Suomen suurin matkablogiyhteisö
Moment objektiivi I @ Kate Cornfield I Destination Unknown

Moment: Pieniä hetkiä suuren linssin läpi

Moment objektiivi I @ Kate Cornfield I Destination Unknown

“Synttärilahjasi on kyllä tulossa, se ei vain ole täällä ihan vielä” harmitteli mieheni toukokuussa, mutta juuri ennen Färsaarille lähtöä kauan odotettu paketti saapui postissa. Kickstarterin kautta tilattu pieni, mutta samalla niin suuri Moment 18mm laajakulmaobjekti ja siihen kuuluva kotelo iPhone6 luuriini olivat matkanneet valtameren takaa jykevässä pahvipakkauksesta meidän kylälle asti. Iloisena yllätyksenä pakkauksessa löytyi myös tuttuja kasvoja, Taipale-veljesten Samuel Taipale (@eljackson Instagramissa) ja tutut Pohjois-Norjan Reinen maisemat olivat esillä heti laatikon avattuani.

Niille joille Kickstarter ei ole entuudestaan tuttu, Kickstarterin kautta voi hakea rahoitusta ns. crowdsourcing (joukkouistaminen??) menetelmällä, eli ihan tavalliset talliaiset voivat lähteä rahoittamaan erilaisia projekteja, ja rahoituksen määrästä riippuen porkkanana voi olla esimerkiksi kyseinen tuote ennen kuin se saapuu yleiseen myyntiin. Projekteja Kickstarterissa on laidasta laitaan, kirjoista teknisiin uutuuksiin.

Moment Lens Wide I @SatuVW I Destination Unknown

Olen viimeiset neljä vuotta, eli ensimmäisen muksun syntymästä lähtien miettinyt mitä tekisin kamerani ja valokuvauksen kanssa. Uskollinen Canonin EOS 60D seuraa aina matkoilla mukana, mutta kun kassissa on mukana myös vaipat, maitopullot, kovakantisia lasten kuvakirjoja ja läppäri, ja huomion pitäisi olla kahdessa eri suuntiin juoksevassa lapsessa samaan aikaan, ne kerrat kun kamera tulee ajatuksen kanssa ulos kassista ovat harvoja. Turhauttavaa. Instagram on sekoittanut pakkaa entistä enemmän, kun monet kuvista haluaisi napata sekä kännykällä että kameralla.

Nyt alkaisi olla sellainen fiilis että ehkäpä pärjäisin arkipäivisin ihan vaan kännykällä muutamin lisävarustein, ja silloin kun on aikaa, kuten nyt Färsaarilla ilman perhettä matkatessa, voin jatkaa valokuvauksen opettelua järein asein.

Moment objektiivi I @ Kate Cornfield I Destination Unknown

Moment Case, eli linssin käyttöä varten tarvittava kotelo sopii iPhone6 ja 6+ malleihin, ja se mahdollistaa linssin puhelimeen kiinnittämisen lisäksi suljinnäppäimen käytön vastaavaan tapaan kuin DLSR kameroissa (eli tarkentaminen onnistuu näppäimen puoliväliin painamalla). Moment Appsin avulla kuvat voi tallentaa tif-muodossa jpg-sijaan, ja kuvaa ottaessa voi vaikuttaa mm. valotukseen ja syvyysterävyyteen. Ja saapahan koteloon kiinni myös kantonauhat jos niin haluaa. Objektiiviit näyttäisivät sopivan useimpiin puhelinmalleihin, siitä miten ne niihin kiinnittyvät, ei minulla ole mitään tietoa!

Kuvia Moment linssillä via Instagram I @SatuVW I Destination Unknown

Onhan tuolla Moment linssillä tullutkin kuvia näppäiltyä, ja samalla innostus Instagramiin ja kännykkäkuvaukseen on saanut uuden suuren sykäyksen. Nyt toivelistalla olisikin Momentin 60mm objektiivi. Ja pian markkinoille tuleva macrolinssi tietysti myös… Objektiivit maksavat tällä hetkellä USD 99,99, kotelot alkaen USD 69,99.

Get lost
Take pictures
Make Moments

Ja sitähän me olemme täällä Färsaarilla tehtykin. Otettu kuvia ja eksytty!

Kuvista missä esiintyvät minä tai puhelimeni, kiitos Kate Cornfieldille!

Joka kuukauden ensimmäisenä torstaina järjestettävä Instagram Travel Thursday blogi-tempaus tuo yhteen matkablogaajia kertomaan omia matkailuun liittyviä tarinoitaan Instagram-kuvien voimin, ja tämänkin postauksen kuvat on napattu Instagram-galleriastani,  Tutustu kuukauden postauksiin alla. Kampanjan järjestäjinä Suomessa kanssani toimivat Kaukokaipuun Nella ja Veera Bianca. Jos olet bloggaaja ja halua lähteä tempaukseen mukaan, katso ohjeet täältä


Previous Post Next Post

You Might Also Like

36 Comments

 • Reply Jenni / Globe Called Home 03.09.2015 at 1.15

  Olen aina näitä nähdessä vähän kateellinen. Vaikka muuten tykkäänkin tosi paljon Androidistani ja pidän sen hintalaatusuhdetta parempana, niin iPhonelle kieltämättä on vaikka mitä siistiä lisäosaa. Ehkä koska iPhonen omistajat ovat valmiimpia niistä myös maksamaan. :D

  • Reply satuvw 04.09.2015 at 12.47

   Hei siis tämän objektiivin saa myös muihin kuin iPhone-puhelimiin! Tosin en tiedä miten se niihin kiinnittyy ilman tuota koteloa. Kaikki i-tuotteet ovat kyllä hinnakkaita, mutta kun työkone on (ja kotoakin löytyy) Mac, niin iPuhelin vaan toimii niin kätevästi koneen kanssa yhteen että Androidia ei ole tullut edes harkittua. Ja joo, voihan se olla että iPhonen omistajat ovat valmiita tällaisista tuotteista maksamaan, itse olen tyytyväinen että tämä lahja tuli mieheltä :)

 • Reply Inka 03.09.2015 at 7.41

  Hehee, aika kätevä juttu! Mää oon tuskaillut viime kuukausina aika kovasti tuon mun Lumian kameran laadun suhteen, tuntuu että sillä saa vaan ihan hirveää kökköä ja kavereiden omppuluuriräpsyt on laadultaan noin miljoona kertaa parempia. Oon miettiny että alkaisin tuuttaan instagramiin myös järkkärillä otettuja kuvia, mutta se tuntuu vähän huijaukselta.. Annoin itelleni armonaikaa ens vuoteen, sillä päätin että ens kesän seikkailuissa pitää olla kännykässäkin kunnollinen kamera. Saa sitten nähdä, että joko on ompun vuoro munki kohalla vai löydänkö jostain muualta riittävän hyvän kameran. Tää lisälinssioptio on kyllä kiehtova, mutta varmana aika loputon suo, kuten varsinaisten kameroidenkin kanssa! :D

  • Reply satuvw 04.09.2015 at 12.50

   No joo, onneksi näitä lisäosia on sen verran vähän vielä ainakin Momentilla, että ihan loputon suo se ei ole. Vielä…! :) Tuon linssin laatu on kyllä ihastuttanut, muutenkin hyvistä iPhone kuvista on saanut entistä terävämpiä, ja tietty laajempia myös. Mulla oli Irlannin matkalla viime vuonna alkumatkasta mukana halpa Android kun oma puhelin oli telakalla, ja olin kyllä NIIIN harmistunut kuvien laatuun. Onneksi loppumatkalle sain lainaan veljeni (omppu) luurin!

 • Reply Ansku BCN 03.09.2015 at 9.17

  Ai hitsi, pitäisikö mun päivittää iPhone5:ni uudempaan, että saisin tuollaisen! Minulla on tässä pohdinnan alla kamerajutut, sillä joku ratkaisu pitäisi keksiä tuon painavan järkkärin kanssa kulkemiseen. Minulla oli kesällä lainassa Sonyn minijärkkäri ja se jäi vähän kaihertamaan. Pian olisi synttärit edessä, mitähän sitä toivoisi lahjaksi… :D

  • Reply satuvw 04.09.2015 at 12.51

   Minijärkkärit ovat olleet mietinnässä myös täällä, mutta tulin nyt siihen tulokseen että kokeilen miten tällä kännykkä lisävarusteineen toimii järkkärin rinnalla. Voi tosin olla, että shoppailen objektiivin tai parin tämän laajakulmaobjektiivin lisäksi :)

 • Reply Katja 03.09.2015 at 9.42

  Nää lisäosat on mielenkiintosia. Kaveri on puhelimeen tilaillut näitä härpäkkeitä ja sitä kautta on ollu kivaa testailla niiden käyttöä. Mun omaan androidiin näitä ei vain oikein ole saatavilla ja puhelin ois kieltämättä muutenkin uusimista vailla. Milloinkas ne synttärit ja joulu tulikaan…;)

  • Reply satuvw 04.09.2015 at 12.52

   Ha ha, ei muuta kuin kirjoittamaan kirjettä joulupukille!! :)

 • Reply Hanna 03.09.2015 at 9.49

  Mä huomasin isomman kameran hankittuani, että tulee paljon enemmän harkittua, mitä kuvaa, jos jokaista kuvaa varten täytyy kaivaa kamera esiin. Pokkarilla tuli räiskittyä vähän joka kulmasta kuvia, ja sitten reissuilta oli aivan hirveä määrä kuvia. Kännykällä en kamalasti tykkää kuvata, koska kuvanlaatu omassani ei ole kovin kummoinen ja lisäksi kuvien siirtäminen koneelle on vaivalloista. Mutta silti aika paljon arkipäiväisiä tilanteita kuvaa kännykällä, kun muuta kuvausvälinettä ei ole mukana.

  • Reply satuvw 04.09.2015 at 12.53

   Ihan sama juttu, isoa kameraa ei kovin helposti kassista kaiva varsinkin jos muksut ovat matkassa mukana, nyt olen kyllä ollut tosi tyytyväinen tähän kännykkä – järkkäriyhdistelmään. Kännykältä löytyy usein tilannekuvia mitä isolla kameralla ei olisi koskaan tullut otettua!

 • Reply Heidi / Auringon alla 03.09.2015 at 15.55

  Kiitoksia muistutuksesta, että kännykän kameraankin voisi tilata kaikkia lisähärpäkkeitä :) Jos näytän nää Antille, niin se tilaa varmasti heti. Tykätään kuitenkin paljon kuvata kännykällä, kun aina ei jaksa sitä järkkäriä raahata. Budapestin minireissulle en välttämättä ota muuta kuin iPhonen, kun pitää muutenkin käsimatkatavaroilla mennä.

  • Reply satuvw 04.09.2015 at 13.12

   Ei muuta kuin Antti ostoksille! :) Yllätyin positiivisesti kuinka paljon lisäpotkua kuvan laatuun sai tällä pienelle lisäosalla.

 • Reply Annika | travelloverblogi 03.09.2015 at 16.33

  Olen halunnut pitä kameran kamerana ja kännykkäkameran sellaisenaan. Hullua on, että iPhone vitosella saa huonoissa oloissa, esim. konsertissa parempia kuvia kuin järkkärillä. Se ei ole niin tarkka pienestä liikkeestä tms. Ehkä lisäosalla se paranisi toiseen potenssiin, mutta osineen alkaa taas viedä enemmän tilaa kuin kännykän soisi vievän.

  • Reply satuvw 04.09.2015 at 13.13

   Olen ihmetellyt ihan samaa, usein kännykällä saa napattua paljon paremman kuvan kuin järkkärillä pelatessa. Turhauttavaakin se on, järkkärillä kuitenkin käyttää paljon enemmän aikaa kuvan ottoon! Tämä linssi ei vie onneksi tilaa paljon yhtään, tuo boksi on jo lähtenyt pahvinkierrätykseen, sitä ei tarvitse mukana kantaa :)

 • Reply Liza in London 03.09.2015 at 17.16

  Onpa hauska lahja, ja varmasti tulee kovaan käyttöön! Voisin itsekin harkita jotain vastaavaa, koska harvemmin (lue: en melkein koskaan..) jaksan arjessa kantaa järkkäriä mukana, ja täällä on kuitenkin paljon kivaa kuvattavaa joka nurkan takana. Toisaalta myös lomalla tekee usein mieli liikkua ilman painavaa kameraa, mutta kuvia olisi kiva saada…

  • Reply satuvw 04.09.2015 at 13.14

   Tämä oli kyllä yksi lahjoista parhain, mieheni on hyvä kehittelemään kivoja yllätyksiä!! ;)

 • Reply Maarit Johanna 03.09.2015 at 18.06

  Tää on nyt tämä ihmeellisyys, jota mekin päästiin tutkimaan kun se laatikostaan tuli! Vitsi mikä vempele. Tuollaisen haluaisin itekin. Minusta olis niin kätevää, jos vois unohtaa tavallisen kameran kokonaan ja kuvata vain puhelimella. Hankalaa kun kaikista hienoista kohteista pitää ottaa ikuistuksia niin monella eri laitteella :D

  • Reply satuvw 04.09.2015 at 13.14

   Teillä oli tosiaan hyvä ajoitus! Nyt on linssin käyttö tullut jo tutuksikin, siinä alussa oli pieniä teknisiä ongelmia ;)

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle 03.09.2015 at 21.13

  Kuulostaa ihan loistavalta! Meillä Tomi kanssa tilaili jotain lisälinssejä kännykkäkameraan, mutta ne oli melkoisesti edullisempia ja ovatkin jääneet käyttämättä laatikkoon. Tämä vaikuttaisi ihan pätevältä paketilta.

  • Reply satuvw 04.09.2015 at 13.17

   Mulla oli vanhaan luuriin Olloclip mikä oli ihan jees, mutta se oli tämän rinnalla kyllä ihan lelu ja jäi alkuinnostuksen jälkeen käyttämättä. Nyt täytyy vaan toivoa että kameramallit eivät mene eteenpäin niin paljoa että kohta omppu-kutoselle ei enää löydy uusimpia lisälinssejä ;)

 • Reply säppä 03.09.2015 at 22.08

  Mä oon taas ollut ihan pihalla kun en ollu tommosista vempeleistä kuullutkaan! Huippu lahja. :)

  • Reply satuvw 04.09.2015 at 13.17

   No, enpä tiennyt minäkään! Onneksi mieheni pysyy ajan hermolla ;)

 • Reply Jenna 04.09.2015 at 8.45

  Aasian reissulla ostettiin iphoneen kalansilmälinssi ja sillä tuli kivoja kuvia. Tää paketti vaikuttaa oikein hyvältä ja on muuten erinomainen lahjavinkki myös ;)

  • Reply satuvw 04.09.2015 at 13.18

   Minulla oli vanhaan linssiin sopivassa Olloclipissä kanssa kalansilmälinssi ja sillä tuli kyllä kokeiltua jos jonkinlaista kuvan ottoa. Laadullisesti tämä on kuitenkin otsi paljon Olloa edellä.

 • Reply Pirkko / Meriharakka 04.09.2015 at 10.52

  Nyt kun työn puolesta ollut kytkös Windows-puhelimeen on (vihdoin) poistunut, niin olen jo henkisesti päättänyt ostaa, minäkin, iPhonen. Tosin nyt sitten täytyy ensin odotella uuden mallin tulemista ja sitten päättää, että haluanko sen vai siinä vaiheessa ehkä edullisemmaksi muuttuvan 6:n :-)

  • Reply satuvw 04.09.2015 at 13.19

   Hyvä henkinen päätös :) Mutta tuo on ihan totta, mallit menevät eteenpäin lujaa vauhtia, jos en olisi itse saanut työnpuolesta omppu-kutosta, olisin varmasti edelleen ihan tyytyväinen iPhone 5-malliin.

 • Reply Noora 04.09.2015 at 16.16

  Toi linssi olisi kyllä aika mainio! Kuvaan lyhyempiä reissujani aika paljon pelkästään kännykällä, ja päivitin juuri Omenani nelosesta kutoseen. Ei toi mikrojärkkärikään nyt sinänsä laukussa paljoa tilaa vie, mutta mulla on myös tuo sama, että Instagramin takia kännykällä haluaa silti räpsiä niitä samoja juttuja kuin kamerallakin. Pitää kyllä pistää harkintaan, hintakaan kun ei mikään ylivoimainen ole!

  • Reply satuvw 07.09.2015 at 9.44

   Hinta ei ole mielestäni paha laatuun nähden, suosittelen!! :)

 • Reply Veera Bianca 04.09.2015 at 16.23

  Heeei wow! Mä oon just viimeaikoina raapinut päätäni puhelinkuvista, kun tuntuu että välillä laatu ei riitä mutta olisi silti kiva pitä Instagramissa vain puhelinkuvia! Mahdollisesti tällaisen hankkiminen on se oikea ratkaisu! :)

  • Reply satuvw 07.09.2015 at 9.45

   Ei muuta kuin testaamaan tätä! Olen itsekin sen verran ”vanhanaikainen” Instan kanssa, että sinne päätyvät vain puhelinkuvat. Se voi tosin olla laiskuuttakin, en vaan jaksa alkaa säätää koneelta kuvien siirron kanssa! ;)

 • Reply Heidi Stillman 04.09.2015 at 18.40

  Kiitos kerrassaan loistavasta vinkistä! Itsellä sama tilanne, että Canonin järkkäri löytyy, mutta niin myös iPhone 6, joka vie melkein tilanteessa kuin tilanteessa voiton. Aika harvoin jaksaa/ muistaa pakata kameraa mukaan. Nyt joutuu näitten vinkkien perusteella laatia jo omaa joululahjatoivelistaa :)

  • Reply satuvw 07.09.2015 at 9.45

   :) Oma joululahjatoivelista on myös tekeillä täällä, samoissa merkeissä!

 • Reply marikaw 04.09.2015 at 19.32

  Oon nähnyt puhelimille vaan jotain kalansilmälisäosia mutta näähän vaikuttaa mielenkiintosilta. :D Musta on alkanut tuntua että minijärkkärin kuvat on vähän nääh ja isoa järkkäriä ei jaksa kantaa mukana… Vähän kamerakriisiä siis pukkaa täälläkin. Varsinkin pimeessä iphonella nytkin saa paljon parempia kuvia kun omilla kameroillani.

  • Reply satuvw 07.09.2015 at 9.46

   Ihan totta, joskus tuntuu siltä että hyvällä valoituksellakin iPhone vie järkkäristä voiton! Tämän linssin kanssa kuvaukseen kännykällä saa vieläkin enemmän lisäpotkua. Suosittelen!

 • Reply Rimma - matkablogi 07.09.2015 at 14.11

  PAKKO SAADA!!! :D

 • Leave a Reply