Reply Venla / Breezes from my Atlas 30.11.2015 at 16.36

  Aivan ihanan tunnelmallisia kuvia, tykästyin kovasti kuvaustyyliisi! :) Kanaalit kiehtoo mua suuresti, mutten silti oo koskaan päässy näkemään niitä livenä. Hampuri vaikuttaa monipuoliselta kaupungilta, jonne iski nyt hinku päästä.

  • Reply satuvw 30.11.2015 at 21.06

   Kiitos kovasti! Ja suosittelen kyllä reissua Hampuriin!

 • Reply Annika | Travelloverblogi 30.11.2015 at 16.40

  Muistan valokuvan, jossa mummoni seisoo Hampurin keskustassa aika tomeran näköisenä. Hän on perheemme autoreissulla mukana. Minulla on ikää ehkä kolme. En ole koskaan ajatellut, että Hampuri olisi kiinnostava. Berliinistä kyllä pidin. Münchenin joulumarkkinat olivat kivoja, joten miksei Hampurikin. Ainakin sinä sait sen näyttämään kivalta.

  • Reply satuvw 30.11.2015 at 21.06

   Kiitos Annika, Hampuri oli kyllä juuri sopiva noin melkein solo-reissuun, vaikka välillä treffailinkin muita bloggaajia. Tekemistä ja näkemistä riitti!

 • Reply Hanna / Ranskatar reissaa 30.11.2015 at 16.49

  Mulla on ihan samat fiilikset Saksasta, maa ei herätä mussa mitään kiinnostusta. Toisaalta en ole ehkä ikinä antanut sille kunnolla mahdollisuutta, löytyisihän sieltäkin upeita maisemia ja kiinnostavia kaupunkeja :)

  • Reply satuvw 30.11.2015 at 21.07

   No noinhan se on. Minua on hieman alkanut houkuttelemaan Saksan ulkoilumaastotkin, mutta aina olemme eksyneet Sveitsin, Itävallan, Italia tai Ranskan puolelle!

 • Reply Jenni / Unelmatrippi 30.11.2015 at 16.59

  Hampuri on hieno paikka, kolahti myös meitsiin heti ensimmäisellä kerralla. Olen kierrellyt Saksassa tosi paljon, ja on pakko todeta, että kyllä sieltä ihan oikeasti löytyy aivan syötävän suloisia pikkukyliä (erityisesti Romantische Strassen varrelta), hienoja maisemia niin pyöräilyyn kuin autoiluun (esim. viiniseudut lännessä ja tietysti alppimaisemat Etelä-Saksassa) ja tietysti historiaa vaikka muille jakaa. Kerta tai muutama Saksassa ei riitä mun mielestä mihinkään. :)

  • Reply satuvw 30.11.2015 at 21.16

   Saksasta kyllä varmasti löytyy upeita paikkoja, on sen verran iso maa. Pitäisi vain ennakkoluulottomammin lähteä sinne suunnalle reissuun enemmänkin! Siis pitäisi… :)

 • Reply salaine 01.12.2015 at 6.47

  Tuo kahvi on varmasti hyvää. Ostimme pelkkää brasilialaista ja sen maku yllätti ns kitkeryys oli tästä poissa kokonaan. Hamburi kuvauksesi perusteella ihan mielenkiintoinen paikka, minne suomesta on helppo päästä. Moni pitääkin Saksaa vähän niin kuin läpikulkumaana noihin lämpimimpiin maihin mutta kyllä siellä paljon olisi nähtävää. esim olemme katsoneet sarjaa junalla halki euroopan ja bongailin sieltä monta kohdetta ja reittiä, mihin voisi matkata.

  • Reply satuvw 29.12.2015 at 21.56

   Saksassa riittäisi kyllä näettävää ja kierrettävää, tosin olen itse ajatellut sitä ihan samaan tyyliin ”läpikulkumaana” :)

 • Reply Lotta Watia | Unagidon 01.12.2015 at 14.25

  Oi että miten ihania kuvia olet ottanut Hampurissa. Olen käynyt kaupungissa kerran joskus vuonna 2000, joten uusintareissu kiinnostaisi ehdottomasti nyt ihan näin aikuisiällä. Menisin itsekin nyt mieluummin Hampuriin kuin Nykiin ihan siitä syystä, että Nykissä on tullut pari kertaa viime vuosina käytyä enkä ole vieläkään jotenkin päässyt siihen ihan messiin. Eurooppaa tekisi muutenkin mieli nähdä enemmän.

  • Reply satuvw 29.12.2015 at 21.57

   Kiitos! Osui sää, ainakin osan aikaa matkasta, ihan kohdilleen :)

 • Reply Heidi / Maailman äärellä 01.12.2015 at 18.27

  Minä olen suhtautunut aina niin nuivasti Saksaan, etten ole siellä vielä kertaakaan käynyt. Olen kuitenkin viime vuosina edes hieman ajatellut asiaa, mutta ehkä aloittaisin jostain idyllisestä viinikylästä – olen kuullut, että siellä olisi sellaisiakin. Mutta onhan sinne Saksaan tosiaan niin helppo hurauttaa, että miksei myös kaupunkiloma. Kuvasi ovat ainakin kivan tunnelmallisia. Tykkään itsekin vaellella kartan kanssa (tai ilman kartaa) ilman sen suurempia suunnitelmia ja poiketa välillä mukavaan kahvilaan istuskelemaan ja unelmoimaan. Hampuri taitaisi sopia siihen tarkoitukseen vallan mainiosti :).

  • Reply satuvw 29.12.2015 at 21.58

   Viinikylä ei ole yhtään hullumpi idea, tuota voisin itsekin lähteä Saksasta etsimään! :)

 • Reply Pirkko / Meriharakka 01.12.2015 at 19.30

  Miten sitä joskus onkin niin vaikeaa ehtiä lähelle :-) Tuttavaperheen tytär asui perheineen Hampurissa monta vuotta ja kevyesti oli puhetta, että voitaisiin käydä, kun olisi paikallinen opaskin. Mutta ei vaan sitten tullut lähdettyä, ja sitten perheeseen syntyi jo esikoinenkin ja kotimaakin vaihtui takaisin Suomeksi.

  • Reply satuvw 29.12.2015 at 21.58

   No noinhan siinä usein juuri käy. Mutta Hampuri on ja pysyy, sinne ehtii vaikka vähän myöhemminkin :)

 • Reply Jenni / Globe Called Home 01.12.2015 at 23.17

  Hampuriin taisin hinkua jo aiemmin, mutta nyt tuli stoppi jo ihan postauksen alussa… Siis mikä ihmeen sanonta kumikädestä? Ei tule mieleen niin yhtään. :D

  • Reply satuvw 29.12.2015 at 21.58

   Ha ha…. :)

 • Reply Jenna / With huge passion for life 02.12.2015 at 9.55

  Itselle Saksan matkailu on ollut lähinnä Baijerin alueen matkailua. Hampuri voisi tosiaan toimia viikonloppukohteena ja tuo pieni kahvimuseo alkoi heti kiinnostamaan. Ja siis oikeasti, onko Hampuri noin iso kaupunki? En tiennyt. Joka päivä oppii jotain uutta :)

  • Reply satuvw 29.12.2015 at 21.59

   No niinpä. Koko yllätti. Mutta kaupunki tuntui kyllä koooovin pieneltä Nykin jälkeen :)

 • Reply Teea | Curious Feet 04.12.2015 at 0.46

  Harmi kuulla, ettei Saksa ole ennen oikein iskenyt, itse kun rakastan sitä maata! Olen tykännyt melkeinpä joka paikasta missä olen käynyt, mutta Hampuri on kyllä vieläkin käymättä. Vuosia sitten piti siellä piipahtaa, mutta se jäi. Mukavaa, että pidit kaupungista!

  • Reply satuvw 29.12.2015 at 22.00

   Ehkäpä se on se saksan kieli… ugh… Ei oikein soinnut samaan tyyliin kuin ranska, italia tai espanja!! ;)

 • Reply Mika / Lähtöportti 04.12.2015 at 14.20

  Kiitos silmien avaamisesta Hampurin suhteen, kuulostaa houkuttelevalta! Olen käväissyt kaupungissa muutaman kerran vuosia sitten, on ollut Finnjetin Päivä Hampurissa -risteilyä, junanvaihtoa interrailin varrella ja joku muukin parin tunnin pysähdys. Hampuri ei silloin herättänyt suurempaa innostusta, mutta tuollaisten käväisyjen perusteella ei koskaan saisi arvioida koko kaupunkia. Minullakin Saksa on ”ihan kiva” -lokerossa, mutta onhan sielläkin vaikka mitä. Schwarzwald olisi varmaan hieno ulkoilukohde.

  • Reply satuvw 29.12.2015 at 22.00

   Schwarzwald – täytyypä heti katsoa mitä sieltä löytyy….!

 • Reply Mirje / Kotona kaikkialla 04.12.2015 at 19.30

  Ihana fiilis näissä kuvissa! Minullekin Saksa oli ”ihan kiva”, mutta sittemmin olen rakastunut sekä Berliiniin että Müncheniin. Ehkäpä Hampuri jatkaisi sarjaa? :)

  • Reply satuvw 29.12.2015 at 22.01

   Kannattaa kokeilla!! :)

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net 04.12.2015 at 19.41

  Saksaan voi kyllä olla hieman vaikea rakastua, ja siellä törmää harmittavan usein kielimuuriin. Viimeeksi eilen työmatkalla Munchenissa taksikuski luuli minun olevan USA:sta ja pahoitteli kun ei ymmärtänyt kaikkia käyttämiäni termejä. :P Jäi keskustelu vähän laihanlaiseksi.

  Hampuri vaikuttaa oikein mukavalta paikalta, joskaan en kyllä tiedä olisiko vieläkään kovinkaan korkealla kun kaupunkilomia miettisi. Mutta toisaalta, ei nyt varmasti jäisi käymättäkään tämän jälkeen jos mahdollisuus tulisi!

  • Reply satuvw 29.12.2015 at 22.01

   Tuo kielimuuri on ihan totta, englannilla ei pärjää aina isoissakaan kaupungeissa!

 • Reply Kohteena maailma 06.12.2015 at 0.26

  Pohjois-Saksan kaupungit on tavallaan sekä liian lähellä että liian kaukana, että niissä tulee käytyä. Siihen tarvitsisi tehdä muutos ja käydä tutustumassa useaan kaupunkiin siellä.

  P.S. Tuo satamaristeilykuva on upea! Joskin olisit varmasti vaihtanut sen huonompaan kuvaan aurinkoisella ilmalla ;-)

  • Reply satuvw 29.12.2015 at 22.02

   Ha ha, niin olisi varmasti käynyt tuon satamaristeilykuvan kanssa… ;)

 • Reply Karoliina / From Karoliina 06.12.2015 at 8.44

  Onpa Hampuri kivan näköinen paikka! Mä rakastan kaupunkilomia, hiljalleen kävelyä pitkin katuja, aamusta iltaan seikkailua ja kulman takaa löytyvien kohteiden kuvaamista ja ihmettelyä.

  • Reply satuvw 29.12.2015 at 22.02

   Kaupunkilomat ovat kyllä ihan kivoja, aina silloin tällöin ;)

 • Reply Laura - Urbaani viidakkoseikkailijatar 06.12.2015 at 17.47

  Olipa kiva lukea pitkästä aikaa sun juttuja, Satu! Mulle Berliini on aina se paikka, jonne Saksassa suuntaan. Olen monen monta kertaa miettinyt, että voisin vaikka sieltä käsin tehdä reissun Hampuriin, mutta se on aina jäänyt vain mietinnän asteelle. Tuo vihannestori näyttää ihanalta ja mä tykkään, kun ruoka pakataan noihin sanomalehtiin. No niin, ehkäpä nostan siis Hampurin omalle To experience -listalleni. :)

  • Reply satuvw 29.12.2015 at 22.03

   Jep, nosta ehdottomasti! Itse pidin Hampurista jopa enemmän kuin Berliinistä. Ehkäpä se oli tuo kompakti koko :)

 • Reply Sanna I Siveltimellä 06.12.2015 at 23.14

  Mulle myös Berliini on Saksan kaupungeista se tutuin, mutta olen pari kertaa käynyt kyllä Hampurissa festarien yhdeydessä ja silloin hengaillut kaupungissa päivän. Edullinen ravintolamaailma kahviloineen päivineen on just parasta keski-euroopassa, nams!

  • Reply satuvw 29.12.2015 at 22.03

   No niinpä, nyt taas näitä Norjan hintoja kauhistellessa on Saksaa ikävä!

 • Reply Simo Kuusinen 30.10.2016 at 18.30

  Upeita kuvia. Tonnne täytyy päästä itsekkin :)

 • Leave a Reply