Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tuulahdus maailmalta: Warm Showers ja fillarimatka melkein ympäri maailman

Se oli ihan tavallinen arkinen iltapäivä kun sähköpostiini kolahti viesti joka herätti heti mielenkiintoni. Pyörämatka melkein ympäri maailman?! 45,000 kilometriä!? Aikaa kaksi vuotta?!

Vaikuttaa siltä että jos me emme ole etsimässä seikkailuja maailmalta, seikkailut tulevat meidän luoksemme.

Karoutcho

Tai ainakin seikkailevat ihmiset tekevät niin.

Olin jo ehtinyt unohtamaan viime kesänä Warm Showers – sivustolle luomani profiilin, nettipalvelun mistä kuulin ensimmäistä kertaa irlantilaiselta ystävältäni Kalalta samalla kun valmistauduin omaa ensimmäistä kunnon fillariseikkailuani varten pitkin Wild Atlantic Wayn 2500 kilometrin mittaista rantatietä.

Tuona iltapäivänä sähköpostin takana oli kuitenkin Karoutcho-blogin lämminsydäminen ranskalaisduo Emilie ja Romain, joiden reitti kulkisi aivan tästä meidän kylän ohitse. ”Löytyisiköhän teiltä tilaa kahdelle väsyneelle pyöräilijälle tai voisimmeko hieman neuvoa reittivalinnassa”, he kyselivät. 

Warm Showers I @SatuVW I Destination Unknown

No tilaahan meiltä nyt uudessa talossa löytyy! Muualtakin kuin sohvalta.

Warm Showers toimii monelle tutumman Couchsurfing – palvelun tavoin, ideana on tavata uusia ihmisiä toivottamalla heidät tervetulleeksi kotiisi. Sinä itse voit päättää mitä matkailijoille tai tässä tapauksessa retkipyöräilijöille tarjoat. Meillä tarjolla on hela hoito: ruokaa, pyykinpesumahdollisuus, kuuma suihku, tavaroiden (ja tietenkin pyörien) säilytysmahdollisuus, pihanurmea teltan pystytykseen, keittomahdollisuus ja sänkypaikka vierashuoneessa. Ja olemme me luvanneet hakea autolla sekä fillarit että pyöräilijät jos joku väsähtää matkalle tai tekniset ongelmat estävät etenemisen tässä lähialueella.

Picture Dictionary I @SatuVW I Destination Unknown

Kätevä sanakirja joka sopii kohteeseen kuin kohteeseen

Jos alkumatka tarkoittaa sitä että takana on jo melkein 3000 kilometriä tietä ja matkaa jäljellä on vielä yli 40,000 samanmoista, ja fillarinselässä kaksi matkailijaa jotka fillaroivat siksi että kävellen matkanteko veisi kauemmin, tiedossa on varmasti mielenkiintoinen yhteinen ilta grilliruuan ääressä ilta-auringossa. Ja niinhän se olikin. Matkalla jo kohdatuista seikkailuista, tulevasta reitistä ja noin elämästä yleisestikin riitti juteltavaa viinilasillisen ääressä, ja olisimme mielellään majoittaneet nämä vieraat vähän kauemminkin.

Karoutcho-blog Emilie and Romain I Destination Unknown

Emilien ja Romainen reissua voi seurata heidän hauskassa ranskankielisessä Karoutcho-blogissaan, tosin reitistä löytyy tietoa myös englanniksi täältä”koska eihän kaikilta patonki ja camembert taivu”. Pariskunnan matka jatkui perjantaina Lillehammerin kupeesta kohti pohjoista Norjaa ja sieltä luultavimminkin käsivarren ja Lapin kautta Helsinkiin ja sitten Lappeenrantaan. Reitti Suomen puolella ei ole vielä aivan kiveen lyöty ja majapaikatkaan eivät vielä ole tiedossa, joten jos sinulta löytyy sohva, vierashuone tai läntti nurmikkoa telttaa varten, tässäpä muutama erittäin mukava matkalainen jotka varmasti arvostaisivat suomalaista vieraanvaraisuutta! Emilieen ja Romaineen saa yhteyden heidän blogin kauttaan, tai jos vinkkaat kommenteissa, niin voin lähettää sinulle suoraan heidän sähköpostiosoitteen.

Tämän kaksikon visiitti piristi viikonloppua sen verran että eiköhän se meidänkin talviuni ja hiljainen hissuttelu kotinurkissa ollut siinä. Seikkailu kutsuu, minneköhän sitä lähtisi seuraavaksi!?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Maarit Johanna 27.04.2015 at 20.22

  Coool!! Maailman ympäri! Kyllä joskus on seikkailu vain ottaa vieraita kylään :D Miepä kurkkaan noiden blogin mahtaako ne olla tulossa Sodankylään : )

  • Reply satuvw 05.05.2015 at 9.45

   No joo, melkein maailman ympäri! Ihan mieletön reissu heillä edessä, kannattaa olla yhteyksissä vaikka Sodankylää ei reitillä olisikaan, suunnitelmat olivat Suomen osalta hieman vielä heillä auki!

 • Reply Johanna 27.04.2015 at 22.09

  Vitsi kun kuulostaa mielenkiintoselta! Pitääkin etsiä täältä vinkkejä vauvojen/lasten kanssa tehtäviin seikkailuhin.

  • Reply satuvw 05.05.2015 at 9.46

   Ehdottomasti! Me ollaan käyty muksujen kanssa hiihtovaelluksilla ihan pienestä pitäen, ja road tripit ovat toimineen hyvin myös. Fillaroidessa lapset ovat viihtyneet pyörän peräkärryssä, mutta ei kyllä mitään pitkiä matkoja…

 • Reply Reeta / Les! Lue! 29.04.2015 at 10.40

  Kuulostaapa hauskalta! Ja pisti silmään toi mahtava sanakirja! :-D Tollainen on kyllä tosi hyödyllinen monessa paikassa!

  • Reply satuvw 05.05.2015 at 9.46

   No niinpä, tuollainen sanakirja olisi nyt kyllä hakusessa!

 • Reply Annika - home & away 29.04.2015 at 12.58

  Kuulostaapa ihanalta viikonlopulta. Olen pitkään miettinyt, pitäisikö majoittaa ihmisiä couchsurfingin kautta, mutta toistaiseksi se on jäänyt. Barcelonassa oli vieraita omasta takaa (sukulaisia ja kavereita) jo sen verran, ettei se ollut ajankohtaista.

  • Reply satuvw 05.05.2015 at 9.48

   Oli kyllä tosi mukava viikonloppu ja ihana tosiaan tavata uusia samanhenkisiä ihmisiä. Hieman kyllä pelottaa kuinkahan paljon näitä yhteydenottoja tulee, me olemme nimittäin ainoa couchsurfing paikka aika pitkällä säteellä!! :)

 • Reply Suvi 29.04.2015 at 18.50

  Kuulostaa hurjalta, mutta samalla uskomattoman mielenkiintoiselta tuo maailman ympäri pyöräily!

  • Reply satuvw 05.05.2015 at 9.48

   Kyllä alkoi itseänikin vähän kiinnostamaan…. :)

 • Reply Inka 01.05.2015 at 9.03

  Eikä, miten mahtava!! Vau! Ja ihanaa jotenkin että ne valitsi Lillehammerista majoittajaksi just sut, sää kun oot mun silmissä ainakin ihan täysin samaa jengiä pariskunnan kanssa, joka lähtee maailmanympäripyöräilylle. Kuulostaa kyllä ihan mahtavalta!

  • Reply satuvw 05.05.2015 at 9.48

   Heh, me ollaan ainoat majoittajat Lillehammerissa! ;) Ja kiitos ihanasta kommentista Inka!

 • Reply Katja 12.05.2015 at 21.36

  Oi mikä reissu pariskunnalla menossa! Pitikin heti käydä katsomassa karttaa ja heillä näyttikin olevan Oulussa jo majapaikka. Täytyypäs jäädä seuraamaan heidän matkatekoaan!

  • Reply satuvw 12.05.2015 at 22.17

   Eikö vain, ihan mieletön! Ja voi harmi että heillä oli jo Oulu järjestettynä, mutta täälläkin kyllä seurataan mielenkiinnolla matkan edistymistä :)

 • Reply Sanna I Siveltimellä 13.05.2015 at 7.33

  AIka huikea tavoite tuo pyöräilu maailman ympäri ja hyvä suoritus jo tähän asti, wau! Ihanaa että tarjosit heille majapaikan. Mä muuten latasin omalle reissulleni sähköisenä tuollaisen vastaavan sanakirjan, Point it (maksullinen). Mutta täytyy kyllä sanoa, etten ole tarvinnut sitä missään vaikka kaiken maailman pienillä ja puhumattomilla saarilla on tälläkin reissulla tullut oltua ;)

  • Reply satuvw 14.05.2015 at 9.52

   Ihan maailmanympäri he eivät pyöräile, mutta Euraasia ja 40,000 kilometriäkin on jo ihan kunnioitettava tavoite! :) Ja oli tosi kiva kyllä saada heidät vieraiksi. Kiitos tuosta sanakirjavinkistä, ja hauska kuulla että ilmankin sitä on pärjännyt!

  Leave a Reply