Suomen suurin matkablogiyhteisö
Preikestolen via Google Maps I Destination Unknown

Preikestolen: Norjan upeimmat maisemat nyt kotisohvalta käsin!

Preikestolen via Google Maps I Destination Unknown

Kiinnostaisiko matka yhdelle Norjan suosituimmista näköalapaikoista?

Maaliskuun alusta reissun Preikestolenille, eli saarnatuolille on voinut tehdä virtuaalisesti Googlen Street View toiminnolla! Näkymät yli eteläisen Norjan Lysefjord-vuonon maisemiin ovat huikaisevat tuolta kuuteensataan metriin kohoavan jyrkänteen reunalta, ja hieman kyllä mahanpohjassa perhoset lentelevät ihan kotisohvaltakin käsin, koska eihän tuolla norjalaiseen tyyliin mitään turvakaiteita ole.

Preikestolen via Google Maps I Destination Unknown

Preikestolenilla käy vuosittain satojatuhansia vierailijoita, ja viranomaiset miettivätkin nyt josko kävijämäärää tulisi rajoittaa tai ainakin aikatauluttaa, tuo lähes tasainen huippu kun on kooltaan vain noin 25 x 25 metriä. Turvakaiteiden puuttumisesta ja ihmismäärästä huolimatta Preikestolenilla on käynyt vain yksi kuolemaan johtanut onnettomuus vuonna 2013.

Tämä jyrkänne on itselläni vielä ”pakkohan tuonne on joskus päästä” listalla, mutta sumuisia tunnelmia saarnatuolin laelta löytyy esimerkiksi Kaukokaipuu – blogin puolelta.

Kuinkahan lähelle reunaa sitä uskaltaisi mennä…? Itse pysyttelisin varmaankin aika kaukana!

Ja vaikka tässä jo vähän keväisissä ja kesäisissä suunnitelmissa mennäänkin, niin vielä olisi ainakin yksi hiihtoreissu tälle talvelle tiedossa. Se tosin taittuu päiväretkien muodossa muksujen kanssa, joten ihan mitään näin eeppistä kuin taannoisella tyttöjen reissulla ei pitäisi olla tiedossa pääsiäisenä!

Ihanaa alkavaa viikkoa!! 

Missä ja mitä

Preikestolen on yksi Norjan suosituimmista luontokohteista, missä viime vuonna kävi yli 200,000 vierailijaa. Vaellusreitti jyrkänteen laelle lähtee Preikestolhytalta, joka sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Stavangerista, eteläisessä Norjassa. Nopeimmat haikkaavat Preikestolenille noin tunnissa, mutta matkassa saattaa taittua kolmisenkin tuntia, kunnosta (ja eväspausseista) riippuen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Anu / Anu Goes 23.03.2015 at 12.34

  O-ou. Tuolla täytyisi kyllä vielä käydä ennen toukokuun kotiinlähtöä… Saa nähdä, mihin opiskelijan budjetti venyy!

  • Reply satuvw 23.03.2015 at 21.17

   Ha ha, ei muuta kuin teltta mukaan ja omat eväät!! Toivottavasti ehdit tuollakin käväisemään, ja mielenkiinnolla odotan kuulumisiasi Lofooteilta!

 • Reply Anu / Anu Goes 23.03.2015 at 22.48

  Jep! Ai että, odotukset ovat kyllä korkealla Lofoottien suhteen :)

 • Reply Velma 05.04.2015 at 14.49

  Ei käyty koskaan Norjan matkoilla tuolla, vaan katseltiin vuonomaisemia muualla. Nyt täytyy siis tutustua paikkaan sitten Googlen kautta!

  • Reply satuvw 07.04.2015 at 9.13

   No ihan sama täällä, edelleenkin ihailen tuota Googlen kautta, mutta toivottavasti tuolla tulee myös käytyä tässä jossain vaiheessa! :)

  Leave a Reply