PIECE OF korusarja I @SatuVW I Destination Unknown

PIECE OF – blogikisa vielä kerran: Kotimaani ompi Suomi

PIECE OF korusarja I @SatuVW I Destination Unknown

Itsenäisyyspäivä meni ja tuli täällä Norjassa aika huomaamattomasti, mitä nyt sunnuntaina yritin minin kanssa katsoa netistä videonpätkiä linnanjuhlista.

Mini: Äiti miksi, miksi?
Minä: No, katotaan nyt näitä mekkoja. Kato, pinkki mekko!
Mini: Ooh, pinkki! Mutta äiti, miksi?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ja siihen se sitten jäikin. En oikein löytänyt mitään järkevää vastausta tuohon miksi-kysymykseen, joten lähdimme suksien kanssa ulos ja rinteeseen.

Vaikka olen asunut suurimman ajan aikuisiästä ulkomailla ja Suomeen ei ole mitään kiirettä muuttaa nyt tai (ehkä) ei koskaan, suomalaisuus on kuitenkin iso osa identiteettiäni ja toivoisin että nämä meidän kaksi pientä norjalaista menijääkin kokisivat itsensä jollain tasolla suomalaisiksi aikuistuttuaan. Jos ei muuta niin ainakin kielen osalta. Meillä kotona suomalaisuus näkyy varsinkin keittiössä pakkaseen tungettuina ruisleipäpakkauksina, ahkerasti käytössä olevina Pentikin, Iittalan ja Arabian astioina, ja Marimekon pannukintaina. Ja sillä että urheilukisoja katsoessa perheen rouva hehkuttaa suomalaisten puolesta.

PIECE OF korusarja I @SatuVW I Destination Unknown

Siksipä olin iloinen saadessani tehdä alkuvuodesta yhteistyötä suomalaisen PIECE OF – korubrändin kanssa, joka yhdistää upeasti muotoilua, matkailua ja mielestäni kiteyttää upeasti sen mitä matkamuisto voi parhaimmillaan olla. Kaivellessani yhteistyön jälkeen nurkkia palauttaakseni kuvausnäytteet, päädyimme PIECE OF korutiimin kanssa siihen tulokseen että pistetään nämäkin korut eteenpäin lukijoilleni. Ja eiköhän nyt olisi sille hyvä aika kun vuosi tästä pian taas vaihtuu. Olkoon tämä siis kiitos kuluneesta vuodesta tai vuosista, niitä on tällä blogilla kohta täynnä jo kuusi!

Me palaamme pian kotimaan maisemiin juhlistamaan joulunpyhiä perheen parissa, ja vaikka täältä Norjan upeista talvimaisemista harmittaa ehkä hitusen paeta talvea Suomen vesi/loskasateeseen, niin enpä osaisi ajatella parempaa paikkaa viettää joulua tänä vuonna. Onhan kotimaani Suomi!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nyt voit siis osallistua arvontaan vastaamalla kommenttiboksissa kysymykseen mikä Suomessa viehättää tai miksi sieltä ei kannattaisi koskaan lähteä pois? Ja jos asut ulkomailla, mitä ikävöit kotimaasta eniten?

Itse vastaisin tuohon jälkimmäiseen kysymykseen niinkin kliseisesti kuin saunaa (ehdottomasti eniten), ruisleipää, maitotuotteiden mieletöntä valikoimaa ja ehkäpä hitusen myös Makuunin karkkitaivasta.

Vastaa nimimerkillä tai omalla nimelläsi, yhdellä sanalla tai pienellä tarinalla, sillä ei ole väliä, mutta sähköpostin tarvitsisin niin että saan voittajaan yhteyttä. Sähköpostisi ei näy kenellekään muulle. Kisaa käydään sunnuntaihin 14.12 klo 24:00 asti. Laitathan myös palkinnot “paremmuusjärjestykseen” (esim: 3, 2, 1) eli minkä haluaisit mieluiten, tuo kolmas on suunnattu miehille, eli jos et sitä halua lainkaan, sen voi jättää pois listasta.

Ja vaikka voitto ei tällä kertaa osuisikaan kohdalle, PIECE OF nettikaupasta saa nyt joulun alla 25% alennuksen käyttämällä XMAS koodia, eli ei muuta kuin ostoksille! 

Palkinnot ovat seuraavat:
1. Pieni Tupa maapala, Tupa korvakorut ja nahkanyöri (lisätietoja Tupa-sarjasta täällä)
2. Pieni Årring maapala, Årring korvakoru ja korean ketju (yllä olevassa kuvassa, lisätietoja Årring-sarjasta täällä)
3. Miehille: Tupa kalvosinnapit ja Tupa solmioneula

Lisää infoa PIECE OF konseptista ja koruista löydät osoitteesta www.pieceof.fi ja PIECE OF Facebook-sivuilta.

EDIT: KISA ON PÄÄTTYNYT! Tietoja voittajasta tulossa pikaisesti! 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Previous Post Next Post

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Kthetraveller 09.12.2014 at 20.37

  Suomessa viehättää luonnon kauneus, se hiljaisuus, puhtaat järvevedet, kuikan ääni kesäisellä järvellä iltaisin, ne mahtavat illat ja yöttömät yöt. Talvinen lapin taika vie mennessään, niinpä meidän neljä vuodenaikaa kutsuu nauttimaan. Kun luonnon kauneuteen yhdistetään aitoja, rehellisiä suomalaisia ihmisiä, on tämä maa ehdottomasti se paras maa maailmassa. Palkinnot paremmuusjärjestyksessä 1,2.

  • Reply satuvw 03.01.2015 at 0.35

   Suomi on kyllä aina ja ehdottomasti kotimaani ja siinä suhteessa paras, vaikka ei Norjakaan yhtään hullumpi paikka ole! ;)

 • Reply Jenni 09.12.2014 at 21.06

  huvittavaa meillä nimittääin näkyy suomalaisuus hyvin samalla tavoin, kaapista löytyy myös melkein aina kunnon ksylitolipurkkaa, ksylitoli pastilleja muksuille, fazerin suklaata ja salmiakkia. Pakastamissa saattaa olla vielä rieskaa, mutta toi mun hyvin suomalaistunut kanadalaismies, tekee todella hyvää suomalaista ruisleipää ei suomessa elämisen jälkeen voinut olla ilman ja opetteli tekemään. Samoin kävi myös saunan kanssa, joka meiltä löytyy nyt alakerrasta, jonka ympärille loput huoneista pitäisi vielä rakentaa. Iittalan, Arabian,Pentikin ja Marimekon lisäksi meillä on Luhtaa ja yks mihin olen vastikaan rakastunut on Lovi (http://www.lovi.fi/en/) ja tehtaanmyymälä on kyllä näppärästi todella lähellä vanhempieni kotia ja helposti sieltä monesti tuleekin tänne päin ihania yllätyksiä. Lapsilla on tietenki hyllyt pulloillaan muumi ja mauri kunnaksen kirjoja.

  Jos meillä ei olisi saunaa ja melkein aina itse tehtyä ruisleipää, niitä varmaan kaipaisin eniten. Mun oma äiti ei vissiin ihan käy mutta mökkisauna on silti jotain ihan omaa luokkaansa, oltermanni juustoa, uusia perunoita ja kotipaikkakuntani mansikoita.

  Nämä korut on kyllä kaikki niin ihania ja mun järjestys ois (3, 1, 2) mutta mää voitin jo viimeksi eikä se olisi reilua, jos mää sattuisin voittamaan uudestaan mää antaisin ne kyllä lahjana eteenpäin :)

  • Reply satuvw 03.01.2015 at 0.37

   Eikä! Täytyypä pistää brittimieheni opettelemaan ruisleivän teko. Hän kyllä aina Suomi-reissujen jälkeen toteaa että meidän pitäisi alkaa leipomaan omat leivät, täällä Norjassa kun leivät ovat aikamoista pullamössöä.

   Kiitos muuten tuosta Lovi-vinkistä, se oli itselleni uusi tuttavuus. Ja sauna saapuu meidän uuteen kämppään heti kun saadaan remonttibudjettia kartutettua riittävästi!

 • Reply Miia 09.12.2014 at 22.12

  En osaa olla ilman Lapin taikaa, tänne minä kuulun ainakin näin talvella enkä voisi kuvitella viettäväni talvea missään muualla. Puhdas luonto, rauha, lumi ja upeat revontulet kuten tänäänkin. Suosikkini on tuo 2, sitten 1.

 • Reply miu 10.12.2014 at 7.53

  Tällä hetkellä asun itsekin ulkomailla, joten monia suomalaisia ruokia ja herkkuja on jo ikävä. Rakastan esimerkiksi salmiakkia, lakuja ja riisipuuroa. Ja miten on mahdollista, että korvapuustitkin maistuvat aina parhailta Suomessa leivottuina? Monasti olen niitä koittanut ulkomaisille ystävilleni leipoa ulkomailla asuessani, mutta maku jää aina kovin vaisuksi. Paremmuusjärjestys. 2, 1.

  • Reply satuvw 03.01.2015 at 0.38

   Olen itsekin koittanut vääntää korvapuusteja täällä, mutta jokin niissä on aina mättänyt. Ja kun tajusin että meidän kylän hiihtokeskuksen parhaasta kahvilasta saa aivan mielettömän hyvää kanelipullaa, en ole enää edes yrittänyt tuoda Suomi-fiilistä tänne aidoilla kotimaisilla puusteilla ;)

 • Reply Lauri Pietikäinen 10.12.2014 at 10.03

  Eniten ikävöin perhettä ja sukua. Ruoista melkein kaikkea sitä mitä tulisi ikävä, saan kyllä valmistettua itse norjalaisista raaka-aineista. Kesäisten järvien tunnelma mökki, sauna, uinti on kyllä vähintään kerran vuodessa koettava. Tyynellä järvellä soutelu ja onkiminen sekä makkaranpaisto nuotiolla.

  • Reply satuvw 03.01.2015 at 0.39

   Tuo tyynellä järvellä soutelu kyllä kuuluu niin Suomen kesään, se on yksi asia mitä täällä Norjassa en ole kokenut. Tietenkin kotimaassa samaan muistoon kuuluu myös vanhempieni mökki, joten sen Norjassa monistaminen olisikin aika hankalaa…. :)

 • Reply Anita 10.12.2014 at 11.55

  Parasta Suomessa on luonto: hiljaiset hetket kajakilla merellä, saaristo ja vaeltaminen. Eli se kaikki, mitä luonnossa voi myös tehdä. Tämän lisäksi arvostan suomalaisten rehellisyyttä ja sitä, että sopimuksista pidetään kiinni. Tämä on keskeistä niin ystävien seurassa kuin työpaikallakin. Pääkaupunkiseutu on kotiseutuani, jolta olen asunut vuosia pois. Kun palasin, huomasin, että Helsingissä on ihanan virkeä kaupunkikulttuuri ja tosi kivoja ravintoloita nykyään. Ketjujen sijaan on paljon yksityisyrittämistä, mitä arvostan oikein paljon.

  • Reply satuvw 03.01.2015 at 0.39

   Tästä tuli mieleen että omaan listaani olisin voinut lisätä vielä suomalaisen työmoraalin, täällä Norjassa tuntuu että asiat tapahtuvat töissäkin joskus omalla painollaan, jos ollenkaan….. :)

 • Reply mollymay 10.12.2014 at 12.59

  Matkailu avartaa, se on tullut huomattua hikoillessa mm. Singaporessa. En muutenkaan ole kuumien kesien ystävä, joten Suomessa ehdottomasti parasta on neljä vuodenaikaa. Voi, kun saataisi lunta ja vähän pakkasta tänne niin pääsisi luistelemaan.
  Suomessa viehättää myös väljyys ja se, että usein pääsee pyörällä lähes kaikialle. Tykkään myös erityisesti suomalaisesta populaarikulttuurista, vanhat Pekka Puupää -elokuvat, Muumit, Rölli, ja musiikki. Suomesta tulee tosi hyviä bändejä.
  Järjestys 1 ja 2 tai 2 ja 1. En osaa valita. :)

 • Reply Annika -Tarinoita Maailmalta 10.12.2014 at 23.01

  Ah, Suomestahan kaipaan vaikka ja mita…Ja valilla en mitaan! Kylla pitaa sanoa, etta saunakulttuuria kaipaan minakin, siis juuri sita etta joka taloudessa on sauna. Onhan taallaki saunoja kuntosalilla jne, mutta ei niihin tohdi menna kaverin kanssa siiderille ;) Ja niin tosiaan, siideriahan kaipaan kanssa, taalla ne on vain sellaisia litkuja mita voisin parhaiten kuvata sanoilla ’sparkling beer’ mika ei passaa yhtaan, kun en oluesta pida. Niin ja toivottavasti mun kotialueen kaupat on varautunut mun tammikuiseen visiittiin varastoimalla Fazerin suklaata…

  Ihana palkinto muuten! Mun jarjestys olisi 2,1,3. :)

  • Reply satuvw 03.01.2015 at 0.40

   Siideri! Sekin unohtui omasta listastani. Norjasta kyllä saa ruotsalaisia merkkejä, mutta Suomen siiderivalikoima on ihan paras!

 • Reply AnskuBCN 11.12.2014 at 9.48

  Kukaan ei taida olla niin suomalainen kuin ulkosuomalainen :). Tai ainakin meidän kohdalla se pitää paikkansa, sillä meillä on esimerkiksi kaikki astiat ja liinavaatteet tuotu Suomesta, samoin olen hirveän tarkka lasten suomenkielen taidosta. Tuskin Suomessa asuessa näin olisi.

  En varsinaisesti kaipaa takaisin Suomeen. Aina on kiva käydä, mutta asumaan ei tällä hetkellä ole tarkoitus palata. Eniten kaipaan Suomesta saunaa, perhettä ja sukua, äitin ja iskän kesämökkiä ja turvallisuutta. Siis sitä, että lapset voivat mennä yksin kouluun pyörillä ja muutenkin olla kavereiden kanssa ulkona, ja että oviin ei tarvitse turvalukkoja, ja että polkupyörät pysyvät melko varmasti telineeseen lukittuna, ilman että joku ne pöllii.

  Mun järjestys olisi 2, 1, 3.

  • Reply satuvw 03.01.2015 at 0.41

   Ha ha, hyvin sanottu, ja olet varmasti ihan oikeassa! Ja en itsekään usko että enää asun Suomessa ja se ei ole ollut edes mielessä, mutta silti on tietenkin joitakin asioita mitä sieltä toivoisi tuovansa tänne Norjaan

 • Reply Heidi / Auringon alla 11.12.2014 at 9.49

  Onpa ihania koruja! Ja minä innostun harvoin koruista :) Oma järjestykseni olisi 2,3,1.

  Mikä Suomessa on parasta: Ehkä ulkomailla asuessani Suomen paras puoli on kiteytynyt hieman väsyneeseen huokaisuun ulkomaan katuja tallaillessa: ”Täällä ei voi hengittää”. Raikkaus on siis Suomessa parasta!

 • Reply Sofia / Liikkeellä 11.12.2014 at 19.13

  Onpas kauniita, ajattomia malleja. Etenkin kaulakoru 2 ja korvikset 1.
  Jotenkin sitä Suomesta edelleen löytää aina itsellekin ihan uusia, kauniita puolia. Matkustukseen ja siihen liittymättä. Ihan kaikista se tärkein ja rakkain on kuitenkin minulle turvallisuuden tunne, sitä ei voita mikään.

 • Reply Jenni / Globe Called Home 12.12.2014 at 19.08

  Mä kaipaan Suomesta sitä, että ihmisten kanssa voi syntyä niin helposti sanaton yhteisymmärrys. Kaupan kassalla riittää hymy, sosiaalisissa tilanteissa ei koskaan ole ulalla oikeasta toimintatavasta, ihan tarkkaan ei tarvitse jotain fiilistä kuvata sanoin tutulle että tuttu ymmärtää, ja vieläpä ymmärtää oikein. Joka kerta kun käyn Suomessa, tuntuu, että Suomessa suomalaisena olisi niin HELPPO asua. Se ylimääräinen kielen ja kulttuurin muodostama ymmärrystä vaikeuttava kerros jäisi pois.

  Ja mun palkintojärjestys on 2,1,3, ja tää oli ehkä kaikkein vaikein osa tätä vastausta. :)

  • Reply satuvw 03.01.2015 at 0.42

   No tuo on kyllä ihan totta! Vaikka samanlainen helppouden fiilis tuli minulle myös Uudessa-Seelannissa kun kaikkialla pärjäsi englannilla, norjan kielen taitoni kun ovat edelleen ”work in progress” ;)

 • Reply Mahimi 14.12.2014 at 21.43

  Näin joulun alla kaipuu Lappiin ja lumisen talven keskelle on kova. Muutoin eniten kaipaamani asiat taitavat olla ne perinteiset sauna ja ruisleipä. Pidän myös suomalaisten ihmisten suoruudesta ja aitoudesta – siitä, että todella tarkoitetaan sitä mitä sanotaan.

  Oma järjestykseni olisi 3, 2, 1.

 • Leave a Reply