Suomen suurin matkablogiyhteisö
Elämää Norjassa I @SatuVW I Destination Unknown

Sananen siitä kun on vaan hyvä olla tässä

Kellon viisarit näyttävät seitsemää kun herätyskello herää elämään ja yritän kömpiä peiton alta pois niin että kainaloon yön aikana kipaisseet muksut eivät ihan heti roikkuisi kintuissa kiinni. Pian vedenkeitin porisee päivän ensimmäistä teekupposta varten ja lähden työpaikalleni. Viisitoista askelmaa alaspäin ja muutamaa metri eteenpäin ja istunkin jo kotitoimistossa, edessäni ikkunasta avautua näkymä laaksoamme reunustaville kukkuloille jotka ovat jo melkein jättäneet talven hanget taakseen.

Perheessä missä työnpuolesta reissaavat varsinkin “papa” vaikka ei tämä äitikään kauaksi jää, ne hetket tai viikot kun kaikki ovat kotona ovat juhlaa. Silloin seikkailuita ei tarvitse etsiä kovinkaan kauaa ja viime viikkojen elinympäristö on ollut tässä. Kotiympäristössä. Ihmettelemässä nuppujaan aukaisevia kukkia, seurailemassa muurahaisten puuhia, kaivelemassa hankia vähän pienemmäksi niin että nurmikko pääsee nopeammin puskemaan sieltä alta ja viilettämässä alas kylämme hiihtokeskuksen mäkiä.

Ja jos kameran kennolle on jotain tallentunut se on tätä. Muksuja ja muutama kukka. Kyllä se kesä sieltä Norjaankin kohta tulee.

Elämää Norjassa I @SatuVW I Destination Unknown

Elämää Norjassa I @SatuVW I Destination Unknown

Elämää Norjassa I @SatuVW I Destination Unknown

Paluu työelämään on tuonut mukanaan ihan uuden aikataulun ja blogikin on sen myötä hetkeksi hieman hiljentynyt arjen etsiessä uutta muotoaan. Iltapäivästä kun on kiva jättää kone taakse työhuoneeseen ja siirtyä ylös tai ulos illanviettoon. Ja vaikka mieli tekee maailmalle matkailemaan ja seikkailemaan, niin juuri nyt ei ole mihinkään kiire. Ehtiihän sitä myöhemminkin.

Tässä ja nyt on vaan niin hyvä olla!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

54 Comments

 • Reply Jenna 22.04.2015 at 9.26

  Just näin <3

 • Reply Milla - Pingviinimatkat 22.04.2015 at 9.27

  Ihana postaus Satu <3 Vitsi, että on teidän mukulat taas kasvaneet! Mini onneksi pitää pintansa tylleissä :) Aivan mahtava tuo viimeinen kuva, ei voi olla hymyilemättä kun sitä katsoo. Teidän ympäristössä kelpaakin olla kyllä paikallaan ja seikkailut ovat niin vieressä, että miksi lähteä merta edemmäksi kalaan. Nautinnollista arkea sinne Norjaan!

  • Reply satuvw 22.04.2015 at 20.32

   Kiitos Milla! Ja joo Mini ja sen pukeutuminen… Koska hän ei saanut laittaa siementen istutuspuuhiin prinsessapukua hän tokaisi että ”no balettipuku kyllä sitten”. En raaskinut sanoa että ei… Mutta meneehän se näinkin! Ja kyllä, arjesta nautitaan ja täysillä!

 • Reply Kea / Deep Red Blues 22.04.2015 at 9.31

  Kaunista tekstiä… ihana että pääset välillä rauhoittumaan ihan kotonakin. Joskus sitä pientä taukoa blogista vain tarvitsee. Kevät ja tulevan kesän odotus on yksi parhaimmista vuodenajoista viipyillä pikku hiljaa heräilevässä luonnossa. Komeat hampaat on Minillä, terkkuja sinne!

  • Reply satuvw 22.04.2015 at 20.34

   Kiitos Kea ja kyllä, välillä on ihan hyvä ottaa hengähdystauko täältä online-maailmasta. Minillä on kyllä komea hammasrivistö mitä hän mielellään esittelee :)

 • Reply ananas2go 22.04.2015 at 9.42

  Kunpa aina muistaisimmekin, että olemme humang being, emme human doing. Oleilua suorittamisen sijaan!

  • Reply satuvw 22.04.2015 at 20.34

   Ah, niin osuvasti sanottu! Tuo kyllä välillä unohtuu vaikka nyt onkin keskitytty enemmänkin siihen olemiseen!

 • Reply Suvi 22.04.2015 at 9.56

  Ihana postaus! Mietin juuri itsekin tälläistä tässä on hyvä jutun kirjoittamista :D Se on jotenkin täydellistä kun saavuttaa sen olotilan ettei mihinkään ole kiire eikä ole pakottavaa tarvetta lähteä mihinkään. Arki kun nimenomaan on parhaillaan sitä juhlaa :)

  • Reply satuvw 22.04.2015 at 20.35

   Kiitos Suvi!! Ja ihan totta, se on itselläni ainakin ollut tavoitteena että arki olisi juuri sitä elämää jota haluan täysillä elää. Siihen päälle sitten matkat ja isommat seikkailut tuovat pisteen i:n päälle.

 • Reply kalamuija 22.04.2015 at 22.18

  Ihana postaus! Juuri näin. Nauti!

  • Reply satuvw 25.04.2015 at 12.03

   Kiitos Kalamuija, täällä kyllä nautitaan! :)

 • Reply Rimma - matkablogi 22.04.2015 at 22.44

  Jaan täysin ton saman fiiliksen <3

  • Reply satuvw 25.04.2015 at 12.03

   Osaan kuvitella, ihania hetkiä sinne teidän pienen tulokkaan kanssa!

 • Reply Ninarose 23.04.2015 at 2.14

  Naulan kantaan! Mikä on ihanampaa, kuin avata oma koti reissun jälkeen ja nauttia siitä omasta pesästä lasten kanssa. Kun arjelle muistaa antaa arvon, sekin voi olla juhlaa. Sen ymmärtää viimeistään silloin kun on paljon pois. Terkuin Portugalista, kotiinpaluuta odottaen :)

  • Reply satuvw 25.04.2015 at 12.04

   Aah, Portugali, kävin juuri kurkkaamassa miltä teidän reissu on näyttänyt (upealta tietty)! Ja arki voi olla kyllä ihan yhtä ihanaa kuin ”juhla”, tai reissut, tänään taidetaan sadepäivän kunniaksi leipoa omenapiirakkaa ja käpertyä sohvalle katsomaan koko perheen leffaa… :)

 • Reply Inka 23.04.2015 at 6.41

  Terveisiä sinne kotitoimistoon ja Norjaan, ihana kuulla että kaikki asiat ovat viimeisen päälle mallillaan ja että kevät näyttää sielläkin noin kivalta!

 • Reply lena 26.04.2015 at 16.24

  Mun pitikin kommentoida tähän postaukseen aiemmin, olin kännykällä ja ajattelin että kun tulen koneelle niin naputtelen aiheesta enemmän. Inhoan kännyköitä juuri tämän takia, kun aina jää kommentointi kun sitä ajattelee että tekee kun on tietokoneella.

  Tämä postauksesi vei sanat suustani. Joskus hyvä ja se paras on juuri se hetki kotosalla, rauhallinen arki ja tutut ja turvalliset rutiinit. Tällä hetkellä ollaan Lontoossa ja meillä on lontoolaiseksi kämpäksi ok kämppä, ja kaikki on ok. On kiva olla kotona, nauttia omasta keittiöstä ja loikoilla omalla sohvalla. Ja täältä on hyvä reissata sitten Euroopan kohteisiin tietäen, että kotiin on myös aina kiva palata. :) Ja tietä taidetaan myös hemmotella astetta paremmilla ulkoilumaastoilla kodin lähellä, nauttikaa! Terveisiä sinne Norjaan!

  • Reply satuvw 26.04.2015 at 21.07

   No joo, mulla käy aina ihan samalla lailla! Lueskelen blogeja puhelimella ja unohdan kommentoida siinä vaiheessa kun ehdin koneelle. Mutta kyllä, tuo on ihanaa kun on oma koti mihin aina palata reissujen jälkeen. Aurinkoista sunnuntaita Lontooseen!

 • Reply sarrrri 26.04.2015 at 17.34

  Voiiii miten valloittavan ihana pieni tuttisuu! Kyllähän tuollaisten tänttärällien seurassa viihtynee kotonakin. Mulla oli jokin aika sitten vähän reilun puoli vuotta kestänyt kausi, jolloin ei tehnyt edes mieli koskea tietokoneeseen, kun oli jo koko päivän toimistolla tuijottanut ruutua. Nyt taas jaksaa bloggailukin kiinnostaa. :)

  • Reply satuvw 26.04.2015 at 21.08

   Ha ha, meidän pieni mies osaa kyllä olla valloittava kun sille päälle sattuu :) Mulla on ollut varmaan vähän samat fiilikset, kun koko päivän istuu koneella niin sitten datailu ei välttämättä maistu iltasellakin. Nyt alkaa täälläkin tosin innostus taas palata koko asiaan!

 • Reply Annika | Travellover 26.04.2015 at 18.08

  Arki on parasta, olen kuullut usein sanottavan. Minulle liian usein arki on vain matkojen välitila, pakollinen paha, se, missä tehdään työtä, usein pitkää päivää, jotta voisi matkustaa. Tällä viikolla olen erityisesti yrittänyt päästä kuvaamaasi olotilaan, ottanut lasin viiniä ja kuunnellut lempilevyä tai lukenut hyvää kirjaa. Aika luksusta, kun siihen on ollut mahdollisuus.

  • Reply satuvw 26.04.2015 at 21.09

   Lasillinen viini maistuu täälläkin hyvän kirjan kera! Itse olen onneksi löytänyt työn missä viihdyn erinomaisesti, sekin osaltaan auttaa arjen juhlaksi tekemistä, silloinkin kun päivät ovat pitkiä.

 • Reply Annika - Tarinoita Maailmalta 26.04.2015 at 19.20

  Oo, siellähän on jo ihanan kesäistä!! Ja todellakin, joskus on suorastaan taito osata nauttia kotielämästäkin :)

  • Reply satuvw 26.04.2015 at 21.10

   Siis täällä on paikoitellen kesäistä, tuossa meidän pihalla talon edessä on varsinainen ”sun trap”. Mutta mittari painuu kyllä öisin vielä alle nolla, juuri äsken sateli hieman lunta, ja me ollaan vietetty tämä päivä laskettelemassa paikallisessa hiihtokeskuksessa! Eli ihan kesäistä ei vielä ole :)

 • Reply Pirkko / Meriharakka 26.04.2015 at 19.50

  Samoissa tunnelmissa siltä osin, että paluu sapattivapaan jälkeen töihin muuttaa aikatauluja ja koko ajan on vähän sellainen tunne, että aika on kortilla. Eikä työt edes oikeasti ole vielä alkaneet sikäli, että töissä vietetyt tunnit ensimmäisillä viikoilla ovat kuluneet pitkälti IT-tuen kanssa ja muissa ”aloitushommissa”. Melkein kauhistuttaa oikeiden töiden alkaminen, ehtiikö sitten enää mitään (no ei ehdi, katkoviikoilla ainakaan!).

  • Reply satuvw 26.04.2015 at 21.11

   No näinhän se on, vie aina aikansa että uuden aikataulun kanssa joutuu miettimään mistä löytyy aikaa kaikelle, mutta nyt jo tuntuu siltä että helpottaa, kun on päässyt rytmiin töiden kanssa. Eli eiköhän se tästä, toivottavasti sielläkin!

 • Reply Jenna / Journey Diary 26.04.2015 at 20.04

  Ihanan positiivinen postaus tähän tylsään sunnuntai-iltaan (:

  • Reply satuvw 26.04.2015 at 21.11

   Kiitos Jenna ihanasta kommentista! Mikäpä sitä täällä auringonpaisteessa! :)

 • Reply Arna / Cocoa etsimässä -matkablogi 26.04.2015 at 21.29

  Ihana postaus! Mun on pakko myöntää, että ihan vain olemisesta nauttiminen ei ole mun vahvimpia puolia. Olen niin malttamaton, kun tuntuu että koko ajan on niin paljon tekemistä, vaikka opiskelu ja blogihommat ja kaikki muukin on kyllä tosi kivaa tekemistä. Pitäis opetella silloin tällöin ihan vaan olemaan ja nauttimaan olostaan. Maailmanympärireissulla opin, mutta nyt oon arjen pyörityksessä taas unohtanut.

  • Reply satuvw 26.04.2015 at 21.35

   No täällä on ihan sama juttu, siksi on pitänyt ihan pakolla yrittää vaan olla ja nauttia. Ja sitten kun se onnistuu, ei ole kyllä parempaa fiilistä! :) Vaikka ei tätä hissuttelua kovinkaan kauan jaksa… :)

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 26.04.2015 at 21.31

  Hävisikö mun kommentti bittiavaruuteen? Taisi hävitä. No siinä luki että ihania lapsia ja varsinkin tuo keskimmäinen kuva, en kestä! :) Ja blogin hiljeneminen välillä on varmasti vaan ihan tervettä.

  • Reply satuvw 26.04.2015 at 21.36

   Taisi hävitä kun sitä ei näy, mutta nyt näkyy! :) Kiitos ihanasta kommentista, ja komppaan, välillä on hyvä ottaa vähän lunkimmin…

 • Reply Palmuaseman Sanna 26.04.2015 at 21.45

  Tästä tuli hyvä fiilis <3

  • Reply satuvw 26.04.2015 at 21.51

   Kiva kuulla Sanna, juuri kävin lukaisemassa postauksesi Kanarialta ja siitä jäi sellainen olo että lepoloma olisi poikaa täälläkin! :)

 • Reply Laura - Urbaani viidakkoseikkailijatar 26.04.2015 at 22.29

  Välillä hetkestä nauttiminen on parasta. Arjessakin on omat ihanuutensa, ne arjen kauniit asiat pitää vain osata nähdä. Kun osaa välillä myös pysähtyä, on entistä mukavampaa taas jossakin vaiheessa mennä. Sitä paitsi, sä olet kyllä ollut menossa koko ajan. Nauti nyt paikallaan olosta :).

  • Reply satuvw 26.04.2015 at 22.38

   Täällä kyllä nautitaan hiljaiselosta, kiitos kauniista kommentista Laura!

 • Reply Sanna I Siveltimellä 26.04.2015 at 22.56

  Kuulostaa kerrassaan ihanalle ja nautinnolliselle… Ei todellakaan tarvitse lähteä minnekään. Myös ”työmatkasi” aiheutti pientä kateutta. Täydellinen! ;) Mukavaa kevättä sinne Norjaan!

  • Reply satuvw 05.05.2015 at 9.49

   Kiitos Sanna! Ja ihanaa reissun jatkoa sinne rapakon taakse!!

 • Reply Reason for a Season 26.04.2015 at 23.40

  Sanoisimpa, että aika ihanaa <3. Todellakin, ehtiihän sitä myöhemminkin. Mikä voisi oikeasti olla parempaa kuin se, että omasta arjesta voi nauttia. Eikä mikään ole tärkeämpää kuin perheen kanssa vietetty aika. Lucky you <3.

  • Reply satuvw 05.05.2015 at 9.49

   Kiitos, ja ihanaa on :)

 • Reply Maarit 26.04.2015 at 23.47

  Juuri näin, välillä sitä on oikeasti vaan parasta olla ihan kotona, eikä siitä tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa. Minun äitini ei ole eläessään lentänyt ja on silti nauttinut ja kokenut hienon elämän ilman isoja reissuja tehden niitä asioita jotka tuntuvat itsestä hyvältä. :)

  • Reply satuvw 05.05.2015 at 10.00

   Noinhan se menee! On hyvä keskittyä asioihin mitkä itsestä tuntuvat hyviltä, matkustaminen ympäri maailman ei ole mikään oikotie onneen. :)

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net 27.04.2015 at 0.35

  Tämä on niitä asioita minkä kanssa saa matkankin päällä aina miettiä. Lisäksi olin äikkäröidessä vähän sellainen että hain jokaiselle päivälle aina uusia elämyksiä ja juttuja, kun kerran oli mahdollisuus. Asiaa helpotti tietysti hyvinnukkuva muksu, jonka sai mukaan minne tahansa.

  Aina välillä on hyvä pysähtyä, ottaa vähän aikaa, eikä vähiten nyt kun teilläkin on taas tilanne muuttunut töiden ja arjen osalta. Kun oppii elämään hetkessä, tässä on hyvä näin aina. :)

  • Reply satuvw 05.05.2015 at 10.01

   Täällä ihan sama juttu, äitiysloma meni ohi hirveetä vauhtia kun oltiin koko ajan menossa!! Ja tiivistit asian erinomaisesti, hetkessä eläminen tosin ei aina ole niin kovin helppoa… :)

 • Reply Veera Bianca 27.04.2015 at 4.51

  en kestä miten ihana juttu, tässähän ihan liikuttui <3 Mikään ei ole niin hyvä tunne kuin se, että just nyt on hyvä tässä ja näin! :) Noi kuvatkin jo kertoo ton fiiliksen!

 • Reply Ansku BCN 27.04.2015 at 9.47

  Kyllä välillä on pakko ottaa iisisti ja olla vaan. Mä oon lapsillekin sanonut monesti, että se on hyvä juttu, kun ei ole mitään tekemistä ja on ehkä vähän tylsääkin. Meillä on viikonloput aina aikamoista hulinaa, mutta arki-illat on yritetty pitää rauhallisina, ilman mitään harrastuksia ja playdateja. Ollaan vaan kotona ja ihmetellään!

  • Reply satuvw 05.05.2015 at 10.03

   Tuo on just hyvä, omasta mielestäni lapsilla ”pitääkin” olla vähän tylsää eikä koko ajan vain puskea uusia ärsykkeitä, eihän sitä muuten mielikuvituskaan oikein kehity kunnolla. Meilläkin viralliset harrastukset ovat vähissä, mutta ulkoilemassa ja sitä kautta urheilemassa käymme paljon koko perheen voimin.

 • Reply Terhi / Muru Mou 27.04.2015 at 11.45

  Ihana, hyvän mielen postaus. Ja hauskoja keväisiä kuvia :)

 • Reply Arja / Haavematkoja 28.04.2015 at 22.49

  Ihanan positiivinen ja iloinen postaus :) Niinhän se vaan on, että reissunaiset ja -perheetkin tarvitsee välillä paikallaanoloa, ja hyvä niin. Teillä taitaa siellä Norjassa olla seikkailut kuitenkin sen verran lähellä, ettei kotioloista nauttiminen estä nauttimasta välillä myös niistä!

  • Reply satuvw 05.05.2015 at 10.03

   No kyllä, täältä ei tarvitse kauas lähteä seikkailujen hakuun!! :)

  Leave a Reply