Suomen suurin matkablogiyhteisö
Melontaa Sloveniassa I @SatuVW I Destination Unknown

Mistä ovat unelmat tehty?

Melontaa Sloveniassa I @SatuVW I Destination Unknown

Kirpeistä lähtemisistä, haikeista saapumisista, kosken aaltojen viileydestä kasvoilla, varpaiden kaivamisesta kuumaan rantahiekkaan, kilometrien katoamisesta fillarin pyörien alla, perhosista mahan pohjalla, maisemista korkean kukkulan laelta ja pienten käsien tiukasta otteesta kaulan ympärillä. Tuntemattomasta ja tutusta, siitä että uskaltaa, yrittää ja kokeilee, onnistuu ja mokaa välillä ihan täysin. Uuden oppimisesta, epävarmuudesta, hiljaisista hetkistä niiden kausien välillä kun mennään ihan täysillä.

Minun unelmat on tehty saavutettaviksi, muuttuviksi ja muokattaviksi. Ne elävät elämän ja ajan mukana ja opettavat aina uudestaan ja uudestaan sen että asioilla on tapana järjestyä.

Hiihtovaellusta lasten kanssa Norjassa I @SatuVW I Destination Unknown

Opiskeluvuodet Irlannissa, ensimmäisen unelmatyön ja oman kodin taakse jättäminen Helsinkiin kun maailma ja kosket kutsuivat, uuden elämän aloitus Norjassa ja kahden uuden elämän luominen Norjassa ovat asioita mistä en ole aina osannut edes unelmoida, mutta mitkä vähitellen ovat matkan varrella muuttuneet ensin unelmiksi ja sitten arjeksi.

Vaellusta Norjassa I @SatuVW I Destination Unknown

“Miten äitiys on muuttanut elämääsi?” minulta kysyttiin Suomen äitienpäivän kunniaksi viikonloppuna ja melkein vastasin että ei millään lailla. Elämähän se muuttuu, koko ajan, olin sitten äiti tai en. Mutta jos totta puhutaan en varmasti istuisi iltaisin koneella ilta-auringon vielä valaistessa laaksoamme, vaan olisin tuolla ulkona fillarin kanssa tai lenkkikengät jalassa kipuamassa mäkiä ylös ja alas jos nuo pienet eivät tuhisisi peiton alle rauhallisesti tietäen että äiti on lähellä jos on tarvis.

Hiihtovaellusta Norjassa I @SatuVW I Destination Unknown

Se miten lasten tulo maailmaan on muuttanut elämääni ehkä eniten on se, että unelmat ovat sen kuin kasvattaneet kokoaan. Omaa aikaa kun on vähemmän, siitä ajasta mitä itselle riittää on saatava kaikki irti, vaikka lähtemällä 2500 kilometrin pyörälenkille tai kulkemalla Norjan kansallispuistojen lävitse suksilla.

Pyöräilyä Irlannissa I @SatuVW I Destination Unknown

Vaikka äitiyttä on minulla alla kohta neljä vuotta, meillä ei ole vielä kertaakaan juhlittu äitienpäivää Norjankin helmikuisen äitienpäivänkin aina unohduttua. Joten päädyin siihen että olkoon tämä(kin) vapaapäivä minun äitienpäiväni. Päivä jolloin tämä äiti voi unelmoida vuorista, koskien kuohusta, matkoista yksin ja perheen kanssa ja siitä että meidän perheen pienimmätkin uskaltaisivat aikanaan seurata omia unelmiaan.

Melkein jo käsinkosketeltavissa unelmissa on myös tämän vuoden ja loppukesän “suuri seikkailu” tutulla ja rakkaalla tyttöporukalla, ja siitä mitä tänä vuonna tapahtuu voin toivottavasti kertoa lisää jo ensi viikolla!

Mistä sinä unelmoit?

Ja teille jotka mietitte uskaltaisiko lähteä, tehdä, kokeilla, jättää vanhan taakseen seurataksenne omia unelmianne – miksipä ei?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Milla - Pingviinimatkat 14.05.2015 at 12.57

  Ihana postaus Satu ja niin sinun näköiset unelmat <3 Mielettömän upeaa, että olet ne päässyt niin monet toteuttamaankin. Mielenkiinnolla odotan mikä tämä teidän loppukesän seikkailu tulee olemaankaan.

  Välistä tuntuu, että tulee unelmoitua liian isosti ja seuraavassa hetkessä liian pienesti. Toisaalta unelmia pitää olla ja niitä pitää uskaltaa toteuttaa, joten hyvä et on eri kokoisia :D Itse unelmoin juuri nyt pienessä kuvassa kesälomasta ja reissusta jonnekin Euroopassa! Isomassa kuvassa on sitten aika monen monta muuta seikkailua. Matka Etelänavalle varmaan suurimpana kaikista.

  • Reply satuvw 17.05.2015 at 20.44

   Kiitos Milla! Ja loppukesän suunnitelmat alkavat olla noin melkein kasassa… :)

   Ja olen ihan samaa mieltä, on hyvä kun unelmia on sekä pieniä että isoja. Niitä pieniä voi toteuttaa tiiviimpään tahtiin ja sitten välillä aina saavuttaa niitä isoja unelmia. Matka Etelänavalle olisi kyllä ihan mieletön…..!

 • Reply Ida - idaloveslife 14.05.2015 at 13.32

  Voi miten ihana kirjoitus :) Mnä haaveilen tästä mistä sinä kirjoitit, äitiydestä. Sille ei valitettavasti voi asettaa mitään ajallisia raameja, täytyy vain odottaa. Lisäksi haaveilen veneilystä Itämeren saaristoissa, sateen ropinasta peltkattoon mökillä, road tripistä Balkanille ja ja ja ja vaikka mistä. Haaveet pitää liikkeessä ;)

  • Reply satuvw 17.05.2015 at 20.46

   Oi kiitos Ida ja tuo on ihan totta, ne muksut tulevat sieltä jos ovat tullakseen. Veneily itämeren saaristossa kuulostaa ihanan idylliseltä, kelpaisi kyllä täälläkin! Tuota sateen ropinaa (ikkunoissa tosin) saamme kuulla täällä oikein olan takaa tällä hetkellä!

 • Reply Katja of Skimbaco 14.05.2015 at 18.17

  Ihanasti kirjoitettu. Itse olen huomannut kun antaa ensin pienille unelmille vallan, niin sitten vasta ne suuremmat saavat alkunsa. Täytyy uskaltaa toteuttaa ensin pieniä juttuja ja aivan kuin antaa itselle ”lupa” unelmoida suurempia. Ja sitten vielä suurempia. :)

  • Reply satuvw 17.05.2015 at 20.46

   Ja kiitos Katja sinullekin! Ja tuo on ihan totta, unelmien(kin) kanssa nälkä kasvaa syödessä!

 • Reply lena 15.05.2015 at 17.30

  Kirjoitat Satu tosi kivasti. Unelmat on aihe, josta on ihana lukea ja muiden unelmista ja ajatuksista on helppo inspiroitua. Olet kyllä kokenut paljon ja ollut rohkea, niin sen pitää ollakin. Asiat yleensä järjestyvät tavalla tai toisella ja on ihana huomata, että hei, ne unelmat toteutuvatkin! :) Suuren seikkailun lisäpaljastuksia odotellessa!

  • Reply satuvw 17.05.2015 at 22.01

   Suuren suuret kiitokset Lena! Ja paljastuksia on tulossa toivottavasti alkavan viikon loppupuolella…. :)

 • Reply Jepa Unelmatripillä 17.05.2015 at 11.59

  Yksi suuri unelmani oli kunnon irtiotto ja matka maailman ympäri. Sen toteuttamista en taatusti tule katumaan. Matkakuumetta se ei kuitenkaan poistanut tai edes vähentänyt. Minun unelmani liittyvätkin aika pitkälti matkustamiseen, ja niitä unelmia on paljon. Ehkä viimeisimpänä unelmoin matkasta Pohjois-Italiaan Gardajärven tuntumaan. Siellä on niin kaunista.

  • Reply satuvw 17.05.2015 at 22.02

   Maailman ympäri matka kuulostaa kyllä upealta! Itse varmaan tosin jämähtäisin heti ensimmäiseen paikkaan enkä pääsisi sieltä eteenpäin :)

 • Reply kalamuija 17.05.2015 at 16.23

  Ihana postaus. Täällä unelmoidaan tulevista vuosista.

  • Reply satuvw 17.05.2015 at 22.03

   Kiitos Kalamuija! Olkoon niitä tulevia vuosia edessä vielä paljon! :)

 • Reply Heidi / Auringon alla 17.05.2015 at 21.04

  Moi Satu! Sulle olisi Eurooppa-aiheinen haaste mun blogissa :) http://auringonalla.com/2015/05/17/euroopan-10-parasta/

  • Reply satuvw 17.05.2015 at 22.03

   Oih, KIITOS! Täytyypä laittaa haaste työn alle :)

 • Reply Maarit Johanna 17.05.2015 at 23.00

  Sun saavutuksia ja seikkailuja on aina niin mahtava lukea! Monet äidit lopettaa haaveilun ja seikkailun kun lapset syntyy. Olen itsekin kuullut mulle sanottavan, että kyllä siekin sitten lopetat tuon haihattelun kun saat lapsia ja vakiinnut. Onneksi täältä blogimaailmasta löytyy roolimalleja myös muuhun suuntaan :)
  Kyllä mie unelmoin, että olisin joskus yhtä aktiivinen kuin sie!
  Ja tällä hetkellä meillä haaveillaan Hurtigruten-risteilystä. :)

  • Reply satuvw 19.05.2015 at 22.40

   Kiitos Maarit, kommenttisi lämmitti kovasti! Ja kyllä sitä itsekin tuli kuultua jos jonkinlaista neuvoa ja kommenttia kun olin raskaana ensimmäistä kertaa, mutta aika pian sitä tuli huomattua että eipä ne lapset tahtia hidasta, hieman vain muuttavat matkan tekoa. Ja hei, näiden seikkailuiden sekaan mahtuu paljon ei-aktiivisuutta ja laiskoja kausia… :) Hurtigruten-risteily maistuisi myös täällä, me ollaan tehty vain lyhyt 24h pätkä ennen muksuja. Sinne olisi kyllä ihana lähteä rentoutumaan ja ihastelemaan maisemia!

  Leave a Reply