Wild Atlantic Way Irlannissa I @SatuVW I Destination Unknown

Pakkaaminen pyöräretkelle ja iso kasa kakkuja Irlannissa

Wild Atlantic Way Irlannissa I @SatuVW I Destination Unknown

Miten viiden viikon kamat mahtuvat kahteen pieneen pyörälaukkuun ja mitä kannattaa ottaa mukaan pitkälle pyöräretkelle?

Pikainen katsaus pyörälaukkuihini viime kesän Wild Atlantic Way-pyöräretkeltä Irlannista näytti ainakin siltä, että matkalle tarvitsisi hurjan määrän elektroniikkaa; järkkärikameran objektiiveineen, pokkarikameran, GoPron ja videokameran, läppärin, Kindlen, puhelimen tai kaksi ja niihin kaikkiin soveltuvat lataajat ja johdot.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ilman näitä, pyöräni olisi varmasti ollut puolet kevyempi.

Wild Atlantic Way Irlannissa I @SatuVW I Destination Unknown

Nyt kun pyöräilykausi on melkein jo ovella vaikka hiihtokelit täällä Norjan vuorilla ovat vielä parhaimmillaan, oli aika tarttua aiheeseen mitä on toivottu useampaan otteeseen. Täytyy tosin tunnustaa että jos en olisi käynyt harjoittelureissulla Norjan länsirannikolla ystäväni Kalan kanssa ennen Irlantiin lähtöä, pakkaamisesta ei olisi varmasti tullut mitään. Norjan kesäreissulle kun lähdin varsin laihoin eväin mukana ale-kaupasta ostetut pyörälaukut, ei-hengittävät ulkoiluvaatteet ja sekalainen kasa tarvikkeita mille ei ollut mitään tarvetta. Hieman kadehtien katsoinkin Kalan pakkaamisia, hänellä kun ei näyttänyt olevan mukana kuin ihan kaikista tarpeellisimmat tarvikkeet, ja siltikin hän Trondheimiin saapuessamme loihti esiin city-lookin.

Mutta oli reissun pituus sitten neljä päivää tai viisi viikkoa, tavaran määrä on melkein vakio.

Wild Atlantic Way Irlannissa I @SatuVW I Destination Unknown

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

On muutamia asioita mitkä kannattaa ottaa huomioon ennen tuota listan läpi käymistä jos haluaa lähteä reissuun suunnilleen samalla kokoonpanolla, vaikka ehkä ainakin osan elektroniikasta unohtaen.

 • Missä on tarkoitus ja mahdollisuus yöpyä? Wild Atlantic Wayn varrella majapaikkoja löytyy pienimmästäkin kylästä ja niiden ulkopuoleltakin, joten me lähdimme matkalle ilman telttoja ja makuupusseja. Jos reitin varrelta löytyy varmasti katto pään päälle vaikka suunnitelmiin tulisikin muutos, yöpymisvälineet voi huoletta unohtaa.
 • Kuinka paljon ruokaa tarvitsee roudata mukana? Irlannissa riittää pubeja, kahviloita, ruokakauppoja ja bensa-asemia sen verran että me kannoimme mukana vain päivän tai kahden eväät, ja jätimme retkikeittimetkin suosiolla kotiin. Sen verran ruokaa oli aina mukana että pystyimme noudattamaan ehkä parasta matkalle saamaani ohjeistusta: syö jotain aina kahden tunnin välein. Niin jaksaa pisimmätkin yli sataan kilometriin venyvät päivät.

Ja se hyvä puoli on Irlannissa ainakin Norjaan verrattuna, että idyllisiä kahviloita löytyy mutkan kuin mutkan takaa.

Wild Atlantic Way Irlannissa I @SatuVW I Destination Unknown

Ihan eri asia sitten onkin, ovatko nämä kahvilat jo palautuneet normaalirytmiin sen jälkeen kun ystäväni Kate kävi syömässä kaikki kakut matkan varrelta…

Mutta, sen kummemmitta puheitta, tässäpä ladattava pakkauslista pitkälle pyörämatkalle!

Kaikki tämä mahtui mukavasti kahteen vesitiiviiseen satulaukkuun, kamera-arsenaali tosin kulki ohjaustankolaukussa. Selässä halusin kantaa mahdollisimman vähän, mutta juomareppu osoittautui varsin käteväksi. Siitä, miten tämän kaiken sai laukkuihin tungettua, antaa ideaa tuon alla olevan videon alkupätkä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällä hetkellä itse vain haaveilen seuraavasta pitkästä fillariretkestä, mutta onneksi keväälle on tiedossa ainakin melontaa Italian Alppien maisemissa. Ei muuta kuin mukavaa alkavaa pääsiäistä, palailen linjoille vielä torstaina Instagram Travel Thursdayn ja hiihtoretkien merkeissä ennen pientä pääsiäislomaa perheen kanssa! :)

Wild Atlantic Way:stä puheen ollen, ystäväni Anne-Marit ja minä päädyimme tämän fillariretken tiimoilta Irlannissa TV-ruuduille! Ei tosin pyöräilyn merkeissä, vaan osallistumalla vuosittaiseen perinteiseen Cruinniú na mBád soutukisaan Mayon alueella. Tuo pätkä on ainakin vielä nähtävissä Spiorad Iorrais ohjelmassa TG4-kanavalla. Kuka olisi uskonut! Ja näytti melkein siltä että me voitimme koko kisan…. 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Tiina, Kinttupolulla 31.03.2015 at 10.36

  Yleensä mua ei pakkauspostaukset kauheasti kiinnosta, mutta kun kyseessä on pyöräreissu, niin mikäs sen mielenkiintoisempaa :-D Fillarimatkalle pakkaaminen onkin todellinen taitolaji ja tuo tankkaamisen tärkeys on niin totta! Koko ajan pitää syödä ja se vasta mukavaa puuhaa onkin :-D

  • Reply satuvw 31.03.2015 at 11.02

   Ihan sama juttu, sen takia pakkauspostaukset eivät kuulu omaan ”repertuaariini”. Tämä oli kuitenkin sen verran erilainen reissu, että lista tuli tehtyä jo ihan sen vuoksi että mitään super tarpeellista ei unohtuisi matkalta! :) Ja tuosta tankkaamisesta, se oli kyllä ihan parasta, mutta sen ”lopettaminen” reissun jälkeen hieman hankalampaa…. :)

 • Reply Jenni / Globe Called Home 31.03.2015 at 11.57

  Olin aikeissa kehua tuota pakkauslistaa tosi hyvänä omia mahdollisia tulevia pyöräreissuja varten (joita ei hirveän montaa ole vielä kertynyt…), kunnes sitten jäin tuijottamaan tuota Youtube-videota… VAU mitä maisemia! Haluan tuonne! :D

  • Reply satuvw 31.03.2015 at 20.54

   Ha ha, nuo maisemat kyllä kutsuvat takaisin, tosi haikena tätäkin postausta kirjoittelin!!

 • Reply Ninarose 01.04.2015 at 0.06

  Haa, tuohon en kyllä ikinä itse kykenisi, että ois viiden viikon kamat pienessä kapsäkissä. Varmasti tarviisin peräkärryn! Vaikka itsekin reissaan kohtuu paljon, en ole vielä oppinut pakkaamaan. Aina on jotain liikaa ja aina puuttuu jotain. Tietysti tähän voi olla syynä se, että hoidan tämän maailman vastenmielisimmän homman vasta juuri ennen lennolle lähtöä, aina hirveässä kiireessä. En ole koskaan ymmärtänyt ihmisiä, joilla lomapakaasi on valmiina jo päiviä ennen lähtöä! Ja heitä ehkä kadehdin hiukan kuitenkin.
  Ihana video, tuli taas hinku Irlantiin! Ihan mahtava tuo teidän vaateputiikki”syrjähyppy” :)

  • Reply satuvw 01.04.2015 at 21.41

   Siis se oli yllättävän ihanaa ja vapauttavaa että ei ollut mitään ylimääräistä roinaa ympärillä! Voi kun saisi kodinkin tyhjennettyä niin että täällä ei olisi mitään ekstraa…. :) Ja ihan sama, yleensä pakkaan viime minuuteilla ja vähän mitä sattuu. Vaikka mielestäni kyllä se kaikkein vastenmielisin juttu on edessä vasta kun tullaan takaisin kotio: laukkujen purkaminen. Argh.

   Ja kiitos, on kyllä niiiiin ihanaa ja melkein surumielistä katsoa näitä videoita, tapahtuiko tuo kaikki meille ihan oikeasti!!! :)

 • Reply Inka 01.04.2015 at 17.08

  Jee, kiva kun julkaisit pakkauslistan! Voin kuvitella, että ite olisin tismalleen samassa tilanteessa noiden kaakkujen kanssa, ”nyt kun tässä on päivä pyöräilty…” :D

  Toivottavasti pääset pian taas satulan selkään!

  • Reply satuvw 01.04.2015 at 21.39

   Joo, ja siis se että kakkuja ei kannattaisi ehkä syödä joka päivä sen jälkeen kun pyöräily on ohitse, on yllättävän vaikeaa ymmärtää…. :) Ihan kiva täällä on vielä hiihdellä, mutta kohta on kyllä pakko päästä pyöräilemään!!

  Leave a Reply