Suomen suurin matkablogiyhteisö
Hiihtovaellus Norjassa I @SatuVW I Destination Unknown

Pulkassa leipää ja viiniä vaan: tästä alkaa seikkailu suksilla!

Hiihtovaellus Norjassa I @SatuVW I Destination Unknown

T A L V I S E I K K A I L U.

Jo syksyllä raapustin lyijykynällä kalenterin lehdelle, tähän maaliskuun kohdalle ja huomisesta alkavaksi nuo neljätoista kirjainta ja nyt lähdön hetki on jo hyvin lähellä. Säätiedotus lupailee upeaa auringonpaistetta, reissukumppanit ovat koossa Suomi-Englanti-Norja akselilta ja hiihtokamat ovat noin suunnilleen löydetty muuttolaatikoiden joukosta. Kaikki alkaa olla siis valmista vuoristoiselle hiihtoretkelle Dovrefjellin ja Rondanen kansallispuistojen halki!

Onhan näitä talvisia hiihtoreissuja tullut kokeiltua jo aikaisemminkin. Eka viiden kilsan reissu DNT:n eli Den Norske Turistforeningenin Gråhøgdbun mökille meni sen verran mönkään että palasimme häntä koipien välissä autolle. Sen sijaan revanssi, eli yhden kilometrin matka Vetåbualle olikin sitten jo sujuvampi suoritus ja viime vuoden pääsiäisreissu Rondaneen koko perheen voimin meni aivan nappiin. Tällä kertaa muksut ja mies jäävät kuitenkin kotiin, ja vuoria valloittamaan lähtevät minun lisäksi viisi ystävääni ja matkaakin on vähän enemmän, neljälle päivälle sitä tulee noin 80 kilometriä.

Me yövymme matkalla näissä DNT:n mökeissä mitkä vaihtelevat paljon tasoltaan. Toiset ovat erittäin yksinkertaisia vuoristomökkejä, kun taas toisissa löytyy itsepalveluperiaatteella myös ruokatarvikkeita. Meidän reissun viimeiseksi yöksi on tarkoituksena saavuttaa tuo pääsiäisreissustakin tuttu Rondvassbu, missä sesonkiaikoina vuodesta, eli juuri nyt, kokki kokkailee matkalaisille kolmen ruokalajin illalliset.

Mutta sen pidemmittä puheitta on aika käydä pakkaamassa kamat valmiiksi pulkkaan viinitönikkää unohtamatta odottamaan huomis-illan starttia kohti aloituspaikkaamme. Tältä reissulta blogi ei päivity, mutta Instagramiin ja Facebookiin pystyn toivottavasti jakamaan muutaman kuvan jos puhelimen akku pitää pintansa ja kenttää löytyy.

Seikkailullista alkavaa viikkoa!

Ja kiitos muuten ihanista kommenteista viime postaukseen, me pääsimme nukkumaan oman uuden kodin katon alle jo viikonloppuna. Tämä tilan määrä on hämmentävää kun neliöt meidän luhtitalokämppään verrattuna melkein kolminkertaistuivat. Muksutkin ovat kirmanneet ympäri olohuonetta kuin varsat kevätlaitumella, ja hyvinhän sitä mahtuu liikkumaan kun huonekalut vielä odottelevat noutajaansa vanhassa osoitteessamme!

Previous Post Next Post

20 Comments

 • Reply Maarit Johanna 09.03.2015 at 20.16

  Just sellainen seikkailu mistä oon haaveillu koko talven! Ihanaa hiihtolomaa :))

  • Reply satuvw 10.03.2015 at 9.10

   Tämä on sellainen seikkailu mistä olen haaveillut jo useamman vuoden :) Kiitos!

 • Reply Jenna / Journey Diary 10.03.2015 at 10.19

  Kuulostaa mielettömältä seikkailulta (: Hyvää reissua!

  • Reply satuvw 10.03.2015 at 11.22

   Kiitos, olen kyllä ihan täpinöissäni! :)

 • Reply Sofia / Liikkeellä 10.03.2015 at 10.40

  Varmasti hieno seikkailu edessä, ei muuta kun onnea matkaan ja nauttikaa! :)

  • Reply satuvw 10.03.2015 at 11.23

   Kiitos Sofia, nautimme varmasti!

 • Reply Tiina, Kinttupolulla 10.03.2015 at 10.56

  Kuulostaapa kivalta :-) Ihan parhaita tuollaiset pidemmät omin voimin tehtävät retket ja onneksi nyt ei tarvitse nukkua teltassa ;-)

  • Reply satuvw 10.03.2015 at 11.23

   No juuri näin, talvitelttailu on vieläkin kokematta (sitten junnuvuosien partiotouhujen), mutta onhan tämä kuitenkin mukavampi näin, iltaisin takkaan tuli vaan ja sopat porisemaan! :)

 • Reply Kea | Deep Red Blues 10.03.2015 at 12.02

  Nyt olisin kyllä kateellinen, ellen lentäisi itekin torstaina Kiirunaan kohti talvisia seikkailuita! :) Ihanaa reissua teille…

  • Reply satuvw 10.03.2015 at 12.22

   No sulla on ihan mahtava reissu tiedossa!! Nimimerkillä omasta Kiirunan reissusta ei ole aikaa kuin reilu viikko! Innolla odotan kuvia ja kuulumisia Pohjois-Ruotsista!

 • Reply Laura R. / Laura let's go 10.03.2015 at 12.06

  Sinä se harrastat niin siistejä juttuja! Oot mun outdoor-idoli! :D Ihanaa hiihtoreissua, pitäkää hauskaa älkääkä eksykö!

  • Reply satuvw 10.03.2015 at 12.22

   Ha ha, nyt pistit posket punottamaan :) Kartat ja kompassit ovat lähtövalmiina, toivottavasti pysymme reitillä!! Varmuuden vuoksi bivybagit on mukana, mutta niitä ei toivottavasti tarvitse käyttää……

 • Reply Inka 10.03.2015 at 17.08

  Tää seikkailu kuulostaa aika mahtavalta ja sukset niin old schoolilta että piti pari kertaa hieraista silmiä ennen kuin uskoin, että nää oot oikeesti lähdössä hiihtovaellukselle. :D Tosin mukana kulkeva viinitonkka ehkä tekee seikkailusta astetta rennomman, tai ei ainakaan niin suu viivana tehyn kuin mun edelliset hiihtomuistot.

  Tsemppiä ja luistavia suksia!

  • Reply satuvw 14.03.2015 at 20.40

   Mitä!! Sukset old school?? Eeeeiii…..! Sun pitää tulla Norjaan, täällä ne on edelleen muodissa. Ja topturing tai ”fjelskiing” on ihan superia. Ja joo, ei tästä nyt niin kovin rento reissu tullutkaan, mutta silti ihan mahtava :)

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle 10.03.2015 at 20.52

  Kuulostaa todella upealle reissulle. Kimmeltävää keväthankea on tällä hetkellä ikävä. Nauti siitä meidän eteläsuomalaistenkin puolesta :D Toivottavasti suksi luistaa hyvin!

  • Reply satuvw 14.03.2015 at 20.40

   Suksi luisti juuri sopivasti, kun otetaan huomioon että melkein koko matkan suksissa oli nousukarvat :) Aikasmoinen reissu, lisää tulossa :)

 • Reply Milla - Pingviinimatkat 10.03.2015 at 21.22

  Ui vitsi mikä reissu! Ja komppaan niin Lauraa, että olet kyllä ehta outdoor-idoli meikällekin <3 Nauttikaa maisemista, matkasta, seurasta ja viinistä :)

  • Reply satuvw 14.03.2015 at 20.46

   Ha ha… Joo. Maisema, matka, seura ja viini olivat kyllä kaikki ihan paikallaan, ja tästä tuli vielä enemmän seikkailu kuin luulin. Eh….. :)

 • Reply Jenni / Globe Called Home 11.03.2015 at 23.24

  Mahtavaa reissua! Instagramissa seurailen. :)

  • Reply satuvw 14.03.2015 at 20.46

   Kiitos Jenni! Ja niin siinä taisi käydä että Instagramiin ei päivittynyt yksikään kuva kun ei ollut yhteyksiä, mutta eiköhän tässä viikonlopun aikana saa muutaman kuvan jaettua!

  Leave a Reply