Suomen suurin matkablogiyhteisö
Färsaaret - Kimberley Coole - Visit Faroe Islands

Tässä se on: seuraava (suurehko) seikkailu!

Siitä on melkein tasan tarkkaan kaksi vuotta kun vaivuin Ikeasta kotiimme tiensä löytäneeseen nojatuoliin maha pystyssä ja jäin turhautuneena jumittamaan, kirjaimellisesti, sitä mihin elämäni oli menossa. Toinen raskaus oli vienyt voimat ja olin saanut unohtaa ulkoilulliset suunnitelmat jo jokunen kuukausi sitten. Mietteet äitiyden odotuksista, kahden lapsen kasvattamisesta kahden matkailualalla töitä tekevän aikuisen toimesta ja siitä miten siihen yhtälöön saisi mahdutettua hieman omaakin elämää pisti vakavaksi.

Pikakelataan vuosi eteenpäin ja olin innoissani pyöräilemässä Irlannissa pitkin Wild Atlantic Waytä, jossain siellä 2500 kilometrin reitillä ystävieni kanssa, ilman sen suurempaa kokemusta pitkien matkojen pyöräilystä. Ja siitä lähtien jonkin sortin tasapaino on hiipinyt perhe-elämäämme koko porukan mikroseikkailuiden, meidän viikoittaisten super-hyper-miniseikkailuiden ja sitten näiden meidän mieheni ja minun omien matkojen muodossa.

Vaikka sana ”seikkailu” on kärsinyt inflaation, ja ei ainoastaan minun toimestani, niin eipä elokuun reissulle nyt mitään muuta sopivaa termiä oikein ole. Seuraava suurehko seikkailu, täältä tullaan!

Tällä kertaa, ja jälleen kerran, kohteena on saarivaltio missä sää voi muuttua ihan millä hetkellä vain, ja missä sateisia päiviä on runsaasti enemmän kuin kuivia. Tämä pieni paikka sijaitsee keskellä Pohjois-Atlantin myrskyisintä silmää, mutta tästä kaikesta huolimatta on saanut ylistystä National Geographicilta ja New York Timesilta.

Onko arvauksia?

Färsaaret - Kimberley Coole - Visit Faroe Islands

Färsaaret - Kimberley Coole - Visit Faroe Islands

Färsaaret - Kimberley Coole - Visit Faroe Islands

Färsaaret - Kimberley Coole - Visit Faroe Islands

Ehkäpä tämä oli liiankin helppo, mutta saanko esitellä: Färsaaret!

Joku näissä myrskyisen kylmissä ja koleissa paikoissa vain kiehtoo. Minkälaista on elämä tuolla Atlantin keskellä kahdeksallatoista pienellä vulkaanisella saarella, mitä 40,000 asukasta ja ainakin tuplasti sama määrä lampaita on kutsunut kodiksi jo ennen viikinkien sinne saapumista? Vetävätkö Färsaarten vuonot vertoja Norja vastaaville ja minkälaisia haikkaus- ja fillarointimaastoja löytyy saarilta? Ja ennen kaikkea, voittaako Suomi Färsaaret jalkapallon EM-karsinnoissa syyskuussa?!

Näihin kysymyksiin vastaus löytyy toivottavasti loppukesästä kun yhdessä englantilaisen ystäväni Katen ja norjalaisen ystäväni Anne-Maritin, jotka molemmat olivat matkassa mukana myös Irlannissa, lähdemme seikkailemaan saarille noin kolmeksi viikoksi kamerat, videokamerat ja muistikirjat matkassa mukana. Visit Faroe Islands lähti innolla projektiimme mukaan ja lennättää meidät paikan päälle ja pitää meistä huolen muutaman päivän ajan, ennen kuin me lähdemme omin voimin tutkimaan saaria. Suunnitelma ei ole aivan niin selvä kuin Irlannissa missä 2500 kilometrin pyöräreitti oli päivänselvä tavoite, joten jos sinulla on vinkkejä Färsaarille, kuulisin niistä mielelläni!

Ja nyt ei varmaan muuta kuin aamukamman tekoon…

Farvæl ja mukavaa alkavaa viikkoa!

Expedia haastatteli minua muuten hiljattain tuon Wild Atlantic Way – fillarimatkan tienoilta, lue haastattelu täältä

Kuvat: Kimberley Coole / Visit Faroe Islands

Previous Post Next Post

You Might Also Like

50 Comments

 • Reply Laura/My post-University Life 02.06.2015 at 9.52

  Voi vitsit, täähän kuulostaa ihan huippuseikkailulta, ihan kateeksi käy! Kiva että päästään matkaan mukaan edes näin blogin välityksellä :)

  • Reply satuvw 02.06.2015 at 9.54

   Kiitos Laura! Olen itse jo ihan täpinöissä!!! :)

 • Reply Ninarose 02.06.2015 at 10.26

  Onnea Satu uuteen seikkailuun ja sen suunnitteluun! Ei ole vinkkejä, tuo(kin) paikka vielä listoilla, mutta innolla odotan postauksiasi. Kiva kun teillä on tuollainen seikkailutiimi!

  • Reply satuvw 02.06.2015 at 10.29

   Kiitos Ninarose! Ja olen kyllä ihan super-onnellinen että nämä leidit löytyvät lähipiiristä!

 • Reply Ulla 02.06.2015 at 10.26

  Wau Satu, sää oot ihan mieletön mamma! =) Upeaa että olet taas laittanut tuulemaan. Kiva päästä seuraamaan tätäkin suurta seikkailua! Oot niin ispiraationlähde mulle!

  • Reply satuvw 02.06.2015 at 10.31

   Ha ha, suuren suuri kiitos Ulla kauniista sanoista! Mieheni kanssa sovimme viime vuoden Irlannin reissun jälkeen (mies siis kävi omalla tahollaan seikkailemassa Kanadassa), että molemmat suunnittelemme oman ison reissun per vuosi. Siihen sitten päälle perheen kanssa juttuja niin yhtälö tuntuu toimivan :)

 • Reply Kea | Deep Red Blues 02.06.2015 at 10.27

  Mun äiti oli Färsaarilla kuoromatkalla viime vuonna! Kuulemma erittäin mielenkiintoinen paikka. Ihanaa että on suunnitelma. Se on paras fiilis kun on jotain mitä odottaa! Voisin itekin joskus lähteä tuonne… :)

  • Reply satuvw 02.06.2015 at 10.32

   Olen itsekin yrittänyt ahmia tietoa Färsaarista niin paljon kuin sitä vain löytyy ja on kyllä tosi kiehtova paikka! Ja tuo on niin totta, odotus ja suunnittelu on ihan mielettömän iso osa matkaa!

 • Reply Terhi / Muru Mou 02.06.2015 at 11.14

  Nyt olen kyllä pikkasen kade! Oon katellut lentoja, mutta hinnat hieman kirpaisee. Köpiksestä Färsarille meno-paluu on 400 euron luokkaa, mikä tuntuu kohtuuttoman kalliilta kahden tunnin lennoista. Ei taida kilpailua olla tuolla välillä, joten hinnat on korkeat… Mutta joku päivä sinne kyllä menen, maksoi mitä maksoi! Sitä ennen odottelen sinun postauksia saarista :)

  • Reply satuvw 02.06.2015 at 11.50

   Kilpailua ei tosiaan lennoissa pahemmin ole, toivottavasti tiedossa on kuitenkin jotain lentotarjouksia lähitulevaisuudessa, 400 eurolla lentäisi jo kauas….! :) Ja vähän sama fiilis on ollut jo kauan, tuonne on päästävä keinolla tai millä hyvällä. Nyt onneksi Visit Faroe Islands vähän auttaa :)

 • Reply Tiina, Kinttupolulla 02.06.2015 at 11.46

  Mä oli jo hetken ihan varma, että olet myös tulossa Islantiin! Färsaaret kuulostaa vieläkin eksoottisemmalta :)

  • Reply satuvw 02.06.2015 at 11.48

   Islanti oli hyvänä kakkosena ja melkein jo ykkösenä, pitkän fillarointipäivän jälkeen kuumaan lähteeseen pulahtaminen kun kuulostaisi aika makeelta. :) Färsaaret kuitenkin vei voiton ihan siksi että en tiedä Färsaarista oikeastaan yhtään mitään! Ja siis te olette menossa Islantiin!? Pitääkin tulla lukemaan kuulumiset!

 • Reply Lotta Watia | Unagidon 02.06.2015 at 11.59

  Oi että! Mä katoin lunnikuvan perusteella, että Islanti, mutta ei ihan. :-) Fäärsaaret! Tästä ei matkablogeista olekaan saanut lukea, joten innolla odotellaan kuvia ja raportaasia. Hyvää matkaa! :-)

  • Reply satuvw 02.06.2015 at 13.34

   Täytyy tunnustaa että tuo oli yksi syy miksi paikka kiehtoi niin kovin, siitä ei ole päässyt lukemaan oikein missään yhtään mitään! Ja aika Islanti oli kyllä vahvoilla kun mietimme minne sitä lähtisi seuraavaksi :)

 • Reply Ansku BCN 02.06.2015 at 12.12

  No wau, raportteja odotellessa!

  • Reply satuvw 02.06.2015 at 13.34

   :) Matkaa odotellessa!

 • Reply lena 02.06.2015 at 12.44

  Oi ihanaa!!! Mä odotikin jo tätä paljastusta! :)

  Mun yksi parhaista ystävistäni on kotoisin Färsaarilta ja mua on kutsuttu kylään monet kerrat. Saat ihan varmasti mun matkakuumeen nousemaan jutuillasi, ehkäpä sinne käy tie joku päivä. :)

  • Reply satuvw 02.06.2015 at 13.35

   Joo, tässä kävi taas niin että ei olisi pitänyt luvata että ”ensi viikolla tulossa lisää tietoa”, Italian Alppien nettiyhteydet eivät oikein tykänneet kuvien lataamisesta blogiin, joten homma vähän viivästyi…

   Ja oi, jos ystävälläsi on tuonne vinkkejä niin mielelläni kuulisin, en ole itse koskaan edes tavannut ketään Färsaarilta….!

 • Reply Annika - Tarinoita Maailmalta 02.06.2015 at 14.25

  Oo niin hienoa! Kun sanoit ensin, että kyseessä on paikka jossa sataa enemmän kuin Irlannissa, ainoa paikka joka tuli mieleeni oli Skotlanti :D Mutta hei Färsaaret, miten hienoa!! Tuoltapa en montaa juttua ole kuullutkaan :)

  • Reply satuvw 02.06.2015 at 15.18

   Hah, Skotlanti on kyllä kanssa toivelistalla, meloin juuri viikon skottilaisten kanssa Italiassa ja oi kuinka tekisi miellä lähteä sinne nummille tutustumaan! Ja joo, Färsaaret, jännää!

 • Reply eve 02.06.2015 at 14.42

  Jee! Tosi kiva kohde!! Odotan innolla tulevia tarinoita ja kuvia! :)

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle 02.06.2015 at 14.55

  Mahtava kohde, joka on minunkin haaveissa. Ja kolme viikkoa, wau! Siinä ajassa ehtii varmasti aika mukavasti tutustua Färsaariin :)

  • Reply satuvw 02.06.2015 at 15.19

   Yhdessä vaiheessa ajattelin että kolme viikkoa on noin pieneen paikkaan ihan liikaa, mutta nyt jo tuntuu siltä että eihän me ehditä siinä ajassa yhtään mitään! Katsotaan mitä sieltä kolmessa viikossa löytyy! :)

 • Reply Laura - Urbaani viidakkoseikkailijatar 02.06.2015 at 16.09

  Varnasti hieno seikkailu tiedossa! Tuonne olen kanssa halunnut jo jonkin aikaa. En edes tiedä, mitä kaikkea siellä on, mutta silti nuo saaret kiehtovat.,Ja noh, kohta tiedän edes vähän lisää sun juttujesi kautta :).

  • Reply satuvw 02.06.2015 at 16.25

   No mulla on ollut ihan sama fiilis ”tuonne olisi kiva päästä vaikka en tiedä mitä siellä on”, nyt alkaa vähitellen jo silmät avautua mitä kaikkea siellä onkaan, en millään malttaisi odottaa elokuulle! :)

 • Reply Rimma - matkablogi 02.06.2015 at 16.11

  Oijoijoi! Nyt on siis seikkailu – sitä se on – todellakin tulossa!!

 • Reply Tiia/reisereise 02.06.2015 at 17.21

  Vau vautsi! Tuonne haluisin itsekin joskus matkustaa. :)

  • Reply satuvw 02.06.2015 at 20.13

   :) Mielenkiinnolla odotan tosiaan itsekin mitä sieltä löytyy!

 • Reply Maarit Johanna 02.06.2015 at 19.37

  Tuo on just mun bucketlistan kärkipäässä! Ei voi olla totta että pääset tuonne asti, aaah…
  Jään mielenkiinnolla odottamaan teidän seikkailujuttuja (ja ehkä tsekkailen myös vähän lentolippuja… :p) :)

  • Reply satuvw 02.06.2015 at 20.15

   Muistan sinun sen maininneenkin sen joskus, kun tämä reissu oli jo suunnitteilla ja teki niin mieli kertoa! Ei muuta kuin ostamaan niitä lippuja :)

 • Reply Kohteena maailma 02.06.2015 at 22.33

  Itse muistan tehneeni Färsaarista esitelmän maantiedon tunnilla joko Kirkonkylän ala-asteella tai sitten Pikkolan ylä-asteella. Sen lähemmäksi Färsaaria en ole vielä päässyt, mutta jo pelkästään esitelmän tekeminen sai minut rakastumaan tuohon karuun saariryhmään. On listalla, että sinne vielä joskus kyllä lähden! Jään innolla odottamaan postauksiasi sieltä :-)

  P.S. Siihen aikaan esitelmien materiaalit haettiin kirjaston kirjoista eikä mistään interwebistä. Ja kartatkin piirrettiin itse :-D

  • Reply satuvw 02.06.2015 at 22.49

   Vaikka Kirkonkylän ala-aste ja Pikkola ovat molemmat tuttuja paikkoja, niiltä ajoilta en itse muista mitään Färsaariin liittyvää! Ja ei voi muuta sanoa kuin että onneksi ei meikäläisen tarvitse alkaa piirtämään karttoja, siinä voisi käydä niin että päätyisimme jonnekin ihan muualle kuin Färsaarille :)

 • Reply Pirkko / Meriharakka 02.06.2015 at 22.42

  Färsaaret, juu, arvasin ellei ensimmäisestä niin viimeistään toisesta kuvasta :-)
  Tsekkasitko tämän?
  Paljon ehdimme muutamassa päivässä näkemään saarilla muutama vuosi sitten, ihan omatoimisestikin!

  • Reply satuvw 02.06.2015 at 22.52

   Mahtavaa, kiitos linkkivinkistä Pirkko! Olisikin pitänyt arvata että te olette tuolla käyneet :) Käynpä tutustumassa tarkemmin teidän tunnelmiin Färsaarilta, onneksi meidän aika ei tosin ole ihan noin rajallinen! :)

 • Reply Milla - Pingviinimatkat 03.06.2015 at 8.04

  Nyt on kyllä aivan mahtava reissu luvassa! Färsaaret on mun ja anopin yhteisellä Bucket Listillä, joten mielenkiinnolla seurailen tulevia seikkailuitanne :) Siitä tulee taatusti aivan mielettömän upea!

  • Reply satuvw 03.06.2015 at 11.14

   Eikös, täällä kanssa jännittyneenä odotellaan elokuuta! :)

 • Reply Laura R. / Laura let's go -matkablogi 03.06.2015 at 8.42

  Wautsiwau, ihan mahtavan kiehtova kohde! Kolme viikkoa kuluu varmasti kuin siivillä. Itselläkin haaveissa olisi päästä joskus Färsaarille bongailemaan lunneja! :)

  • Reply satuvw 03.06.2015 at 11.14

   Täytyy tunnustaa että en itse ole mikään varsinainen lintubongari, mutta lunnit kiehtovat kyllä! :) Ja kolmisen viikkoa menee tuolla varmasti ihan super-nopeasti! :)

 • Reply säppä 03.06.2015 at 12.43

  Oi kuulostaa hyvältä! Färsaarista en tiedäkään juuri mitään, kiva päästä lukemaan sieltä juttuja. :)

  • Reply satuvw 03.06.2015 at 22.40

   No sama täällä, tässä matkaa valmistellessa olen vasta tajunnut mitä kaikkea sieltä oikein löytyykään. Paljon varmasti kuitenkin tulee yllätyksenäkin paikan päällä!

 • Reply sarsa 03.06.2015 at 19.16

  Hauskaa Färsaarten matkaa. Olen ollut siellä joskus 15 vuotta sitten pari päivää Islannista paluun yhteydessä. Oltiin laivalla Bergenistä Islannissa ja jos halusi palata Bergenistä niin piti jäädä Färsaarille pariksi päiväksi kun laiva kävi välillä Tanskassa. Itselläni taisi olla jonkin asteista rwissuväsymystä Islannin 3 viikon jälkeen, joten Färeistä ei jäänyt kovin selvää mielikuvaa. Vehreä nummi. Lampaita. Islannin jälkeen ilma tuntui lauhkean lempeältä. Siistiä, lukuunottamatta lampaan papanoita joka paikassa ; ) Hiljaista. Sunnuntaina oli vaikea löytää ruokapaikka. Tiet päällystetty. Lunneja.

  • Reply satuvw 03.06.2015 at 22.44

   Kiitos Sarsa! Katselin itsekin ensin lauttayhteyksiä, kun Tanskasta Islantiin menevä lautalla pääsisi Färsaarillekin, mutta me mennään nyt loppujen lopuksi nopeampaa reittiä lentäen. Tuo lautta olisi ollut ihan samoissa hinnoissa muutenkin kuin lennot. Nummi, lampaat ja lauhkea ilma kuulostaa hyvältä. Päällystetyt tiet myös, noin fillarointia ajatellen! Toivottavasti kameralle ikuistuvat myös muutamat lunnit :)

 • Reply Maarit 04.06.2015 at 20.14

  Ihan huipulta kuulostaa! Meillä onkin puhuttu viime aikoina paljon Färsaarista, koska molemmat haluaisimme sinne! :) Odotan innolla juttujasi kohteesta!

  • Reply satuvw 06.06.2015 at 17.50

   Kiva! Ja innolla kyllä odotan tätä reissua, en malttaisi odottaa…..!

 • Reply Inka 04.06.2015 at 22.35

  Huhhuh, miltä tää reissu kuulostaa, todellakin seikkailu sanan varsinaisessa merkityksessä!! Ihan huippua, oot niin kova mimmi!!!

 • Reply Sanna I Siveltimellä 05.06.2015 at 6.17

  Kuulostaapa huikeelle ja olet tosiaan loistava esimerkki siitä, että elämä ja seikkailut jatkuvat elämänmuutoksista huolimatta! :) Go go go! Kiva seurata reissua sitten syksyllä viltin alta lämpimästä ;)

  • Reply satuvw 06.06.2015 at 17.50

   Joo, me varmaan hytistään vesisateessa ja myrskyssä. Mutta ainakin puitteet ovat sitten upeat! :)

  Leave a Reply