New York I @SatuVW I Destination Unknown

Matkabloggaajien vinkit New Yorkiin

New York I @SatuVW I Destination Unknown

New York tuli ja meni, mutta blogini on hissutellut hiljakseen omissa oloissaan. Suurkaupunki vei tämän ulkoilijan yllättäen mennessään, vaikka en olisi uskonut etukäteen että miljoonakaupungin sykkeessä voisi olla niin kotoisa olo! Meinasin lähteä Nykiin ihan täysin pallo hukassa, mutta viime metreillä tajusin kääntyä eksperttien, eli matkabloggaajakollegoideni puoleen. Tässä muutamat blogit ja postaukset jotka auttoivat minua suunnittelemaan reissuani, sen mitä nyt ehdin työnteolta ja katuja pitkin fillarilla viilettämiseltä kaupunkia kiertämään ihan suunnitelman kera.

 • Auringon alla – blogin Heidi sattui New Yorkiin samaan aikaan, ja hänen blogistaan voi lukea reaaliaikaisia kuulumisia reissusta. Heidi ei ollut Nykissä suinkaan ensimmästä kertaa ja hänen blogistaan löytyy kokonainen osio vinkkejä ja tietoa New Yorkista.
 • Puuhaa aamuvirkuille New Yorkissa – tämä tuli tarpeeseen, joka aamu! Pingviinimatkojen postaus oli yksi ehdottomista suosikeistani sillä olin yleensä valmiina kaupungin valloittamiseen ennen aamu kuutta. Millalta & Juhanalta löytyy myös iso kasa muitakin vinkkejä isoon omppuun.
 • Twitterin jokaviikkoinen Matkachat on mennyt meikäläiseltä aina ohitse, lähinnä sen vuoksi että silloin kaksi perheen pienintä vaativat huomiota. Hiljattain chatin aiheena oli kuitenkin sopivasti Nyki, ja onneksi Globe Called Home – blogista löytyi kooste tuosta New York chatista vinkkeineen!
 • Luettuani Siveltimellä-blogin Sannan koosteen Nykin parhaimmistosta, matkalle mukaan lähti myös fillarikypärä. Onneksi, sillä se oli kovassa käytössä vaikka kaupungissa ei kypäräpakkoa olekaan.
 • 50 State Puzzle – blogin Ulla ja Kirsi ovat USA eksperttejä, joten oli luonnollista että heidän blogistaan löytyi kätevä Ullan kirjoittama opas Nykin parhaisiin elämyksiin.

Näiden lisäksi yksittäisiä vinkkejä tuli iso kasa myös muiltakin bloggaajilta, Travellover-blogin Annika ja Ansku BCN – blogin Ansku mainitsivat B&H valokuvausputiikin (ihan ehdoton), Kea Deep Red Blues – blogista ja tuo samainen Ansku muistuttelivat REI – ulkoilukaupan olemassaolosta (miten olinkaan sen unohtanut!?) ja hampurilaispaikkavinkkejä tuli Facebookin puolella iso kasa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toivottavasti näistä linkkivinkeistä on hyötyä myös muillekin, minä täällä keräilen vielä tämän viikon ajatuksia, paiskin töitä ja halailen noita kahta pientä joilla oli ilmeisesti hieman ikävä äitiä, ennen kuin palaan blogin pariin ensi viikolla. Instagramista löytyy kuitenkin jokunen kuva kaupungin sykkeestä ja tunnelmia Grönlannistakin. Aikamoinen syksy on alla; yhtenä hetkenä olen nukkunut teltassa Grönlannin jäätiköllä, ja toisena keskellä Manhattania…! Nyt on kuitenkin hetki aikaa hengähtää ihan kotosalla, onneksi!

Mukavia ja aurinkoisia Nykin täyteisiä syyspäiviä! 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Kea | Deep Red Blues 28.10.2015 at 9.41

  Kiva kuulla että nautit suurkaupungin sykkeestä ja että vinkeistä oli hyötyä! Joskus parhaat vinkit löytyy juurikin blogeista.. :) Mun on jonkin aikaa tehnyt kovastikin mieli Nykiin. Onhan mun viimeisestä kunnon vierailusta kaupungissakin jo kohta kymmenen vuotta. Eniten harmittaa siellä kuitenkin asumisen kova hintataso. Telttaa ei sinne voi oikein pykätä. Mutta ehkä mäkin piakkoin palailen isoon omenaan… :)

  • Reply satuvw 02.11.2015 at 23.46

   Vinkeistä oli ehdottomasti hyötyä! Ja varsinkin tällaisilla pikareissuilla kun en jaksa alkaa opaskirjoja käydä läpi, niin bloggaajien vinkit ovat juuri parhaita :) Ja joo, teltan kanssa voisi tulla vähän vaikeuksia, mutta tuo Pod39 oli oikeastaan ihan hyvän hintainen (ja laatuinen) moneen muuhun paikkaan verrattuna.

 • Reply Kohteena maailma 03.11.2015 at 14.31

  Hyvä kooste Satu!

  Laitan tässä linkkeinä pari juttuani New Yorkista. Toinen on osa isompaa penkkiurheilun seuraamisopasta Jenkkeihin, missä yksi osa oli pyhitetty New Yorkin penkkiurheilulle: https://www.rantapallo.fi/kohteenamaailma/2015/10/04/urheilutapahtumat-new-yorkissa-penkkiurheilu-jenkeissa-osa-4/

  Toinen New York -aiheinen postaus on TOP10 asiat, mitä voi ilmaiseksi New Yorkissa mielestäni tehdä: https://www.rantapallo.fi/kohteenamaailma/2015/09/27/new-york-top10-free-things/

  • Reply satuvw 29.11.2015 at 15.24

   Kiitos vinkeistä! Täytyypä pistää nämä korvan taakse seuraavaa visiittiä varten :)

 • Reply Heidi / Auringon alla 03.11.2015 at 14.46

  Olipa hauskaa, että oltiin kaupungissa samaan aikaan, vaikka ei edes nähty siellä. Tai ties vaikka törmättiin, mutta ei huomattu :D Mistä sen tietää, tällaisesta lahopäästä ainakaan. Tosin meistä vain Antti kävi esim. High Linella ja todellakaan ei oltu auringonnousun tai aikaisen aamun aikaan liikenteessä missään, kun en saanut herraa suostuteltua heräämään vähän aikaisemmin. Itse tykkään kans aamufiiliksestä :)

  • Reply satuvw 29.11.2015 at 15.25

   No niinpä! Oli hauska katsella missä menit Instagramin välityksellä :) Ja niinpä, voi hyvin olla että törmättiin jossain toisiamme huomaamatta!

 • Reply Sanna I Siveltimellä 06.11.2015 at 15.34

  Ihanaa kuulla että sinulla oli Nycissä kotoisa olo. Niin mullakin on aina siellä, joka on hassua tuollaisessa miljoonakaupungissa ja betoniviidakossa. Kiitos kaunis myös linkkauksesta <3 Kiva kuulla että pyöräily sujui hyvin isossa omenassa :)

  • Reply satuvw 29.11.2015 at 15.25

   Pyöräily oli Nykissä kyllä ihan parhautta, ja lähtisin mielelläni kaupunkiin vähän paremmallakin ajalla vielä tutustumaan :)

 • Reply Pingviinimatkat - Manhattan 15.11.2015 at 13.17

  […] syksyiseen New Yorkiin ja tuoreimmat raporit ovatkin tulleet vasta uuni tuoreeltaan ulos. Destination Unknown -blogin Satu kasasi myös juuri kattavan linkkilistan isoon omppuun suuntautuvista […]

 • Leave a Reply